Hvorfor kardio IKKE fungerer på fettforbrenningen

Så du har satt deg som mål å gå ned i vekt eller stramme opp, og du løper på tredemølla til den store gullmedalje. Likevel så går ikke vekten ned, og du både ser og føler deg ikke noe spesielt slankere. Så hva er grunnen? Du trener [og stoler trolig] for mye på kardioen…

Les også mer på: Corneliselander.com

Flere rapporter og studier viser at det er korrekt styrketrening, i kombinasjon av et godt kosthold, som vil få deg i virkelig god form. Klart det er greit å implementere litt kadio innimellom, men dette alene vil IKKE få deg i form.

Man ser faktisk at det er de som trener mer hard styrketrening som har letteste for å oppnå en strammere kropp, kontra de som løper eller sykler milevis hver dag/uke.

Les også: Slik får du stram mage

Dette kommer av flere grunner, der særlig det at man har en tendens til å overdrive effekten og hvor mye man faktisk brenner på å løpe eller utføre forskjellige former for kardio. Dette gjøre igjen så at man kanskje lettere inntar mer mat, fordi man tror man har vært så flink, at man summa summarum ender opp med et netto høyere kalorioverskudd enn før man begynte å trene [kardio].

Ved siden av dette er det problemstilling med hvor mye du brenner av fett, kontra hvor mye muskelmasse du eventuelt også mister. Som jeg alltid sier vil det smarteste du kan gjøre for å oppnå en strammere, bedre trent kropp først og fremst være å bygge prosentvis mer muskelmasse. Dette vil også gjøre at de faktisk forbrenner mer, selv i hvilemodus, noe som er grunnen til at de som trener mye styrketrening også lettere kan unne seg mer å spise hverdagen igjennom ? uten å legge på seg [fett].

Så betyr dette det samme som at du IKKE bør utføre kardiovaskulære treningsformer? Så klart ikke! Kardio er nemlig ikke viktig bare for eventuelt å gå ned i vekt, men selvsagt også for den generelle helsemessige form. Samtidig er det i mine øyne altså viktig også å bygge/vedlikeholde muskelmasse, og dette er altså grunnen til at jeg gjerne anbefaler mine klienter å benytte seg av HIIT trening og for eksempel gerilkardio.

For flere slike saker og videoer – husk å presse subscribe knappen!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #kardio #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Maten som tar livet av oss


Er det sunt å spise potet, eller potetbaserte produkter, eller er det farlig for helsa og kroppsformen? Vi kjører debatt:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sist uke, på NRK Debatten om slanking og skolemat, sto enkelte av debattantene og preket om at det IKKE finnes noe som heter “nei-mat”. Sorry, men dette er det glade vanvidd å mene, og i dag skal jeg nettopp ta for meg noen av de tingene jeg selv mener at burde gå inn under “nei-lista”.

Poteter kommer i mange størrelser og fasonger, og prepareres på enda flere måter. Vi nordmenn elsker å spise poteter, og ikke minst mange av de produkter som vi baserer dette på, men er dette egentlig så smart eller sunt å spise? Selv er jeg ingen potetelsker, og synes stort sett at dette bare er noe man bør innta i mindre mengder. Likevel er det også studier som viser at det å bare spise poteter kan ha en positiv effekt [på midjemålet], mens jeg selv mener at det IKKE vil gi deg muskler

Så lenge du inntar de upreparerte [potet-variantene] er dette imidlertid helt ok å spise. Poteter har alltid vært en naturlig del av det norske kosthold, og noe som holdt oss både sunne og friske i mange generasjoner. Likevel merker jeg meg at måten vi inntar det på i dag har forandret seg – i takt med at vi også stadig bare blir feitere og feitere, og sykere og sykere. Likevel står man altså på Debatten og mener at det ikke er noe som heter “nei-mat”? Hjelpes…

Kan ikke lenger ta lett på det
I dag byttes nemlig de “kjedelige”, kokte potetene [som vi spiste så mye av før i tiden] ut med frityrstekte, og “morsomme” varianter som gjerne er preparert til det ugjenkjennelige. Vi elsker også å dytte i oss både potetgull og pommes frites, og en bakt potet er heller [i følge de fleste] aldri å forakte… Jo, det er faktisk det, og her er hvorfor:

Fedme og overvekt øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og rundt halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som overvektige (selv om disse tallene er litt vanskelige å bekrefte, da det ikke foreligger noen konkrete beviser på de reelle tallene [siden slike ting vil være basert på spørreundersøkelser], og man dermed trolig kan si at tallene er høyere). SSB opererer med at litt under halvparten av oss er overvektige, mens andre rapporter viser at over halvparten av oss er det…

Ja, faktisk øker andelen nordmenn som sliter med fedme kjappere enn i USA, noe jeg mener at langt på vei syldes at vi nå spiser mye av den samme maten som dem, bare at vi i gjennomsnitt har mer penger å rutte med [noe som i denne sammenhengen er en dårlig kombo]. Og dette bekymrer også Helseminister Bent Høie (H), som tidligere har uttalt at fedme er en stor trussel mot samfunnet.

Ja-mat? 🙂

Og han får støtte av direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, som også nylig gikk ut og sa at det nå er for vanskelig å finne sunn mat i Norge.
– Det går an å gjøre den sunne maten mer tilgjengelig, men så har man også problemet med mengdene. Blir mat for tilgjengelig så spiser vi også mer, og mange spiser for mye, sa Stoltenberg til VG, og understrekte samtidig at vi nå også har en fedmeepidemi i Norge… Og
Folkehelseinstittutet har også gått ut og advart om at et usunt kosthold nå er den største utfordringen for folkehelsa!

Som du kanskje skjønner er jeg altså ingen stor fan av poteter, eller potetbaserte produkter. Jeg mener at mer proteinrik føde vil være å foretrekke, samtidig som jeg ikke har noe problem med én eller to poteter som “garnityr” ved siden av rent kjøtt eller fisk. Det bør imidlertid ikke overdrives eller kokkeleres til det ugjenkjennelige – for da kan det fort vekk bli skadelig på kroppsformen og helsa!

HVA ER DIN MENING?

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #meninger #mat #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

For økt muskelmasse bør du spise dette

Handsome muscular man working out with dumbbells
Ønsker du å øke i muskelmasse, og å gå ned i fettprosent? Vel, da bør du innta mer av dette

Les mer på: Corneliselander.com

Så det har i lang tid vært en heftig debatt gående hjemme i Norge der mange har kommet med usaklige påstander og argumenter mot både proteintilskudd og et høyere proteininntak. Nå ser det imidlertid ut som vitenskapen seirer og viser hva jeg har sagt i så mange år; et proteinrikt sunt kosthold, og høyere inntak av protein er viktig og bra!

Les også: Slik får du stram mage

Stort proteininntak øker muskelmassen!
I en nyere studie lagt fram av American Society for Nutrition, og videreformidlet av US National Library of Medicine National Institutes of Health legges det nemlig fram bevis for at man både kan øke i muskelmasse OG sørge for større nedgang i fettprosent om man øker proteininntaket sammenlignet med de resultater man oppnår ved lavere proteininntak under kaloriunderskudd. I tillegg er det interessant å se at det som her blir sett på som en “lower-protein diet” [1.2gram per kilo kroppsvekt, per dag] faktisk allerede er OVER det mange tidligere har ment at er nødvendig, mens ekspertene her altså mener at mange kan dra nytte av å innta 2.4gram protein per kilo kroppsvekt, per dag…

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Et daglig inntak av protein er viktig ikke minst for både vekst og vedlikehold av muskelmasse og kroppens vev og funksjoner, men det har altså i langt tid har vært diskutert hvor mye protein en faktisk trenger. Mens enkelte har ment at et større proteininntak bare er viktig for de av som trener mye har jeg imidlertid i alle år stilt meg undrende til nettopp dette og hvorfor det ikke også skal være viktig for de som eventuelt også IKKE trener? Et av argumentene har vært at et litt høyere proteininntak for de som ikke trener bare vil resultere i økt fettprosent – noe som selvsagt ikke stemmer da også folk som ikke trener likevel trenger protein for å vedlikeholde/styrke kroppen og muskulatur. Og man er da faktisk fortsatt i bevegelse og bruker musklene/kroppen selv om man ikke nødvendigvis går ned på treningssenteret og pumper jern…? Og om man ikke inntar en proteinshake, spiser kylling og annet kjøtt/fisk med et høyt proteininnhold – hva skal man erstatte næringsinntaket med? Kanskje de mener du bør gå ned på mc´ern og kjøpe deg en burger med pommes frites… 😉

Les også: Da damen på Jamba Juice prøvde å ta livet av meg!

Men uansett tilbake til dagens rapport fra American Society for Nutrition. Vi ser altså her viktigheten av å ha et forholdsvis høyt proteininntak [om målet er en sterkere, strammere kropp], og at selv et moderat inntak ikke nødvendigvis behøver å være nok for å styrke eller bygge en sunn, sterk kropp [ifølge dem]. Og da kan en jo spørre seg om vi nordmenn faktisk spiser nok protein som det er i dag? Mitt svar er nei.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

ref.: US National Library of Medicine National Institutes of Health Am J Clin Nutr. 2016 Jan 27. pii: ajcn119339
#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

5 ting du ikke burde gjøre


5 ting jeg gjør som du kanskje ikke burde kopiere

Ok, så alle rådene jeg skriver om og viser deg her på bloggen er ting jeg mener både er sunne, smarte, og riktige å følge. Likevel er det enkelte “ekstreme” ting jeg selv gjør (som fungerer for meg) som kanskje ikke fungerer, eller vil være like bra for deg å kopiere. Her er fem av dem:

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Spiser 1200-1400 kalorier til frokost
Ja, hver morgen starter jeg dagen med en stor frokost på mitt favorittsted Le Pain Quotidien. Dette er en belgisk restaurantkjede som serverer økologisk og sunn mat og ikke minst brød, og hvor jeg gjerne starter dagen med en kurv full av brød, to egg, og gjerne litt annet godt pålegg. For meg er frokost dagens viktigste måltid, og hadde det ikke vært for dette stedet hadde jeg nok ikke kunnet leve i USA. Om du likevel bør kopiere meg på dette er likevel en annen ting 🙂

2. Drikker 6 shots med espresso hver morgen

3. Spiser ca. halv kilo kjøtt eller fisk, og 5-600 gram pasta [til middag]
Ja, dette er ganske mye mat,  og ikke noe jeg anbefaler den jevne nordmann å kopiere…

4. Sover kun 5 timer hver natt
Ok, så vi alle vet at nok søvn er viktig for helsa og å bygge muskler. Likevel har jeg personlig, på bakgrunn av en hektisk hverdag og mye å gjøre her i LA (i kombinasjon med å ofte skulle være tilgjengelig for ting og action som skjer i Norge) lagt meg til en vane å bare sove rundt fem timer hver natt…

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

5. Spiser mye sjokolade…
Nå er du kanskje litt overrasket over å høre dette komme fra meg, men sannheten er at jeg spiser (litt/mye [avhengig av hvem du spør]) sjokolade hver dag. Klart dette ikke vil være bra eller kunne fungere for alle, men siden jeg ellers bare spiser proteinrik, sunn næring ellers hverdagen igjennom er dette ikke et problem for meg. Litt mørk sjokolade med feks en del nøtter i behøver verken å være usunt, eller noe som nødvendigvis vil gjøre at du legger på deg, men det skal understrekes at dette altså ikke er noe jeg anbefaler dere alle å kopiere… 🙂

Har du noen vaner som kanskje ikke er av de beste, men som likevel fungerer for deg?

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #hverdag #innlegg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Vil DU være med på å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon?


Jeg setter straks igang med en ny #TeamCornelis gruppe, der jeg vil ha med deg som når ut til en større gruppe på enten Instagram, Snapchat, eller for eksempel blogg. Vil du være med på å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon? Kontakt meg da via email, på Facebook siden, eller tagg meg i dine bilder/profil på enten Snapchat eller Instagram @corneliselander

LA OSS GJØRE NORGE TIL VERDENS SUNNESTE NASJON IGJEN!
 

– Folk trener for mye!


Sliter du med å bygge større armer, eller å oppnå en strammere kropp? Sjansen for at du faktisk da trener for mye er ganske stor…

Les også mer på: Corneliselander.com

De fleste av oss nordmenn trenger å bevege oss mer. Likevel er det også slik at mange faktisk også trener så mye at man rett og slett sliter ut kroppen før en klarer å komme i mål. La meg forklare ved å ta for meg to av de vanligste problemstillingene som gjerne tikker inn i innboksen min; hvordan oppnå en stram mage, og hvordan man kan få større armer.

Les også: Magetrening

Stram mage? Tren mindre!
Problemet for de som ønsker seg en strammere mage er gjerne at de rett og slett overtrener magen, eller benytter seg av feil metoder. Man bruker gjerne alt for mye [ubrukelige] isolasjonsøvelser, mens man samtidig glemmer at det først og fremst er kostholdet som spiller inn og vil gjøre den største jobben. Den enkleste veien til en stram mage er nemlig gjennom et magert, proteinrikt kosthold, mens det ellers vil være fordelaktig å fokusere på å trene med flerleddsøvelser som for eksempel knebøy og markløft. Av og til kan du selvsagt også supplementere med en og annen isolasjonsøvelse, men dette bør altså ikke være hovedfokuset om målet er å stramme inn rundt midjen og magen. Folk trener som oftest for mye av det de ønsker å forbedre – noe som faktisk kan jobbe imot deg om å nå ditt mål!

Les også: Armtrening – Cornelis style!

Store biceps? Slik gjør du det!
Når det kommer til hvordan du kan oppnå større, sterkere armer har jeg her listet de viktigste øvelsene du bør benytte deg av for å komme i mål:

– Bicepscurl med EZ-stang
En av mine personlig favoritter, og en øvelse du absolutt bør ha med i ditt treningsprogram!

Husk å utføre øvelsene med albuene inntil siden av kroppen under hele bevegelsen, og ikke la dem peke utover!

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig på toppen, før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

– Cornelis’ bicepscurl
Min personlige bicepsfavoritt, og kanskje den beste øvelsen å benytte om du ønsker deg virkelige store, sterke armer!

Slik gjør du: Bring Scottcurlbenken over i kabelapparatet, og kjør vanlig scottcurl med kort stang i trinseapparatet.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

– Franskpress
Til slutt er det også viktig å poengtere at hvis du skal oppnå store biceps må du også bygge store, sterke triceps. Da er franskpress en av de aller beste du kan benytte deg av.

Slik gjør du: Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

God mandag fra trener’n i Hollywood!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #øvelser #treningsprogram #mandag #nyuke #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Styrkeøvelsene JEG mener du bør droppe!

På Side3 kan du i dag lese om syv forskjellige styrkeøvelser som personlig trener Travis Barnes, fysiolog Greg Justice, og undertegnede mener (altså, jeg mener at noen av dem) er bortkastet å trene. Debatten tok av på min Facebook side tidligere i dag, og derfor vil jeg nå ta en kjapp gjennomgang av hvilke øvelser jeg faktisk mener at er unyttige, og hva du bør styre unna:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sit-ups
Sit-ups er en av de mest bortkastede mageøvelsen du kan kjøre, og personlig råder jeg heller mine klienter til å utføre tunge knebøy (trolig den beste øvelsen for å bygge en sterk og stram kropp), rygghev (ja, ryggen er minst like viktig å trene for å oppnå en stram mage), og min egen Cornelis planke.

Hva jeg råder deg til å benytte, om du ønsker deg en stram mage

Les også: Slik får du stram mage

Preacher curl i apparat
Hovedproblemet med denne øvelsen er nettopp den fastlåste bevegelsesbanen man får, og personlig anbefaler jeg heller mine kunder å bruke “Cornelis biceps-curl” som i mine øyne er den beste måten å bygge store, sterke armer på. Noen bedre øvelse enn denne for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du ikke!

Triceps kick-backs

Den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre.  Personlig anbefaler jeg isteden å gå for dips, eller ikke minst franskpress, for maksimal effekt på triceps-treningen!


HVA ER DINE MENINGER OM ØVELSENE? LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #øvelser #treningsprogram #søndag #mandag #nyuke #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Styrkeøvelsene du bør droppe!

På Side3 kan du i dag lese om syv forskjellige styrkeøvelser som personlig trener Travis Barnes, fysiolog Greg Justice, og undertegnede mener (altså, jeg mener at noen av dem) er bortkastet å trene. Debatten tok av på min Facebook side tidligere i dag, og derfor vil jeg nå ta en kjapp gjennomgang av hvilke øvelser jeg faktisk mener at er unyttige, og hva du bør styre unna:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sit-ups
Sit-ups er en av de mest bortkastede mageøvelsen du kan kjøre, og personlig råder jeg heller mine klienter til å utføre tunge knebøy (trolig den beste øvelsen for å bygge en sterk og stram kropp), rygghev (ja, ryggen er minst like viktig å trene for å oppnå en stram mage), og min egen Cornelis planke.

Hva jeg råder deg til å benytte, om du ønsker deg en stram mage

Les også: Slik får du stram mage

Preacher curl i apparat
Hovedproblemet med denne øvelsen er nettopp den fastlåste bevegelsesbanen man får, og personlig anbefaler jeg heller mine kunder å bruke “Cornelis biceps-curl” som i mine øyne er den beste måten å bygge store, sterke armer på. Noen bedre øvelse enn denne for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du ikke!

Triceps kick-backs

Den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre.  Personlig anbefaler jeg isteden å gå for dips, eller ikke minst franskpress, for maksimal effekt på triceps-treningen!


HVA ER DINE MENINGER OM ØVELSENE? LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #øvelser #treningsprogram #søndag #mandag #nyuke #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

 

NRK debatt uten løsninger…

Torsdag var det duket for debatt på NRK om overvekt og slanking, og dessverrre var dette en debatt der DU som seer tapte… Her er min mening:

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #meninger #skole #gym #trene #fedme #overvekt #slanking #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Nå har narsissisme blitt sunt!


Laster du opp treningsbilder på facebook? Da lider du trolig av narsissisme, ifølge ny studie

Ny studie fra Brunel University viser at de som [daglig] laster opp treningsbilder og -oppdateringer på Facebook visstnok lider av “narsissisme”. Vel, om dette er tilfelle mener jeg at narsissisme nå nettopp ble SUNT!

Les også mer på: Corneliselander.com

Ok, så la meg først ta en liten gjennomgang og begrunnelse for min mening i saken. Først og fremst; er det slik at ALLE som laster opp treningsbilder på facebook er narsissistiske? Nei, så klart ikke. Er det sant at kanskje noen, eller en del av dem, som gjør det kanskje er det? Trolig.

Likevel mener jeg at dette ikke er noe bedre eller verre en alle de andre oppdateringene vi daglig bombarderes med på Facebook, og i motsetning til politiske oppdateringer, katte/hundebilder (noe jeg trolig også spammer mine venner med..), og party/champagne bildene som “alle” legger ut en fredagskveld – kan det å laste opp daglige treningsbilder faktisk være SUNT!

Les også: Slik får du stram mage

Er det irriterende med de som daglig må laste opp 💪💪 bilder på profilene sine? Sikkert, men for mange kan det da også være til hjelp og faktisk motivere dem på trening og i bedre form! Jeg har enda til gode å se at diskusjonen rundt hvorvidt Viking museet burde flyttes, eller hvem som bør få lov til å klippe deg eller ei, har noen helsegevinst…

Les også: Slik kommer du i form

Jeg synes det forøvrig også er interessant å se hvordan Aftenposten og andre medier henger seg VELDIG opp i denne rapporten, og igjen er med på å trykke nordmenn ned og i dårligere form framfor faktisk å prøve å motivere dem til å trene MER… Vi nordmenn TRENGER faktisk å trene mer, og om noen [irriterende] bilde/statusoppdateringer da kan være med på å motivere deg på gymmet så ser jeg ikke problemet med det… Det er jo til syvende og sist ditt valg om du ønsker å følge vedkommende eller ei, og faktisk veldig enkelt å “unfollow”… Uansett mener jeg at en “gym-selfie” eller treningsoppdatering er sunnere og bedre enn alle de ‘samfunnspolitiske meninger’, og hunde-, katte-, eller babybildene som vi daglig bombarderes med…

Og jeg skriver altså dette, mens jeg trolig selv også er skyldig i nettopp dette. Å laste opp hundebilder altså 😉

God lørdag folkens!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #meninger #styrke #gym #trene #selfie #facebook #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander