Hadde flere trenere gjort dette, hadde flere nordmenn vært i form!

Hadde flere trenere vært ærlige om effekten av sunt kosttilskudd og hard, tøff trening (og de andre metodene de selv også gjerne benytter seg av) så hadde vi også sett mange flere trente nordmenn!

Les mer på: Corneliselander.com

Problemet er at så mange av mine kollegaer ikke tør å innrømme (jeg vet ikke hvorfor) at for eksempel et sunt tilskudd kan ha STOR effekt, og hvor skadelig det er med alkohol og all den usunne maten vi blir dyttet på i alle bauer og kanter. Jeg kjenner til flere profilerte trenere som utad i media påstår at proteinpulver ikke har noen effekt, eller at det er “bortkastede penger”, mens de samme personene ofte er å se handle inn kosttilskudd til eget forbruk… Også er jeg lei av å høre at “jo da, bare kos deg med pølser, pommes frites, og halvliterne på Lekter´n i Oslo du”… Klart du kan kose deg med dette, men det vil IKKE få deg i form!!

Hva mener du? Enig? Del i så fall gjerne dette innlegget!

God helg!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #meninger #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvorfor å trene til “sommerkroppen” er det siste du bør gjøre


Så ikke alle [eller kanskje så mange av dere] har som mål å få store, svulmende overarmer, 6 eller 8- pack, eller nødvendigvis å stille i noen form for konkurranse. Likevel er det SINNSYKT viktig at du trener, og her er hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Hverdagen blir lettere!
2. Du får mer energi
Ja, prøv det selv om du ikke tror meg. Prøv å gå fra å trene 3, 4, eller kanskje hele 5 økter i uka til å ikke gjøre noe som helst. Etter få uker er enhver oppgave et skikkelig ork, og jo mer du sitter stille og ikke bruker kroppen jo hardere vil det også bli. Som de gjerne sier;

3. Du ser og føler deg bedre!
Ja, man både ser og føler seg bedre! Dette betyr ikke at du nødvendigvis må være noe “beinrangel”, og også frodig, store og overvektige mennesker kan så klart se bra ut! Poenget er at man trener og får livsgnisten, og blir et sunt og happy menneske – ikke at man nødvendigvis brenner bort alle kiloene!
4. Du vil lettere kunne forebygge sykdom, og bygge en sunnere, sterkere kropp!
Som igjen vil gjøre at…
5. Du lettere kan håndtere utfordringer i hverdagen.
6. Du blir en mer positiv og hyggelig person å være rundt…

Så vil du være en som sitter grinete foran tv´en eller tastaturet (og feks kommenterer stygt i nettsaker 😉 ), og spiser smågodt, eller en som løper smilende og glad ut av treningssenteret?
7. Du blir bedre i… Ja, du vet hva jeg sikter til 🙂
8. Du kan lettere løfte ting, og hjelpe andre

Så vil du være den som aldri blir spurt av en gammel dame om å hjelpe henne med bæreposene, eller han/hun som kan løfte dem opp strak arm? Mitt personlige valg er sistnevnte…
9. Du sover bedre
Ja, man sover aldri så godt som etter feks en grisehard beinøkt!
10. Du spiser bedre…
Jepp, har du prøvd å starte opp med trening så vet du effekten dette også vil ha på hva du dytter i deg. Plutselig frister ikke de wienerpølsene like mye, eller den kilotunge posen med smågodt du akkurat kjøpte på super´n. Klart du fortsatt kan få lyst på noe søtt, men jo mer du trener jo mer vil også kroppen din ønske seg proteinrike, sunne ting. Så dette er rett og slett bare en vinn-vinn (eller tap-tap..) situasjon… 🙂

Og til slutt én grunn for ikke å trene til; “sommerkroppen”. Om målet bare er å komme iform nå til i begynnelsen av juli, og du så har som mål å sitte på rumpa så fort du har svidd av de først magekiloene er mitt råd at du heller bare dropper det først som sist. Å [starte å] trene bør ikke være noe du bare gjør for å passe inn i badebuksa (selv om det også kan være en god grunn), men noe du bør gjøre for å oppnå en generelt sunnere, sterkere kropp. Og at du ikke minst prøver å opprettholde denne resten av året igjennom. Også når du igjen kan “gjemme den bort”…

Så hva mener du? Var det noe jeg glemte å nevne her på listen?

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #meninger #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fra trent til topptrent!


Denne karen har all grunn til å smile 🙂 De siste månedene har vi tatt @steffen.no fra å være godt trent til å bli sinnsykt godt trent. Han har økt i samtlige øvelser, lagt på seg mye ny muskelmasse [uten å gå opp i fettprosent], og generelt bare blitt EKSTREMT godt trent! Vil du også bygge den beste versjonen av deg selv? Ta kontakt for treningsprogram og hjelp i dag!

– Cornelis

– Drit i å trene om du ikke også gjør dette!


God mandag fra trener´n i Hollywood! Hvor effektivt tror du det er å trene [masse] om du ikke også får i deg nok protein og riktig næring? Her er svaret:

Les mer på: Corneliselander.com

Du trener og står på hardt med kanskje opptil 4-5 gode økter i uka, men fyller samtidig bare på med poteter, brød, taco, og pizza… Hvor effektiv og stor effekt tror du da disse harde treningsøktene egentlig har for sluttresultatet? For optimal effekt bør du få i deg nok protein og sunt, riktig fett, og mitt råd er at man også fyller på med enkel ting som en proteinshake for lettere å komme i mål med dine ønsker og mål i hverdagen.

Les også: Iform med Cornelis!

Hvor mye protein?
Så er det tilbake til det evigvarende spørsmålet; hvor mye protein bør du maksimalt få i deg? Vel, mitt svar er heller; hvor mye protein bør du MINIMUM få i deg… Det skrives ofte om at “for mye protein bare tisses ut”, eller at det er “unyttig”, men hvorfor er dette noe mer unyttig enn noe annet du eventuelt får i deg [litt for mye av]? Det er aldri noen som sier at det er bortkastet å spise en halv pose potetgull eller noen brødskiver ekstra…

Så hvorfor denne “angsten” om at man kan risikere å få i seg litt for mye protein? Dette er tross alt byggesteinene vi trenger for å bygge opp en sterk og stram kropp – så personlig tar jeg heller imot litt for mye, enn litt for lite… I Norge er de generelle anbefalingene for protein rundt 1-1,5 gram protein per kg kroppsvekt, noe det faktisk kan være en utfordring å få i seg kun gjennom “vanlig mat og drikke”. For de som trener ekstremt hardt kan proteinbehovet være enda høyere, samt at det kan være svært gunstig med et høyere proteininntak for de av dere som ligger i kaloriunderskudd og som ønsker å oppnå maksimalt med muskelmasse OG gå ned i fett.

Les også: For økt muskelmasse og nedgang i fett bør du spise mer av dette

Så tilbake til åpningsspørsmålet, og hvor effektiv det eventuelt vil være om du trener masse, men ikke også følger opp med riktig kost og næring. Nå er det klart at det vil være bedre om du i hvert fall trener hardt, og slik gjør noe riktig. Men hvorfor kaste bort mulighetene til å oppnå din drømmekropp ved bare å spise drittmat? Min mening er at det ikke så mye mening i det hele tatt, og at du i hvert fall bør få i deg noe så enkelt som én shake etter trening. Alle de beste utøverne i verden benytter seg av smarte, sunne tilskudd, så hvorfor du la deg selv også oppnå den beste versjonen av deg selv?

La meg vite i kommentarfeltet under hva du pleier å fylle opp glykogenlagrene med etter en hard treningsøkt!

