Hvorfor du ikke kommer iform:

Det er ikke de store tingene i livet som skal til for å komme iform – det er de mange små..

Enkle ting du i hverdagen ikke tenker så mye over «adds up», og gir plutselig STOR effekt om du ikke passer på! Selv trener jeg muligens ikke mer enn et par timer til sammen i løpet av en HEL uke, men gjør likevel mange små og «store» vurderinger og hensyn daglig som for eksempel alltid å begrense alkoholinntaket til et absolutt minimum, spise flere proteinrike måltider dagen igjennom, sørger for å få i meg kosttilskuddet jeg har godt av, og ellers andre ting jeg vet at faktisk fungerer! 

Les mer på: Corneliselander.com  

Det er altså ikke slik at man må bli helt «treningsnarkoman» (liker forøvrig ikke den betegnelsen på noe jeg mener like så godt burde være et kompliment) for å komme iform. Og det er de små tingene i hverdagen som virkelig gir de STØRSTE utslagene på helse, kropp, og form!

Nå har vi forøvrig også tikket inn i desember måned, og det er bare å brette opp ermene, stå på, og gjøre både de store OG små tingene som til sammen sørger for at vi oppnår “sommerkroppen”. Og det kanskje til og med nå i løpet av vintermånedene.. 

God mandag fra Hollywood!  
Cornelis

#trene #trening #iform #jul #kosttilskudd #Cornelis #muskler

BØR VI HA FRI I JULA?

Jul og nyttår står for dør, og med det spørsmålet “alle” stiller seg; bør jeg ta fri

Jeg snakker selvsagt om treningsfri, og selv om vi alle fortjener litt fri fra jobb og skole en gang i blant er det ikke nødvendigvis sikkert at vi fortjener, eller har godt av, for mye (trenings-) fri. Mitt personlige råd er at du IKKE tar deg julefri, og her er hvorfor:

1. Ta deg litt fri, men ikke nå!
Jo da, vi har alle godt av én friuke av og til, men julestriden er ikke tiden å ta det på. Selvsagt kan du, og er faktisk nødt til, å ta deg én fridag eller to oppunder jul og nyttår (da flere av treningssentrene i landet holder lukket), men å ta hele høytiden fri er imidlertid noe helt annet. Så litt fri er greit – to uker er det ikke!

2. Ikke periodetren! 
For å opprettholde, eventuelt oppnå, en sunn og sterk kropp bør man trene jevnt og trutt HELE året igjennom. Som jeg nevnte i forrige punkt har du godt av litt fri av og til, men lengre opphold fra trening har du derimot ikke! Periodetrening er noe av det verste du kan gjøre, så tren jula igjennom og bygg “sommerkroppen” nå! 

Bli med på fagdagen FitAtWork 8.januar!

3. Tren nå. Ta fri når de andre kommer..
Vær iform til januar når alle andre går mann av huse for å trene, og strømmer som gale til treningssentrene. Det er nemlig DA du eventuelt kan ta deg én uke fri eller ei, og ved å trene nå kan du dermed dra nytte av mindre fulle treningshus, og mer plass for deg selv til å teste ut nye treningsmetoder og – teknikker.

4. Kaldt ute? Tren hjemme! 
Nei, man må ikke trene på et helsestudio, eller nødvendigvis ut å løpe i skog og mark for å se effekten av trening. Selvsagt kan det friste mer å sitte foran peisen med en varm kopp kakao og se på julefilmer nå i disse høytider – så løsningen kan være veldig enkel: Tren litt på stue-, eller hyttegulvet, og kos deg så med kakaoen og filmen etterpå 🙂 

5. Bruk trening som avkobling!
Mange hater julestria, og synes det kan være mer stress enn noe annet. Da er nettopp trening et ideelt redskap for å koble av, og selv om trening i seg selv også har en stressfaktor på kroppen er det en annen form som vi alle har godt av. I tillegg får det deg til å mestre andre oppgaver igjennom hverdagen lettere og bedre, og vil i tillegg gi deg bedre nattesøvn – når du faktisk har mulighet til å sove mellom alle strabasene.. Så stress ned med trening, og få mer energi til å takle årets hyggeligste høytid.

I tillegg til dette finnes det et hav av andre grunner til at du faktisk bør trene, og ikke ta deg (helt) treningsfri denne jula.. Dette er altså mine fem beste, så får du heller føye til flere av dine egne i kommentarfeltet under 🙂 

Les mer på: Corneliselander.com 


Cornelis i Hollywood
#jul #trening #trene #nyheter #iform #kosthold #muskler #kropp

Flat mage på 4 uker

Som de flest har du sikkert lyst på en flat og stram mage, og det sikkert gjerne før jul- og nyttår. Her er imidlertid hvordan du nettopp kan oppnå det! 

For å oppnå en stram og fin mage kan du ikke bare kjøre crunches og situps alene. Du trenger like mye å trene opp både side- og støttemuskulatur, samt å spise sunnere og magrere. Her er imidlertid hvordan du bør trene:

Pushups med sidevri

For å få trent hele magen, også sidene og støttemuskulatur, bør du for eksempel benyttte deg av pushups med sidevri. Dette er med på både å styrke mage og overkropp generelt, og sørger for at du virkelig får angrepet den vanskelige core´n på en gunstig måte.


Cornelis planke pushups på swissball

Øvelsen jeg har valgt å kalle “Cornelis planke pushups på Swissball” har blitt en hit blant mange, og faktisk så jeg flere benytte seg av denne på SATS i Oslo i sommer 🙂 Øvelsen er en kombinasjon av planken og vanlige pushups i kombinasjon, og du starter med å plassere beina på en swissball. Dette er trolig en av de beste måtene å kombinere core, balanse, utholdenhet, og bryst/triceps trening på, og blir ofte brukt av mine klienter når de er ute å reiser – da alt man trenger er en treningsball. 

Les mer om den her

Crunches på matte med ball

Slik gjør du:

Ligg på en treningsmatte, mens du holder en treningsball foran brystet. Løft øvre del av ryggen opp, mens nedre del hele tiden har kontakt med bakken. Senk deg så tilbake og repeter.

Rygghev
Som jeg har sagt utallige ganger tidligere; du kan kjøre situps og crunches til du blir blå, men trener du ikke også rygg vil du ikke få det til! For best mulig effekt bør du nemlig alltid angripe begge sider, så på samme måte som biceps aldri vil bli stor og sterk uten at du også trener triceps, bør du heller aldri droppe ryggtreningen om målet er en stram og fin mage! Fordelen med rygghev er også at du nær sagt kan trene dette hvor som helst. kun ved hjelp av for eksempel en swissball.

Les også: Trening for folk med baller 

Tren hardt og riktig folkens! Og før du vet ordet av deg har du både en stram og fin mage. Og det før jul!
Cornelis i Hollywood

#trening #trene #helg #fredag #iform #PT #Hollywood #Side3 #Nettavisen #kosthold #mage

Helse-Høie rydder opp!

De siste års helse- og kroppsutvikling blant nordmenn generelt har ikke akkurat gått i riktig retning, men vil vi nødvendigvis få et sunnere og friskere Norge under Høyres kontroll?

Vi har det generelt veldig godt i Norge, og selv om jeg for eksempel ser mye tøffere utfordringer, både helsemessig og ellers her borte i USA, merker jeg meg også at vi i Norge har våre oppgaver å løse. Og jeg snakker ikke da bare om volds- og ransbølgen som særlig gjør seg gjeldene i hovedstadens nyhetsbilde, men også helse- og kroppstilstanden til nordmenn flest. Ja, vi nordmenn er generelt tynne og langt fra de verste. Og ja vi trener mer og mer. Likevel opplever vi en fedmeeksplosjon blant folk flest, mer alkoholdrikking enn tidligere, og jeg vil også påstå at doping- og steroidemisbruken har skutt i været (selv om sistnevnte selvsagt er vanskeligere å bekrefte). Mye av denne negative utviklingen har også skjedde under Arbeiderpartiets kontroll, så mitt spørsmål er derfor følgende; vil det bli bedre med Høyre i lederstolen? 

Les mer på: www.corneliselander.comTar tak
Allerede tar vår nye helse- og omsorgsminister, Bent Høie, tak og lanserer blant annet denne uken (anti-) alkoholkampanjen; “Åpenbart påvirket”. At Høie i media også tituleres som “Helse-Høie” bør han vel både se på som en utfordring og ta som et kompliment, og en kan vel undre seg over om media ikke tror det kan bli så mye verre enn hva Arbeiderpartiets minister(e) fikk til.. 

Nå skal det sies at vår forrige helseminister, Jonas Gahr Støre, også var bekymret for utviklingen, og at han satte i gang flere tiltak og et nytt fokus på de problemene vi står overfor.

Hvilke problemer
Når jeg skriver, eller uttaler meg om dette emne i media, er det gjerne mange som svarer med “hvilke problemer?”. For Norge, og vi nordmenn generelt, virker jo tilsynelatende sunne, friske, og velfungerende på fasaden, men graver du litt dypere ser du lett vi står overfor noen store utfordringer. Et av de største mener jeg personlig er økningen av sykemeldte. Nå skyldes dette selvsagt mange forskjellige grunner, og jeg skal ikke påstå at det ikke finnes mange legitime sykmeldte, være seg for kortere – eller lengre tid,. Likevel ser vi at fire av ti sykemeldinger skyldes slapphet/trøtthet, en trend jeg mener at vi lett kan snu ved hjelp av et fokus på riktig(ere) trening og et sunnere kosthold. Dette vil sammen kunne få ned sykefraværet i Norge – noe jeg blant annet kommer til å snakke mer om på fagdagen FitAtWork som jeg leder i Oslo 8.januar.

Så hva mener du? Er Høyre eller Arbeiderpartiet best for et sunt/sunnere Norge? Selv holder jeg en knapp på “helse-Høie”.. 

#Politikk #mat #kosthold #trening #helse #nyheter #debatt #Norge #kropp #trene 

#Cornelis 


Mvh
Cornelis i Hollywood

Helgens minst politisk korrekte oppfordring:

Her kommer helgens viktigste råd, eller oppfordring om du vil. Og den vil sikkert ikke falle i god jord hos alle.. 

Helgens viktigste oppfordring er nemlig ikke av den mest “politisk korrekte” sorten en fredagskveld, da den rett og slett bare sier “gå å tren denne helgen”. Her er hvorfor: 

Vi har et problem
Vi i Norge har nemlig et økende problem med fedme og overvekt, og selv om vi generelt både er i mye bedre form (og tynnere) enn for eksempel amerikanere og meksikanere (ja, meksikanerne har nå passert amerikanerne på listen over “verdens tykkeste folkeslag”..), er vi visst godt på vei “down the same road”. For selv om prosentandelen av personer i Norge med feks ekstrem fedme er forholdsvis liten, viser flere undersøkelser at vi kan ha opp mot 1.000.000 nordmenn som går inn under kategorien overvektig i dag. Og dette kan bli et stort problem i framtiden. 

For flere råd og tips: www.corneliselander.com 

Hvem har skylda? 
Nå liker ikke jeg å rette pekefingeren på noen spesifikt som skyldige i dette problemet, og selv om man kan si forrige regjering vel sitter med mye av ansvaret, prøvde også vår forrige helseminister faktisk å rette et kraftig søkelys på nettopp dette. Om han var suksessfull i sin jobb eller ei er en annen sak, men han prøvde i hvert fall! Og her kommer vi litt til kjernen i selve problemet. For selv om samfunnet kan/bør legge til rette for en bedre, og helsemessig mer gunstig hverdag for folk flest, er det jo til syvende og sist oss selv det står på. Derav også min “syke” oppfordring til deg her på bloggen en fredagskveld:

Gjør kroppen og helsen din en stor tjeneste; kom deg ut i skog og mark, eller løp bort på det nærmeste trenings- senteret denne helgen og tren! For selv noen få minutter kan gjøre en stor tjeneste, både for din egen kroppsform OG for samfunnet. For en syk og “ute-av-form” nasjon har ingen av oss godt av. Verken på et individuelt, eller samfunnsmessig nivå..

God helg fra LA!
Cornelis 

#trening #kosthold #trene #helg #GodMorgen #protein #kosttilskudd

Sjakk: sport eller spill?

 

Magnus Carlsen mener han blir sliten av å spille, og NRK Sporten dekker sjakk-VM i India på samme måte som annen idrett. Så er sjakk en sport?

Sjakkeneren, Magnus Carlsen, og hva jeg personlig mener er et av Norges beste “varemerker” siden A-HA, har selv tidligere uttalt at han er en idrettsutøver. I tillegg har han blitt nominert til flere idrettspriser, blir sett på som en av de mest innflytelsesrike i verden (av TIME Magazine), og titulerer både titt og ofte i norsk og internasjonal (sports-) presse. Men, kan sjakk egentlig defineres som en sport? 

Vel, nå kan man vel diskutere, eventuelt krangle, til en blir blå over hva som egentlig bør kategoriseres som sport. Flere sjakkeksperter mener selv at det er en sport, men at det ikke er en idrett (da Norges Sjakkforbund står utenfor Norges Idrettsforbund). Personlig synes jeg derimot at sjakk verken er det ene eller andre, og for meg er det heller bare et spill.

Les mer på: Corneliselander.com

Nå vil sikkert flere påstå at mitt yrke som personlig trener ikke er noe mer krevende, hverken fysisk eller psykisk, enn hva sjakk-kongen bedriver med på brettet. Og hva sist- nevnte angår har de helt rett! Det er klart det er svært krevende å sitte så konsentrert timer ut og timer inn, men alt vi gjør som krever ekstremkonsentrasjon er ikke nødvendigvis det samme som en sports- eller idrettsgren. Og jeg velger altså fortsatt å stå på mitt at dette kun er et spill, eller kultur om du vil, og at det ikke kan sees på som en sport.

Her er forøvrig en liten personlig (sjakk-) hemmelighet.. En gang i tiden, for mange, mange år siden spilte jeg faktisk selv sjakk (på mikro-profesjonelt nivå), og reiste innom flere stevner der jeg vant både en og annen premie.. Så jeg er altså ikke bare en vektløftende bavian, uten noen som helst forståelse for spillet. Og jeg mener faktisk at jeg kan “relate” og sette meg inn i hvor krevende det må være for unge herr Carlsen – selv om jeg selvsagt aldri har vært noe i nærheten av hans nivå..

Så avslutningsvis vil jeg bare få si at du er et forbilde, både for unge og gamle, og en super ambassadør for Norge! Jeg ser altså ikke på sjakk som en sport, men det kan du like så godt bare ta som et kompliment.. 🙂 Og gratulerer så masse med vel gjennomført spill i India! 

Cornelis 

#sjakk #MagnusCarlsen #idrett #spill  

Velkommen til min nye blogg!

Hei, og velkommen til min nye blogg! 

Mange av dere følger meg allerede på min egen hjemmeside, Corneliselander.comder jeg daglig legger ut nye trenings- og kostholdstips (pluss å gi dere et lite innblikk fra min hverdag i LA). På min nye blogg her på Nettavisen vil jeg imidlertid kommentere dagsaktuelle teamer og debatter, og vise deg min mening rundt flere av diskusjonene som foregår i nyhetsbildet.

Håper å se dere alle her framover! 

Cornelis i LA 

#trening #kosthold