Melding til deg som er «feit»

Er du såkalt «feit», stor, og overvektig? Da bør du fortsette å lese her… 


Vi nordmenn blir stadig større og større, og selv jobber jeg daglig for å hjelpe så mange jeg kan med å bygge en sunn kropp og helse. Men er det virkelig sånn at du trenger å være syltynn eller en viss størrelse for å være sunn? Og bør det å gå ned i vekt egentlig være målet i seg selv?

Hvor stor du måtte være har egentlig lite med hvor sunn eller i hvor god form du måtte ha. Jo da, mye fett rundt særlig mageregionen er ikke særlig sunt eller nevneverdig bra, MEN ikke la stresset og maset om å brenne bort fettet stoppe deg fra å leve et godt liv eller faktisk hindre deg fra å oppnå resulter og god helse! Og jo mer du stresser, jo vanskeligere vil det nettopp også bli å oppnå målene –  og det er samtidig også viktig å understreke at det å være tynn og slank ikke automatisk betyr det samme som god helse og en sunn kropp..

Det handler som så mye annet her i livet om balanse, og ikke minst hva som passer for deg. Mange kan også være veldig store, men samtidig ha både god helse og styrke – så hva badevekten til enhver tid måtte vise er i seg selv ikke nødvendigvis der fokuset ditt bør ligge!

Til slutt vil jeg også understreke at det nok er nettopp deg – ja, den du ser i speilet hver morgen – som faktisk er din største fiende og kritiker. Og de rundt deg tenker nok IKKE halvparten så mye negativt om deg som nettopp du gjør – eller forestiller deg at de gjør.

Ja, vi nordmenn blir større og mange litt tykkere, men fokuset bør heller være å innta sunn kost og trene enn å pushe på for å bli minst/tynnest mulig. Mine råd er at du bør prøve å trene minst et par, tre styrkeøkter i uka, og gjerne bevege/bruke kroppen litt hver dag. MEN dette har ikke noe med hvor mange kilo “for mye” du måtte besitte eller ei – eller hva som bør være ditt fokus når du går og trener. Tenk heller positivt og hver glad og fornøyd for den kroppen du har – for det er nettopp det som teller og som faktisk er virkelig skjønnhet ❤️

Hilsen fra trener’n i Hollywood

Cornelis 

 

 

Slik planlegger du uka på en smart måte

Slik planlegger du uka på en smart og riktig måte: 

Snart god ny uke og mandag til dere – selv koser jeg meg fortsatt med [søndags-] frokost og helg her i LA 🙂 Søndag er likevel for meg den beste dagen å legge litt gode, smarte planer for den nye uka. Og slik legger du den best mulige måte:

Legg planer for uke mtp trening og kosthold
Skal du nå dine mål om en sunnere, sterkere kropp og helse må du planlegge og legge opp til hvordan både trenings- og kostholdsprogrammet bør se ut. Planlegger du måltidene og treningsøktene god tid i forveien, vil du også lettere oppnå dine mål og ønsker [kjappere]. Bruk søndagskvelden til å eventuelt planlegge eller lage måltidene for mandag og begynnelsen av uka, og ikke bare ty til dårlige valg når uka starter.

Sats på å trene MER (enn du kanskje kommer til)
Planlegg også å få på plass litt flere økter og trening enn det du kanskje i realiteten ender opp med å få til, men gå altså for mange og legg planer om å virkelig få det til. Planlegger du fem, men du “bare” får til fire, så har du i hvert fall trent fire flere enn om du ikke trente noe 😉 

Husk ellers å finne ut av hva som fungerer best for deg, og se fram til den nye uka!
(positivitet gir også en bedre og sunnere hverdag)

God ny uke!
Cornelis

Lyst til å gå ned i vekt?


Her er programmet for deg som ønsker å stramme opp, og å gå ned i vekt eller størrelse. 

Ta kontakt for skreddersydd treningsprogram her!

Når det gjelder å gå ned i størrelse (eventuelt vekt) ligger hemmeligheten hovedsakelig i et riktig kosthold bestående av nok protein og sunt fett. For å gå ned i vekt må også energiinntaket komme under det reelle dagsforbruket, mens man fortrinnsvis også oppnår en strammere og eventuelt mindre kropp av å trene riktig og hardt nok. Her er da programmet for deg:

Les også mer på: Corneliselander.com

Program:
Dag 1: Bein og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle eller sykkel, og starter så med:
– Knebøy med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Gående utfall med egen kroppsvekt eller én manual i hver hånd (3 sett med ti skritt på hvert bein under hvert sett)
– Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)
– Avslutt med 20-30 minutter på sykkel eller tredemølle med moderat hardt arbeid (opp mot ca.60-70% prosent av maksimal hjertefrekvens)

Dag 2: Overkropp og mage/core
Varm godt opp, før du så starter med:
– Nedtrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Side-, og forøverbøyd sidehev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, mellom 8-12 repetisjoner på hver)
– Avslutt med to runder på «Cornelis’ planke-push-ups på swissball»

*** Ta én dag fri i mellom***

Dag 3: Kardio og mage
Varm godt opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsetter med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:
– Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
– Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
– Avslutt så med 15min på enten tredemølla eller sykkel.

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 4: Overkropp og kardio
Varm godt opp på tredemølla i 10min. før du så starter med:
– Markløft med manualer (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
– Sittende kabelroing (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
– Dips på kasse eller i apparat (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
– Rygghev (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
– Avslutt så med rundt 10min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid.

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

Slik bygger du sterke armer!

Å bygge biceps og triceps er ikke det viktigste du kan trene, men det står allikevel gjerne veldig høyt oppe på lista til mange av de som trener…

Les også mer på:
Corneliselander.com


Oppskriften på store, sterke armer
Jeg har tidligere skrevet om hvordan [store] armer gjerne er hva svært mange ønsker seg, samtidig som vi trenere stort sett mener du ikke bør fokusere [for mye] på nettopp det… For er store, sterke armer egentlig så viktig? Nei, kanskje ikke. Kan det likevel være en motivasjonsfaktor for svært mange, og dermed gjøre at mange også eventuelt trener [litt mer]? Ja, jeg tror det! Og derfor mener jeg det også er viktig å hjelpe folk som skulle ønske å oppnå nettopp dette.

Triceps viktigst!
En gjenganger hos mange som ønsker seg større armer er at man overfokuserer for mye på å trene framsiden [biceps], mens man neglisjerer baksiden [triceps]. Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og det vil derfor være vanskelig å få armene til å vokse om du bare konsentrerer deg om sistnevnte. Personlig vil jeg også anbefale deg å trene triceps minst like mye som du trener biceps – om ikke kanskje enda mer!

Les også: Slik får du stram mage

Ikke tren for mye…
En annen problemstilling som gjerne dukker opp er at man rett og slett trener armene for ofte og mye. Det å legge inn mange, hyppige økter i uka på dette er ikke bare med på å gjøre at du eventuelt bruker mindre tid på annen viktig muskulatur og trening, men det kan faktisk holde deg tilbake fra nettopp å oppnå dine mål om større armer. Igjen er den velkjente setningen min om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig passende å trekke inn i denne sammenhengen –  samtidig som det også er viktig å fokusere på hva man faktisk trener. Å overfokusere på isolasjonsøvelser er nemlig ikke alltid veien å gå, og personlig råder jeg mine klienter til kun å legge inn veldig få øvelser direkte på armene i uka, og ellers jobbe med å få inn mye indirekte trening av armene gjennom annen, viktig trening.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Det kan også være smart å legge inn øvelser som primært går på armene, men som samtidig også er med på å trigge til muskelvekst og styrke andre steder på kroppen. Ta for eksempel dips eller chins som ikke bare vil gjøre at du trigger til muskelvekst i triceps og biceps, men som samtidig også vil gjøre at du styrker rygg og bryst.


ØVELSER:

Pull/Chin-up
Pull- og chin-ups er blant mine personlige favoritter, da disse trener så å si alt av overkropp med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig er det, når du utfører det med et smalere grep, en perfekt måte å trigge til muskelvekst i blant annet biceps brachii. Slik gjør du: Start med et smalt grep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, flex sammen biceps på toppen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Les også: Kom iform!

Biceps hantelcurl
Denne kan både utføres stående eller sittende, og begge deler har sine fordeler, så det kan være smart å variere.


Slik gjør du: Stå oppreist med en manual i hver hånd, og med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Løft en og en manual opp, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av bevegelsen. Skvis muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp manualen kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen i øvelsen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Og overarmen skal mer eller mindre stå helt stille under hele bevegelsen.

Les også: Slik bygger du store biceps

Enarms tricepspress med manual over hodetSlik gjør du: Grip tak i en manual og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen ned, bak hodet. Press så kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk før du repeterer.Triceps pushdown/bicepscurl i kabelapparat
En ting jeg gjerne elsker å kjøre for maksimal effekt på overarmene, er en kombinasjon av triceps og biceps i kabelapparatet. Nå kan du enten kjøre dette som avslutningen på en god økt, eller du kan ta det som en effektiv måte å oppnå maksimal effekt og pump i overarmene under en økt der du ellers trener andre muskelgrupper.Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Følg meg også gjerne på Instagram eller fanpagen min på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

Kroppspress: Verre for gutter enn jenter!

Til dere som eventuelt måtte mene det er mer slanke- og kroppspress overfor damer enn det er overfor gutter og menn har jeg følgende utfordring; Hvor mange “plussize” og curvy MANNEMODELLER eller profiler klarer dere å finne på Instagram?

Les mer på: Corneliselander.com

De siste årene har det vært mye snakk om såkalt “kroppspress” i norsk media og samfunn, og samtidig som stadig flere sliter med nettopp fedme og overvekt er det også mange som føler at samfunnet bare er fokusert på det “perfekte”. Når du scroller gjennom sosiale medier er dette lett å forstå, og personlig mener jeg dette presset ikke bare gjelder om å være så tynn og slank som mulig – men vel så mye er det et jag etter kroppsformer og fasonger som i realiteten ikke er mulig å unngå på normal måte (se her de siste års trend med den typiske Kim Kardashian rumpa, og du forstår kanskje hva jeg sikter til..). Som jeg har skrevet om tidligere blir jeg nemlig oppgitt når jeg ser jenter legger ut bilder med hastag #squats og du som trener vet at rumpa IKKE skyldes klassiske knebøy og mark. Det samme gjelder gutter/menn som legger ut bilder der testosteronet nær sagt spretter ut av blodåren, og du vet at nei resultatet skyldes IKKE sunn mat og trening…

Samtidig som jeg ser at det er et økende press rettet mot både jenter og gutter må jeg likevel understreke at jeg oppfatter det som hakket verre overfor særlig de yngste gutta i dagens samfunn. For som jeg skrev i ingressen; ta en tur innom feks Instagram og se hvor mange curvy, store, og flotte damer du kan finne (svaret er mange – og det er bra!). Prøv så å gjøre det samme for gutter og menn, og svaret er at det ikke finnes…

Cornelis

Kjære feite mennesker

Er du såkalt «feit», stor, og overvektig? Da bør du fortsette å lese her… 


Vi nordmenn blir stadig større og større, og selv jobber jeg daglig for å hjelpe så mange jeg kan med å bygge en sunn kropp og helse. Men er det virkelig sånn at du trenger å være syltynn eller en viss størrelse for å være sunn? Og bør det å gå ned i vekt egentlig være målet i seg selv?

Hvor stor du måtte være har egentlig lite med hvor sunn eller i hvor god form du måtte ha. Jo da, mye fett rundt særlig mageregionen er ikke særlig sunt eller nevneverdig bra, MEN ikke la stresset og maset om å brenne bort fettet stoppe deg fra å leve et godt liv eller faktisk hindre deg fra å oppnå resulter og god helse! Og jo mer du stresser, jo vanskeligere vil det nettopp også bli å oppnå målene –  og det er samtidig også viktig å understreke at det å være tynn og slank ikke automatisk betyr det samme som god helse og en sunn kropp..

Det handler som så mye annet her i livet om balanse, og ikke minst hva som passer for deg. Mange kan også være veldig store, men samtidig ha både god helse og styrke – så hva badevekten til enhver tid måtte vise er i seg selv ikke nødvendigvis der fokuset ditt bør ligge!

Til slutt vil jeg også understreke at det nok er nettopp deg – ja, den du ser i speilet hver morgen – som faktisk er din største fiende og kritiker. Og de rundt deg tenker nok IKKE halvparten så mye negativt om deg som nettopp du gjør – eller forestiller deg at de gjør.

Ja, vi nordmenn blir større og mange litt tykkere, men fokuset bør heller være å innta sunn kost og trene enn å pushe på for å bli minst/tynnest mulig. Mine råd er at du bør prøve å trene minst et par, tre styrkeøkter i uka, og gjerne bevege/bruke kroppen litt hver dag. MEN dette har ikke noe med hvor mange kilo “for mye” du måtte besitte eller ei – eller hva som bør være ditt fokus når du går og trener. Tenk heller positivt og hver glad og fornøyd for den kroppen du har – for det er nettopp det som teller og som faktisk er virkelig skjønnhet ❤️

Hilsen fra trener’n i Hollywood

Cornelis 

 

 

Pushups: Sjekk om du utfører øvelsen riktig

Push-ups er en flott og fin øvelse som svært mange liker å benytte seg av til hjemmebruk, eller når en er ute og reiser. I tillegg er det en øvelse som tar og trener så å si hele overkroppen, men kjører du det egentlig riktig?

Cornelis hjelper deg i form!

En av de vanligste og mest brukte øvelsene er også en som svært mange utfører feil. Push-ups er knallbra for brystkasse og overkropp generelt, og særlig er den fin å benytte seg av på ferie eller når du ikke har tilgang på en masse utstyr. Samtidig er øvelsen bare så bra som hvor riktig du faktisk kjører den, og her er hvordan du skal gjøre det:

PUSH-UP: Slik skal du se ut i profil. Hofte, midje, og knærne skal ikke berøre underlaget!

Teknikk
En riktig utført push-up starter med en korrekt «planke», og det skal mer eller mindre gå en rett linje fra topp til tå. Det er kun brystkassen som så vidt kan berøre gulvet, mens hofte, midje, knær, og resten av kroppen IKKE skal kollapse ned mot underlaget – eller forandre posisjon underveis.

Mange varianter
Nå finne det flere varianter du kan kjøre, alt ettersom hvor sterk du er eller hva du skulle ha som mål. Klarer du ikke å utføre en vanlig push-up finnes det knestående som alternativ. Ønsker du å konsentrere treningen mer rundt triceps kjører du en med smalere grep, eller du kan kjøre med slynge for variasjonens skyld. Ønsker du imidlertid å kjøre den mest effektive kjører du denne.

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM