Vet de egentlig hva de snakker om?

0
0
1
10
57
Brawerman Elementary School
1
1
66
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:Cambria;}

Cornelis tar bladet fra munnen:
Vet de egentlig hva de snakker om?

Nylig hadde TV2 programmet “Matkontrollen” en sak om at “Proteinpulver kan gjøre deg feit”, og i etterkant har jeg fått mange henvendelser og spørsmål fra mange av dere som lurer på hva jeg måtte mene om utsagnet og saken. Så her er altså min mening om saken. 

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg mener nemlig at det er slike innslag og saker som gjør at vi nordmenn stadig bare blir tykkere og tykkere, og at vi generelt sliter med å få i oss ordentlig næring og tilførsel av de viktige byggesteinene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp. Det er udiskutabelt at man trenger protein for å bygge muskulatur (og hva jeg personlig vil mene en sunn og sterk kropp), og når da slike tendensiøse innslag kommer med slike påstander om proteinpulver er det klart det blir vanskelig for den vanlige mann og kvinne i gata å vite hva man egentlig skal gjøre. Faktisk mener jeg programmet kan være med på å øke faren for at vi opplever flere overvektige nordmenn! 

“Faktisk mener jeg at dette programmet kan være med på å øke faren for at vi opplever flere overvektige nordmenn!”

Det er også litt interessant at man stadig presenterer proteinpulver og norsk, tørket myseprotein som noe “syntetisk, sub-optimalt substitutt” som omtrent ikke kommer fra naturens side, når dette i prinsippet er like mye “vanlig, norsk mat” som alt det andre de nevner og skryter opp i skyene – bare at det i realiteten består av mindre fett og karbohydrater, og kommer i pulverform. Og før argumentet skulle komme; hvis det da ikke skulle bli sett på som “mat” hvorfor i huleste har da MATkontrollen testet det ut?… 

La oss nå likevel for argumentets skyld si at det ikke er mat i ordets vanlige forstand, men at det er næring. Proteinfabrikken (som i saken er de eneste som blir trukket fram og intervjuet [jeg finner det også litt merkelig at man bare går etter én aktør for å presentere en hel bransje..?]) sier da heller ikke at de selger mat, men at de selger tilskudd. Altså kosttilskudd og (for mange et viktig) supplement til vanlig mat, og noe mange kan ha godt av (være seg de som sliter med å gå opp i vekt, eller de som har et større proteinbehov enn hva man lett kan få gjennom vanlig mat og drikke). I tillegg er det mange som bruker dette som sunn, enkel snacks hverdagen igjennom. 

I saken vises det også til et bord full opp av sunne, flotte produkter som jeg er sikker på at mange av dere hadde elsket å hatt tid til å preparere og kokkelere hverdagen igjennom. Det er dessverre ikke realiteten for mange av oss. Vi har skole, jobb, møter, og hektiske dager, og det blir stadig vanligere å spise mer ute og på restaurant og kafé. I gamledager hadde man gjerne med seg sunne (om ikke akkurat proteinrike..) matpakker på jobb, og man lagde ellers maten fra bunnen av og spiste mer hjemme. I dag plukker vi opp usunne baguetter på bensinstasjonen, eller dytter i oss én pølse eller to på vei til eller fra jobb og skole.

Tisses ut? 
Å ta 20 ordinære studenter (nei, dette var ikke toppen av treningseliten, slik professoren omtrent omtaler dem som), gi dem en standarddiett i balanse, og så plusse på 30-50 gram protein (mens man måler endring i nitrogenbalansen) er et svært spesielt og lite korrekt forsøk å vise til. Økningen man ser i nitrogenutsondringen viser bare at kroppen får mer protein enn tidligere, og slike målinger har også store svakheter der en av dem er at man ved enhver økning i inntak vil se/oppleve at kroppen bruker litt tid på å tilpasse utsondringen uansett. Så ethvert resultat er like verdifullt som en blodsukkermåling etter en sjokoladeplate. «Hey! Jeg spiste en sjokolade og blodsukkeret steg! WOW!»

La oss nå for diskusjonens skyld likevel se bort fra svakhetene ved metoden, forutsetningen og tesen… La oss si at den økte nitrogenutsondringen betød at disse ikke trengte proteinet de inntok. Hvem er det da som bestemmer at det er proteinpulveret som må stemmes ut? Ingen TRENGER kylling, ingen TRENGER proteinpulver, og ingen TRENGER brødskive. Det er snakk om hva man velger, og hva man finner praktisk. Ingen av de seriøse aktørene sier likevel at proteinpulver skal erstatte maten, men at det kan være et tilskudd – nettopp fordi vi opplever at “den vanlig, norske maten” blir mer og mer proteinfattig. 

Det vises også i saken til Norges Idrettshøgskole, der man helt korrekt trekker fram at toppidrettsutøvere har godt av, og trenger, restitusjonsmåltider og protein. Og når nordmenn da også stadig blir flinkere og flinkere til å trene hardt og målrettet (der vi løper over fjellet på ski, og slenger oss med på klasser som crossfit og lignende) bør man da også følge opp og sørge for at man faktisk får i seg nok av de riktig byggesteinene for å oppretthold eller bygge ny muskelmasse. 

For når det trenes mer (noe vi ifølge helsemyndighetene trenger å gjøre [enda] mer av) skapes det også et behov for et høyere inntak av protein og riktig næring – noe jeg personlig i hvert fall opplever at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne i matvarebutikken, eller på alle landets spisesteder. Og da mener jeg en enkel proteinshake eller -bar for mange kan være hensiktmessig og gunstig. 

Men selv om Matkontrollen ser ut til å ha et problem med sunt, norsk proteinpulver, ser de imidlertid ikke ut til å ha et problem med å anbefale folk junkfood.. For samme uke som de mener at “Proteinpulver kan gjøre deg feit” går de også ut og anbefaler hvilken rett i koppen kakao og pølser du bør velge å ha med deg i påskesekken. Og som de selv sier i saken; “vi har kun ett kriterie; hva smaker best”… Personlig mener jeg nemlig at det er et slikt budskap som gjør at vi i dag har rundt 1.000.000 overvektige nordmenn, og hva som kan gjøre deg feit. Ikke proteinpulver. 

Hilsen sinna Cornelis 🙂  

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trener #helse #kosthold #protein #iform #CornelisElander  

Ha troen på deg selv!

Arnold Schwarzenegger motivasjonvideo 

Bli inspirert av legenden, og ta med deg noe av dette budskapet når du er tilbake på trening (eller i andre situasjoner hverdagen igjennom).

Ha troen på deg selv, og god helg fra trener´n i Hollywood! 
Cornelis
 

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #iform #trene #helg #fredag #bilder #video #trener #CornelisElander  

Fem øvelser du IKKE bør trene

0
0
1
461
2631
Brawerman Elementary School
21
6
3086
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;}

Her er treningen som ikke vil gi deg resultat, eller øvelsene du bør benytte! 

Det finnes alltid noen øvelser som vil kunne fungere for noen, men som ikke har et snev av effekt for andre. I dagens innlegg har jeg her listet mine fem på topp øvelser jeg mener du bør droppe helt å trene med, og så håper jeg gjerne å se din liste i kommentarfeltet under!

Les mer på: Corneliselander.com

1. Situps
Vel, først og fremst; skal du trene magen isolert så finnes det et hav av andre øvelser som er mye bedre enn denne, og skal du først ligge på gulvet og holde på så gå heller for min Cornelis Planke Pushups på Swissball framfor det som av mange blir sett på som den mest ubrukelig øvelsen som finnes…

Les også: Treningen du ikke bør utføre!  

3. Alle “abdominal maskiner”
Og når vi først er inne på ubrukelige apparater må jeg bare få trekke fram “The Ab Coaster” og alle lignende apparater som totalt ubrukelig humbug! Den beste veien til en stram mage er ved hjelp av et riktig, proteinrikt kosthold, og ikke minst gode baseøvelser som tunge knebøy! Ikke gå i fella å tro at du vil få slike abs [som mannen på bildet under har] av slike apparater! 

4. Triceps kickbacks
Nei, dette er ikke veien til sterke, markerte triceps og overarmer, så bare kutt ut denne først som sist! 

Ikke benytt deg av denne… 

Og så til slutt min hat-øvelse nr.1 (selv om den ble plassert som nummer fem på lista her…): 

5. Bicepscurl maskin…
Ja, dette er en øvelse som ikke bare vil hindre deg fra å utvikle virkelig store, sterke overarmer og biceps, men vel så viktig (fordi den er “fixed”); vil den i 9 av 10 tilfeller ikke passe for din armlengde og kropp. Opp igjennom årene har jeg nemlig aldri sett at noen virkelig får effekt av denne, i tillegg til at den gjerne heller ikke passer for noen av de som faktisk benytter seg av den. Selve bevegelsen er i teorien god, mens du i praksis ikke vil kunne få ordentlig kontakt. Selv vil jeg derfor heller anbefale deg å benytte min egen favoritt og metode; å bringe bicepscurl benken over i kabelapparatet, og kjøre biceps preacher curl med kort stang i trinseapparatet. Dette vil gi deg resultater! 

Den beste øvelsen for store, sterke biceps!

Dette var altså min “fem på topp” over øvelser jeg råder deg til ikke å trene, og nå gleder jeg meg til å høre/lese hva du måtte mene!

Stå på!
Cornelis

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #kropp #muskler #helse #iform #trener #CornelisElander 

Slik får du en rå brystkasse

De fleste av de som trener mye er gjerne flinke til å implementere gode baseøvelser som knebøy, markløft, og ikke minst benkpress noe som er vel og bra for optimal muskelvekst og progresjon. Likevel er det også et par isolasjonsøvelser du ikke bør glemme… 

Les mer på: Corneliselander.com 


Flyes
Yes, for maksimal hypertrofi [muskelvekst] og styrke i brystkassen bør du selvsagt benytte deg av benkpress, både i form av flat- og skråbenk, og før noen skulle rope ut; nei jeg mener ikke at du skal droppe noen av disse eller erstatte hele programmet ditt med isolasjonsøvelser. Det er imidlertid et par av disse du likevel bør ha med i ditt program, og for en sterk og flott brystkasse er øvelsen flyes kanskje den viktigste av dem alle. Normalt sett vil jeg råde deg til å trene denne hovedsakelig med manualer og frivekter (som vist på bildet over), men du kan (og bør) i tillegg også variere av og til med øvelsen enten stående eller sittende i kabelapparatet: 

Slik gjør du: Grip tak i en manual i hver hånd, og legg deg på en lett hellende skråbenk. Hold vektene rett over brystkassen og overkroppen i startposisjon, og senk så armene med en lett, konstant bøy i albueleddet ut til hver side og ned. Når vektene er omtrent på rett, vannrett linje rett ut fra hodet ditt, løfter du vektene opp igjen og tilbake til utgangsposisjon. 

I kabelapparatet kan du også ligge på en benk og løfte på mer eller mindre samme måte, eller du kan stå oppreist og trekke hendene (og håndtakene) mot hverandre og opp foran deg. Pass i så fall på at du også trekker dem hele veien til de møtes, og eventuelt kan du også la dem krysses over hverandre, før du slipper håndtakene kontrollert tilbake til utgangsposisjon igjen. 

Viktig å huske på! Ha en lett, konstant bøy i albueleddet under hele bevegelsen! 

.
Jeg mener altså at flyes er en undervurdert, og ikke minst viktig øvelse som du bør ha med i ditt treningsprogram. Flyes, og særlig med incline helling på seteryggen vil nemlig kunne sørge for at du bygger det vanskelige skillet mellom høyre og venstre brystmuskulatur, men den skal likevel ikke erstatte verken flat- eller skråbenk, og er altså kun et supplement og tilskudd til de gode baseøvelsene! 

Stå på! 
Cornelis 


#Nettavisen #trening #trene #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #bilder #CornelisElander  

Tusen takk!!

Wow, så i går [mens jeg var i Santa Barbara] ble jeg klar over at jeg akkurat hadde passert 5500[!!!] følgere på Instagram (noe som for meg er veldig stort). Så tusen, tusen takk til alle dere flotte mennesker som følger meg både der [og her], og hvis du ikke gjør det enda så gå inn på Instagram og søk meg opp @corneliselander

Igjen; tusen takk!! 
Cornelis 

Faksimile Aftenposten 

#Nettavisen #trening #Side3 #side2trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

– Glem helsa, regnskogen er viktigere!


Den siste uken har det vært en heftig debatt i norsk media angående palmeolje etter at min felles Nettavisen blogger, Sophie Elise, tok til orde for å boikotte påskeeggene fra Freia fordi de inneholder palmeolje og [som hun skriver] “er ødeleggelse av regnskogen”. Imidlertid skrives det ingenting om helsa vår… 

Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, hun skriver også i sitt innlegg at “påskeegg inneholder mengder av palmeolje, som ødelegger stort for planeten og alle oss”, men jeg tror hun sikter mer til effekten palmeoljen har på regnskogen (og igjen vår eksistens) enn den direkte helseeffekten palmeoljen kan ha på kroppene og helsa vår. Som professor, Christian Drevon, ved Universitetet i Oslo sa til NRK for noen år siden kan nemlig palmeolje øke konsentrasjonen av kolesterolet i blodet, og føre til hjerte- og karsykdommer. 

– Det inneholder palmitinsyre, som er en mettet fettsyre med 16 karbonatomet og ingen dobbeltbindinger. Palmitinsyren har en sterk kolesteroløkende effekt, sa Christian Drevon til NRK.  

Mange helseeksperter mener også at vi bør spise mindre palmeolje fordi det legger seg i blodårene rundt hjertet, og dermed ikke er sunt å spise/kjøre i seg. Som min andre felles blogger på Nettavisen, Gunnar Tjomlid (eller Saksynt) imidlertid oppsummerer i sitt innlegg om saken kan palmeolje “være uheldig for helsen. Likevel er det primært i matvarer vi uansett ikke bør trykke i oss for mye av, som melkesjokolade og potetgull, dette brukes i.”, uten at jeg tror han er kjent med hvor mye potetgull vi nordmenn faktisk kjører i oss… Ja, dette er “mat” -varer vi ikke bør spise mye av, men dessverre er nok tilstanden en ganske annen, og særlig nå når vi går mot varmere tider (der potetgull blant annet ser ut til å være nordmenns sommerfavoritt)… Dette er også de tilbakemeldinger jeg selv får fra mange av dere som sender meg forespørsler om hjelp og råd, der potetgull ser ut til å være en av de få tingene mange av dere sliter med å kutte ned på/ut… 

Er det skadelig? 
Nå har det imidlertid pågått mange debatter rundt temaet opp igjennom årene, og hvorvidt dette egentlig er så farlig eller ei. Flere av de fremste ekspertene mener altså at det er farlig, mens andre igjen tar til ordet for at det ikke er [så] farlig. Uansett er det i hvert fall udiskutabelt at så å si alle de matvarer som faktisk inneholder palmeolje også har en tendens til å være de matvarer som ikke vil gi deg noen helsegevinst eller en sunn, sterk kropp. Og det er mitt argument for hvorfor vi bør ta avstand fra alle produkter produsert med palmeolje. For som flere nevner er Freias produkter nemlig produsert av såkalt “bærekraftig” og [i løpet av 2015] “sporbar palmeolje”, og selv naturvernorganisasjoner som WWF mener at det ikke er palmeoljen i seg selv som er problemet, men hvor og hvordan den er produsert.

Regnskogen VS menneskeheten
Det nevnes altså lite om den skadelige effekten palmeolje kan ha på kroppen våre i den pågående debatten, og det ser ut til at mange mener regnskogen er viktigere enn vår egen helse… Jo da, det er viktig å spare regnskogen for vår framtidig eksistens, men i mellomtiden bør vi vel også ta litt vare på vår egen eksistens – for hva er vel vitsen i å spare planeten om vi alle allerede er blitt utryddet?… 

Cornelis 

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #helse #iform #påske #påskeegg #Freia #palmeolje #Norge #debatt #trener #CornelisElander 

Slik blir du sterk[ere] i benkpress!


I denne artikkelen skal jeg gå igjennom noen av de mest grunnleggende aspektene for å bli sterk[ere] i øvelsen benkpress, og hvordan du kan bygge en seriøst sterk (og eventuelt stor) brystkasse. Her er dagens råd: 

Les også mer på: Corneliselander.com

Denne artikkelen er ment for deg som allerede har litt erfaring med øvelsen, og jeg vil ikke her gå inn på de mest grunnleggende aspektene av øvelsen, men hvordan du som har trent en [liten] stund kan ta øvelsen “to the next level”. Imidlertid er ikke dagens råd bare ment for deg som ønsker å bygge en sykt stor og muskuløs brystkasse, men stort sett for alle som har implementert øvelsen i sitt program (fordi vi alle har godt av å trene med denne flotte baseøvelsen). Som jeg liker å si er det ikke noen vits i å kaste bort tiden når man er på trenings- senteret, og hvis du først trener/ønsker å trene med denne øvelsen er det da vel også greit å få maksimalt med utbytte av den, right? 

La oss først ta det mest grunnleggende; skal du bli sterkere i benkpress må du også trene benkpress [ofte nok]… Dette betyr ikke det samme som at du trenger, eller bør, trene med den under hver økt, men at du i det minste legger inn én god økt i uka i tillegg til eventuelt én eller flere øvelser og økter som indirekte også tar på brystkassen i uka.  

Les også: Farlig å trene for “sommerkroppen”?

Riktig teknikk
Her er en enkel gjennomgang av de mest grunnleggende løfteteknikkene, og hvordan øvelsen skal utføres: 

Legg deg ned på benken, og hold med et fast, godt grep om stangen og ca. skuldersbreddes avstand mellom hendene (eller eventuelt litt bredere). Et for smalt grep vil aktivisere mer av bakside overarm [triceps], mens et “for bredt grep” kan utsette skuldrene for høy[ere] belastning – så vær varsom! Sørg også for at føttene er godt plantet på bakken og med litt bredere enn skulderbreddes avstand (et for smalt steg vil her kunne gjøre at du ikke har like god balanse, og dermed ikke kan løfte maksimalt eller i verste fall kan miste balansen under løftet). Det er også viktig at øvre del av ryggen og rumpa alltid har god kontakt med benken under hele løftet, og selv om du spenner skikkelig i overkroppen skal du altså ikke løfte rumpa eller hoftene opp fra benken! Senk alltid stangen kontrollert ned, og aldri bare slipp kjapt ned for så å “bounce” stangen og vekten opp igjen med brystkassen. Du kan imidlertid la stangen berøre brystkassen så vidt, og i offisielle konkurranser skal du gjerne ha et markert stopp på brystkassen før du løfter opp igjen, men dette er altså ikke det samme som at jeg råder deg til å pushe vektene opp igjen ved å la den treffe kassen og pushe med den. Du løfter med brystmuskulaturen og armene, og ikke ved fysisk å dytte stangen opp igjen! 

Slik blir du sterkere
La oss nå si at du allerede har god og riktig teknikk, men at du likevel føler at du ikke blir sterkere i øvelsen. Hva bør du gjøre? Under har jeg da listet noen av de mest essensielle metodene som jeg har sett ekstremt god effekt av hos mine klienter og kunder opp igjennom årene, og følger du disse enkle stepene så vil du være på god vei til en mye sterkere brystkasse og overkropp:

1. Tren ofte nok! Som nevnt tidligere; skal du bli sterk[ere] må du også trene øvelsen ofte nok. Hva det vil si for deg kan være litt varierende og avhenge av din treningsbakgrunn og ønske/mål, men jeg vil si at du i hvert fall bør ha én god økt på dette i uka. 

2. Tren med en treningspartner! Ja, dette er omtrent eneste vei til å bli ordentlig sterk, og selv om du kan få til mye også på egenhånd vil det så å si være umulig å virkelig gi 110% i denne øvelsen om du ikke har noen står bak og sikrer under utførelse. 

3. Tren støttemuskulatur! Utført riktig vil benkpress ta, men også kreve, styrke i både brystmusklene, triceps, rygg, og ikke minst skuldrene. For at du skal bli sterk[ere] i denne øvelsen vil det da være viktig å også trene opp disse, og derfor vil det for å bli ordentlig sterk i benkpress og brystkassen være nødvendig at du også trener både gode baseøvelser og enkelte isolasjonsøvelser som også tar på disse uka igjennom, og her vil det da altså være viktig at man har et godt treningsprogram å følge. 

Les også: – Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

4. Variasjon Ved siden av å trene med gode base- og isolasjonsøvelser hele uka igjennom, vil det også være essensielt at du varierer litt i treningsregimet ditt, og ikke bare trener med samme øvelser og oppsett hver uke. For eksempel vil det kunne være smart å variere mellom å benytte en vektstang og noen ganger løfte med manualer, eller det for eksempel vil være smart å ikke alltid trene med akkurat samme motstand og antall reps og sett. Som jeg liker å si vil det for maksimal hypertrofi (eller muskelvekst) være smart å “sjokke kroppen” din litt, slik at den ikke alltid vet hva den har å forvente seg… Hvis kroppen din for eksempel vet at den skal klare å løfte 80kg., og du hver uke også bare trener det, så vil du trolig også akkurat bare klare det – og du vil heller ikke oppnå noen progresjon eller utvikling, og du vil forbli like sterk som før. Igjen går dette også tilbake til punkt 2 der det her vil være essensielt at du også har noen som sikrer slik at du også kan gå litt “over evne”, og pushe deg selv til nye høyder. 

Ellers kan også alternative øvelser og teknikker som for eksempel “floor press” være en av de mest optimale måtene å bygge en større og sterkere brystkasse på! 

La meg vite om du har noen spørsmål om dette er noe annet treningsrelatert i kommentarfeltet under, eller kontakt meg også gjerne direkte på email

Cornelis

#Nettavisen #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trening #bilder #hverdag #helg #mandag #trene #iform #trener #CornelisElander 

Farlig å trene for sommerkroppen?

Nedtrekk
Farlig å trene for den såkalte «sommerkroppen»? Hør mine meninger om denne saken i dette intervjuet jeg gjorde med NRK P1 i dag. 

Les mer på: Corneliselander.com

Den siste tiden har det vært mye fokus på at vi ikke må kalle vårt mål for sommeren «sommerkroppen», og flere eksperter advarer mot at dette kan resultere i både skader og problemer. Og forså vidt har de rett. På den annen side kan alt som ikke gjøres med korrekt utførelse eller hodet på riktig plass potensielt kunne føre til skader og være farlig, enten det være seg å gå «overkill» på ski, løfte over evne i øvelser som knebøy og mark, eller som ekspertene her har et problem med; «å gå fra null til 100». Trening og det å komme iform tar tid, og som jeg alltid sier er mitt motto at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og å starte opp alt for hardt er ikke veien å gå. Likevel har jeg et problem med mine kollegaers uttalelser…

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Motiver! 
For framfor bare å gå etter enkeltindividers ønske om å oppnå en eventuelt litt strammere kropp før sommeren, bør de heller motivere og komme med forslag til hvordan folk flest kan og bør trene hele året igjennom. Som vanlig er man her bare ute og kritiserer de som eventuelt skulle ha et litt for «jålete» mål, og (som jeg nevnte overfor programleder Kristin Rivrud Møller) når 8 av 10 faktisk også ønsker seg en litt strammere kropp før sommeren så bør vi som trenere og eksperter heller komme med gode forslag og inspirere folk flest til å trene og bruke kroppen mer, framfor bare å overfokusere på at «nei, du må ikke ha et ønske om å se litt ok ut i en bikini eller på stranda denne sommeren”… Ekspertene kan preke dette så mye de vil, men resultatet er at mange da heller går andre steder for råd/hjelp. Forhåpentligvis velger de da å komme til denne siden for tips i stedet 😉 

God treningsuke fra trener´n i Hollywood!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #trener #hverdag #sommerkroppen #overvekt #fedme #kropp #trene #CornelisElander 

Slik bygger du store biceps


En del av dere har etterspurt hvilke øvelser og oppsett jeg selv benytter meg av for å trene armer, og her er svaret. Her er a
rmtrening Cornelis style! 

Følg meg også gjerne på Facebook

Bicepscurl med EZ-stang
En av de beste grunnøvelsene som jeg mener alle bør benytte seg av og til. Av alle de mest essensielle bicepsøvelsene som finnes mener jeg dette er en av de beste, og mest grunnleggende du bare må ha med i ditt program. Det går fint an å kjøre bicepcurl både i kabel og/eller med manualer, men for virkelig store, sterke overarmer er det spesielt viktig at du benytter en EZ-stang…

Viktig tips: Hold albuene inntil siden av kroppen under hele bevegelsen, og ikke la dem peke utover! 

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkaasen og flex muskulaturen ordenlig sammen på toppen før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer. 

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner. 

Les også: Slik får du store armer!


Bicepscurl med Scottcurl benk [i kabelapparat]
Dette er min personlige favoritt, og hva som vil gjøre at du virkelig bygger store, sterke overarmer og biceps. Skal du trene med kun én øvelse så er dette den du bør gå for!

Slik gjør du: Bring scottcurl benken over til kabelapparatet, og kjør vanlig scottcurl, men med ved hjelp av en kort stang i trinseapparatet [framfor å benytte curlstangen som ellers]. 

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner. 

Franskpress 
Overarmene dine består prosentvis av mer triceps enn biceps, og den eneste veien til store overarmer er derfor ved også å trene bakside overarm [triceps]. 

Slik gjør du: Grip en vekstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) hellende benk, og hold stangen med nær sagt strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet før du igjen hever stangen opp og tilbake til utgangsposisjon igjen. 

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 8-12 repetisjoner. 

La meg gjerne vite om det er noe du skulle lure på i kommentarfeltet under, og takk for at du klikker innom treningsbloggen!  

WWW.CORNELISELANDER.COM

 
#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #morgen #torsdag #trener #CornelisElander