God mandag fra Hollywood!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #protein #mat #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Quick fix på magen


Sommeren står snart for dør, og da jeg her om dagen skrev innlegget “Til deg med hengemage og magefett” var det særlig én ting som kom opp flere ganger i kommentarfeltet; “hadde håpet på en quick-fix på magen”. Vel, her er da svaret:

Les mer på: Corneliselander.com

Så finnes det en “Quick-fix”? Vel, både ja og nei. For de fleste av dere vil det sikkert ikke kunne fungere som en kjapp løsning, noe som ikke skyldes at det ikke er umulig, men mer at de fleste ikke vil følge mine råd 100%… Mine tips er nemlig av det litt mer strenge slaget, men hey! Ønsker du å komme i form eller ikke?

Quick-fix rådene:

1. ALT av alkohol må bort! Det er rett og slett ikke mer å si om dette punktet…

2. Du må gå en lengre tur HVER DAG. Ja, det å gå er faktisk en av de beste måtene å forbrenne bort overflødig/uønsket fett på, og mitt råd er at du er i bevegelse minst 30minutter om dagen!

Les også: Sixpack på 1 uke!

3. Proteinrik kost, og enkelte former for kosttilskudd. Ok, så du kan krangle om dette punktet så mye du vil, men er det én ting jeg vet at fungerer for å få bort magefettet, oppnå maksimalt med muskelvekst, og få en stram kropp og mage på så er det å kutte i alt av usunt fett og helst supplementere med for eksempel en proteinshake etter trening og et omegatilskudd til middag. Hvor mye protein du bør få i deg kan du forøvrig lese mer om i dagens andre innlegg her på bloggen!

4. Tren kardio OG styrke! Ok, så det å gå/løpe til du blir blå har bare begrenset med effekt. For å gå ned i vekt/størrelse må man forbrenne mer enn man tar inn, men samtidig er det like så viktig å fokusere på hva og hvordan man også trener. Etter at du har kommet deg over den første dørstokkmila, og kroppen begynner å komme seg etter det første sjokket er det så på tide å starte styrketreningen! For det er nettopp dette som over tid vil gi deg den beste kroppsformen og resultatene – og ikke bare det å løpe.

Les også: Kroppens viktigste muskelgruppe

5. Treningsmengden. Så et annet viktig punkt er hvor ofte og mye du bør trene. Så beskrevet over bør du altså [om målet er å forbrenne maksimalt] gå i ca. én halvtime hver dag. Ved siden av dette anbefaler jeg deg altså å trene styrke minst tre [og helst fem] ganger i uken, og du kan for eksempel sjekke ut mer i treningsserien min her for råd til hvordan selve treningsøktene kan/bør se ut. En generell tommelfingerregel fra meg er imidlertid at [styrke-] øktene aldri tar mer enn maksimal 45min. av gangen – da du trolig ikke har trent hardt nok om du er nødt til å trene mer enn dette, og du heller ikke vil oppnå maksimalt god effekt på kroppen og magen av å trene mer enn dette.

Så folkens; det finnes ingen “vidunderkur” for å komme i ordentlig god form [på veldig kort tid], men om du følger rådene mine her  på listen 100% så garanterer jeg deg at det ikke vil skorte på resultater. Og det selv veldig, veldig fort!

God søndag!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #søndag #helg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Skolene ødelegger helsa til barna dine!


Norske barn kommer i stadig dårligere og dårligere form, men hvem har egentlig skylda? Selv mener jeg det er skolene…

Les mer på: Corneliselander.com

Her om dagen mottok jeg en link fra min gode venn Wasim Zahid, som sendte meg en sak på hvordan fysisk aktivitet hos unge mennesker kan beskytte dem mot type 2-diabetes. Samtidig som vi stadig oftere ser viktigheten av å trene [uansett aldre] fortsetter imidlertid de norske skolene å kutte mer og mer av tiden som nettopp tilrettelegges for at dine barn skal være i aktivitet, og oppnå god fysisk form. Gymtimene tas av timeplanen, og norske 15-åringer sitter i dag mer stille enn den jevne pensjonist. Den kanskje største grunnen til økning av fedme og overvekt finner vi nok likevel i skolekantinene, og som jeg har poengtert i media tidligere så “forgifter skolene barn og unge med farlig mat og drikke”.

