Burger til frokost

Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg trener og ikke minst spiser på privaten, og en ting er i hvert fall sikkert; jeg holder meg langt unna burger til frokost..

Nå skal jeg imidlertid være den første til å innrømme at jeg har en STOR fordel ved at jeg rett og slett ikke liker usunn mat. Jepp, du hørte riktig, og for meg kan det regnes som “straff” å måtte kose seg med en ute-pils, chips, eller for eksempel burger og fries. Så klart jeg trekker en fordel der, og noe som gjør at det blir litt lettere å skulle holde en viss kroppsform året rundt. Så hvordan kan en som ikke liker å dytte i seg verken usunn mat eller drikke kunne forstå folks ønske og “behov” for litt ekstra hygge og kos? Vel, det eneste jeg trolig har å sammenligne det med er en av mine egne “synder”; nemlig brød.

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg er avhengig av brød til frokost, og får jeg ikke i meg økologisk brødmat fra min lokale café på morgenkvisten blir jeg både i dårligere humør og har mindre energi å komme med. Så enkelt er det bare, og om ditt behov for å kose deg med litt frityrstekt, usunn mat er noe i samme gate som mitt behov skal jeg være den første til å forstå at det kan være veldig vanskelig å si nei.

Likevel er det altså en gang slik at skal vi komme i form, og bygge det som måtte være vår personlige “drømmekropp”, så må man “sacrifice” som de sier her borte. Det behøver ikke å bety det samme som at man må bli helt treningsnarkoman og bare leve og ånde for trening og en strict diett, og personlig prøver jeg alltid å sette opp smarte trenings- og kostholdsprogram for mine klienter som gjør at de både kommer i mål, men samtidig kan leve et “normalt” liv ved siden av. Jeg er nemlig for at man gjør en livsstilsendring [mot det bedre] som man over tid også kan leve med, og ikke bare et ekstremt program man kun klarer å følge over noen skarve uker/måneder. 

Jeg sier ofte at for en sunn og godt trent kropp så må du trene jevnt og trutt hele året igjennom, og ikke bare siste uka av juni. Skal du da komme iform, og ha energi, styrke, og til slutt også ende opp med den kroppen du faktisk måtte ønske deg – så må du altså kutte burger, potetgull, og lignende av dietten. Selv forsetter jeg likevel å kose meg med økologisk brød til frokost, men veier heller opp med en knallhard økt etterpå 😉 

Er du klar for sommeren?
Cornelis 

#trening #helse #mat #hverdag #blogg #bilder #treningsbloggen #CornelisElander #blogginnlegg #frokost #kosthold #trene 

Slik bygger du sommerformen på stuegulvet hjemme!

Her er programmet for deg som ønsker å trene hjemme!

Cornelis Planken
Først ut er favoritten blant mange av mine klienter, og en topp øvelse du like fint kan trene på gymmet som på stuegulvet hjemme. Alt du trenger av utstyr her er én swissball + egen kroppsvekt, og vips så har du trent både mage, midje, core, og overkropp i en og samme øvelse. Ja, øvelsen angriper så og si hele kroppen, og er blant de aller beste måtene å oppnå en stram mage på – og det uten et hav av utstyr, eller mange minuttene om dagen!

Rygghev
En av de viktigste isolasjonsøvelsene som «alle» glemmer. Dette er øvelsen som særlig er viktig for de av oss som sitter mye stille arbeidsdagen igjennom, og en god øvelse å ha med i et godt treningsoppsett, enten du trener hjemme eller på et gym.

Slik trener du den hjemme: 
Ligg med magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Her gjør mange den feilen at de rett og slett løfter seg alt for høyt opp – noe som bare vil resultere i uønskete spenninger i korsryggen, og mer skade enn godt. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og spenn aldri ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Les mer på: Corneliselander.com 

Dips på kasse/benk
Her er alt du trenger en benk eller stol, eller noe annet lignende du måtte ha hjemme (på treningssenteret kan du imidlertid bruke, slik som vist på bildet med stepkasser). Senk kroppen ned mot underlaget, og push deg opp igjen til beina er parallelle med underlaget.

