– Ingen forståelse for hvordan tjukke har det!


– Ingen forståelse for hvordan tjukke har det! 

Les mer på: Corneliselander.com

Kjære leser! Som du sikkert ofte leser her på bloggen prøver jeg å oppmuntre mine lesere da til å trene. Dette får enkelte imidlertid noen ganger til å reagere, og jeg hører ofte utsagn som “la nå oss være i fred!”, “ikke alle som vil se ut som deg”, eller “stikker og tar meg en bolle bare for å irritere deg”. Og alt dette er HELT OK! For der noen mener at jeg bedriver overformynderi, eller ser ned på de som ikke trener timer hver dag og spiser sunt og rent, så kunne ikke disse påstandene vært lengre fra virkeligheten! Jeg har nemlig aldri ment at de som ikke er opptatt av å trene eller spise proteinrikt og sunt “lever feil”, og jeg kommer faktisk selv fra en familie der ingen av mine foreldre har trent én dag i sitt liv. Og aller helst nyter de livet med en god bok og noe godt i glasset. Min barndom var så absolutt ikke overfylt av turer ut i skog og mark [faktisk aldri], og er det noe jeg faktisk har lært av dem så er det å kose meg. At jeg imidlertid velger proteinpannekaker og lettbrus er en helt annen sak. Kos er det åkke som! 😉 

Les også: Den beste treningen å utføre hjemme! 

Kunstnernes Hus
Kunstnernes Hus var nemlig fast tilholdssted for meg og mine familie på en typisk lørdag formiddag, og mine foreldres venner er nok den dag i dag litt “irriterte” over den veien jeg har valgt å gå senere i livet.. Så når jeg skriver at jeg på så ingen måte mener at det er noe galt med deg om du ikke liker å trene, så mener jeg faktisk dette av alt mitt hjerte! Og ingen der ute skal uansett fortelle deg hva du skal gjøre eller ei, men på en treningsblogg er det klart at innholdet stort sett nettopp vil handle om trening.. Om du likevel heller vil slappe av, nyte livet fra sofaen, og kose deg med en pose potetgull så be my guest! 

Nå sitter du kanskje der med et lite spørsmålstegn om munnen, og lurer på hvorfor Hollywoodtreneren velger å skrive disse tingene. Vel, svaret er at jeg nær sagt daglig mottar slike kommentarer og angrep, og jeg tenkte derfor det var greit å skrive litt om dette og sette skapet på plass, en gang for alle. For det er mange myter og rare formeninger om meg der ute, og jeg håper av og til å klare å avlive noen av dem. Så for å gjøre det hele litt enklere har jeg under også listet noen av de mest vanlige angrepene – etterfulgt av mine svar og sannheten:

– Du hater oss som er store, og har noen kilo for mye!  
NEI! Mitt eneste ønske er å få hjelpe så mange som mulig med å finne en god balanse i livet, enten dette skulle være å gå opp eller ned i vekt. Mitt mål er alltid bare å få hjelpe deg som leser med å bygge en sterkere og sunn[ere] kropp. 

– Du spiser aldri noe godt, og er en nazi som kun drikker proteinshakes og tar kosttilskudd. 
Nei, jeg liker for eksempel å kose meg med litt mørk sjokolade både titt og ofte, og for de av dere som følger meg på snapchat så vet dere at jeg bare MÅ ha [masse] kaffe hver dag, selv om enkelte kanskje skulle mene at dette ikke er det beste.

Les også: Opp i muskelmasse, eller ned i fettprosent?

– Du liker ikke oss som ikke trener! 
Igjen les over, og hvordan dette er så langt unna sannheten som du kan komme. At jeg prøver å motivere eller hjelpe andre til å trene litt mer betyr IKKE det samme som at jeg mener det er noe galt med deg som eventuelt ikke skulle være interessert. 

