– Slutt å forgifte norske barn!


La meg i dag være ekstremt tydelig; vi som nasjon må slutte å forgifte barna i landet vårt!

Les også mer på: Corneliselander.com

Ok, så i dag ønsker jeg både å være ekstra tydelig, og “straightforward”. Denne uken har nyheten om at barn i Norge nå kan få tilbud om fedmeoperasjon nærmest eksplodert i norsk media, mens mitt svar er hvorfor? Hvorfor er avisene og media så overrasket over nyheten når nær sagt ingen av dem tidligere har vært villige til å støtte oppunder blant annet min kamp om å få slutt på all den farlige og usunne maten vi ser i norske skolekantiner?

For når jeg trekker fram at det blant annet er horribelt at seks av ti norske skolekantiner hadde daglig tilbud om brus med sukker, mange hadde potetgull, og godteri HVER DAG, og enda flere hadde daglige tilbud som kaker, boller, og vafler mener jeg det ikke er rart at norske barn og unge i dag sliter med overvekt og fedme! Og selvsagt kan problemene bli så alvorlige at enkelte da også må gjennomgå for eksempel en slankeoperasjon.

– Over seks av ti kantiner på videregående hadde daglig tilbud som brus med sukker.
– I underkant av 20 prosent av kantinene på videregående hadde tilbud om potetgull, snacks og godteri hver dag, og enda flere hadde daglig tilbud om kaker, vafler og boller.
– Hver fjerde kantine på ungdomsskolene, og 1.-10. skolene hadde daglig tilbud om brus, saft, iste og lignende med sukker.
– Rundt 30 % av kantinene på videregående solgte dessertprodukter. 80 prosent solgte smaksatt melk, som milkshake og sjokolademelk.

Men når jeg skriver eller sier dette i media blir jeg gjerne hengt ut for å være “kjedelig”, eller at jeg fremmer “kroppspress”. Unnskyld?!? Jeg prøver å understreke at vi MÅ begynne å fronte viktigheten av å trene, spise sunt, og være i nok fysisk aktivitet, men får da tyn. Samtidig mener skolene, myndighetene, og media ellers at du [og barna dine] helst bør sitte på rumpa og kose dere med all den usunne maten dere måtte komme over (?). Jo da, helsemyndighetene har deres Dine30 der de prøver å motivere til litt mer fysisk aktivitet hverdagen igjennom, men sannheten er at det de fronter er absolutt minimum av hva du bør gjøre hverdagen igjennom. Og følger du deres råd vil du verken komme i merkbart bedre form, eller nødvendigvis bli noe “sunnere”.

Når det imidlertid gjelder de yngste fortsetter de å dytte på barna dine den mest usunne og farlige maten som finnes (se bare listen over), mens politikerne for ikke lenge siden også fjernet det eneste sunne tilbudet som fantes; ordningen med å gi barna gratis frukt og grønnsaker skolehverdagen igjennom.

– Skolene “forgifter” barn og unge med usunn og farlig mat (faksimile Aftenposten)

Personlig er jeg nemlig redd vi fort kan ende opp på samme nivå som USA om vi ikke gjør noen ORDENTLIGE, DRASTISKE grep. Og jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor skolene serverer boller, brus, og potetgull i skole hverdagen!? Her bør man bruke sunn fornuft, og skjønne at slik “mat” verken vil bygge sunne kropper, eller smarte hoder. Våre barn presterer ikke akkurat på topp internasjonalt, og i mine øyne skyldes mye av dette nettopp på grunn av maten de blir dyttet på. Skolene forgifter i mine øyne barna, og gjør vi ikke snart noe med dette vil vi fort ende opp med at mange, mange flere norske barn vil ha behov for slike slankeoperasjoner i tiden som kommer…

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #mat #kosthold #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik brenner du optimalt med fett


Det skrives og vises mye i media i disse dager om hvordan man kan brenne bort maksimalt med fett nå før fellesferien. Problemet med mange av disse artiklene og sakene er imidlertidg at det gjerne blir både for komplisert og vanskelig for folk flest både å skjønne, men også å få tid til å følge hverdagen igjennom. På bak- grunn av dette gir jeg deg derfor her min enkle, men også beste, oppskrift for å brenne makismalt med fett:

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Bygg muskelmasse!
Hver gang jeg leser om hvordan en kan/bør brenne bort fett nevnes det alltid hva og hvor mye kardiovaskulær trening du bør gjennomføre, men ikke det som faktisk vil gi deg best resultat; riktig og nok styrketrening! I tillegg til å være kjappere og enklere å få tid til hverdagen igjennom, er det også dette som vil gi deg det du faktisk er ute etter! Å bare trene masse kardio, men samtidig droppe å bygge styrke er som å kjøpe en Ferrari uten motor. Det vil kanskje se bra ut der og da, men det vil ikke fysisk få deg noe sted…

