Bil moro i Hollywood Hills 😎

For deg som er opptatt av bil…

Ok, så tidligere i dag la jeg ut en liten rød tråd på Twitter om noen av mine favorittbiler, og hvorfor de nettopp er det. Tenkte dette kanskje også kunne være interessant for noen av dere som følger bloggen min [?], så hvis du er opptatt av bil (og moro) her er mine favoritter og meninger:

LA MEG OGSÅ GJERNE HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER HVA DU MENER, OG OM DU EVENTUELT HAR EN EGEN LISTE MED FAVORITTER! 🙂
– Feig, norske eksperter råder deg fra å trene :(


– Det siste vi trenger i Norge er MINDRE fysisk aktivitet og trening! Dessverre er mange eksperter med på å fremme det nå… 

I går kveld hadde NRK debatten trening og kosthold som tema, og framfor å oppfordre til mer fysisk aktivitet og trening gikk altså flere av ekspertene denne uken ut og oppfordrer til mindre. Dette er skremmende, potensielt farlig, og vil bare være med på å øke den allerede svært stillesittende og usunne livsstilen så mange av oss i dag allerede lever.

Tenker kun vekt
Første problem er at så mange av ekspertene KUN tenker, og regner resultater, i vekt. Dette er selvsagt uhyre farlig og feil måte å se den helhetlige helseproblematikken vi opplever i samfunnet i dag. Skal man også oppnå helsemyndighetenes mål om mer fysisk aktivitet og en sunnere livsstil så må man rett og slett legge bort denne tenkemåten. Ja, det er problematisk at gjennomsnitts nordmannen går opp i vekt. Ja, vi spiser for mye usunt. Samtidig BØR forskere og eksperter innenfor fagfeltet tenke seg om mer enn to ganger før de går ut med brask og bram og sier at “trening hjelper ikke for å gå ned i vekt”. Så klart det potensielt kan gjøre det. Er det noen vidunderkur, og kan det garantere at du vil gå ned i vekt? Nei, selvsagt ikke! Men det er flere faktorer som spiller inn, og jeg skal her prøve å ta for meg noen av dem:

Ja, du kan gå ned i vekt av å trene!
Når det gjelder å gå opp eller ned i vekt er det noen få ting som vil spille inn; har du et høyere kaloriINNTAK enn du bruker så vil du gå opp i vekt. Har du derimot et lavere inntak vil du kunne gå ned. Og er du da i fysisk aktivitet og trener vil dette kunne gjøre at du nettopp forbrenner mer, samtidig som du (ikke minst) kommer i bedre form. De misvisende poengene til blant annet overlege Rønnaug Ødegård ved St.Olavs hospital om at “trening ikke virker” er at det visstnok er “vanskelig å øke aktiviteten så mye at du forbrenner”, at “folk som trener gjerne dropper annen aktivitet”, og at “mange får økt appetitt og spiser mer etter trening”.

Problemet med dette er at det rett og slett er en invitasjon til alle som hater å trene om å la være, og det kan i verste fall øke den allerede svært inaktive norske befolkning fra å prøve å gjøre mer. Myndighetene oppfordrer, av mange forskjellige grunner, til minst 30 minutters aktivitet om dagen. Og det kan, når en leser slike overskrifter, da være med på å dempe lysten eller interessen for dette. “Hun overlegen har jo sagt at det ikke er nødvendig”, kan jeg se for meg mange tenke…

Økt appetitt?
Vel, det er altså et av poengene til ekspertene, og for noen kan dette sikkert stemme. Samtidig ser man også ofte at når folk begynner å trene [skikkelig] så øker det også gjerne lysten på nettopp en sunnere livsstil generelt, og dermed også sunnere mat. Jeg har enda til gode å se de som virkelig starter opp å trene (for å nå målene om en sunnere, sterkere kropp) også BEGYNNE å spise mer usunt… Dette henger virkelig ikke på grep!

Du forbrenner av å trene!
Et annet poeng som også må presiseres i denne debatten er at; jo du forbrenner og bruker kalorier når du trener. Opprettholder du da matinntaket på samme nivå som før, vil du derfor kunne gå ned i vekt.. I tillegg vil det å ligge i kaloriunderskudd, som ser ut til å være hennes eneste råd, over tid også kunne gjøre at kroppen eventuelt begynner å spare på kaloriene. Da må aktivitetsmønsteret og hverdagsmosjonen ytterlige OPP, og slik kan det å legge inn litt mer mosjon, trening, bevegelse (kall det gjerne hva du vil) gjøre at du lettere også oppnår målene om en SUNNERE og sterkere/tynnere kropp.

Men når det faktisk kommer til det norske kostholdet, og hvordan så mange av oss inntar mye usunn (og i mine øyne farlig) mat, er det få som har vært mer høyrøstet og advart mer om dette enn nettopp meg. Men HVER gang jeg har trukket fram poengene om den farlige, norske maten blir jeg da (gjerne fra de samme miljøene) møtt med samme svar; “men man må få kose seg!”.

Feige, norske eksperter
Poenget er at de fleste ekspertene i Norge i dag er feige, og vil helst ikke fortelle publikum sannheten. Og da er liksom “nyheten” om at du bare kan kutte litt i kaloriinntaket, og droppe å slite deg ut på treningen, en virkelig gladnyhet å presentere for folket…

Jeg er igjen sjokkert over at så mange av ekspertenes kun liker å fokusere på vekt, og det hadde vært fint for debatten om man holdt nivået i diskusjonen litt mer mot hva som er sunt og smart for at nordmenn flest skal oppnå en strammere, sterkere kropp og at vi slik vil oppnå BEDRE FOLKEHELSE.

Der mener jeg innspillene og de siste dagers diskusjon og debatt ikke har vært…

 

– Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #hjemmetrening #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #trener #CornelisElander

4 grunner til at du ikke blir fit, selv om du trener


Her er fire grunner til at du ikke bygger muskler selv om du kanskje trener mye…

Les mer på: Corneliselander.com

1. Du stresser for mye…
Ja, stress og lite søvn er noe av det som ødelegger mest for kroppen og formen, og noe jeg igjen og igjen ser at har ekstrem effekt på mine klienter og kunder. Stress kan ikke bare ødelegge drømmen om en stram kropp og mage, men kan også være direkte helsefarlig. Og du kan trene så hardt og bra du bare vil, men klarer du ikke å kontrollere stressnivået vil du trolig heller IKKE få det til. Og på samme måte kan også en som nesten ikke trener i det hele tatt faktisk komme langt på vei av bare å kontrollere dette alene.

Les også: Opp i muskelmasse, og ned i fettprosent?

2. Du trener for lange, lite effektive økter
Trenger du å trene over én time hver gang du går på studioet har du trolig ikke trent de første 60 minuttene hardt nok! Ikke bare er det lite gunstig med tanke på reelle resultater, men det vil også gjøre at du over tid går lei. Du vil etter hvert miste motivasjonen, og slutte å gjøre jobben som skal til for å komme i mål.

3. Du bør trolig få i deg mer sunt fett og protein!
Vi er endelig kommet så langt [også i Norge] at debatten om det er nyttig og bra å få i seg nok sunt fett og protein heldigvis er lagt død. Bort er usaklige kommentarer som at “proteinpulver kan føre til bruk av steroider” (hjelpes), og i dag finner du til og med proteinbarer og proteinrike yoghurter på alle norske dagligvarebutikker – noe jeg selv har vært med på å pushe på for i åresvis, og noe jeg var happy å se da jeg nylig var på besøk i moderlandet og spilte inn den nye TV serien min “Cornelis Trener Norge”.

4. Du trener ikke nok styrke…
Ja, det er en klassiker at enhver som ønsker å gå ned i vekt og stramme opp bare ender opp med å trene ekstremt mye kardio, samtidig som en gjerne neglisjerer den viktige styrketreningen. Ja, du kan løpe og svette til du blir blå, men det er hard, riktig styrketrening som til syvende og sist vil gjøre at du blir slank, stram og iform! Og det også gjerne med “mindre” innsats, og færre minutter eller timer på gymmet…

Så hvorfor kaster du bort tiden din på trening som ikke gir resultat? Følg heller min anbefaling om å trene 4-5 harde styrkeøkter i uka, og legg eventuelt til noen effektive morgenøkter eller korte drag på mølla etter at du har trent styrke og du vil være i mål. Den mest effektive versjonen heter da Geriljakardio, og ellers er trappetrening og annen HIIT noe av det beste å utføre!

Følger du disse fire, enkle tipsene som listet over kan jeg LOVE deg at du vil være MYE nærmere målet om en strammere kropp og mage – og det uten å verken slite deg ut eller bruke nevneverdig mye energi… 

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #kosthold #trening #blogger #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #CornelisElander

10 ting du aldri burde spise

Jeg får ofte spørsmål om jeg liker iskrem, om jeg spiser pølser, eller om sjokolade er noe jeg kan “unne meg”, så i dagens innlegg gir jeg derfor heller hele sannheten om “10 ting jeg ALDRI spiser” (og som jeg råder deg til å styre unna også…):

Les mer på: Corneliselander.com

Denne listen består altså av ting jeg aldri spiser eller har lyst til å dytte inn i kroppen, og dette er ting jeg stort sett mener de fleste også bør styre unna. Dette betyr ikke det samme som at jeg aldri har smakte det, eller at jeg er helt anti når det kommer til noe av dette (vel, kanskje et par av dem da 😉 ), men dette er altså stort sett ting jeg ikke ser det noen grunn til å kjøre i seg. La meg også gjerne vite i kommentarfeltet under om du også styrer unna disse tingene, eller om det kanskje er ting du ELSKER og som du ikke skjønner at jeg kan stå imot å kjøre i meg 🙂

Nr.1: Potetgull
Ok, så denne vet jeg det er vanskelig for mange å svelge, og sikkert noe enkelte av dere vil bli litt sur for at jeg nevner. Men dette er altså noe jeg verken liker eller mener at det er smart å kjøre i seg. Kort og godt er min mening at man burde holde seg unna!

Les også: Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Nr.2: Pølser
Enten det blir servert i brød, lompe, eller som “naturel” er dette noe jeg ALLTID styrer unna. Og det uansett om det er kyllingpølse eller en annen “sunn” variant. Jeg rett og slett bare hater det, og det vil heller IKKE få deg i form.

Nr.3: Pommes frites
Videre er nok dette også et punkt mange av dere vil hate at jeg skriver eller nevner, men jeg klarer rett og slett ikke å kjøre dette i meg. I tillegg vil dette  IKKE være veien til årets “sommerkropp”…

Nr.4: Smågodt
Jeg skal gladelig innrømme at noe smågodt så absolutt kan være godt! Men det er også en av de største kaloribombene som finnes, og bare en liten pose kan fort inneholde godt over 1000 kalorier!

Nr.5: Iskrem
Igjen noe jeg selv stort sett liker, men som igjen kan være en liten kaloribombe, og som ikke vil få deg i form. Er det likevel noe du bare “må” ha så sett i hvert fall ikke skjeen i en bøtte, men lag deg en liten skål og ikke tøm ned alt første kvelden… Skal du kose deg med noe søtt og godt vil jeg personlig heller gå for gode, søte, proteinpannekaker. Nam!

Nr.6: Frossen-/ferdig pizza
Merk deg altså at jeg her skriver frossen pizza, og ikke for eksempel en sunn, hjemmelaget variant som du setter sammen basert på en sunn oppskrift fra Italia. De du finner i frysedisken på nærbutikken, not so much…

Nr.7: Sukkerrik brus
Ok, så ikke noe du spiser, men fortsatt noe jeg ikke selv liker å innta. Vel, jeg koser meg av og til med en Diet Coke, men altså ALDRI brus med sukker.

Nr.8: Burger
Ok, så dette er noe jeg stort sett ALDRI bestiller eller kjøper når jeg er ute og reiser…
Nr.9: Bensinstasjon “mat”
Jepp, bare styr unna…

Nr.10: Saus, dressing, og annet “unødvendig” som mange av oss drysser, heller, eller har oppå maten vår…
La meg nå også høre om du er enig i disse punktene, eller om du har noe å legge til (eller eventuelt ta bort) fra lista!

– Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #hjemmetrening #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #trener #CornelisElander

#CornelisUtfordring

Hei alle sammen, og god søndag til dere alle fra trener’n i Hollywood 😎 Jeg vil bare få takke alle dere som daglig legger ut og tagger meg i deres sporty #CornelisUtfordring bilder 🙏🙏 Jeg har nå snart mottatt 17.000 bidrag 😱 og det er herlig å se alle, unge som gamle, jenter som gutter, stå på så hardt og sende meg slike flotte bilder!

 

Og til deg som eventuelt ikke vet hva utfordring går ut på; jeg har satt meg som mål og gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen. Og håper å få til det ved blant annet å oppfordre/utfordre nordmenn til å trene og beveg seg litt hver dag. Så tren og stå på, og husk å tagge meg i sosiale medier @corneliselander 

Jeg vil høre fra deg som føler deg “tykk”

Kjære lesere! Her om dagen skrev jeg et kjapt innlegg om hvordan mange nok føler seg litt tykkere enn man strengt er. Og hvordan det å “jobbe mot seg selv” gjerne er det verste du kan gjøre. Etter at jeg hadde trykket publiser, og lagt det ut på facebook siden min haglet det inn med positive og hyggelige tilbakemeldinger, og i dag ønsker jeg å høre MER.

Så hvis du er en av dem som går rundt og føler deg litt slapp, tykk, og i dårlig form send meg en email og fortell meg DIN historie og hva du mener vi kan gjøre for å forandre at så mange går rundt og føler seg slik. Mener du det er samfunnets skyld, media, eller er det noe man må kjempe mot selv? Jeg elsker å høre fra mine lesere, og på denne måten gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen – både fysisk, men også mentalt. Ingen har godt av å gå rundt og føle seg som “shit”, og som oftest er du bare din egen verste fiende…

Håper å høre fra DEG!

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – eller  Instagram HER

Tykk?

Føler du deg tykk, slapp, eller ute av form?

Vi er endelig ferdig med jul og nyttårsfeiringen, og det er for mange tid for litt trening [igjen]. Januar er liksom tiden da “alle” løper tilbake til treningsstudioet, og ønsker å komme i superform igjen – og det er ikke til å legge under en stol at dette er tiden da mange føler seg litt ekstra slappe… Men er det egentlig sånn at noen uker med litt mer kos og moro egentlig har satt så store preg, eller er det kanskje noe som sitter litt mer i hodet? Selv tror jeg nok de fleste kan ha godt av å slappe av en gang i blant med venner og familie, og så lenge du ellers står på året rundt er ikke en liten julefeiring så galt for noe. Selv har jeg de siste ukene vært og feiret jul og nyttår i Chicago, og selv om det også der ble en del trening på meg er det godt å endelig være tilbake på gymmet mitt i LA. Samtidig mener jeg det er viktig at vi ikke blir så gærne at vi ender opp med å overtrene, eller i verste fall skade oss (fordi vi plutselig skal gjøre alt, og “ta igjen”). Og det er viktig å huske på at du ved hjelp av et treningsprogram og sunne metoder kan være tilbake til gamle høyder før du nesten aner ordet av det.

Men gi det også litt tid, og kast deg for brått ut i det igjen. Tenk heller ikke bare på alle pølsene, ribben, kakene, osv. du eventuelt koste deg med i jula, for du kan ikke gjøre noe annet enn å prøve å leve så sunt og smart som mulig NÅ! i tillegg vil jeg også minne dere alle på at negativ tenkning, og det å snakke deg selv ned faktisk er noe av det verste du kan gjøre for kroppsformen, og noe som bare vil holde deg tilbake fra å oppnå målene.

Les også: Opp i muskelmasse eller ned i fettprosent?

Husk også at du trolig er din egen verste fiende, og at de kiloene du eventuelt føler at du “har for mye” nok ikke egentlig er realiteten eller noe andre engang tenker på – kanskje de til og med foretrekker deg litt større!

Så her er min lille oppfordring til deg i dag; tenk at du er flott, uansett hvor tynn eller tykk du måtte være. Du kan alltids også komme i mål med litt trening, sunn kost og gode rutiner. Men gi det tid, og nyt livet og hverdagen på veien! Husk også at et pent smil, positiv energi, og en hyggelig personlighet er det som VIRKELIG teller for dem som er rundt deg og opplever deg fra utsiden. Og noen kilo opp eller ned teller egentlig ingenting for hvem du er som person!!

God trening fra trener’n i Hollywood

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – eller  Instagram HER

 

– 8 TING DU ALDRI BØR GJØRE NÅR DU TRENER!

Her er en kjapp oversikt over ting du aldri bør gjøre på et treningssenter…

Les mer på: Corneliselander.com

1. Ikke oppta flere apparater på én gang…

2. Det er helt greit å svette når du trener, MEN tørk opp etter deg og gjør det hyggelig for andre å trene [etter deg..].

Les også: Den beste treningen å utføre hjemme

3. Ikke sitt og les i magasiner eller sjekk mobilen din, MENS du sitter og opptar et apparat! Stepp til side, og la andre bruke utstyret!

4. Det er helt greit å la folk trene i mellom settene, men la det være opp til den som benytter utstyret om det er greit eller ei. Ikke spør en som for eksempel trener tunge knebøy om du kan “work in”, for så å måtte lempe alle vektene av og på. La folk få trene de få settene de trenger i fred, men vær heller ikke den som “holder av” et apparat over lang tid. Skal du trene knebøy, markløft, utfall, osv. og alt i ett og samme apparat – ta en liten pause i mellom øvelsene og la andre slippe til! Er du imidlertid den eneste på gymmet er det bare å kjøre på!

Følg meg også gjerne på Facebook!

5. Ikke stå i grupper, og glo på andre. Husk at dette kan være ubehagelig særlig for nye medlemmer, eller folk som kanskje aldri har trent tidligere. Ikke vær den som gjør at andre slutter å trene!

6. Ikke kast vektene i bakken mellom slagene (nei, dette får IKKE deg til å se tøffere eller sterkere ut…

7. Sett utstyret tilbake på plass! Jeg husker at Elixia i “gamle dager” pleide å ha et skilt som lød; “å rydde opp etter deg er OGSÅ en del av treningen”.. (Noen som vet om de fortsatt har dette oppe? 🙂 )

8. Og til slutt; – Aldri, ALDRI, gjør narr av andre!

Generelt er det altså akkurat samme normer og regler som fungerer på et gym som hvor som helst ellers i samfunnet. Vær høflig, og oppfør deg overfor andre slik du ønsker at andre skal oppføre seg overfor deg!

Stå på!
Cornelis

#trening #Nettavisen #trene #CornelisElander

2019: Bygg den sunneste, sterkeste versjonen av DEG!


Har du lyst til å ta treningen til det neste steget, og bygge den SUNNESTE, STERKESTE versjonen av deg selv? Ta da kontakt for hjelp med et skreddersydd kostholds- og treningsprogram for dine mål og ønsker! 

bestill_treningsprogram
Jeg starter nå opp en ny 12ukers gruppe, og hvis du har lyst til å være med ta da kontakt i dag for å bestille treningshjelp og få direkte hjelp av meg med å oppnå DINE mål og ønsker:

Cornelis