Selv om mange av oss har prøvd å rette et søkelys mot dette, så ser imidlertid politikerne ut til å være handlingslammet. Vel, kanskje ikke alle. Nylig gikk nemlig Listhaug ut med et “spiselig integreringsforslag” der hun forslo at flyktninger kunne lage skolelunsjen, noe som ikke bare ville ha sikre bedre integrering, men også et bedre tilbud til dine barn. Dessverre ble et forslag om gratis skolemat til alle landets grunnskoleelever nylig nedstemt av et heller blått flertall på Stortinget, og igjen skjønner visst ikke politikerne viktigheten av sunn mat og drikke for de som både skal lære og vokse opp.

Dagens pensjonister er sprekere enn aldri før, og puster tenåringene i nakken når det kommer til hvem som faktisk trener mest. Faksimile NRK 

For samtidig som FHI og helsemyndighetene endelig har fått øynene opp for at usunn mat nå er den største helseutfordringen vi i dag står overfor, nekter samtidig skolene å ta i et skikkelig tak. Sunne, magre, og særlig sukkerfri alternativer tilbys ikke, og blir i mange tilfeller sett på med et merkverdig kritisk blikk. Isteden blir barna dyttet på farlig, usunn mat, og når du tar sukkerbombene du finner i skolekantinen og plusser på at heimkunnskapen som oftest bare består av å varme opp en frossenpizza, eller at frukt og grønt tilbudet nå er blitt tatt bort, så er det ikke så rart at overvekt og fedmetallene skyter i været. Dette er rett og slett hårreisende, og IKKE en fornuftig investering for framtidige generasjoner eller nasjonen!

Hvor vil dette ende?
Så, hvor vil da dette enda? Vel, vi har allerede begynt å se effekten ved at barn helt ned i fireårsalderen sliter med alvorlig overvekt [!], og selv om blant annet Folkehelseinstituttet ser ut til å være fornøyde med at 13-17% av landets 3.klassinger har overvekt mener jeg personlig at vi har en stor jobb å gjøre! – Det er bra at gjennomsnittlig andel barn med overvekt og fedme ser ut til å ha stabilisert seg. Foreldre, barnehage og skole har gjort en god jobb ved å rette oppmerksomheten mot kosthold og fysisk aktivitet, sa imidlertid prosjektleder for Barnevekststudien, Ragnhild Hovengen, da rapporten nylig ble lagt fram.

Helsemyndighetene har imidlertid de siste årene sett med stor bekymring på utviklingen av overvekt og fedme særlig hos barn, og WHO sa nylig at 75% av alle norske menn kommer til å være overvektige i framtiden. Da er det nettopp hos barna vi bør starte, og ikke slik det gjøres i dag der man utfører et slags “brannslukningsarbeid” ved å prøve å få voksne mennesker på rett kjøl i etterkant. Det er både billigere, enklere, og ikke minst smartere å starte med barna, og ved hjelp av enkle investeringer som gratis frukt til de minste, eller servering av et varmt måltid i skolehverdagen er da en lur måte å starte på – ikke bare for å få dem i bedre form, men også for at de skal kunne lære og prestere bedre!

Så til alle dere med barn der ute; TA AFFÆRE! Ikke la myndighetene og skolene stjele livskvaliteten, eller i verste fall år fra deres barn! Ikke la dem gi dine barna dårlige vaner som de kommer til å slite med resten av livet, og KREV at det tilbys sunnere mat alternativer!

Fortell meg i kommentarfeltet under hva du mener! Mener du det er nok sunn mat på norske skoler, eller er det på tide at noen tar affære?

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #skole #hverdag #meninger #helg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Slik blir du en hverdagshelt!


Vi nordmenn blir stadig tykkere og tykkere, mens stjernene stadig kommer i bedre og bedre form. Hva gjør vi feil?

Les også mer på: Corneliselander.com

Vel, først og fremst er det slik at kjendiser og stjerner har en helt annen livsstil og muligheter enn Ola & Kari Nordmann. Mens du må løpe til t-banen og hente barna i barnehagen blir stjerner som Dwayne Johnson kjørt treningssenteret og deretter til dekket bord. Så hvordan kan du komme i bedre form, og kanskje oppnå litt av de samme “uoppnåelige resultatene”? Vel, først og fremst handler det om tankesettet.

Jeg har selv snakket om viktigheten av mental trening i et klipp på YouTube kanalen min tidligere, og som beskrevet der er det altså essensielt at man konsentrerer seg om de riktige tingene, og ikke bare fokuserer på alle hindringene. Det er klart ikke alle kan bli “The Rock”, men også du kan komme i ok form om du bare gir det en mulighet. Og særlig om du bare benytter deg av alle de riktige triksene: et riktig treningsprogram [satt opp for dine mål, ønsker, og ikke minst behov!], at du får i deg nok riktig fett, og protein, og at du ellers har en sunn livsstil. Særlig sistnevnte er viktig, og vil bestå av ting som å prøve å stresse ned [ja, stress er faktisk en av de største grunnene for dårlig form!], kutte ut alkohol, og ellers prøve å leve så sunt og bra som mulig.

Så må du være millioner og ha hele dagen til rådighet for å komme iform? Så klart ikke! Er det mulig selv for deg med unger, jobb, og en ellers hektisk familiehverdag å komme i mål? Så klart, men det vil selvsagt kreve en liten innsats. Nei, du kan kanskje ikke bli filmhelt, men du kan helt klart bli hverdagshelt! Og det er [i mine øyne] faktisk enda mer imponerende!

God helg!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #sk2016 #hverdag #meninger #helg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

3 ting jeg gjør hver dag

Her er tre ting jeg gjør hver dag

Les mer på: Corneliselander.com

1. Trener/bruker kroppen
Ok, så jeg trener ikke rene treningsøkter hver dag, MEN jeg bruker og beveger meg likevel litt hver dag enten dette er i form av gåturer med hunden, rene styrkeøkter, eller feks en kjapp trappetrening når jeg er ute og reiser [og samtidig vil oppleve litt sightseeing…].

2. Drikker; kaffe, vann, og proteinshakes
Mitt syn på viktigheten av blant annet protein etter trening kan du også lese mer om her, mens kaffe forøvrig er noe jeg heller ikke klarer meg uten… 

3. Oppdaterer dere i sosiale medier og her på bloggen fra treningsstudioet og hverdagen i Hollywood 🙂

Har du noen spørsmål om trening eller kosthold, eller noe du lurer på fra min hverdag i Los Angeles? Send meg da gjerne en direkte email, eller legg igjen en kommentar her. Takk for at du klikker innom treningsbloggen, og husk å klikke innom i morgen tidlig igjen for en sak du VIRKELIG ikke vil gå glipp av!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #sk2016 #hverdag #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Sjekk om du trener for mye


Jeg har tidligere snakket om hvordan mange av oss har en tendens til å trene for lenge, men ikke hardt nok når vi først holder på. Flere kan gjerne ha godt av å øke intensitetsnivået noen hakk, og jeg har fortsatt til gode å se noen trene for hardt. Det verste du kan gjøre, både for motivasjon og reelle kroppsresultater, er nemlig gjerne å trene for lenge av gangen, og med lav intensitet. Akkurat på det punktet har vi nordmenn litt å lære av folk her i Hollywood!

Nå gjelder dette like så mye for kardio som ved ren styrketrening, og i dag skal jeg presentere hvor mye, eller i manges øyne kanskje hvor lite du egentlig trenger å trene for å oppnå en stram og trent kropp.

Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig vil forbrenne, men som samtidig ønsker å opprettholde muskelmasse bør trene. Teknikken går under navnet Geriljakardio, og utført riktig er dette absolutt noe av det beste du kan legge inn i programmet ditt for forbrenningens skyld. Men, det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og fysiske krav fra utøverens side. For selv om Geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene, er det virkelig tøff trening vi her snakker om, og du bør være i helsemessig god form for å benytte deg av metoden – som ikke nødvendigvis passer for alle. Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet som så mange av oss sliter med uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

Slik gjør du:
Start med å varme ordentlig opp, med progressiv økning i hastighet og intensitet. Etter oppvarmingen setter du så tempoet på tredemølla til det maksimale av hva du klarer å utføre over kort tid. Hopp på løpebåndet og spurt i 20 sekunder, før du hopper med beina til hver side (la tredemølla fortsette å gå med samme tempo). Hvil i 10 sekunder, før du hopper på igjen og spurter i ytterlige 20 sekunder etterfulgt av en ny 10 sekunders pause. Repeter slike puljer med 20+10 sekunder 8-10 ganger, slik at du totalt ender opp med å løpe i under 5 minutter (oppvarming ikke inkludert).

Har du ikke tilgang på treningsstudio eller tredemølle kan du også utføre dette ute ved for eksempel å spurte en strekning i 20sek., etterfulgt av rolig gang i rundt 10sek. Spurt så igjen, etterfulgt av en ny pause, og repeter dette 4-5 ganger, før du roer ned med rolig jogg.

Obs!
Det eneste problemet jeg ser med denne treningsformen er imidlertid at du ikke bør være av den mest klumsete sorten når du skal utføre dette. Og for mange kan det være gunstig å eventuelt holde litt i apparatet i det man hopper av og på løpebåndet, slik at man ikke faller av.

Cornelis i Hollywood

– Heia fulle nordmenn!


Det er 17.mai, og årets største “spisedag”… Så koser HollywoodTreneren seg med is, sjampis, og usunne ting? You bet!

Les også mer på: Corneliselander.com

De som følger meg jevnt og trutt vet nok at jeg har lite til overs for usunn mat og drikke, og de vanlige glosene og rådene du hører herifra er at du bør drikke proteinshakes, spise magert og sunt, og ALLTID styre unna alkohol! Likevel har jeg én dag i året der jeg “skeier ut”, og jeg mener du faktisk bør spise og drikke noe av giften og kose deg litt ekstra; vår nasjonaldag.

17.mai = is, brus, og fulle nordmenn
Da jeg noen år tilbake skulle beskrive vår nasjonaldag for samboeren min var det nettopp disse tingene jeg trakk fram; 17.mai er først og fremst barnas dag, men det er også en dag for oss voksne å gå litt i barndommen og oppføre oss som “idioter”. Det er nemlig en helt egen stemning og glede enn hva man ikke finner noe annet sted i verden under noe annet lands nasjonaldag. I USA er det en mer “slappe av i parken i pysjamasen, og grille med familien” dag, mens det i for eksempel Frankrike er en dag der man viser fram nasjonens militære styrke. I Norge er vi imidlertid litt mer “barnslige”, og å se voksne mennesker snyden fulle med ketchup rennende nedover dressen en tidlig formiddag er ikke akkurat uvanlig (eller for den saks skyld et “vakkert” syn), men det er vår feiring og noe jeg faktisk savner!

Så kos deg med ett glass [eller to] for mye i dag, men vær obs på at trener´n din i Hollywood vil være tilbake allerede i morgen med sitt sedvanlige, strenge regime her på bloggen 😉

Gratulerer med dagen folkens!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #17mai #Norge #nasjonaldagen #feiring #fest #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander