Årets influencer – trening og helse


Folkens! Jeg hadde satt utrolig stor pris på om noen av dere hadde giddet å nominere meg til årets Vixen Influencer Awards – og sist mulighet er nå i morgen… Så legg meg gjerne inn som nominert i kategorien “trening og helse” – jeg hadde satt UTROLIG stor pris på det!!! (legg da meg inn med enten bloggen elander.blogg.no eller @corneliselander )

Stem på meg her

På forhånd TUSEN TAKK!!!

– Du er skikkelig overvektig og feit!


Hei folkens, og god fredag til dere alle. I dagens innlegg vil jeg skrive litt om en opplevelse jeg hadde med en venninne av meg her i LA, og en liten historie til ettertanke… Lik og del gjerne om du skulle mene det har noe for seg! 😉

Les mer på: Corneliselander.com

– Du er skikkelig overvektig og feit!
Ok, så her om dagen hadde min venninne besøk av et helseteam på jobben. Dette skulle være et godt tilbud til de ansatte for helsa, men som trolig endte med å ødelegge mer enn det ga. Du skjønner, klinikken som kom for å ta blodprøver og sånn endte også opp med å tilby alle damene på arbeidsplassen en BMI test. Og som vi alle vet er ikke den snill med de fleste… Min venninne var den eneste som ikke rakk å sjekke dette, mens alle de andre damene kom gråtende tilbake etter å ha fått slengt i fjeset at de alle var “obese”, eller på godt norsk “skikkelig feit”.. Mitt spørsmål er da kort og godt; hva godt fikk man ut av dette? Og hvordan kan en klinikk, som dukker opp på en arbeidsplass og tar litt enkle, kjapp tester av folk, bare kaste dette i fjeset på folk?

Lyst til å nominere meg til årets Vixen Awards? Stem gjerne på meg her – setter STOR pris på det!

Det er nemlig en problemstilling jeg ikke tidligere har tenkt på, men som jeg skjønner veldig godt at gjorde dem opprørte og lei seg. For å si det sånn, det ble visst ikke god stemning i kantinen etterpå… Min venninne,  som forøvrig er veldig tynn og slank, hadde ikke tatt testen. Og hun endte da også opp med å sitte litt stille for seg selv med en stor jakke over seg, for å ikke dra oppmerksomhet mot sin tynne fysikk.

Mitt i arbeidstiden?
Er du stor og kraftig, og du går til din egen lege for å ta helsesjekk, så er du kanskje også litt mer forberedt på et eventuelt mindre hyggelig svar. Men mitt i arbeidstiden, og når du faktisk tror at du er mer “normal”? Husk nemlig at det ikke skal mye til for å bikke overvektig eller også “obese” på den såkalte BMI skalaen, der en med BMI på over 30 er å finne i den tyngste klassen…

Så hvordan tror du at du hadde reagert om du plutselig fikk vite at du var SKIKKELIG feit? 

God helg!
Cornelis 

Sterk uten å måtte gå på treningssenter! 


Slik blir du sterk og slank uten å måtte gå på treningssenter! 

Les mer på: Corneliselander.com

Vi går mot mørkere og kaldere tider, og med dette vil nok mange også komme opp med unnskyldninger for å ikke trene eller forlate heimen. Plutselig frister liksom sofaen med en god bok og varm sjokolade veldig, og det blir tøffere og tøffere å komme seg ned på treningssenteret for å gi jernet.. Vintermørket behøver imidlertid ikke å bety slutten på den gode innsatsen du har gjort den siste tiden, og selv om du velger å holde deg hjemme kan du fortsatt få til mye bra trening. Her er derfor noen av mine personlige favoritter å benytte seg av på stuegulvet hjemme! 

Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene på en liten forhøyning. Du kan også her variere med hvor bredt du holder, der et bredere grep vil ta mer på brystkassen, mens et smalere grep vil gå mer av bakside overarm [triceps]. 

Slik gjør du:
Start med ca. skulderbredes avstand mellom hendene (om du ønsker å treffe mer av brystkassen), og senk deg så ned mot underlaget. Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, midje og mage «falle» ned mot underlaget, men la det kun være brystkassen som nesten treffer underlaget. Push deg så opp igjen til startposisjonen, og repeter etter ønske. 

Kjør her gjerne 2-3 sett, og med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett. 

Bulgarsk utfall
Bulgarsk utfall er en av de beste metodene å trene opp ren beinstyrke på, og aktiviserer (i motsetning til ved for eksempel vanlig knebøy) kun beina. Denne øvelsen gir derfor litt mindre belastning på rygg og overkropp, og er fortrukket av mange når det kommer til forebygging av både ryggsmerter og for eksempel kneplager. 

Slik gjør du:
Plasser den ene foten på en benk eller annen forhøyning bak deg, mens du tar et godt steg ut med den andre. Senk deg så kontrollert ned mot underlaget, til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremre hælen, og du må holde rett rygg og positur under hele bevegelsen. Push deg så opp igjen, og repeter. 

Kjør 3-4 sett med 8-12 repetisjoner på hvert bein, på hvert sett. 

Dips på benk/kasse
Her er alt du trenger en benk, stol, eller noe annet du har stående hjemme. Senk rumpa og kroppen ned mot underlaget, og push deg så opp igjen til utgangsposisjon. 

Kjør 3-4 sett, og med rundt 8-12 repetisjoner på hvert sett. 

Cornelis Planken
Min personlige klassiker er både elsket og hatet av mange [fordi den fungerer], og noe du fint kan trene med på stuegulvet hjemme. Alt du trenger av utstyr er én swissball og din egen kroppsvekt, og vips har du fått trent både core, midje, mage, og stort sett alt av overkropp. Ja, øvelsen angriper så å si hele kroppen, og ved å benytte deg av denne både statiske og dynamiske øvelser vil du treffe magen på en mest optimal måte. Prøv den i kveld, og merk effekten selv! 

Kjør 2-3 runder på denne.

Rygghev
Noe av det viktigste for folk flest å benytte seg av i en ellers svært stillesittende hverdag, er denne flotte isolasjonsøvelsen som tar på nedre del av rygg. Du kan enten utføre den ved å ligge rett på gulvet og løfte øvre del av ryggen forsiktig opp [som vist i denne videoen], eller du kan benytte deg av for eksempel en swissball for å treffe nedre del av ryggen på en skånsom og fin måte. 

Slik trener du den på ball:
Ligg med magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen forsiktig opp fra ballen. Her gjør mange den feilen at de rett og slett løfter seg alt for høyt opp – noe som bare vil kunne resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og spenn aldri ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet. Hold et øyeblikk før du senker deg kontrollert og forsiktig ned igjen. 

Kjør 2-3 sett med så mange repetisjoner du orker på hver. 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #torsdag #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Sjekk om du trener nok eller kanskje for mye…

Iform med Cornelis Elander

Det er særlig et spørsmål som veldig ofte kommer opp her på bloggen, og det er hvor mye man egentlig er nødt til å trene for å oppleve resultater. Og i dag skal jeg prøve å forklare litt nærmere om dette, og trolig gi deg noen overraskelser… 

Les mer på: Corneliselander.com

Hva om jeg fortalte deg at du trolig trener alt for mye i dag, og at du faktisk kunne oppnå bedre resultater av å trene mindre. Ville du likt det? Som jeg beskrev i innlegget “Ikke all mat er Ja-mat” så trenger vi nordmenn å bevege oss mer. Med dette mener jeg imidlertid ikke at du bør trene timeslange økter hver dag, men at vi rett og slett trenger å mosjonere eller trene oftere enn det de fleste av oss gjør i dag. Som jeg alltid liker å poengtere er nemlig hyppighet og kontinuitet de viktigste nøkkelordene, og du trenger faktisk ikke å trene så veldig lenge av gangen om du bare trener hardt og ofte nok! Ja, faktisk blir de fleste gjerne veldig positivt overrasket når de hører hvor lite man egentlig er nødt til å trene for å oppnå resultat. Og som med alt er kvaliteten på øktene dine mye viktigere enn akkurat hvor lenge du trener av gangen, og jeg skal her ta en liten gjennomgang:

Sterk kropp
For en sunn og sterkere kropp trenger du nemlig å bygge muskelmasse, og for å oppnå dette trenger du ikke nødvendigvis å trene 
 vanvittig mye hver gang. Og for optimal muskelvekst er det nemlig viktigere hvor ofte du trigger og trener musklene, og ikke nødvendigvis hvor lenge du trener av gangen. En treningsøkt kan i mange tilfeller ta så lite som 10-15minutter å utføre, og likefullt gi deg knall god effekt og resultater! Fokuset bør imidlertid heller ligge i at du gjør dette ofte nok, at du har høy nok intensitet, og ikke minst følger et treningsprogram satt opp for deg og dine mål.

Les også: Hjemmetrening – slik holder du formen hjemme

For de av oss som liker å trene kan nemlig det å bli for ivrig og gira på å trene ofte bare være med på å holde oss tilbake, eller at man rett og slett sliter ut muskulaturen mer enn den strengt tatt har godt av. For best effekt kan det å holde treningsmengden nede i rundt 30-45minutter gjerne være best for de fleste, mens intensiteten på øktene er det som vil ha mest å si for hva du vil sitte igjen med av effekt. For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere at jeg pleier å si at om en trenger å trene over 45minutter for å merke effekt – ja, da har man trolig ikke trent de første 45 hardt nok…

Ellers bør du også bruke og bevege kroppen hverdagen igjennom, og helsemyndighetenes anbefalinger om 30minutter fysisk aktivitet behøver ikke bare å bety rene treningsøkter, men kan vel så godt være noe så enkelt som å ta seg en gåtur på kveldstid etter jobb og middag. Prøv det etter middag i kveld! 

Mine personlige anbefalinger er dog at du bør trene minst tre gode styrkeøkter i uka

Toppidrettsutøver?
En annen ting jeg i dag også ønsker å ta opp er et utsagn som gjerne kommer opp om at “men en toppidrettsutøvere kan jo fint trene mer og lengre økter!?”. Vel, de atletene eller idrettsstjernene du eventuelt måtte se opp til har da også dette som sin fulltidsobb, og derfor blir dette noe helt annet en om du prøver å følge deres treningsoppsett ved siden av en ellers hektisk hverdag med for eksempel skole og jobb…

Les også: 12 åring ber om treningshjelp

Grunnen til at jeg her trekker fram punktene er nemlig at jeg ikke har tall på alle de gangene jeg har fått klienter og personer jeg har hjulpet i BEDRE FORM av å kutte NED på lange program og oppsett de tidligere har fulgt. Problemet er gjerne at slike oppsett veldig sjelden tar høyde for at du nettopp gjør noe annet enn å trene. Og som oftest blir dette svært vanskelig for folk flest å følge over tid. Da ender man som regel bare med å gi opp og slutte, og når jeg nå også har listet hvorfor du heller ikke vil få bedre resultater av å trene så sinnsykt mye håper jeg dette kan være med på å motivere deg til å legge inn den innsatsen du vil trenge for å oppnå dine ønsker og mål denne helgen. 

God trening! 

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #hverdag #helg #iform #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Tilbake på bloggen, og innspilling i Hollywood Hills…


Jeg er tilbake i heimen i Beverly Hills, og klar for å blogge [igjen]. Jeg har nemlig vært ute og reist en del de siste ukene, spilt inn litt mer TV i Hollywood Hills (hint, hint 😉 – så det har vært litt mindre bloggen enn normalt. Men nå er jeg tilbake på bloggen og på treningssenteret mitt i hjertet av L.A. og klar for å gi deg de enkleste, beste, og smarteste tipsene for en sunn og sterk kropp. Stay tuned! 

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #kosthold #trening #blogger #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

FEM ØVELSER DU BØR STYRE UNNA

Her er treningen som ikke vil gi deg resultat, eller øvelsene du bør benytte: 

Les mer på: Corneliselander.com

Det finnes alltid noen øvelser som vil kunne fungere for noen, men som ikke har et snev av effekt for andre. I dagens innlegg har jeg her listet mine personlige “fem på topp” øvelser du IKKE bør benytte deg av, og ting jeg mener du bør droppe å ha med i ditt treningsprogram. La meg også gjerne høre i kommentarfeltet under hva du mener, eller om du kanskje har noen øvelser DU mener det vil være smart å styre unna! 


1. Situps
Vel, først og fremst; skal du trene magen isolert så finnes det et hav av andre øvelser som er mye bedre enn denne, og skal du først ligge på gulvet og holde på så gå heller for min Cornelis Planke Pushups på Swissball framfor det som av mange blir sett på som den mest ubrukelige øvelsen som finnes…

Les også: Treningen du ikke bør utføre!  

LbU4eBUa4H4
2. “Stairmaster”…
Ok, så skal du gå i trapper, så gå i trapper! Generelt trener også 9/10 av de som benytter seg av såkalte stepmaskiner med alt for lav intensitet, noe som blant annet kommer av at konsentrasjonen gjerne er på tv-skjermene foran deg eller på alle de andre i lokalet… I tillegg er den såkalte “stairmaster´en” kanskje den mest ubrukelige versjonen av dem alle – så skal du trene med trapper så gå for den virkelig versjonen som også vil la deg få konsentrere deg om treningen og økta! 


Dropp denne!

3. Alle “abdominal maskiner”
Og når vi først er inne på ubrukelige apparater må jeg bare få trekke fram “The Ab Coaster” og alle lignende apparater som totalt ubrukelig humbug! Den beste veien til en stram mage er ved hjelp av et riktig, proteinrikt kosthold, og ikke minst gode baseøvelser som tunge knebøy! Ikke gå i fella å tro at du vil få slike abs [som mannen på bildet under har] av slike apparater! 4. Triceps kickbacks
Nei, dette er ikke veien til sterke, markerte triceps og overarmer, så bare kutt ut denne først som sist! 


Ikke benytt deg av denne… 

Og så til slutt min hat-øvelse nr.1 (selv om den ble plassert som nummer fem på lista her…): 5. Bicepscurl maskin…
Ja, dette er en øvelse som ikke bare vil hindre deg fra å utvikle virkelig store, sterke overarmer og biceps, men vel så viktig (fordi den er “fixed”); vil den i 9 av 10 tilfeller ikke passe for din armlengde og kropp. Opp igjennom årene har jeg nemlig aldri sett at noen virkelig får effekt av denne, i tillegg til at den gjerne heller ikke passer for noen av de som faktisk benytter seg av den. Selve bevegelsen er i teorien god, mens du i praksis ikke vil kunne få ordentlig kontakt. Selv vil jeg derfor heller anbefale deg å benytte min egen favoritt og metode; å bringe bicepscurl benken over i kabelapparatet, og kjøre biceps preacher curl med kort stang i trinseapparatet. Dette vil gi deg resultater! 


Den beste øvelsen for store, sterke biceps!

Dette var altså mine “fem på topp” øvelser jeg råder deg til å styr unna, og nå gleder jeg meg til å høre/lese hva du måtte mene!

Stå på!


Cornelis

#Nettavisen #kosthold #trening #blogger #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

I treningsbukse og joggesko med TV2 på… Stortinget 😱


Hei folkens, og velkommen tilbake til treningsbloggen 🙂 

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg vet det har vært litt stille fra meg den siste tiden, noe som blant annet skyldes at jeg har vært ute og reist, spilt inn nye episoder av tv-serien, og også vært på besøk på Stortinget.. Og ja, som du ser av overskriften gjorde jeg dette i beste [trenings-] stil 😉

Nylig var jeg nemlig på besøk på Stortinget for å legge fram mine ideer og meninger rundt kosthold, trening, og hva man kan gjøre for å forhindre kroppspress, økt fedme, og generelt oppnå en sunnere og bedre trent befolkning. At jeg ankom i joggebukse har imidlertid sin naturlige forklaring…

Etter mitt møte med blant annet Stortingsrepresentant Tage Pettersen, skulle jeg nemlig rett på innspilling og intervju med TV2, og en del av dette gikk blant annet ut på å vise smarte øvelser og teknikker for seerne (mer om dette på en tv-skjerm nære deg snart 😉 ).

Men det skal sies at jeg ikke akkurat følte det var så riktig å rusle inn i Stortingssalen iført joggebuke og treningsklær, og jeg er kanskje den eneste i Norgeshistorien som har gjort akkurat det…

Uansett, hjåper jeg du fortsetter å følge både meg og bloggen, og jeg kan love deg UTROLIG mye spennende i den nærmeste tiden som kommer. Så STAY TUNED! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #TV #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Den beste treningen å utføre hjemme


Er det slik at du virkelig trenger å trene på et treningssenter for å bygge en sunn og sterk kropp? Vel, det har mange fordeler, men du kan fint også bygge muskelmasse hjemme, og i dag gir jeg deg noen av de beste øvelsene for å oppnå nettopp det:

Les mer på: Corneliselander.com

Det finnes mange fordeler ved å trene på et helsestudio, men jeg vet samtidig at mange enten ikke liker eller kanskje har mulighet til å komme seg på et treningssenter for å trene. Og derfor har jeg i dag listet mine enkleste og beste øvelser å utføre for deg som ønsker å bygge en sunnere og sterkere kropp. Hjemme. 

Dips på kasse
Denne øvelsen tar spesielt godt på triceps og overkropp, og kan utføres ved hjelp av en stol, kasse, eller lignende.

Slik gjør du: Start med hendene plassert på for eksempel en benk eller kasse bak deg, og med beina hvilende strakt foran deg. Senk kroppen ned, men pass på at albuene peker bakover og ikke ut mot hver side, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen.

Kjør 3 sett på denne, og med så mange repetisjoner du klarer på hver.
bestill_treningsprogram

Push-ups på kasse
En fin måte å utføre litt tøffere push-ups på der du må jobbe ekstra godt med kjernemuskulaturen, og øvelsen tar også ekstra godt på øvre del av brystkasse. Igjen trenger du kun en kasse, boks, eller noe annet du kan hvile føttene på som er litt høyere enn der du plasserer hendene.


Slik gjør du: Plasser hendene og kroppen som i en vanlig push-up, men her skal altså føttene opp på en kasse (slik at kroppen i profil ser ut til å ligge helt parallelt med gulvet). Senk så brystkassen og overkroppen ned mot underlaget, og la kun brystkassen nesten berøre bakken, før du pusher kroppen tilbake til utgangsposisjon.

Kjør 2 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver, men prøv å få til minst 10 repetisjoner på hvert sett (klarer du ikke dette bør du heller benytte deg av vanlige push-ups).

Én arms roing
Enten du trener på senter eller hjemme er denne fin å utføre, og har du ikke tilgang på manualer og vekter kan du feks benytte en bøtte med vann eller noe annet litt tyngre du kan løfte kontrollert opp som vist på bildene under.


Slik gjør du: Denne øvelsen utføres gjerne ved å plassere den ene hånden og kneet på en benk, mens du plasserer den andre foten på bakken og drar vekten opp med den frie armen. Hovedfokuset bør imidlertid her heller ligge i å trekke en gitt vekt opp langs siden av kroppen, og opp mot høyden av magen (uten å gjøre den feilen så mange gjør; å peke albuen opp mot taket). Ryggen skal også være mer eller mindre parallell med underlaget, og armen du løfter med skal ikke bare trekkes rett opp fra underlaget, men altså føres litt bakover og opp langs siden av kroppen.

Kjør 2-3 sett på denne, og minst 8-12 repetisjoner på hver arm, under hvert sett.

V-ups på benk/kasse
Ja, du kan fint trene magen ordentlig selv om du ikke har tilgang på treningssenterets mange apparater, og noen av de beste spesielt for å få aktivisert den nedre delen av magen er de mange variantene du kan trene på en benk/kasse.

Slik gjør du: Sitt på kanten av en benk, eller en annen forhøyning du måtte ha tilgjengelig i heimen. Trekk knærne opp mot brystet, mens du holder med armene på hver side av benken for balanse og knip magemusklene ordentlig sammen på toppen. Slipp så beina strakt ut foran deg, og trekk igjen knærne opp mot brystkassen. Her kan du kjøre flere forskjellige versjoner med alt fra å kun løft beina strakt inn og ut foran deg, eller å kjøre crunches til hver side, osv. Bare fantasien setter her grenser..).

Repeterer så mange ganger du klarer på den versjonen du føler at treffer best, og kjør minst 2 runder på denne.

Avslutningsvis kan du ta deg en lengre løpetur ute eller du kan [hvis det skulle være kaldt ut] ta deg noen runder med trappetrening hjemme i varmen.

Og til neste gang husk å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og legg gjerne til denne siden blant dine favoritter så du ikke går glipp av neste treningssak og tips!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #TV #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander