Gjør gatene utrygge ;)

Husk å følge meg @corneliselander for en lett blanding av reise, trening 💪, bil, kosthold, og en bilder av 🐶

Følger alle dere som følger meg der NÅ!

– Cornelis

Fikk kjeft for å blogge om min hverdag på Instagram…

Hei kjære følgere og lesere, og god tirsdagskveld til dere alle! I dag skal jeg skrive litt om mine erfaringer fra sosiale medier, og hvordan jeg fikk “kjeft” for å blogge om bil og min hverdag på Instagram…

Sur dame
Jepp, du leste riktig. I dag, etter å ha lagt ut en “ask me a question” på min Instagram profil tikket nemlig dette spørsmålet inn;

Vel, mitt svar er hvorfor IKKE? Hvorfor skal jeg ikke her på min PRIVATE blogg kunne skrive om nettopp ting jeg liker og gjør i min hverdag i Hollywood? En blogg er jo nettopp det; et talerør og måte å få ut ting en tenker og ønsker å BLOGGE om. Og ellers ting en finner interessant og liker. Det er også en måte for en del av mine fans og følgere til nettopp å se og lese mer om ting fra hverdagen, og hva jeg liker også UTEN OM kosthold, fitness, og trening…

At folk ellers er så kjedelige og sure at de gidder å sende inn sånt tull når de ellers har en mulighet til å stille spørsmål, er også beyond my understanding – for å låne et litt engelsk utrykk (er DET lov da? 😉 ).

Uansett folkens, jeg setter umåtelig stor pris på alle dere som vil følge meg på Instagram, og jeg setter stort sett alltid pris på spørsmålene og tingene som kommer inn der. Vel, altså STORT SETT 😉

Cornelis

Hvorfor du IKKE oppnår en stram mage :


I dagens innlegg tar jeg for meg noen av de vanligste grunnene til at man IKKE oppnår en stram mage

Daglig mottar jeg nemlig et titalls emails med spørsmål om hvordan man enklest mulig kan oppnå en stram mage. På sett og vis er det heller ikke så vanskelig å få til, så lenge du bare sørger for å ikke gjøre noen av disse feilene:

Les også: 9 beste mageøvelser å utføre hjemme

1. Trener ikke, eller kun i perioder
Mitt motto er som mange vet at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og følger du denne enkle regla er du allerede godt på vei. Men hva menes egentlig med kort, og hvor ofte bør du egentlig trene? Vel, en god treningsøkt behøver faktisk ikke ta mer enn så lite som 20-30 minutter å utføre av gangen, og trener du jevnt og trutt hele året igjennom er det faktisk ikke mange minuttene som skal til. For eksempel vil de fleste kunne oppnå knallbra resultat av bare å kjøre noen sett med sit- og pushups på stuegulvet hjemme. Og da behøver ikke treningen ta mer enn noen skarve minutter om dagen!

2. Stresser
Stress er noe av det verste for midje- og magemålet, og ved å prøve å koble av og stresse litt ned vil du veldig raskt kunne merke stor forskjell på hvordan buksene og klærne sitter på kroppen… Ja, faktisk tror jeg dette er et av de mest neglisjerte punktene når det kommer til smarte “mage tips”, og selv om det selvsagt ikke er noe du bare kontrollerer selv vil det være smart å ha dette litt i bakhodet hverdagen igjennom. Så prøv å stresse litt ned, der det lar seg gjøre…

3. Spiser mat fra denne listen
Finnes det såkalt “nei” mat? Vel, i mine øyne er svaret JA, og her er da tingene jeg vil råde deg å styre unna – om målet er en stram kropp og mage.

* pølser
* ferdigmat/burgere
* potetgull
* bensinstasjon mat og boller…
* nachos
* pommes frites [aldri]
* kaker
* fritert mat [genrelt]
* bakt potet

og alt det du VET er dårlig for kroppsformen. Inntar du dette for ofte vil du heller ikke oppnå en stram mage på lovlig vis

4. Drikker for mye alkohol…
Beklager å måtte være en festbrems, men belmer du nedpå med alkohol både titt og ofte så vil du heller ikke få det til. Så enkelt er det rett og slett! Å kutte ned på inntaket av alkohol vil imidlertid ikke bare kunne gjøre underverker på magen og kroppen, men det vil også være med på å forbedre din generelle helse!

NOE JEG GLEMTE PÅ LISTEN? LA MEG VITE I KOMMENTARFELTET UNDER!

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller på Facebook 


WWW.CORNELISELANDER.COM

Folk som IKKE burde kjøpe sportsbil…


When you buy a sports car, but you should’ve bought a pickup truck… 😱

LA er fullt av rare mennesker og situasjoner, og på vei hjem fra jobb i dag så jeg nettopp et slikt tilfelle. Jeg lå nemlig rett bak denne Mercedes AMGen (forøvrig en bil til godt over 1.000.000 [her i USA]), da jeg oppdaget at noe rart stakk ut av vinduet. Altså, han bruker sportsbilen til noe han burde ha brukt en pick-up truck til… Seriøst? Folk ass…

I tillegg til å være ekstremt farlig [for feks motorsyklister og andre som potensielt kommer passerende, er det også ganske respektløst og sykt overfor din egen bil og eiendom i mine øyne… Men, men, som sagt det er mye rare mennesker her i byen, og ofte har de samme også “litt” for mye penger…

Uansett, god helg til dere alle!
Hilsen fra trener’n i Hollywood
Cornelis 

 

God helg fra trener’n i Hollywood

Kvinnedagen, fredag, og nå helg. Hva er dine planer, og hva er dine planer for helgen? Her er det snart klart for roadtrip, treningsøkt[er], og litt annet moro – og jeg håper du blant annet følger meg på Instagram (følger alle som følger nå tilbake!)

Så god helg og fredag til dere alle!

– Dette står høyest på ønskelisten hos de som trener

Å bygge biceps og triceps er ikke akkurat det viktigste du kan trene, men det står gjerne høyt oppe på lista til de som trener…

Les også mer på:
Corneliselander.com

Oppskriften på store, sterke armer
Jeg har tidligere skrevet om hvordan [store] armer gjerne er hva de fleste ønsker seg, mens som vi trenere stort sett mener du ikke bør fokusere [for mye] på… For er store armer virkelig viktig eller bra for helsa? Nei, kanskje ikke. Men kan det likevel være en motivasjonsfaktor for mange, og dermed gjøre at enkelte trener [litt mer]? Ja, jeg tror det, og derfor mener jeg det er viktig å hjelpe folk også med å oppnå dette.

Triceps viktigst!
En gjenganger hos mange som ønsker seg større armer er at man overfokuserer for mye på å trene biceps, mens man neglisjerer triceps. Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og vil derfor være vanskelig å få armene til å vokse om du bare konsentrerer deg om sistnevnte. Personlig vil jeg derfor anbefale deg å trene triceps minst like mye som du trener biceps – om ikke kanskje enda mer!

Les også: Slik får du stram mage

Ikke tren for mye…
En annen problemstilling som gjerne dukker opp er at man rett og slett trener armene for ofte og mye. Det å legge inn mange, hyppige økter i uka på dette er ikke bare med på å gjøre at du eventuelt også bruker mindre tid på annen viktig muskulatur og trening, men det kan faktisk holde deg tilbake fra nettopp å oppnå dine mål om større armer. Igjen er den velkjente setningen min om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig passende å trekke inn i denne sammenhengen –  samtidig som det også er viktig å fokusere på hva man faktisk trener. Å overfokusere på isolasjonsøvelser er nemlig ikke alltid veien å gå, og personlig råder jeg mine klienter til kun å legge inn veldig få øvelser direkte på armene i uka, og ellers jobbe med å få inn mye indirekte trening av armene gjennom annen, viktig trening.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Det kan også være smart å legge inn øvelser som primært går på armene, men som samtidig også er med på å trigge til muskelvekst og styrke andre steder på kroppen. Ta for eksempel dips eller chins som ikke bare vil gjøre at du trigger til muskelvekst i triceps og biceps, men som samtidig også vil gjøre at du styrker rygg og bryst.

ØVELSER:

Pull/Chin-up
Pull- og chin-ups er blant mine personlige favoritter, da disse trener så å si alt av overkropp med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig er det, når du utfører det med et smalere grep, en perfekt måte å trigge til muskelvekst i blant annet biceps brachii. 



Slik gjør du: Start med et smalt grep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, flex sammen biceps på toppen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Les også: Kom iform!

Biceps hantelcurl
Denne kan både utføres stående eller sittende, og begge deler har sine fordeler, så det kan være smart å variere.


Slik gjør du: Stå oppreist med en manual i hver hånd, og med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Løft en og en manual opp, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av bevegelsen. Skvis muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp manualen kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen i øvelsen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Og overarmen skal mer eller mindre stå helt stille under hele bevegelsen.

Les også: Slik bygger du store biceps

Enarms tricepspress med manual over hodet



Slik gjør du: Grip tak i en manual og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen ned, bak hodet. Press så kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk før du repeterer.



Triceps pushdown/bicepscurl i kabelapparat
En ting jeg gjerne elsker å kjøre for maksimal effekt på overarmene, er en kombinasjon av triceps og biceps i kabelapparatet. Nå kan du enten kjøre dette som avslutningen på en god økt, eller du kan ta det som en effektiv måte å oppnå maksimal effekt og pump i overarmene under en økt der du ellers trener andre muskelgrupper.



Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Følg meg også gjerne på Instagram eller fanpagen min på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

Hvordan vi kan få færre syke, overvektige nordmenn

Glem momsfritak på trening, mer støtte til fedmeoperasjoner, og andre liknende forslag. BILLIGSTE [og beste] måte for å få ned sykefraværet, fedme-/overvektstallene, og oppnå en generelt sunnere befolkning ER å innføre SUNN, proteinrik mat og nok bevegelse/trening i skolen!

Les mer på: Corneliselander.com

Det har de siste årene vært mye snakk om hvordan vi kan få ned sykefraværet og andelen syke og/eller overvektige nordmenn. Personlig er jeg lei av at alle snakker om hvordan en skal rette opp alle feilene i etterkant, og det er faktisk ikke lønnsomt eller smart av nasjonen å løpe med et brannslokkingsapparat etter at så mange allerede har blitt syke og sliter med ulike helseutfordringer og problemer. Derfor mener jeg det billigste og beste en kan gjøre er å starte med riktige oppskrifter og nok bevegelse/mosjon for barna på barne- og ungdomsskolen. Det er DETTE som vil få Norge på riktig vei, og blant annet få ned sykefraværet (noe som nettopp skyldes at så mange har levd feil og usunt i lang tid.

Dette er hvordan vi vil bygge et sunnere Norge for framtiden, og ikke ved å løpe med et brannslokkingsapparat i etterkant… LA MEG HØRE HVA DU MENER!

 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!


Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

Slik blir du fit og sterk på stuegulvet HJEMME


Slik blir du sterk og slank uten å måtte gå på treningssenter!

Les mer på: Corneliselander.com

Det er ikke alltid at det kanskje frister å gå ut av døren for å gi jernet, men selv om du velger å holde deg hjemme kan du fortsatt få til mye bra trening. Her er noen av mine personlige favoritter å benytte seg av på stuegulvet hjemme!

Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene på en liten forhøyning. Du kan også her variere med hvor bredt du holder, der et bredere grep vil ta mer på brystkassen, mens et smalere grep vil gå mer av bakside overarm [triceps].


Slik gjør du:
Start med ca. skulderbredes avstand mellom hendene (om du ønsker å treffe mer av brystkassen), og senk deg så ned mot underlaget. Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, midje og mage «falle» ned mot underlaget, men la det kun være brystkassen som nesten treffer underlaget. Push deg så opp igjen til startposisjonen, og repeter etter ønske.

Kjør her gjerne 2-3 sett, og med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett. 

Bulgarsk utfall
Bulgarsk utfall er en av de beste metodene å trene opp ren beinstyrke på, og aktiviserer (i motsetning til ved for eksempel vanlig knebøy) kun beina. Denne øvelsen gir derfor litt mindre belastning på rygg og overkropp, og er fortrukket av mange når det kommer til forebygging av både ryggsmerter og for eksempel kneplager.

Slik gjør du:
Plasser den ene foten på en benk eller annen forhøyning bak deg, mens du tar et godt steg ut med den andre. Senk deg så kontrollert ned mot underlaget, til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremre hælen, og du må holde rett rygg og positur under hele bevegelsen. Push deg så opp igjen, og repeter.

Kjør 3-4 sett med 8-12 repetisjoner på hvert bein, på hvert sett. 

Dips på benk/kasse
Her er alt du trenger en benk, stol, eller noe annet du har stående hjemme. Senk rumpa og kroppen ned mot underlaget, og push deg så opp igjen til utgangsposisjon.

Kjør 3-4 sett, og med rundt 8-12 repetisjoner på hvert sett. 

Cornelis Planken
Min personlige klassiker er både elsket og hatet av mange [fordi den fungerer], og noe du fint kan trene med på stuegulvet hjemme. Alt du trenger av utstyr er én swissball og din egen kroppsvekt, og vips har du fått trent både core, midje, mage, og stort sett alt av overkropp. Ja, øvelsen angriper så å si hele kroppen, og ved å benytte deg av denne både statiske og dynamiske øvelser vil du treffe magen på en mest optimal måte. Prøv den i kveld, og merk effekten selv!

Kjør 2-3 runder på denne.

Rygghev
Noe av det viktigste for folk flest å benytte seg av i en ellers svært stillesittende hverdag, er denne flotte isolasjonsøvelsen som tar på nedre del av rygg. Du kan enten utføre den ved å ligge rett på gulvet og løfte øvre del av ryggen forsiktig opp [som vist i denne videoen], eller du kan benytte deg av for eksempel en swissball for å treffe nedre del av ryggen på en skånsom og fin måte.

Slik trener du den på ball:
Ligg med magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen forsiktig opp fra ballen. Her gjør mange den feilen at de rett og slett løfter seg alt for høyt opp – noe som bare vil kunne resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og spenn aldri ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet. Hold et øyeblikk før du senker deg kontrollert og forsiktig ned igjen.

Kjør 2-3 sett med så mange repetisjoner du orker på hver.

 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!


Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM