Denne øvelsen vil redde deg på kontoret!


Hei folkens, og snart god helg til dere alle! Er du en av de mange i Norge som sitter mye til daglig bak for eksempel en kontorpult, og mot slutten av dagen merker det både litt i kroppen generelt og ryggen spesielt? Vel, da bør du fortsette å lese! 

Les mer på: Corneliselander.com

Nordmenn sitter stadig mer og mer på jobb og skole, og der vi i gamle dager fikk inn mye fysisk aktivitet hverdagen igjennom er vi nå så å si stillesittende hele arbeidsdagen igjennom. Og da blir det nettopp enda viktigere å trene styrke, og særlig viktig å fokusere mer på korrekt treningen av ryggen! En av de øvelsene du da bør legge inn i ditt treningsprogram er dagen øvelse: 

Én arms roing
Én arms roing med manual på en benk er en av mine personlige favoritter, og en øvelse du virkelig bør ha med i ditt oppsett skal du bygge en sunn og sterk kropp. Enten du trener på senter eller hjemme er denne fin å ha med, og har du ikke tilgang på manualer og vekter kan du for eksempel også benytte en bøtte med vann eller noe annet litt tyngre du måtte ha liggende, og som du kan løfte kontrollert opp som vist på bildene under. 

Slik gjør du: Øvelsen utføres ved å plassere den ene hånden og kneet på en benk, mens du plasserer den andre foten på bakken og drar vekten opp med den frie armen. Hovedfokuset bør imidlertid ligge i å trekke en gitt vekt opp langs siden av kroppen, og opp mot høyden av magen (uten å gjøre den feilen så mange gjør; å peke albuen opp mot taket). Ryggen skal også være mer eller mindre parallell med underlaget, og armen du løfter med skal ikke bare trekkes rett opp fra underlaget, men altså føres litt bakover og opp langs siden av kroppen.

Kjør 3-4 sett på denne, og med mellom 6-8 repetisjoner på hver arm, under hvert sett. 

HUSK OGSÅ Å TAGGE MEG I DINE TRENINGSBILDER PÅ INSTAGRAM, SÅ JEG KAN KOMME MED RÅD OG TILBAKEMELDINGER! 
#CornelisUtfordring @CORNELISELANDER 
– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

Bør jeg…

Bør jeg blogge mer? 

Hei folkens, og takk til alle dere som daglig er innom her på bloggen og/eller legger igjen kommentarer – jeg setter virkelig stor pris på det! Nå over til et spørsmål jeg har til deg: ønsker du at jeg skal blogge mer, og i så fall hva ønsker du å lese/se mer av? 

Jeg har akkurat vært innom en del av mine kollegaer på blogglisten, og jeg ser at de fleste nok blogger mer enn meg. Og basert på hva/hvor jeg er og gjør, vil jeg tro at mange av dere ville likt å se litt mer av det jeg gjør og driver med. I tillegg kommer det snart et nytt, STORT prosjekt med meg i norsk media. 

SÅ FØLG MED I UKENE FRAMOVER! 😎

Cornelis 

#Nettavisen #meninger #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

– Ta fra kvinner over 30 tightsen!


For Guds skyld! Stopp kvinner over 30 fra å trene i tights! Og når vi først snakker om dem, stopp dem også fra å bruke joggesko, oppholde seg på treningssentre, og alt annet sunt og smart for helsa og kroppene deres. 

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, dette er altså IKKE mine ord eller meninger, men litt av synspunktene til en kommentator hos New York Times som nylig publiserte en artikkel om at kvinner over 30 ikke burde bruke tights. Ja, du leste riktig. Journalisten mener nemlig at kvinner over 30 har for mange valker og skavanker til å kunne vise seg (komfortabelt) i tights, og at de ikke bør prøve å se “sexy” ut på treningssenteret… 

Les også: Iform med Cornelis Elander

Her er vi altså kommet til selve kjernen i saken. Journalisten prøver å være så politisk korrekt og snakke “kvinnenes sak”, at man faktisk ender opp med å gjøre det stikk motsatte. Hvorfor er det hennes sak å bry seg med hvordan andre kler seg? Fordi hun er kvinne? Fordi hun skriver for NY Times? Selv mener jeg at folk må få gjøre og kle seg som de vil, og argumentet om at kvinner over 30 har for mange valker til å vise seg i tights er jo ikke bare latterlig og nedverdigende. Det er i tillegg misvisende og problematisk. La meg forklare hvorfor: 

Les også: Fem tips for å bli kvitt magefettet en gang for alle! 

Styrketrening er spesielt viktig for jenter og kvinner for å motvirke feks benskjørhet, og hvis argumentet hennes om at “eldre” kvinner har for mange valker [noe som selvsagt ikke stemmer] til å gå på treningssenteret i visse former for treningstøy, burde hun ikke da heller motivere dem til å gjøre dette mer? Og det er også slik, som mange av dere allerede har kommentert på Facebook siden min “HollywoodTreneren”, at mange faktisk kommer i sitt livs beste form etter å ha passert de første 30. Og særlig kvinner som da kanskje begynner å trene litt mer styrke og vektløfting etter kanskje en fødsel eller to. 

Les også: – Ikke all mat er “ja-mat” 

I tillegg reagerer jeg sterkt på at hun prøver å kjempe jenter/kvinners sak ved at man ikke er nødt til å se sexy og flott ut på treningssenteret, mens hun i mine øyne heller er med på å tale dem ned og imot. Hvorfor skal ikke en kvinne kunne føle seg sexy og flott [på gymmet] hvis dette er hva HUN føler for? Slutt å gi damer, jenter, og kvinner retningslinjer på hva de skal gjøre, og la folk få være den de selv er. Kanskje journalisten ikke liker å gå på treningsstudio, og kanskje hun ikke føler seg vel i tights og stramme klær. Det er helt ok, men ikke prøv å få alle andre til å følge dine kjøreregler og meninger! 

Til slutt noen bilder fra noen av mine faste følgere, som nok IKKE kommer til å lytte til dette: 

  
Maritha, snart 35                     Anita, 39            

 
Mona Elin, 37                                   Maria, 44 

Ja til å la kvinner få gå i hva de vil, HVOR de vil! LA MEG HØRE DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER! 

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

– Ikke all mat er “ja-mat”


Ifølge enkelte røster i norsk media er det visstnok ikke noe som heter “nei-mat”, men stemmer dette egentlig? Vi ser at problemene med overvekt og særlig fedme øker i vårt land, og stadig flere blir sykere og sykere. Så hva er svaret? Vel, i dagens innlegg gir jeg deg i hvert fall min mening: 

Les mer på: Corneliselander.com

Fedme og overvekt er problemer som øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og rundt halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som over- vektige. Samtidig ser vi også en kraftig økning i utgiftene knyttet opp mot helsevesenet, og det er helt tydelig at noe bør gjøres. Samtidig som altså nordmenn flest både blir tykkere, sykere, og i generelt dårligere og dårligere form, fortsetter media og mange eksperter å mene at “all mat er ja mat”. Dette er feil. 

Les også: Iform med Cornelis Elander

Andelen nordmenn som sliter med fedme øker faktisk kjappere i Norge enn i USA, og dette er noe jeg personlig mener at langt på vei skyldes at vi både sitter mer og mer, men også spiser mye av den samme [usunne] maten som dem. Ja, vi har noen av de kanskje beste råvarene i Norge, men dessverre er det når du går ut på din lokale restaurant eller kaffe ganske vanskelig å faktisk spise sunt. Vi måtte kjempe hardt og lenge for å “overbevise” bransjen om at man burde begynne å selge proteinshakes på matvarebutikken og bensinstasjonene, men fortsatt er det mest usunt som selges og dyttes på oss nordmenn. Ja, jeg har faktisk selv gått ut og sagt at jeg blir feit av å være på besøk i Norge… 

Faksimile TV2

Fakta er nemlig at:

1. Ja, det FINNES mat du IKKE nødvendigvis bør dytte i deg
og
2. Vi trenger alle å trene MER! 

På mange måter er det liksom blitt sport i å snakke om hvor lite en er aktiv eller interessert i å trene, og aller helst ønsker mange å droppe å trene i det hele tatt. Selv mener jeg derimot det stikk motsatte, og da særlig med riktig fokus på styrke! Men ved siden av å trene mer mener jeg altså at det også er svært viktig at en spiser mer proteinrikt og sunt. Og under har jeg listet opp de tingene jeg selv mener at det ville være smart å holde seg unna:

Maten og drikken du ALLTID bør styre unna
– pølser, burger, og pommes frites, og alt av hurtigmat
Pølser er laget av oppblandet kjøtt og restprodukter, som eventuelt ikke kan spises [på noen annen måte], og blir så dyttet inn i tarmer før serving… Så kan dette kalles “mat”? Og ikke minst; har du fortsatt lyst på pølser? 

Les også: Er pølser egentlig mat?

– bearbeidet kjøtt
Bearbeidet kjøtt er ifølge WHO kreftfremkallende fordi det endrer cellenes metabolisme og DNA, slik at de vokser og deler seg ukontrollert. Og så lite som 50 gram bearbeidet kjøtt om dagen kan visstnok øke faren for å få tykktarmkreft med 18%, noe som tilsvarer mindre enn to skiver bacon.

– chips og potetgull [aldri ok]

Les også: Du får ikke muskler av å spise potet!

– brus og sukkerholdig drikke
Soda eller brus hører i mine øyne ikke noe sted hjemme i et hus der fokuset er på trening og et sunt kosthold. Og mitt ønske er særlig å få flere til å skjønne hvor mye det å bare kutte ned på dette vil hjelpe, ikke bare på kroppsformen, men helsa generelt. Så bare dropp å ha det i huset!

– alkohol
Som jeg har sagt i en årrekke er alkohol “ren gift for kroppen”, og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform er dette noe du ikke bør drikke eventuelt mye av. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg kunne ødelegge for videre muskelutviklingen og effekten av å trene. Og når tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har vist at alkoholomsetningen i Norge har økt med hele 40 prosent [!] i løpet av de siste 15 årene, så mener jeg det er på tide å si ifra!

Eller les Fem grunner til å fortsette å drikke 🙂 

– sauser, dressing, og annet usunt tilbehør
For nei, ikke alt bør være kos. Alltid…

Vi har nemlig [tydelig] kost oss mye, og jeg mener det er på tide å skjønne at nei, ikke alt er “ja-mat”…

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #mat #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #helse #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

– Fem tips for å bli kvitt kroppsfettet en gang for alle!


Lyst til å kvitte deg med magefett, eller stramme opp kroppen? I dagens innlegg gir jeg deg oppskriftene som faktisk vil hjelpe, og gjøre at du kvitter deg med fettet en gang for alle! 

Les mer på: Corneliselander.com

Vi er allerede noen uker inn i det nye året, og der alle lovet seg selv før jul å kanskje gi litt ekstra gass i 2018, er det nok mange som allerede har falt av lasset. Nyttårsforsettene ble satt og drømmene ble lagt, men så fort en faktisk begynte var det liksom ikke så lett som en først hadde sett for seg. Så hva gikk feil? Vel, du har trolig lyttet til litt for mange “velmente” og forvirrende råd fra media… I dag vil jeg imidlertid gi deg en enkel oversikt over tipsene som faktisk vil gjøre at du kvitter deg med kroppsfettet – EN GANG FOR ALLE! 

Cornelis’ topp fem for en stram[mere] kropp og mage:

1. Tren mindre kardio, MER styrke! 
Ok, så først må vi ta for oss den evigvarende debatten om hva som forbrenner mest; kardio eller styrke. Det er nemlig utrolig mange som bare sverger til [overdreven] bruk av kardiovaskulære treningsformer som sykling eller løping, mens de samme gjerne ikke er like flinke til å ta fatt i det som faktisk vil gi deg best resultat og effekt; styrke. Overdrevent kardio trening kan nemlig ende med at du bare sliter ut kroppen, og vil potensielt gjøre det vanskelig å oppnå optimal muskelvekst. Ved å trene mindre (kardio) vil du både kunne bygge mer muskelmasse, men også forbrenne mer [selv i hvilemodus]. Og best av alt er at du kan bruke mindre tid totalt på å trene! 

bestill_treningsprogram

Hva er riktig mengde kardio?
Nå finnes det selvsagt ingen fasit på dette, og ethvert treningsprogram og oppsett bør derfor tilpasses hver enkelts behov, ønsker, og mål. Personlig har jeg likevel noen «kjøreregler», og for de fleste mener jeg at kardioøktene aldri bør overstige mer enn ca.20min. av gangen (om målet er å forbrenne, og du ikke trener opp mot et maraton e.l.). Er du liksom «nødt til» å trene mer for å merke effekt har du trolig ikke trent de første minuttene hardt nok..

2. Kortere, hardere økter, og HIIT trening
Når det kommer til intensiteten og utførelsen av kardioen er jeg også veldig fan av kortere, hardere, mer intense økter med for eksempel Geriljakardio og HIIT [High Intensity Interval Training] treningsformer. Dette er også treningsformene som vil kunne forbrenne mest, og du kan utføres dette både på tredemølla eller med sykkel, eller du kan også kjøre en av mine andre favoritter; trappetrening

3. Og gå… 
Ved siden av å trene både styrke og eventuelt høyintensiv kardio bør du også bevege deg og bruken kroppen hverdagen igjennom. Vi nordmenn sitter stadig mer og mer, og ifølge myndighetene bør vi alle bevege oss minst 30 minutter om dagen. Og når det kommer til å brenne fett, og oppnå en strammere kropp og mage er det lite som over tid vil kunne fungerer bedre enn å . Å gå enten kveldsturer eller til og fra jobben er ikke bare bra for å brenne kalorier og fett, men det er også en treningsform som er tilgjengelig og mulig å utføre for så å si alle. Så dette er en lavterskel treningsform som jeg virkelig råder deg som ønsker å stramme opp nå benytte deg av! 

4. Smil! 
Ja, du leste riktig. Som jeg alltid har sagt er det viktig å prøve å fokusere på både positive ting og resultatene du oppnår framfor bare å kjøre med en negativ tankegang og at du mener/tror du ikke er god nok. Og ifølge en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York har jeg visstnok rett! For der oppdaget de at man kunne få bedre kroppsform av nettopp å ha et godt humør og tenke positivt. 

Testen, som nylig ble gjennomført med 787 forsøkspersoner, viste nemlig at det er 77% «more likely» at man spiser bedre om en også har et godt og positivt humør, og personer med et dårligere humør tydde visstnok lettere til «comfort food» og økte sjansene for å gå opp i vekt. I tillegg vil jeg også argumentere for at du ved å nettopp spise bedre også vil få et bedre humør – noe som da igjen (utifra hva denne testen viser) vil gjøre at du ytterlige spiser bedre og igjen kommer i enda bedre form! Så her er det bare å kjøre hæla i taket og være positiv folkens! 

5. Kosthold…
Og så her er vi kommet til det punktet som enkelte nok kommer til å hate meg litt for. Ikke det at dette er så vanskelige ting å følge, eller at jeg tror du egentlig har noen grunn til å være sint eller irritert, men det er helt klart noen som nok her vil sprekke og slite litt… Følger du imidlertid min “diett” , og disse i mine øyne enkle tipsene, så vil du ALDRI slite med å ha en for stor mage igjen! 

Maten og drikken du alltid bør styre unna
– pølser, burger, og pommes frites, og alt av hurtigmat
Pølser er laget av oppblandet kjøtt og restprodukter som eventuelt ikke kan spises [på noen annen måte], og blir så dyttet inn i tarmer før serving… Så kan dette kalles “mat”.. Og ikke minst; har du fortsatt lyst på pølser? 
– chips og potetgull 
Sorry, aldri ok… 
– brus og sukkerholdig drikke
Soda eller brus hører i mine øyne ikke noe sted hjemme i et hus der fokuset er på trening og et sunt kosthold, og mitt ønske er særlig å få flere til å skjønne hvor mye å kutte ut bare dette, vil kunne gjøre for helse og kroppsformen din. Ikke ha det i huset!
– alkohol
Som jeg har sagt i en årrekke er alkohol “ren gift for kroppen”, og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform er dette noe du ikke bør drikke eventuelt mye av. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg kunne ødelegge for videre muskelutviklingen og effekten av å trene. Og når tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har vist at alkoholomsetningen i Norge har økt med hele 40 prosent [!] i løpet av de siste 15 årene, så mener jeg det er på tide å si ifra! 

Håper dette var noen tips som kan fungere for deg, og at jeg kan være med på å hjelpe deg med å oppnå dine mål og ønsker. 

God søndag til dere alle! 

Cornelis 
bestill_treningsprogram

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #søndag #mat #kosthold #helg #fit #fitness #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

– DU BØR DRITE I VEKTEN DIN! 


– DU BØR DRITE I VEKTEN DIN! 

Les mer på: Corneliselander.com

På mitt gym er det én ting vi særlig ikke liker å fokusere på, og det er vekt. Dette kommer av min filosofi om at så lenge du er fornøyd med hvordan du ser ut og føler deg så er det egentlig ganske så uviktig hva badevekten til enhver tid måtte vise. Likevel er dette noe de fleste liker å fokusere på, og alt for mange måler [dessverre] mye av egen framgang og progresjon bare utifra hvor mange kilo opp eller ned man til enhver tid måtte besitte. På bakgrunn av dette har jeg på mitt gym derfor innført én regel, om at jeg kun ruller ut vekten for klienter som på død og liv bare er “nødt til” å sjekke, mens den ellers bare står og støver bort i et skap… 

Så hvorfor er jeg så imot dette? Vel, for det første er ikke dette noe som i seg selv sier så veldig mye om din generelle kroppsform eller helse. Jo da, har du veldig mye ekstra fett rundt magen så er du selvsagt ikke i toppform. Men du kan fortsatt være både “litt stor” eller havne høyt opp på BMI skalaen, og likevel være i svært god form! Og samtidig kan dette evige jaget etter å oppnå en viss vekt eller kroppsstørrelse nettopp i seg selv være skadelig og gjøre at du faktisk kommer i dårligere form. Dette fordi du påfører kroppen din noe av det verst du kan gjøre for helsa og kroppen din; nemlig stress

Les også: Kom i form med Cornelis Elander! 

Stress mindre, sov mer, og du vil spise bedre 
De aller fleste vet at skal en gå ned i vekt så må en også spise bedre (eventuelt mindre), og trene/mosjonere mer. Samtidig er det flere faktorer som vil kunne påvirke [negativt] hvor mye du vil ende opp med å trene, eller hvor bra du vil spise. Og to av de viktigste faktorene er nettopp stress og hvile. Å stresse kan nemlig føre til økt lagringen av fett, og da særlig rundt midje og mage, og ifølge en studie utført av University of California, Berkeley, kunne søvnmangel føre til viktige endringer i hjerneaktiviteten som igjen påvirker apetitten. Forskerne fant nemlig at kun én natt med manko på søvn økte test deltagernes ønske for usunn mat og drikke, kontra om de var uthvilte og hadde sovet godt. Som vi vet vil du også kunne sove bedre om du også spiser bedre – så her er vi inne på en evigvarende positiv spiral, og noe som bør kunne fungere for de fleste: Spis bedre, og du vil sove bedre som igjen vil gjøre at du ytterlige spiser bedre, og sover mer… 

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Men tilbake til åpningen, og hvorfor jeg ikke vil ha fokus på vekt på mitt senter: Du må altså gjerne ha fokus på hva vekten din er for egendel. Og jeg skal ikke stå i veien for de som vil ha fokus på dette – hence hvorfor jeg ruller den ut for de som skulle “trenge” det.. Samtidig ser vi altså fra både studier og rapporter at dette ikke vil være med på å hjelpe deg nevneverdig, og i verste fall kan det gjøre bare vondt verre! Så derfor vil i hvert fall ikke jeg pushe deg på dette, men ønsker heller å fokusere på de tingene jeg vet at faktisk vil kunne hjelpe deg i mål, som for eksempel mer proteinrik kost, mindre sukker og [usunt] fett i maten. Og at selvsagt også styrer unna verstingen alkohol, så godt det lar seg gjøre… Og det er disse tingene jeg vil fortsette å skrive om her på bloggen (som feks i neste innlegg som kommer litt senere i dag), og ikke en fordummende og forenklet løsning som å bare konsentrere oss om vekt… 

God fredag til dere alle! 
Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #fredag #helg #weekend #iform #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander