Én måned i Marbella!

Denne vinteren bor jeg én måned i Marbella, der jeg skal sjonglere mellom å trene klienter, kjøre raske biler 😁 og spise mye god mat. Håper du følger meg på Instagram @corneliselander og blir med på ferden!

Ps har du noen anbefalinger hva gjelder morsomme steder og ting jeg bør undersøke, sjekke ut, eller gjøre så skrik også gjerne ut!

Den største feilen mange gjør før jul og nyttår


Den største feilen veldig mange gjør er å være såkalte “periodetrenere”, og som jeg alltid pleier å skrive og snakke om her på bloggen er dette kanskje den største grunnen til at folk flest IKKE oppnår resultater og den kroppen/formen de ønsker. I tillegg pleier mange å slappe av og drikke/feste veldig mye i disse dager, for så å planlegge å starte opp [veldig hardt og gærent] rett på nyåret. Og dette er kanskje noe av det verste og mest ødeleggende du kan gjøre for kroppen din!

 

– Skal starte opp på nyåret, er for meg en velkjent og ofte overhørt setning og noe av det jeg mener er den største grunnen til at så mange sliter med å komme i form. Skal du oppnå sunn helse og en bra trent kropp må du nemlig trene jevn og trutt hele året igjennom. Og noe av det mest skadelige du kan gjøre er nettopp å ta lange pauser, for så å starte opp veldig hardt rett etter jul og nyttår.

“Tren hardt, kort, hyppig og riktig” er en regle jeg ofte har operert med, og som det nå ser ut til at både forskningen og andre nå kommer etter og er enig med meg i 🙂 .  En studie fra 2018 viser nemlig at 13 minutter tre ganger i uka gir gode resultater, og at det er like mye framgang i styrkeøkningen som om man skulle trent i 40 eller 70 minutter. Det som likevel er enda viktigere i min setning enn at øktene bør være korte og harde er imidlertid nøkkelordet “hyppig”. Skal du oppnå best mulig effekt vil det nemlig IKKE lønne seg å trene veldig hardt kun i [kortere] perioder av året, men HELE ÅRET igjennom.

Hvor mye og hvor ofte?
Jeg får veldig ofte i sosiale medier eller på DM/email spørsmål om hvor ofte og mye man faktisk bør trene, og mitt generelle svar er dette; du bør trene styrke minst 3 ganger i uka, og gjerne opp mot 4-5. Og hver og en av øktene bør ikke nødvendigvis vare noe særlig mer enn rundt 30-45min av gangen hver. Men som sagt; ikke tren slik kun i kortere perioder av året, og skal du virkelig se og merke effekt bør du altså opprettholde denne treningsmengden HELE ÅRET igjennom.

Spørsmål om kosthold eller trening? Send meg gjerne en direkte email!

Er det egentlig så sunt å gå på ski?

Det snakkes ofte og mye om såkalt “kroppspress” når det kommer til styrketrening og det å løfte vekter [noe de aller fleste faktisk burde gjøre MER av], men aldri et ord om kroppspress når det kommer til skiidrett. Førstnevnte er forøvrig MYE sunnere for kroppene våre enn jaget etter å gå fort på ski, og det er kanskje på tide [å tørre] å ta debatten om det å gå mye på ski egentlig er så sunt…

Kontakt meg direkte her

De siste årene har det vært MYE snakk og debatt i media om såkalt “kroppspress”, og jeg er vel den eneste i norsk media som har ment at vi faktisk kan trenge litt mer av det.. Nordmenn flest blir stadig tykkere og større, og svært mange er i dag i urovekkende dårlig form. Så hvorfor er det så mye negativt prat og motstand mot at folk flest bør spise sunnere, og leve litt smartere og bedre? Og hvorfor er det denne evige motstanden mot å trene vekter og bygge en sunn og sterk kropp, mens INGEN AV KRITIKERNE HAR ET VONDT ORD Å SI OM JAGET ETTER Å GÅ [USUNT] FORT PÅ SKI?

Er det egentlig så sunt å gå på ski?
Ok, så først og fremst vil jeg poengtere at det å gå turer på ski i skog og mark selvsagt er sunt og bra. DEtte er en treningsform som gjerne er oppnåelig å utføre for de fleste, og en fint måte å trene så å si hele kroppen på. Så det er ikke det å gå på ski jeg her går etter, men dobbeltmoralen i norsk media og fra mange av ekspertene. For på samme måte som overdrevent fokus på å slå styrke rekorder og å trene “ekstremt” ikke alltid er det beste, er heller ikke det å trene ekstremt innen skisport nødvendigvis noe bra heller. Ja, de siste års doping- og astma avsløringer har jo nettopp vist dette…

Så igjen; jeg kritiserer ikke det å gå på ski, og jeg mener heller ikke at det å konkurrere på ski nødvendigvis er noe feil heller. At ingen tør å ta debatten, og særlig i kjølevannet av alle de siste års doping- og “gråsone” skandaler, mens de samtidig hele tiden går etter styrke- og “muskel” trening, er for meg imidlertid en stor gåte. Hvorfor har så mange eksperter og folk i media så mye imot sunn styrketrening, mens de lukker øyer og ører helt for overdrevent press og jag innenfor skisporten? …

Hilsen fra trener’n i Hollywood
(akkurat nå på plass i Marbella)