Les også: Treningen Hollywood sverger til!

Med disse enkle, men svært effektive øvelsene er du fit for fight, og klar for å bygge sommerformen. Og det til og med uten å ha forlatt ditt eget hjem!

Stå på, og tren hardt og riktig!
Cornelis i LA

#trening #helse #kropp #muskler #hverdag #bilder #treningsbloggen #blogg #blogginnlegg #CornelisElander 

Hvordan riktig musikk kan erstatte en personlig trener:

Riktig musikk kan være med på å gi deg mer energi og styrke når du trenger det som mest, og WiMP Workout lanserte derfor nylig min egen spilleliste designet nettopp for å oppnå dette! 

Les mer på: Corneliselander.com

Nylig lanserte WiMP, musikktjenesten for deg som elsker musikk, «Cornelis Elander: Pump up The Muscles» lista, der jeg gir deg musikken som virkelig vil få opp trøkket og ekstra energi for en god og hard treningsøkt! Riktig musikk kan nemlig være helt essensielt for å yte maksimalt, og få mest mulig igjen for alt arbeidet vi legger ned på treningen, og særlig kan det være en god ting å benytte seg av om man trener mye alene. På mange måter kan du derfor si at riktig musikk kan fungere som en slags PT, eller treningspartner, og gi deg hjelp på de tyngste løftene eller hardeste øktene.

Personlig elsker jeg rap, og særlig fra de stedene jeg oppholder meg mesteparten av tiden, NY og LA. Samtidig dukker det også opp noen sanger fra Tommy Tee`s legendariske skive “
Bonds, Beats & Beliefs” på denne listen, og på samme måte som trening og fysisk aktivitet kan brukes som meditasjon og få deg til å koble av kan også riktig musikk være med på å gi deg mer energi og hjelp når du trenger det som mest. Personlig liker jeg å velge musikk som vekker gode minner, men som samtidig også vil få kroppen min til å yte sitt beste, slik at en altså oppnår en slags dobbelt dose helsegevinst.

For mer informasjon om dette og min treningsmusikk sjekk ut WiMP Magazinet, eller hør listen min direkte her.

Stå på, og bygg sommerformen nå!
Cornelis

#trening #helse #musikk #sang #blogg #treningsbloggen #iform #byggemuskler #muskler #trene #kropp #sommer #blogginnlegg #Cornelis #WiMP #meninger 

Ta de som selger, og ikke de som kjøper!

Opp igjennom tiden har man argumentert for og imot om hore- kunder bør straffes eller ei, eller om de som benytter seg av narkotika skal kastes på glattcella eller kanskje isteden få hjelp. Nå kan imidlertid “snusk og fanteri”-klassen se ut til å ha fått et nytt medlem, nemlig gjennom de som benytter seg av steroider..

Les mer på: Corneliselander.com

I fjor sommer kom omsider resultatet av hva mange i idretts- og treningsbransjen mente ville være løsningen på de problemer vi står overfor i Norge med tanke på bruk av steroider og doping. Antidoping Norge, som jeg selv også hadde et hyggelig møte med i fjor for å støtte deres arbeid, gikk i bresjen for det som skulle være “løsningen”, og klarte til slutt å få på plass noe politikerne ble enige om å lovfeste – der det i prinsippet ble ulovlig å benytte seg av en- hver form for anabole steroider og doping i vårt lille land. Imidlertid tror jeg dette kanskje var feil sted å starte..

Nå har dette med steroider gjerne vært sett på som et typisk “helsestudio-problem”, og man har av tradisjon vært flinke til å mistenke de som måtte ha litt over gjennomsnittet kroppsstørrelse og -form. I virkeligheten tror jeg imidlertid at dette er et minst like stort, om ikke enda større, problem blant idrettsutøvere, selv om det nye lovverket hovedsakelig ble laget for å ta “gym-gåerne”. Nå har man altså fått loven på sin side til blant annet å kunne gå inn og eventuelt kreve blodprøver og tester av personer man mistenker benytter seg av noe ulovlig, men vil dette eventuelt også kunne avdekke bruk av “vanlig” helge-narko også? Siden dette nok i prinsippet er et mye større problem for samfunnet vårt..

Uansett, jeg er altså helt enig i at steroide- og dopingmisbruk bør stoppes, men mener likevel at det blir helt feil å skulle straffe de som benytter seg av det – særlig hvis dette skulle gå på bekostning av ressursene for å få tatt de det virkelig gjelder å få stoppet; de som selger..

Jan Bøhler fyrte nylig opp hos NRK at “De som tester positivt for bruk av doping på treningssentre må anmeldes og dømmes”, men glemte imidlertid resten av bildet; Hva kan treningsbransjen og sentrene gjøre preventivt for å få stoppet problemet og ikke minst forebygge bruken? Hva kan vi trenere og media gjøre for å promotere en sunnere og bedre løsning [for de som fortsatt måtte ønske å gå opp i vekt og muskelmasse]? Og ikke minst, hva kan politikerne selv gjøre for å få bukt med problemene før de faktisk oppstår?

Selv har jeg i en årrekke prøvd å komme med løsninger og råd til nordmenn gjennom intervjuer og saker i media, og hvordan de som måtte ønske “å bygge kropp” kan gjøre dette på en sunn og god måte. Personlig er jeg sjokkert over hvor lite med hjelp og råd det gis, spesielt til gjerne de yngre guttene/mennene (og forøvrig stadig flere og flere jenter/kvinner også) som ønsker å bygge store muskler og en sunn kropp. Vi har alt for lenge vært flinke til å dysse ned slik forespørsler og ønsker, og den tøffe treningen som må til. Og la oss face det; norsk ungdom som ønsker seg store, trente kropper kommer ikke til å slutte å ha dette som ønske bare fordi nyhetsbildet og treningssentrene hovedsakelig promoterer hva de ser på som “vanlige kropper”..

Så etter å ikke ha gitt ordentlig hjelp til yngre mennesker, og noen av disse igjen har fått noen dårlige råd av en eller annen kriminell i garderoben, skal man da altså komme med pekefingeren og straffe dem? Personlig har jeg ingenting ting til overs for verken doping eller steroider, men jeg mener likevel at det blir helt feil å skulle straffe dem som sliter med problemet og benytter seg av det. 

Antidoping Norge skal uansett ha ros for at de [i hvert fall foreløpig] ikke pålegger treningssentrene å anmelde personer som benytter seg av doping, og la oss håpe at det fortsetter slik. For personlig mener jeg det er mye viktigere å heller legge inn ressurser på å få tatt de det virkelig gjelder å få tatt; de som selger.


Cornelis

#debatten #meninger #doping #blogg #trening #trene #helse #nyheter #treningsbloggen 

HollywoodTreneren i New York


0
0
1
83
474
Brawerman Elementary School
3
1
556
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;}

Det har dessverre vært lite med bloggoppdateringer her på siden den siste uka, noe som rett og slett skyldes at jeg har vært ute og reist en del den siste tiden.

Les mer på: Corneliselander.com  

For de av dere som følger meg på instagram har dere i hvert fall kunnet se bilder av noe av det jeg har sett og gjort – der det har vært en lett miks av å trene klienter, møter for framtiden, og ikke minst kost meg med påskegodt på The Plaza i New York 🙂 

  

0
0
1
10
61
Brawerman Elementary School
1
1
70
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;}

Blant annet hadde jeg et svært spennende møte med CNN´s Richard Quest     

0
0
1
6
38
Brawerman Elementary School
1
1
43
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;}

Jeg koste meg med påskefrokost på The Plaza    

Og jeg rakk en og annen morgenjogg i Central Park 🙂

Nå er imidlertid påsken over for denne gang, og det er på tide å rette fokuset mot sommeren og alle de spennende, nye prosjektene som er på gang.. Så følg med framover folkens!

Cornelis

#trening #blogg #påske #fri #ferie #reise #påskeferie #trene #treningsbloggen #bilder #hverdag #innlegg

Helt greit med en hviledag fra trening

Det er helg, og det er greit med en hviledag på sofaen..

Jepp du leste riktig, der du kanskje sitter sjokkert over at denne uttalelsen kommer fra meg, men på samme måte som jeg liker å promotere om trening og god helse mener jeg det også er like så viktig å slappe av og la kroppen hente seg inn.
 
Les mer på: Corneliselander.com 

For som jeg skrev på facebook siden her om dagen med overskriften «Hemmeligheten rundt å gjøre en dårlig treningsdag til en god» er det nemlig bedre å ta én dag av fra trening, og heller spare opp energi og styrke til den neste framfor å få to dårlige på rad.

Og fredag er gjerne en slik dag, da mange er slitne etter en lang arbeidsuke og kroppene våre rett og slett trenger litt stell og hvile. Siden de fleste også har fri på lørdager er fredag dermed en god dag å ta fri på – siden man da ikke har noen unnskyldninger for å ikke få til en beinhard økt dagen derpå.

Så slapp av på sofaen i dag. Ta deg en (protein-) sjokolade, og kos deg med å se litt på tv eller annet gøy. MEN gjør deg klar for en beinhard treningsøkt i morgen – for DA må du trene 🙂 

God helg fra LA!
Cornelis

#trening #fri #fredag #helg #bilder #blogg #blogginnlegg 

Hemmeligheten rundt å gjøre en dårlig treningsdag til en god:

Du tror kanskje at jeg aldri har en dårlig treningsdag, og at det er trening hver dag. Året rundt. I så fall tar du skammelig feil, og vi kan alle føle seg litt slitne eller lei av trening av og til. Og selv om mesterkokken, Ole Martin Alfsen, på 4-stjerners middag [nok] tror at jeg bare er opptatt av å løfte og bygge muskler, er realiteten at jeg også kan ha lyst til å bare ligge på sofaen og slappe av med litt sjokolade av og til.. Så hva gjør man da for å motivere seg selv, og sørge for at man ikke mister formen? Ta deg treningsfri.. 

Les mer på: Corneliselander.com 

Jepp du hørte riktig; ta deg treningsfri, og grunnen er enkel; Det er nemlig bedre å ta seg treningsfri én dag, og bruke hviledagen på virkelig å lade opp og samle energi til den neste [beinharde] økten, framfor å risikere å ende opp med to dårlige..

Mindre, riktig trening er nemlig bedre enn masse dårlig, og for de fleste vil det være mer hensiktsmessig å velge færre økter med høyere kvalitet enn at du nødvendigvis tvinger deg selv på trening de dagene du likevel IKKE kommer til å få noe ut av det… 

Så sett over kaffen (eventuelt en kopp med te), ta deg en velsmakende proteinsjokolade (jepp, de finnes), og se på undertegnede slite seg igjennom drikkepresset på 4-stjerners middag 🙂 Og lad på denne måten heller opp til en beinhard treningsøkt i morgen… 

Stå på! 
Hilsen fra Cornelis i Hollywood


#trening #kosthold #Cornelis #media #TV #4stjernersmiddag #firestjernersmiddag #TVNorge #Norge #LA #helse #trene #blogg #treningsbloggen 

Se meg kokkelere på TVNorge i kveld kl.19:30!!


Kan HollywoodTreneren lage mat, og hva liker han å underholde sine gjester med? Vel, svaret får du i kveld kl.19:30 i 4-stjerners middag på TVNorge! 

I kveld er det duket for andre episode av 4-stjerners middag runden med Marit Strømøy, Sandra Borch, Thomas Leikvoll, og undertegnede, når vi alle tar turen (ikke til Hollywood) men til min familiehytte i Oslofjorden.. 🙂 Så spørsmålet er; kan jeg lage mat? Vel, svaret ser du i kveld, og jeg kan vel hinte med at jeg aldri selv lager maten min her borte 😉 

Få med deg TVNorge suksessen, når vi tar båtturen ut til min lille hytte i Oslofjorden, og jeg desker opp med både det ene og det andre 😉 

TVNorge kl.19:30 i kveld! 

Cornelis i Hollywood 

#trening #TV #mat #helse #blogg #treningsblogg #trene #media #nyheter #bilder #4stjernersmiddag #TVNorge #Cornelis 

Å løpe mye kan være farlig

Kan mye løping og kardiovaskulær trening være helsemessig skadelig, og i verste fall farlig? En ny, større studie mener at svaret er ja.

Å løpe jevnlig blir ofte knyttet opp mot mange helsemessige goder, slik som å få senket blodtrykket, reduksjon av stress, og vektnedgang. Nå har man imidlertid kommet fram til at løping og tradisjonell kardio ikke bare behøver å være sunt, og at det (utført i store mengder) faktisk kan knyttes opp mot kortere forventet levealder.

Les mer på: www.corneliselander.com

En ny rapport viser nemlig at både de som ikke trener i det hele tatt og såkalte “high-mileage”- løpere begge risikerer å få kortet ned levealderen i forhold til de som bare løper “moderat”. Dr. Martin Matsumura fra Cardiovascular Research Institute i Lehigh Valley Health Network, presenterte nylig den oppsiktsvekkende studien på American College of Cardiology´s årlige møte i Washington, D.C., der det blant annet ble understreket at verken bruk av medikamenter, høyt blodtrykk, røyking, eller typiske arvelige sykdommer spilte noen rolle i resultatene som ble funnet. Faktisk var det vanligere blant de som løp mindre å for eksempel benytte seg av smertestillende.

– Nå forteller jeg absolutt ikke pasienter at man ikke bør løp, og det vi fortsatt ikke forstår er hvordan man kan definere den optimale dosen løping for god helse og lang levetid, poengterer Matsumura.

Hva er moderat?
Dr. James O’Keefe, ved Heart Institute i Kansas City har også sett på funnene, og mener imidlertid at det kan være en enkel forklaring på hvorfor personer som løper ekstremt mye risikerer å leve kortere. Og at det rett og slett kan skyldes at det blir “too much wear and tear” på kroppene. Han mener imidlertid at den mest optimale mengden jogging for å oppnå helsemessige gevinster, men samtidig ikke slite ut kroppen kan være to til tre økter med moderat kardio i uka, og 1- maksimalt 2,5 time (totalt).

Dette stemmer også ganske godt overens med hva jeg selv liker å anbefale mine klienter, og noe jeg blant annet har tatt opp i treningsserien vi har kjørt her på Nettavisen og Side3 de siste ukene. Der har jeg blant annet lagt fram hvordan det er bedre å trene ofte(re) og kort(ere), og at man gjerne ikke bør overstige 30min. kardio av gangen. 

– Hvis du vil løpe et maraton, løp ett og kryss det av på listen din, sier Dr. O’Keefe videre. 


God fredag og helg til dere alle! 

Cornelis

SOURCES: James O’Keefe, M.D, cardiologist and director, preventive cardiology, Mid-America Heart Institute, Kansas City, Mo.; Martin Matsumura, M.D., cardiologist and co-director, Cardiovascular Research Institute, Lehigh Valley Health Network, Allentown, Pa.; March 30, 2014, presentation, American College of Cardiology annual meeting, Washington, D.C.

#trening #helse #løpe #helg #trene #bilder #fredag #nyheter #rapport #blogg #treningsbloggen