– En sånn bakover sleik, ufyselig type som deg har jo ingen forståelse for hvordan tjukke har det! 
Nå kan jeg ikke gjøre noe med hvordan jeg ser ut (vel, bortsett fra hårfrisyren [men den er det madammen som bestemmer, og noe jeg ikke kan gjøre noe med… 😉 ]). Samtidig har jeg i utallige saker, både her på bloggen og i andre sosiale medier, prøvd å vise at jeg særlig prøver å hjelpe de som føler at de sliter med litt for mye vekt. Jeg har også vært veldig ærlig på dette med at jeg, som selv aldri har vært overvektig, selvsagt ikke kan sette meg helt inn i hvordan det føles for en som er litt “stor” å gå for eksempel på et treningssenter. Jeg vet at mange av de som sliter med fedme har fortalt meg historier om hvordan de føler seg uglesett og ukomfortable med å stå på tredemølla. Og dette er et problem jeg mener vi i media må ta MYE mer på alvor, for det er veldig lett å bare si “gå og tren, spis sunnere, og vips er du i form”, men vi må også ha forståelse for at det for mange også kan være utfordrende og tøft. Og her har jeg prøvd å sette i gang flere debatter rundt temaet, og jeg har også mange ganger uttalt at det ikke er noen som imponerer meg mer enn som sliter med sykelig overvekt og fedme, men som likevel smetter på seg joggeskoene og gir jernet!

Men uansett om jeg klarer å overbevise deg eller ei, er det vel bare en siste ting jeg kan si på en fredag:

Ha en super uke [enten med eller uten trening]!

Cornelis

Følg meg @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #fredag #kosthold #høst #helg #kosthold #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

– Skremmende lokketilbud hos din lokalbutikk

Dagligvarekjedene er tilbake med sine skremmende lokketilbud, og Coop Mega gikk nylig tom for smågodt etter en artikkel her i Nettavisen. Tror du virkelig at kjedene kutter prisene bare for å være snille? 

Les mer på: Corneliselander.com

Dagligvarekjedene uten moral og ryggrad!
Coop, en kjede som nylig var å finne på omdømmetoppen og ironisk nok også forpliktet seg til å jobbe for å redusere nordmenns sukkerinntak, er de samme som nå akkurat har startet årets smågodt krig. At Folkehelseinstituttet [FHI] konstant roper varsko om overvekt og fedme, og Verdens Helseorganisasjon advarer om at 3 av 4 norske menn vil være overvektige i nær framtid er nemlig ikke ting matvarekjedene har tid til å bry seg om. Nei, de skal tjene penger, uansett hvor dårlig helsa til nasjon og folket måtte være. Som Gunnar Stavrum skriver på sin blogg stoppes nemlig ikke Coops prisdumping av at stadig flere og flere norske barn lider av fedme, eller at hele 20-25% av 17-åringer nå er overvektige…

Les også: Styrkeøvelse for rå overkropp! 

Dette er i mine øyne både trist og skremmende, og jeg tror vi som forbrukere må begynne å ta grep da matvarekjedene tydeligvis ikke er interessert i å være sitt samfunnsansvar verdig. Så klart de har lov til å gjemme seg bak at de bare selger det kundene ønsker seg, men samtidig bør vi også “call them out” for verken å ha moral eller ryggrad. Det er nemlig helt tydelig at dette er en veik industri som tydeligvis ikke vil oss vel!

Bare fordi folk hopper på tilbudene betyr ikke dette det samme som at de [matvarekjedene] er nødt til å fortsette med dem. Og noe er galt når én kilo smågodt koster 30,- kr. per kilo, mens én kg kyllingfilet koster rundt 150,-… Jo da, jeg skjønner at store bedrifter bare tenker penger og hva aksjonærene måtte befale, men hva skjedde med å vise litt ansvar? Dere liker å stille opp på bilder med helseministeren og vise hvor mye dere “bryr dere”, men hva med å vise at dere faktisk ønsker deres kunder vel gjennom virkelig action? Ved å dumpe prisene ned i bakken, og trolig gå i minus bare for å være størst på det verste beviser dere nemlig at dere bare er opptatt av å selge mest mulig [i dag] framfor å vinne kunder og tillit over tid. Se bare hvordan folket de siste årene har forlangt at motebransjen skulle ta affære og velge større modeller, og ikke fronte undervekt og usunne idealer. Hvorfor bør vi ikke forlange og kreve noe av det samme fra de som faktisk selger oss det viktigste i hverdagen; det vi dytter inn i kroppene våre…[?]

Hvorfor sukkerholdige produkter er så farlig
Overvekt og fedme eksploderer i Norge om dagen, og som direktøren i FHI tidligere har sagt står vi nå overfor en fedmeepidemi i vårt land. Samtidig dumper altså matvarebutikkene prisen på smågodt igjen, og som en av mine følgere så fint sa det på Facebook siden min; hvorfor bruker man ikke gode priser på sunt og grønt som “trekkplaster”? At du nå kan plukke opp smågodt for 6-7kr. hektoen er for meg det glade vanvidd, og sukkerholdig drikke og føde er nemlig ikke bare med på å øke sjansen for at du legger på deg [og de problemer det kan medføre], men det kan for eksempel også øke risikoen for brystkreft.

Nå viser det seg at politikerne våre heller ikke tar veldig mye ansvar rundt dette temaet, og flere av dem har nylig uttalt at folk må få lov til å kose seg… Vel, det er tydelig at vi har kost oss MYE nå, og effekten alt dette usunne har på våre kroppsformer og helse gjør seg nå virkelig gjeldene. Men glem at politikerne, media, eller altså butikkene vil hjelp, og jeg tror vi som forbrukere må begynne å styre ved hjelp av det eneste som hjelper; gjennom lommeboka. Og her er derfor min oppfordring til deg:

Dropp å plukke opp smågodtet når kjedene dumper prisene, og gå heller for sunne ting som sukkerfrie varianter, nøtter, frukt, osv. Kjøp heller ikke NOEN av matvarene dine hos de butikkene som dumper og er verst, men gå heller til de som har de laveste prisene på sunn mat og drikke! Igjen, dette vil gjøre at DU som forbruker kan styre, og at vi etter hvert vil få ned prisene på det vi faktisk trenger som frukt, grønt, og andre sunne alternativer hele året igjennom. VI må nemlig ta denne krigen selv, og vi kan rett og slett ikke fortsette å la oss lure av kjedene som verken har ryggrad eller moral…

Forøvrig også litt info til deg om mengden sukker Helsedirektoratet anbefaler: 
Helsedirektoratet mener at tilsatt sukker ikke bør være mer enn ti prosent av det daglige energiinntaket for å sikre at man får nok av livsnødvendige næringsstoffer.

For barn fra 1-3 år betyr dette 30 gram tilsatt sukker per dag.
For barn fra 4-6 år betyr det høyst 40 gram per dag.
For barn mellom 7-10 år betyr det høyst 50 gram.
For eldre barn og voksne betyr det høyst 50-60 gram.
Eksempler på tilsatt sukker i matvarer
Ett glass saft: 13 g
En liten barneyoghurt: 5 g
En halvliter brus: 50 g
En søt kjeks med sjokoladebiter: 15 g
En bit smågodt: 3 g
Ett sjokoladekakestykke: 16 g
En typisk fruktyoghurt med müsli: 20 g
En hvetebolle: 10 g
Kilde: Norsk Helseinformatikk og VG

Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #helg #fredag #kosthold #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir du sterk og slank uten å måtte gå på treningssenter!


Slik blir du sterk og slank uten å måtte gå på treningssenter! 

Les mer på: Corneliselander.com

Vi går mot mørkere og kaldere tider, og med dette vil nok mange også komme opp med unnskyldninger for å ikke trene eller forlate heimen. Plutselig frister liksom sofaen med en god bok og varm sjokolade veldig, og det blir tøffere og tøffere å komme seg ned på treningssenteret for å gi jernet.. Vintermørket behøver imidlertid ikke å bety slutten på den gode innsatsen du har gjort den siste tiden, og selv om du velger å holde deg hjemme kan du fortsatt få til mye bra trening. Her er derfor noen av mine personlige favoritter å benytte seg av på stuegulvet hjemme!

Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene på en liten forhøyning. Du kan også her variere med hvor bredt du holder, der et bredere grep vil ta mer på brystkassen, mens et smalere grep vil gå mer av bakside overarm [triceps].

Slik gjør du:
Start med ca. skulderbredes avstand mellom hendene (om du ønsker å treffe mer av brystkassen), og senk deg så ned mot underlaget. Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, midje og mage «falle» ned mot underlaget, men la det kun være brystkassen som nesten treffer underlaget. Push deg så opp igjen til startposisjonen, og repeter etter ønske.

Kjør her gjerne 2-3 sett, og med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett. 

Bulgarsk utfall
Bulgarsk utfall er en av de beste metodene å trene opp ren beinstyrke på, og aktiviserer (i motsetning til ved for eksempel vanlig knebøy) kun beina. Denne øvelsen gir derfor litt mindre belastning på rygg og overkropp, og er fortrukket av mange når det kommer til forebygging av både ryggsmerter og for eksempel kneplager.

Slik gjør du:
Plasser den ene foten på en benk eller annen forhøyning bak deg, mens du tar et godt steg ut med den andre. Senk deg så kontrollert ned mot underlaget, til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremre hælen, og du må holde rett rygg og positur under hele bevegelsen. Push deg så opp igjen, og repeter.

Kjør 3-4 sett med 8-12 repetisjoner på hvert bein, på hvert sett. 

Dips på benk/kasse
Her er alt du trenger en benk, stol, eller noe annet du har stående hjemme. Senk rumpa og kroppen ned mot underlaget, og push deg så opp igjen til utgangsposisjon.

Kjør 3-4 sett, og med rundt 8-12 repetisjoner på hvert sett. 

Cornelis Planken
Min personlige klassiker er både elsket og hatet av mange [fordi den fungerer], og noe du fint kan trene med på stuegulvet hjemme. Alt du trenger av utstyr er én swissball og din egen kroppsvekt, og vips har du fått trent både core, midje, mage, og stort sett alt av overkropp. Ja, øvelsen angriper så å si hele kroppen, og ved å benytte deg av denne både statiske og dynamiske øvelser vil du treffe magen på en mest optimal måte. Prøv den i kveld, og merk effekten selv!

Kjør 2-3 runder på denne.

Rygghev
Noe av det viktigste for folk flest å benytte seg av i en ellers svært stillesittende hverdag, er denne flotte isolasjonsøvelsen som tar på nedre del av rygg. Du kan enten utføre den ved å ligge rett på gulvet og løfte øvre del av ryggen forsiktig opp [som vist i denne videoen], eller du kan benytte deg av for eksempel en swissball for å treffe nedre del av ryggen på en skånsom og fin måte.

Slik trener du den på ball:
Ligg med magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen forsiktig opp fra ballen. Her gjør mange den feilen at de rett og slett løfter seg alt for høyt opp – noe som bare vil kunne resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og spenn aldri ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet. Hold et øyeblikk før du senker deg kontrollert og forsiktig ned igjen.

Kjør 2-3 sett med så mange repetisjoner du orker på hver. 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #torsdag #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Søker norske lærere!

Ok folkens! Det er mye snakk om hva norske barn og unge spiser om dagen, og ikke minst hva vi som nasjon bør gjøre med dette. Enkelte partier pusher på for varmmat og sunnere tilbud, mens andre mener at folk må stå for maten til sine barn selv. På bakgrunn av dette ønsker jeg derfor å høre fra deg som faktisk jobber med barna, og ser dette til daglig! Vi hører mange skremmende historier om hva som florerer i norske matbokser, og ikke minst hva slags tilbud som eventuelt finnes i norske kantiner. Samtidig er det enkelte som mener vi ikke bør bli den siste nasjonen i Europa som har et ordentlig tilbud på skolene…

Så hvis du enten er lærer eller på andre måter jobber på/med norsk skoler, og ser dette til daglig, ønsker jeg derfor å høre fra DEG!

Send meg en direkte email, og merk det gjerne “skolemat”. 

Gleder meg til å høre fra deg!

Cornelis 

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #høstferie #skole #helg #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Gikk ned over 40kg ved hjelp av Cornelis’ metoder!


– Reddet av Cornelis da jeg var for tung, skriver @Mare_Argent 

Les mer på: Corneliselander.com

“Det er mange der ute som jeg kan takke, men @corneliselander er en av de som jeg vil trekke frem som hjalp meg masse når jeg var tung”. Slik lød meldingen som tikket inn fra en fast følger på Twitter kontoen min i går. Personen som sendte er en jeg har fulgt og prøvd å heie fram de siste årene, og når du ser hva Signe har fått til så skjønner du hvor hardt og bra hun har stått på og jobbet de siste årene! 

For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere hvordan jeg blant annet gjennom denne bloggen og i sosiale medier prøver å motivere og hjelpe så mange nordmenn som mulig. Enten det er å gå opp eller ned i vekt, bli sterkere, eller å prøve å bygge bedre helse så prøver jeg alltid å heie fram så mange som mulig. Nå er det kanskje ikke alle som er like happy med alt jeg pirker opp i, og enkelte blir litt opprørt når de ser overskrifter som den toppsaken jeg nylig hadde på NRK, der jeg skrev av vi trenger mer kroppspress… Når du imidlertid leser og følger det jeg faktisk sier og gjør, så vil du se at jeg kun ønsker å fikse noen av de utfordringer og problemer vi står overfor i Norge. Min mening er nemlig at vi kraftig økning av overvekt, fedme, og nordmenns generelt dårligere form og helse, så har vi rett og slett ikke har råd til å la være å fokusere på dette. Og i verste fall kan dette ende med å bli Norges undergang om vi ikke snart tar grep…

Og derfor er det ekstra hyggelig når jeg mottar slike meldinger fra Nettavisen lesere, som har dratt nytte av mine råd og tips de siste årene 

Her er litt mer av teksten som Signe også sendte meg på email: 

Alt var vondt
– Jeg var nærmere 100 kilo siste gang jeg veide meg som stor, og jeg skjønte at noe måtte gjøres. Alt var vondt. Knær, hofter, skuldre, og rygg, og jeg husker hvordan jeg startet forsiktig. Veldig forsiktig. Jeg husker at da jeg fant deg på Twitter, så var jeg i en liten nede periode. Vektnedgangen hadde stagnert på rundt 75 kilo, og det å lese seg opp på trening alene for å prøve å finne fram til hva som kunne hjelpe var slitsomt i den jungelen av informasjon som finnes.

Jeg tittet masse på nettsiden din, og leste både innleggene dine og tipsene du kommer med rundt trening og kosthold. Du fikk meg til å starte med mer målrettet styrke av de større muskelgruppene for å få opp forbrenningen, og det var da til slutt at jeg kom meg under 70 kilo. De siste årene har jeg nå vært mellom 60 og 66 kilo, og særlig de uttallige utfordringene på Instagram var en pådriver for mange av vinterturene mine da jeg jogga gjennom snø og sørpe hele vinteren igjennom. Og ved å tagget deg på instagram kom med en oppmuntrende kommentar – noe som betyr MYE mer enn du tror. Å ha en person stående bak seg som tror på at en skal klare det.

Dine utfordringer fikk meg ut i snøen! 
– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle jogge ute i skogen når det var 10 blå og snø, men det gjorde jeg. Og jeg trodde aldri at jeg skulle klare å trene fire ganger i uka og faktisk ha det gøy mens jeg gjorde det. Men det gjorde jeg, og det er fordi du fantes! 

Og jeg vil nå fortsette å trene så mye jeg klarer, og bli så sunn som jeg klarer for min egen skyld. For én ting jeg har lært ved blant annet å følge deg og bloggen er at treningen og et rent, sunt kosthold er viktig. Og jeg håper jeg kan være med på å motivere flere til å gjøre det samme som meg! 

Husk også å følge Signe på Twitter eller Instagram @Mare_ARgent 

Viktig sak for Norge! 
Ved siden av å gi folk flest råd og tips om å enten nå “sommerkroppen” eller å bare komme i litt bedre form, er det å hjelpe de som virkelig sliter med å enten legge på seg (for de er det også mange av) eller de som virkelig sliter med å kvitte seg med fett og vekt, de som ligger mitt hjerte nærmest. Det er nemlig ikke noe som imponerer meg mer enn å se “de største” faktisk prøve å ta i et tak og gå på gymmet for å komme i bedre form. For jeg vet det ligger så mange følelser og smerter bak dette, og dette er personer som i mine øyne virkelig fortjener heder og ære. Slik som flotte Signe, og den innsatsen hun har gjort de sisten årene! 

– Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #livet #fredag #høstferie #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander