Gjøre disse 5 tingene, og du VIL komme iform:

Daglig får jeg spørsmål om tips til trening og kosthold, og samtidig er det mange av de samme som ønsker å komme iform som også spør meg om de må slutte med alkohol, legge om kostholdet kraftig, og slutte å “kose” seg. Vel, ønsker du å komme iform må du i hvert fall gjøre følgende:

 

1. Begrense inntaket av usunt fett, sukker, OG alkohol 

Sorry, men dette er harde fakta. Og skal du komme i skikkelig form kan du ikke leve på fastfood og dårlig mat. I tillegg lurer jeg alltid på hvorfor så mange gidder å bruke så mye tid på treningssenteret – hvis en samtidig fortsetter å feste og drikke store mengder i helgene.. Hvorfor jobbe så hardt hele uka igjennom, for så å ødelegge alt i helgene? 🧐

2. Du MÅ trene 

Ja, italienerne er kanskje tynne selv om de ikke trener, og kanskje var bestemoren din i form til hun fylte 100 (uten å ha gått på studio én dag i sitt liv). Likevel er det sånn at med norsk, og vestlig, mat generelt så vil en i dag ikke klare å holde vekta uten litt bevegelse og trening. Og med tanke på hvor mye så mange av oss til sitter til daglig, enten være seg på skole eller jobb, så er noen minutter på tredemølla (eller enda bedre; i vektrommet) NØDVENDIG! Min anbefaling er å få på plass 3-4 gode styrkeøkter i uka, og i tillegg prøve å bevege kroppen litt hver dag. Dette er et minimum!

3. Protein

Det påstås fra mange at en får i seg nok mer enn protein kun gjennom vanlig mat og kosten i dag. Det er etter min mening (og erfaring) feil! Typisk norsk kosthold består i dag av en overflod av kjappe, dårlige karbs og næringskilder, og tilbudene på din lokale kafé, restaurant, eller bensinstasjon er ofte et dystert syn å møte. Nå kan du fint supplementere med enkle proteinkilder som mager kesam, cottage cheese, proteinbarer o.l., men det trengs litt planlegging, og at du fokuserer på å gi kroppen din det den har godt av. Tro meg den vil takke deg om du legger inn en liten innsats her!

4. Sitt og spis! 

OK, så det med generelt å prøve å roe ned, og ikke minst sitte å spise er noe jeg tror mange glemmer og neglisjerer. Stress, uro, og en alt for hektisk hverdag og livsstil gir sjelden gode resultater og effekt. Og dette er også grunne til at jeg råder alle til å starte dagen med en sunn, enkel, og rolig frokost!

5. Ikke overdriv treningen! 
Kanskje et litt overraskende punkt her, men enn så viktig å understreke; hyppighet og kontinuitet er noen av de viktigste nøkkelordene skal du komme iform. Og dette vil du IKKE oppnå om du trener alt for lange og harde økter av gangen. Stort sett vil de aller fleste [foruten om de som skal stille i ulik sport/idrett] ha best effekt av å trene mellom 30-60minutter av gangen. Trenger du å trene mye mer enn dette har du trolig ikke trent de første minuttene riktig og hardt nok 😉

 

Følger du denne lista med enkle knep vil du være på god vei mot en sunnere og sterkere kropp! Send meg også gjerne en email om du skulle ønske ytterlige hjelp eller ønsker å bestille et personlig treningsprogram.

God helg! 
Cornelis

10 ting du aldri bør gjøre når du trener

Her er en 10 ting du ALDRI bør gjøre når du trener:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Ikke løft tyngre vekter enn du klarer å løfte
Ikke løft tyngre vekter enn du klarer å få opp [uten eventuelt hjelp/spotting] i øvelser som benkpress og knebøy. Det SISTE du vil ende opp med er å sitte i bunnposisjon med vekter du ikke klarer å få opp, eller en vektstang du ikke makter å løfte opp fra brystkassen. Trener du alene, og likevel ønsker å pushe deg selv maksimalt, kan da en øvelse som floorpress eller knebøy/benkpress i Smith være smart.

2. IKKE ta bilder av deg selv…
Ok, så jeg mener det er helt greit å ta selfies og bilder av deg selv på treningssenteret, MEN ikke gjør det så det sjikanerer andre eller du opptar maskiner og utstyr som andre kunne ha brukt. Husk; vi er ikke primært på treningssenteret for bare å fortelle alle andre hvor flinke vi er…

3. Og; ikke oppta flere apparater på én gang…
Jeg vet ikke hvor ofte jeg ser dette når jeg gjester andres treningssentre, og ser hvordan folk som trener på gym [jeg ikke driver] løper frem og tilbake mellom maskiner og apparater, som om det var deres eget gym…

4. Tørk opp etter deg!
Det er helt greit å svette når du trener, MEN husk å tørke opp etter deg!

Les også: Den beste treningen å utføre hjemme

5. Ikke les i magasiner og aviser!
Ja, ikke sitt og les i magasiner eller aviser, MENS du sitter og opptar et apparat! Stepp til side, og la andre bruke utstyret! Forøvrig er også det å følge med på mobilen eller tv’en, og/eller lese når du er og trener noe av det dummeste du gjør…

6. Ikke plag folk som trener!
Sitter jeg og trener med x-antall hundre kilo i knebøy – så kom da ikke og spør om du kan “work in” mellom settene mine med bicepsurl på 10kg… Det er helt greit å la folk trene i mellom settene, men la det være opp til den som benytter utstyret om det er greit eller ei. La folk få trene med de få settene de trenger i fred, men vær heller ikke den som “holder av” et apparat over lang tid. Skal du trene knebøy, markløft, utfall, osv. – og alt i ett og samme apparat – ta da en liten pause i mellom øvelsene, og la andre slippe til! Er du imidlertid den eneste på gymmet er det bare å kjøre på!

Følg meg også gjerne på Facebook!

7. Ikke glo på andre!
Husk at det å gå på treningssenter ikke alltid er like gøy/moro for alle, og særlig kan det være litt ubehagelig for nye medlemmer eller folk som kanskje aldri har trent før. Uansett hvem det måtte være, så ikke vær den som gjør at andre slutter å trene fordi du stirrer eller glor.

8. Ikke kast vektene i bakken mellom settene og repsene!
Personlig er jeg virkelig lei av folk som kaster vektene i bakken, og nei det får deg IKKE deg til å se tøffere eller sterkere ut… Skal du trene de tyngste reps’ene på feks markløft, så sørg for at du har ordentlig gulv polstring under. Husk også at du er du nødt til å virkelig kaste fra deg vektene, så trener du kanskje med vekter tyngre enn du strengt tatt makter 😉

9. Sett utstyret tilbake på plass etter deg!

10. Og til slutt en kjapp oppsummering av dannelse og oppførsel man bør ha på gymmet; ikke baksnakk/gjør narr av andre, ikke ypp eller lag dårlig stemning (selv om testosteronet pumper, så OPPFØR DEG!), vær hyggelig mot de ansatte, og rydd opp etter deg (gjelder like mye i garderoben som vektsalene og alle andre steder på treningsstudioet).

Generelt er det vel akkurat de samme normer og regler som fungerer på et gym som hvor som helst ellers i samfunnet. Så vær høflig, og oppfør deg overfor andre slik du ønsker at andre skal oppføre seg overfor deg!

Stå på!
Cornelis

Den beste treningen å utføre hjemme:


Ikke alle verken kan eller har kanskje lyst til å trene på senter, og da er det viktig å finne på smarte løsninger å kunne gjøre hjemme. For det er masse du kan få til også på stuegulvet og i heimen, og det meste du vil trenge for å få til en gunstig økt er feks et par manualer, treningsstrikk, og/eller en treningsball. Her er da noe av det smarteste og beste du kan utføre:

Cornelis hjelper deg med treningen – ta kontakt her! 

– Knebøy
Kan enten utføres med kun egen kroppsvekt, manualer, treningsstrikk, eller feks også to bøtter med vann [jepp, du må ikke ha vekter og manualer].

– Markløft
En av de beste øvelsene du kan utføre, men her vil du gjerne trenge litt mer vekt/motstand for å få en gunstig effekt. Så løft med vektstang, manualer, eller eventuelt noe annet litt tyngre du skulle ha tilgjengelig. For mange kan også her to bøtter med vann fungere [inntil du blir virkelig sterk 🙂 ].

– Pushups
Fortsett en av de beste og mest tilgjengelige øvelsene som finnes. Her kan du variere med bredere grep [for mer fokus på bryst] eller smalere [for mer fokus på triceps og armer. I tillegg vil den [om du utfører øvelsen riktig] også ha en positiv effekt på magen, i tillegg til at resten av framside overkropp og skuldre får kjørt seg.

– Stående roing
Ryggtrening er viktig, og stående roing får du fint til med både manualer eller feks en treningsstrikk – så denne kan du fint utføre på stuegulvet hjemme foran tv’en.

– Cornelis Planken
En av de, i mine øyne, beste måtene å stramme opp og styrke core/mage er min egen “Cornelis Planken”. Denne trigger både til muskelvekst i overkropp, gjør at du jobber med utholdenhet og fettforbenningen, i tillegg til at den er enkel og lett tilgjengelig å utføre. Start med å holde posisjonen som en planke på ballen til å begynne med, og når du blir sterkere og mer erfaren senk brystet ned mot underlaget og utfør noen pushups. Alt du vil trenge her er en Swissball.

– Gående utfall
En av de beste måtene å stramme opp lår og rumpa, og en veldig fin øvelse å utføre hjemme. Utfør enten med kun egen kroppsvekt eller med en manual i hver hånd.

– Side-, front-, og foroverbøyd sidehev
Knallbra øvelser for å stramme opp og styrke skuldre, og øvelser du kan utføre som supersett eller som enkelt isolerende øvelser. Kjør med manualer eller treningsstrikk.

– Rygg- og benhev
To fine og viktige øvelser å utføre, enten du trener på studio eller hjemme. Rygghev kan fint utføres ved at du ligger på magen, og løfter øvre del av ryggen og armene forsiktig opp, mens benhev kan utføres motsatt ved at du ligger på ryggen og løfter beina ut og opp foran deg.

HAR DU SPØRSMÅL ELLER ØNSKER HJELP MED TRENINGEN?
Ta direkte kontakt ved å klikke her 

I’m back!

Hei folkens, og god lille lørdag til dere alle (eller hva det nå heter) 😎. Jeg har de siste ukene vært ute på flere store roadtrips her i USA, men nå er jeg tilbake på bloggen og klar for å levere daglige oppdateringer, saker, og tips til dere! (Kan også avsløre at vi har et par TV produksjoner på gang her i LA, og mye nytt og spennende jeg vil lansere i norsk media veldig snart 😁📺)…

 

Følg meg gjerne også på Instagram ✅ , Facebook siden min + sjekke innom bloggen her hver dag for siste nytt fra Hollywood 🤩

 

 

Cornelis 

– Nei, barna dine trenger ikke lekerom og iPad!

Den siste ukene har flere overskrifter i media, og ikke minst tilbakemeldinger fra foreldre og lærere skremt meg veldig. For etter at jeg dro fram en artikkel fra NRK, om at skoler nå lar barn få se på TV for å komme seg igjennom lunsjen, begynte foreldre å svare meg med at det å se på TV og ipads var fine verktøy for å få barna til å sitte stille… Og ingen reagerer, eller lurer på hvorfor så mange sliter med stress, uro og ikke klarer seg uten sosiale medier eller å sitte stille?!?

Kontakt meg direkte

Nei, dine barna trenger ikke iPads, lekerom [som noen påstå], eller å se på TV for å komme seg igjennom et måltid eller lunsjen på skolen. I hvert fall BURDE det ikke være slik. Og hvis dette er tilfelle, og du som foreldre tillater dette eller ikke klarer å snakke med barna noen minutter og roe dem ned – så er det DU som har feilet. Ikke barna dine… Jeg har regelrett fått høre de siste dagene at jeg IKKE vet hva jeg snakker om, fordi jeg ikke har barn, og at det visstnok IKKE GÅR AN å komme seg igjennom et måltid med barn i dag på restaurant, uten at de underholdes av lekerom, teknologi, og ting som fanger deres oppmerksomhet. DETTE ER SKREMMENDE FOLKENS!! Og når det gjeler argumentet om at jeg ikke kan sette meg inn i situasjonen fordi jeg ikke har barn har jeg kun dette å si; Jeg er heller ikke milliarder, men jeg kan likevel skjønne at det må være rimelig ok å ha litt ekstra penger 😉

HVA MENER DU?
Bør det være slik at en ikke bør forvente at barn og unge i dag ikke skal kunne sitte stille noen minutter under en lunsj eller middag på kafé eller restaurant, eller at skoler bør bruke TV sendinger som verktøy for å få dem til å sitte stille og spise??

Følg meg også @CORNELISELANDER


– Er Gjelsvik et godt forbilde?


Fredag kveld var det igjen duket for Vixen Awards I Oslo, der noen av Norges største bloggere og “influensere” entret scenen for å motta premier og levere takketaler. En av disse var tidligere “Paradise” deltager og blogger Kristin Gjelsvik – som igjen brukte anledningen til å angripe Sophie Elise…

Først og fremst vil jeg her poengtere at jeg ikke skal verken kommentere [eller forsvare] Sophie Elises tidligere innlegg eller posts, men at dette heller handler om budskapet – og ikke minst opptreden – til Gjelsvik på scenen. Selv om også jeg mener enkelte norske influensere over tid har lagt ut mye rart og ting som eventuelt også kan være skadelig, har jeg også tidligere advart om farene ved å skulle begynne å begrense hva man skal ha lov til å si eller mene. Så klart det lyder fint og bra å skulle være med på å “bekjempe” kroppspress, men hva om begrensningene kan være med på å gjøre at en usunn livsstil blir normen? Det er mange argumenter både for og imot… Men igjen tilbake til overskriften, og hvorfor jeg reagerer så kraftig på Gjelsviks’ uttalelser sist fredag:

Som toppblogger og såkalt “influencer” bør du nemlig også tenke litt på måten du opptrer på. Det er for eksempel mange små barn og unge som kanskje sitter og ser på slike ting, eller eventuelt ser opp til deg. Og alt handler ikke bare om såkalt “kroppspress”, men også om måten vi som influensere opptrer på. Ja, hva skjedde med kampen mot mobbing? 🤔Forøvrig vet jeg at “Paradise Hotel” og lignende TV serier [dessverre] er blant de mest populære om dagen. Men dannelse og stygg ordbruk har fortsatt mye å si – ikke bare for hvordan vi eventuelt ser ut, eller hvilken livsstil vi velger å følge…

Så å stå på scenen og banne og skjelle ut en kollega er i mine øyne heller ikke greit – eller et nevneverdig godt forbilde.. Ja da, så klart du vil få støtte i at folk ikke bør blogge om ting som kan skape kroppspress hos barn og unge. Men det er en full pakke som i mine øyne burde telle, og det er trist å se hvordan mange av dagens “forbilder” i norsk media oppfører seg. Selv håper jeg også dette er noe vi kan begynne å snakke litt om, og personlig synes jeg ikke at Gjelsvik er noe godt forbilde…


Cornelis