2. Viktigere hvordan og når du trener enn hva du trener
Stadig hører jeg om nye teknikker og metoder som skal gjøre underverker, mens sannheten er at selv “verdens beste øvelse” eller treningsmetode blir overflødig og lite effektfull om du ikke også utfører det med riktig intensitet og innsats. Folk flokker til den ene fancy nye styrke- eller gruppetimen etter den andre, og kaster seg på nye trender og det som måte være “in”. Samtidig ser man gjerne at de som faktisk oppnår best effekt og fysikk også er de som gjerne bare trener med enkelt treningsutstyr og “gårsdagens” metoder. I tillegg kan det å utføre enten morgenkardio på tom mage, eller for eksempel utføre en rolig jogge- eller gåtur på kveldstid være med på å mangedobble effekten kontra å sitte i ro. Så dropp fokuset på hva som måtte være inn akkurat nå, gi 100% når du først er på trening, og sørg for å få hjelp til å sette opp et treningsprogram som gir mening for deg og dine mål, ønsker, og ikke minst behov! Husk forøvrig at det heller ikke finnest noen “vidunderkur” når det kommer til trening og fitness, og at størstparten av resultatet heller vil komme av innsatsen du legger inn i det.

3. Utfør korte, intensive kardioøkter (som geriljakardio og HIIT) slik at du både forbrenner maksimalt med fett uten å miste verdifull muskelmasse!

High-intensity interval training [HIIT] og for eksempel min egen favoritt geriljakardio, er hva som både vil få deg i form, sørge for at du forbrenner fett, men også beholder maksimalt med muskelmasse! Særlig det siste er viktig, da du ikke bare vil brenne mest mulig fett, men også oppnå en strammere, sterkere, og mer fit kropp – og ikke bare ende opp med å se slapp og daff ut.

Sjekk også ut “Det ultimate fettforbrenningsprogram”:

4. Spis/innta nok protein!
Veldig ofte hører jeg folk snakke om hvor mye protein man maksimalt bør få i seg, mens jeg selv heller liker å snakke om hvor mye protein man minimum bør få i seg [for å bygge en stram og sterk kropp]. Personlig liker jeg nemlig heller å hente energien og næringen jeg dytter i meg via magre, proteinrike, og sunne alternativer, og ikke bare det som vi stort sett dyttes på i landets mange restauranter og kaffebarer… Som de fleste også vet metter protein bedre, og vil derfor ikke bare sørge for at du får i deg nok av de byggeklossene du vil trenge for å bygge en sunn og sterk kropp, men at det også kan erstatte mye av det usunne du i dag kanskje kjører i deg.

Les også: Hvordan spise brød uten å legge på seg!

5. Tren og beveg deg litt HVER DAG!
Som jeg skrev litt om i innlegget “Kun overvektige og late sier de ikke har tid” kan selv det å trene så lite som 10-15min. hjelpe mye – så lenge du bare trener ofte nok! Min personlige anbefaling (som også helsemyndighetene ser ut til å være enige med meg i) er at man bør være i fysisk aktivitet og bevegelse minst 30 minutter om dagen. Forskjellen mellom meg og dem er imidlertid at jeg mener du i tillegg også bør trene litt styrke ved siden av. Om målet er å oppnå maksimalt med fettforbrenning bør du nemlig også sørge for å bygge opp muskelmassen i kroppen din – nettopp fordi dette vil sørge for at du også lettere forbrenner fett selv når du ikke trener!

Om du ikke har mulighet til å trene hver dag vil i så fall min anbefaling være at du beveger/går litt hver dag (minimum 30 minutter), og ved siden av sørger for å få på plasse minst 4 tunge, gode styrkeøkter i uka! Se også gjerne forslag til treningsprogram i serien som jeg la ut her på bloggen tidligere i år: “Fit in 30 days”

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

WOW! Denne damen er 80!


Her er 80-åringen som trolig trener mer [og er i bedre form] enn deg… 🙂 Helt sinnsykt, og en utrolig inspirasjon for oss alle! Også interessant å se at hun IKKE startet å trene før hun var i 50-årene. Alder er bare et tall folkens, og det er aldri for sent! Let´s go!

– Cornelis

Beste øvelser for bein


Her er de beste øvelsene for beintrening!

Les mer på: Corneliselander.com

Lyst til å bygge sterkere bein med de beste, smarteste øvelsene? I dagens episode av “Sommerkroppen” gir jeg deg nettopp oppskriften og svaret på det. Husk også å subscribe til kanalen, og la meg gjerne vite i kommentarfeltet under (eller via email) hva DU ønsker å oppnå før sommeren!

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Kun late og overvektige sier de ikke har tid?


Er overvektige mennesker, eller de som sier de ikke har tid til å trene, late?

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg hører ofte argumentet om at overvektige mennesker, eller de som sier de ikke har tid til å trene, er late. Selv om det stemmer at ALLE faktisk har tid til å trene er det imidlertid ikke slik at det nødvendigvis alltid er deres egen skyld om de eventuelt ikke gjør det. Følger man for eksempel med i media, og hva som gjerne skrives, vises, eller uttales der angående trening kan det nemlig fort ta piffen ut av de fleste.

Les også: Slik forbrenner du mest fett!

Inntrykket en sitter igjen med er nemlig at det bare er timer på treningssenteret, lange [demotiverende] løpeøkter ute i skog og mark, og tidkrevende middags og kostholdstips som er eneste måten å komme iform på. Og for de av oss med enten skole, jobb, eller eventuelt noen småbarn løpende rundt i huset kan det da fort bare bli med tanken – for selv jeg skjønner at ikke alle kan vie “hele livet sitt” til trening – og slike råd og tips kan da være ekstremt demotiverende for selv den beste.

Hva bør du gjøre?

Så hva kan du gjøre? Tenk over at det særlig er de små tingene som til sammen vil gi best utslag, og at du oppnår den beste effekten. Kutt for eksempel ut/ned på alkohol, gå igjennom kostholdet ditt og få ut så mye sukker, salt, og usunt fett som mulig, og sørg ikke minst for å være i bevegelse hverdagen igjennom [og ikke bare når du går på treningssenteret.]…

Er mer på treningssenteret, men trener samtidig mindre
Stadig flere og flere av oss trener nemlig mer [på treningssenter], men er samtidig i mindre fysisk aktivitet og bevegelse hverdagen igjennom. Vi sitter stadig mer på skole og jobb (ja, den jevne skoleelev beveger seg i dag mindre enn jevne pensjonist), og fire av fem nordmenn beveger seg for lite! For de fleste av oss kan da det å bevege seg litt på kontoret, i stua foran tv´en på kveldstid, eller andre steder og situasjoner hverdagen igjennom gjøre at du faktisk forbrenner MER enn om du kjører ned til treningssenteret og løper/går på tredemølla i en halvtime.. Tenk litt på det!

Les også: Liker du ikke å trene? Da vil du elske dette!

Jeg har mange ganger tidligere beskrevet hvordan så lite som 5-8min med kardio på tredemølla (geriljakardio) kan være nok, og jeg beskriver ofte hvordan 30-45min på treningssenteret er alt du trenger for å bygge en sunn og sterk kropp. Likevel er du heller ikke nødt til å trene så mye, og selv så lite som 10-15min. på stuegulvet hjemme kan for de fleste være mer enn nok så lenge man bare gjør det ofte nok!

For som jeg pleier å si; det viktigste du kan gjøre er å trene hardt, hyppig, kort, og effektivt!

Hvordan jeg trener
Av de hundrevis av emails jeg daglig mottar fra folk som ønsker å starte opp med trening er hvor mye jeg selv trener et av de mest vanlige spørsmålene som tikker inn. Mange ser ut til å tro at jeg kanskje trener timer hver dag, mens sannheten heller er at jeg kun trener fem – [eventuelt] seks harde, korte økter i uka. Ja, jeg trener ofte, men jeg trener ikke mer enn rundt fire timer [totalt] i uka – eller hva de fleste av oss faktisk bruker på å se på tv i løpet av et par kvelder i uka [!]. Legger du i tillegg til all tiden vi eventuelt bruker i sosiale medier som Snapchat og Facebook sitter vi faktisk mer foran skjermen [hver dag] enn hva en nødvendigvis behøver å bruke på treningssenteret [i uka]…

Norske medievaner anno 2015

Les også: Mitt treningsprogram

Så igjen; du HAR tid til å trene! For selv så lite som 10-15min. vil for de fleste [om man bare gir 110%] være nok. Og skulle du mene at dette er umulig for deg å få tid til råder jeg deg til følgende; skru av pc’en, logg ut av Facebook, og post 1-2 færre oppdateringer på Snapchat… For det er interessant å se hvordan så mange påstår de ikke har tid til å trene, mens de alltid har tid til dette 😉

Hilsen fra trener´n din i Hollywood   

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Øvelsen som gir deg stram kropp og mage!


Sommeren står snart for dør, og mange har kanskje lyst til å ta av et par kilo eller stramme opp litt på kroppen, og da er dette én av de beste øvelsene du kan utføre

Les mer på: Corneliselander.com

Renegade Row er øvelsen du kan trene hvor som helst, men som vil kunne gi deg nesten like bra resultat som om du hadde tilgang på et helt gym. Alt du trenger [for å trene så å si alt av overkropp] er egen kroppsvekt, eventuelt tilgang på to like tunge gjenstander (du klarer å løfte) á lik vekt, og øvelsen utfordrer virkelig mage- og kjernemuskulaturen, i tillegg til å angripe både armer og rygg. Legger du imidlertid også inn et par pushups mellom hver gang du drar vektene opp mot mageregionen kan du i realiteten si at øvelsen er nær komplett for overkropp.

Les også: Kanskje den beste øvelse for overkropp

Slik gjør du: Plasser deg med skuldrene rett over manualene, og i en pushups posisjon. Jo bredere du står med beina jo lettere vil det bli, men også mer stabilt (noe som igjen betyr at du gjerne kan dra på med litt tyngre vekter). La albuene peke lett utover, senk kroppen ned, og ta to pushups. Push deg så opp igjen, og fortsett med å løfte som i en énarmsroing en manual opp mot nedre del av magen, og senk kontrollert ned igjen. Ta så to nye pushups før du trekker manualen opp med den andre armen på samme måte.

Så her har du altså en superflott, men også lett tilgjengelig øvelse, som VIL kunne hjelpe deg med både å forbrenne bort overflødig fett og stramme opp både magen og overkroppen generelt før badebukse-sesongen setter inn…

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvordan spise brød uten å legge på seg

I dagens episode av min nye serie tar jeg for meg hvordan jeg kan spise brød hver dag uten å legge på meg. Mer i dagens episode av “Sommerkroppen”!

Les mer på: Corneliselander.com

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #YouTube #mat #kosthold #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fredagsflex fra to av mine flotte følgere:

I går skrev jeg på Facebook siden min at jeg ville fronte to av dere som daglig er innom og leser treningsbloggen, og her er to [av de hundrevis] av flotte bidraene jeg mottok:


@linnbeateaunan                             @steffen.no

Så hva med deg? Har du en profil eller treningsbilder på Instagram du vil at jeg skal fronte? Tagg meg da @corneliselander og la meg hjelpe, motivere, og forhåpentligvis inspirere deg til å oppnå den sunneste versjonen av deg! God helg fra trener´n din i Hollywood!

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #YouTube #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Så enkelt får du sprettrumpe!


Lyst på sprettrumpe? Er svaret “ja” bør du sjekke ut disse tipsene!

Les mer på: Corneliselander.com

En av de tingene veldig mange av dere har bedt meg om å beskrive litt mer er hvordan man [enklest og best mulig] kan oppnå “sprettrumpe”. Er det slik at du er nødt til å løpe inn på et treningssenter og løfte med tunge vekter, eller er kanskje det å løpe ute i skog og mark det beste du kan gjøre for å få den stramme baken du alltid har ønsket deg? Vel, svaret får du i dagens episode av Sommerkroppen! Og som alltid; legg gjerne igjen en kommentar eller kontakt meg på email om det er noe du skulle ønske hjelp med!

 

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #YouTube #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Mine beste treningstips

Hei, og god mandag til dere alle fra trener´n i Hollywood! I dag har jeg lagt ut en kjapp liten Q&A på YouTube kanalen min der jeg tar for meg noen av de beste og enkleste tipsene for at du skal oppnå dine mål og ønsker for sommerkroppen. Kontakt meg også gjerne direkte om det er noe du skulle ønske hjelp med, eller du har noen spørsmål om kosthold eller trening!

Les mer på: Corneliselander.com

Beste øvelser for triceps:
Dips
; enten utført på kasse/benk eller i «dips apparat» (eller eventuelt med støtte under knærne) er kanskje den beste øvelsen generelt for overkropp og bakside overarm. Dips tar spesielt godt på bryst, skuldre, og triceps, og om du legger inn minst tre sett med denne et par ganger i uka kan jeg love deg at du kjapt vil merke ekstrem effekt og være på god vei mot de største og beste tricepsene du noen gang har hatt!

Franskpress; grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Beste øvelser for rygg:
Pullups;
Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Markløft; Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Stående roing; Hold et par manualer eller en vektstang med overhåndsgrep (og ca. skulderbredde på stangen). La armene henge strakt ned foran deg, og dra dem opp mot mageregionen. Albuene skal ikke skytes utover, men trekkes langs siden av overkroppen under hele draget, og senk så armene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Rygghev; Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #YouTube #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander