UT med treningen!

Det er sommer, det er [mer] sol, og det er på tide å ta med seg treningen og øvelsene UT! Ikke bruk sommermånedene og et ønske om å være mere ute som en hindring for ikke å trene. Her er hva du kan gjøre:

Les mer på: Corneliselander.com 

Bring det med deg ut!
Om du er ute og reiser, eller ønsker å gå ned til parken og slappe av så ta for eksempel også med deg en treningsball, strikk, eller én manual eller to – og før du vet ordet av det har du bygd deg ditt eget lille “treningsstudio” midt ute i sola! Noe av det viktigste for å få flere iform mener jeg nettopp er å gjøre treningen så til- gjengelig som overhode mulig, og mangler du ideer til hva og hvordan du bør trene kan du for eksempel sjekke ut noen av sakene under:

Hold formen med treningsstrikk

Treningsprogram: Slik kommer du iform 

Slik holder du formen i sommer

Eller du kan ta en titt på noen av disse forslagene til hvordan du veldig lett kan trene så å si hele kroppen ute i det fri:

Sidehev med strikk (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Fronthev med strikk 

(Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Foroverbøyd sidehev med strikk (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Gående utfall (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Pushups (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK) 


Situps (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)

Se også dette klippet fra min “Cornelis Elander på reise i Europa” serie, der jeg viser deg hvordan du veldig enkelt kan trene med én strikk og swissball – selv på stranda! 

Så stå på, og ikke bruk varme, solrike dager som en unnskyldning for ikke å få på plass litt trening!
Cornelis i Hollywood

#trening #ferie #sommer #sol #sommerferie #ferietrening #trene #bilder #video #Cornelis #CornelisUtfordring #treningsbloggen #bilder 

Sommerens viktigste treningsråd

I media går gjerne helse og treningstipsene før sommeren kun ut på én ting; hvordan få sixpack og strandkroppen på kortest mulig tid. Selv om også jeg er delvis skyldig i dette prøver jeg samtidig alltid også å fremme de andre rådene og tipsene du vil trenge for å oppnå en godt trent kropp, og blant annet pleier jeg å poengtere at kun å trene masse nå rett før sommerferien ikke er veien å gå, at du ikke kan “ta igjen” tapt trening, og at det er mye viktigere at du heller trener litt hele året igjennom. Så om det er januar eller juni, oktober eller desember mener jeg at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig! 

Les mer på: Corneliselander.com

Så selv om jeg liker å hjelpe enten mine private klienter her i LA, eller dere Nettavisen og Side3 lesere med å oppnå det som måtte være deres “drømmekropp” prøver jeg altså også å vise hva som skal til for å oppnå det som virkelig teller: at man gjennomfører en generell livsstilsendring og sørger for bare å bruke kroppen litt hver dag hele året igjennom! For mange kan det kanskje være motiverende og gøy å legge inn en liten ekstra innsats nå rett før fellesferien og badesesongen, og det ønsker jeg også å hjelpe dere med (enten her på bloggen, via mine artikler på Side3, eller på min egen hjemmeside). Vel så viktig er det imidlertid hva du faktisk også gjør resten av året eller hele sommeren igjennom, og ikke bare de siste to ukene før ferien – for ville det ikke også være gøy å komme tilbake på jobb eller skole til høsten med en minst like bra (om ikke enda bedre) kropp og form? I så fall bør du følge med på Side3 nå framover, der jeg daglig vil komme med nye råd og tips til dere hele sommeren igjennom. Følg med! 

La oss gi jernet, og tren eller bruk kroppen din litt hver dag – hele sommeren igjennom! #CornelisUtfordring

Hilsen fra trener’n deres i Hollywood!
Cornelis

Hvorfor du ikke får muskler (selv om du trener)

Daglig prøver jeg å komme med gode trenings- og helserelaterte tips både her på bloggen, på Facebook siden, eller via andre sosiale medier (som for eksempel på Instagram med min #CornelisUtfordring). Nå er det imidlertid slik at mine treningsråd ikke vil hjelpe deg stort om du ikke også følger opp med riktig kost og drikke, som for eksempel gjennom en proteinsbar eller -shake. 

Les mer på: Corneliselander.com

Nå liker mange å argumentere for at “man får i seg mer enn nok protein gjennom vanlig mat og drikke”, men ser vi nærmere på helsetilstanden og ikke minst antallet overvektige i Norge ser man fort at dette ikke stemmer. Jo da, en sunn matpakke med hjemmelaget fullkornsbrød med mager ost eller egg på er for eksempel et godt lunsjvalg, men om dette derimot er hva de fleste spiser eller får i seg over vårt langstrakte land er en annen ting. Og som den siste tids debatt blant annet rundt “matpakka” har vist er det tydelig at “folk flest” spiser det en kommer over og finner rundt skolene og arbeidsplassen. Og i dag er dette et ganske sørgelig syn med dårlig og ofte helsefarlige tilbud!

For ja; eneste måten å bygge en sunn og sterk kropp på er ved å trene hardt og riktig, men vel så viktig er det at du også spiser og drikker riktig, og særlig nå over sommeren (der mange har en tendens til å ta seg litt ekstra treningsfri) vil det å få i seg blant annet nok protein og riktig fett være helt essensielt for kroppsformen. 

Les også: Slik får du trente ben

Anbefalt proteinmengde
Myndighetene opererer gjerne med en anbefalt proteinmengde på rundt 1-1,5g. per kg. kroppsvekt, noe som betyr at en vanlig mann på 80kg. da bør få i seg så mye som 80-120g. protein om dagen. Og dette er altså regnet som en moderat anbefaling!

Proteininnholdet per 100g. i «typisk norsk mat»:
– Potet 1,7g.
– Grovbrød (avhengig av type) 8,7g.
– Torsk 18,1g.
– Egg 12,4g.

Så tren hardt og riktig, men sørg også for at kostholdet ditt består av nok riktige fettsyrer og protein for å bygge (eller vedlikeholde) en sunn og sterk kropp!


Stå på!
Cornelis i Hollywood

#trening #helse #kost #kosthold #trene #iform #sommerformen #CornelisElander #bilder #Instagram #blogg #treningsbloggen 

Slik får du sommerkroppen ved hjelp av [riktig] musikk:


foto: Jon Klasbu

Lurer du på hva jeg lytter til på treningsstudioet? Her er svaret! 

Nylig ble min egen “styrketreningsliste” tilgjengelig på musikktjenesten WiMP, der jeg leverer en av de første gjestelistene til nysatsningen WiMP Workout denne sommeren. “Pump Up The Muscles” (som jeg har valgt å kalle listen) ligger nå ut, og det er bare å laste ned, skru opp volumet, og kose seg på gymmet 😉 

God lille-lørdag til dere alle 🙂 
Cornelis  

#trening #musikk #treningsmusikk #helse #kropp #bilder #trene #trener #wimp #blogg #blogginnegg #Side3  

Nybegynner?

Daglig får jeg forespørsler fra personer som kanskje ser på seg selv som såkalte “nybegynnere”, og veldig ofte hører jeg det samme; “jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre noe, og jeg er redd for å spørre de store gutta i vektrommet”.. Som jeg har uttalt utallige ganger tidligere, og som jeg tror jeg får medhold på fra enhver “erfaren” bygger, er det at folk som er litt ferske på dette med trening skulle spørre om hjelpe bare sett på som et komplement, og noe vi mer enn gjerne hjelper til med! Det siste du som fersk på trenings- senteret bør være “redd for” er at de som har mer erfaring enn deg selv synes du er teit eller dum om du ikke skulle vite noe, eller at det er irriterende om du skulle spørre om en hjelpende hånd. Ei heller er noen av oss perfekte, og vi strever alle etter å nå nye mål og komme i bedre form. Og ingen er “i mål” med treningen… 

Les mer på: Corneliselander.com

Så neste gang du entrer treningssenteret husk på dette; vi har alle startet “på bunn”, og vi er alle interesserte i det samme; å komme i bedre form, og å unngå skader. Og da er det bare hyggelig at du som litt mer fersk i feltet tar kontakt og spør oss om hjelp. Og kanskje blir du også kjent med noen nye mennesker du eventuelt aldri ellers hadde krysset din (hverdagslige) vei. 

Stå på!! 
Cornelis

#trening #helse #trene #iform #sommer #sommerformen #bilder #blogg #treningsbloggen 

Synes du det er kjedelig å trene? Da trener du trolig feil!

Mange liker å trene, mens enda flere nok hater det. Grunnene til dette kan være så mange, og selv om jeg personlig kan ha vondt for å forstå det er det særlig én grunn til at du finner trening “kjedelig”.

Les mer på: Corneliselander.com 

Blant enkelte vil jeg sikkert bli definert som en “treningsnarkoman”, og selv om jeg skjønner at alle ikke nok kan trene like mye og hardt som meg har jeg imidlertid vanskelig for å godta at folk flest ikke bør kunne få inn litt mosjon. Med 1.000.000 overvektige nordmenn, og et generelt nedadgående aktivitetsnivå både blant barn og voksne, mener jeg det likevel er svært viktig å promotere en sunn og riktig livsstil. Nå betyr ikke det at alle skal eller behøver å bli like opptatte av trening og kosthold som undertegnede, men hvis jeg i hvert fall klarer å få folk til å bevege kropp bare litt hver dag føler jeg at vi har kommet langt på vei. I dag er det mange som nesten ikke bruker kroppen i det hele tatt hverdagen igjennom, og skal vi få et sunnere folk og nasjon er det særlig her vi må starte… 

Nylig startet jeg derfor #CornelisUtfordring på Instagram og Twitter nettopp for å prøve å promotere en sunn(ere) og bedre livsstil for folk flest. Nei, du behøver ikke å bli helt treningsfanatiker, og jeg har full forståelse for at folk flest kanskje ikke synes det er gøy. Hvis du likevel oppdager hvor lite som egentlig skal til – kan det imidlertid hende at du vil forandre din mening… 

Og her har vi da kommet til selve kjernen i problemet for folk flest. Daglig blir jeg kontaktet av personer som ønsker å gå ned i vekt eller bygge opp mer muskelmasse. Om og om igjen hører jeg hvordan man kanskje ikke har vært så flink til å trene, og at det kanskje bare har blitt én økt eller toppen to i uka. Når jeg da pirker litt videre for info kommer det gjerne fram at man da har operert med helt feil treningsformer for ens mål og ønske, eller med økter som varer i timesvis av gangen… 

Les også: Treningsprogram for styrke og muskelvekst

Dette vil drepe enhver motivasjon og treningslyst, ikke bare fordi det vil ta så lang tid hver gang at du trolig etter noen uker vil gi opp, men nettopp fordi du legger igjen så mye tid på trening uten at du vil se en eneste forskjell i kroppsformen! Selv om ikke alle liker å innrømme det trener de fleste av oss nettopp for både å se og å føle seg bedre, og om legger igjen timer hver gang du er innom treningssenteret uten å se en eneste forskjell er jeg rimelig sikker på at du etter kort tid kommer til å kaste inn håndkleet og gi opp.. I hvert fall kommer du trolig ikke til å trene hele året igjennom, men kun noen desperate uker rett før en høytid eller ferie.  

Så tren heller så lite som 20-30min. av gangen 4-5 ganger i uka, enten på stuegulvet hjemme eller på ditt lokale treningssenter, og sørg for at du også velger riktig treningsform utifra dine ønsker og behov. Forslag til dette kan du også finne her

Stå på folkens, og husk å henge deg med på #CornelisUtfordring ´en!!
Cornelis 

#trening #helse #hverdag #sommer #kropp #helse #trene #ferie #bilder #Cornelis #Nettavisen #blogg  

La deg inspirere av dette:

Tusenvis av treningsglade følgere har allerede hoppet på #CornelisUtfordring og nå bør du også! 

Å trene med andre er for de fleste både mer motiverende, vil kunne gi bedre resultater, og lettere sørger for at du faktisk kommer deg på trening. Om det bare er deg som vet om du trente eller ei blir det som oftest lettere å droppe det hele, og som jeg gjerne sier; å trene jevnt og trutt hele året igjennom er noe av det viktigste du kan gjøre!

Les mer på: Corneliselander.com

Nå er det imidlertid ikke alle som har så mange treningsopptatte venner og bekjente i omgangskretsen, og heller ikke alle har råd eller mulighet til å engasjere en egen PT for å gjøre jobben.. Derfor lanserte jeg også nylig min egen utfordringskampanje – hovedsakelig for å få flere nordmenn opp av sofaen, og inn på treningssenteret eller ut i skog og mark, men i tillegg fordi jeg ville at dette skulle være en måte for deg å kunne motta oppmuntrende ord og tilbakemeldinger (hovedsakelig fra meg, men også fra andre som deg som også følger utfordringen). Vi kan være langt fra hverandre, men selv om jeg oppholder meg mesteparten av tiden her i LA, og du/dere for det meste er på forskjellige plasser i Norge, kan vi likevel (takket være sosial media) støtte, motivere, og ikke minst motivere hverandre!!

Eller noen av disse flotte bildene:
  

Så om du trener hjemme eller alene, og du skulle hatt et lite ekstra dytt og motivasjon til å komme deg på trening; heng deg med og last opp et bilde eller video av deg selv på trening med #CornelisUtfordring enten på Twitter eller Instagram – så er jeg sikker på at du vil få mange motiverende ord og støtte på din vei mot sommerformen!! 

Let´s go!! 
Cornelis

#trening #helse #trene #trener #iform #hverdag #motivasjon #bilder #twitter #instagram #utfordring #Side3 Nettavisen #Cornelis #CornelisElander 

Treningen du ikke bør utføre:

Ikke alle øvelser og treningsformer er like effektive og bra å kjøre, og under finner du fire jeg fraråder deg fra å benytte:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Sit-ups
Kanskje den verste og mest bortkastede (mage-) øvelsen du trolig kjører, men som du ikke burde! De fleste vet jo også at det er på kjøkkenet du “bygger” og kan spise deg til sixpack, men likevel er det også viktig å ha med noen gode øvelser i treningsprogrammet ditt skal du få styrket opp mage og core-området. Da finnes det imidlertid et hav av andre [bedre] øvelser enn den gamle “slageren”, og for eksempel er tunge, riktig utførte knebøy, eller min egen Cornelis Planke push-ups på Swissball bedre alternativer for både å oppnå en stram mage, og ellers en trent kropp. Faktisk har studier ved San Diego State University her i California vist at sit-ups og crunches er de minst effektive øvelsene du kan kjøre for å styrke opp blant annet rectus abdominus (“sixpack” muskulaturen) og obliques. Og siden tradisjonelle sit-ups krever mer av front- muskulaturen enn obliques (side) kan dette også medføre at man får en ubalanse i coremuskulatur – noe som da blant annet kan lede til ryggproblemer!


Dropp situps og crunches! Kjør heller Cornelis Planke push-ups!

2. Pec-deck maskin
Selv om også jeg benytter meg av denne av og til (mest for å gi kroppen og muskulaturen et lite “sjokk” med noe nytt og annerledes) er hovedproblemet med øvelsen at de fleste rett og slett ikke benytter apparatet på en fullkommen måte. Ni av ti setter seg nemlig bare ned og drar litt i hendlene, for så å liksom bare å “håpe på det beste”. Og på samme måte som jeg er motstander av å se på tv, mens man løper (og derfor ikke fokuserer ordentlig på det man virkelig er kommet til gymmet for å gjøre) er også denne øvelsen noe du KUN vil få noe ut av om du virkelig legger inn en ordentlig innsats! I tillegg bør du ikke utføre øvelsen slik gjerne vist på bildene på maskinene..

Nei, du får ikke slik brystkasse av å kjøre dette apparatet..

Mitt råd: 
Kjør heller sett med én og én arm av gangen, og fokuser virkelig på å få høyre og venstre brystmuskel til å møtes (legg gjerne en tommel [fra den frie hånden] forsiktig mellom muskulaturen for å kjenne at de møtes og at det virkelig tar). 

3. Triceps kick-backs

Jeg har aldri helt skjønt hvorfor så mange liker denne øvelsen, der særlig den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan da nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre. Når vi i tillegg har så mange andre gode øvelser å ta av (som for eksempel dips eller franskpress) skjønner jeg rett og slett ikke hvorfor så mange kaster bort tiden sin på noe som ikke virker optimalt.. Jeg har heller aldri møtt på noen som faktisk har oppnådd godt trente triceps av å kjøre denne – så ikke kast bort tiden din på noe som ikke fungerer!

4. Preacher curl apparat 
Selv om bicepsøvelsen i teorien er god, og følger flere av mine ideer om hvordan du kan få store, sterke armer ligger imidlertid hovedproblemet (i mine øyne) i den fastlåste bevegelsesbanen man får i apparatet. Personlig har jeg aldri funnet et apparat som passer ordentlig for mine dimensjoner, men det kan jo kanskje ha mer med meg å gjøre enn selve apparatene i seg selv.. 😉 

Mitt råd: 
Kjør heller en av mine egne bicepsfavoritter, som egentlig bygger på mye av det samme prinsippet som med apparatet, men som virkelig vil gi deg store, sterke biceps på en bedre måte; nemlig bicepscurl på Scott-curl benk med stang i trinseapparatet.. Noen bedre øvelse for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du nemlig ikke! 

Husk forøvrig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig folkens! (og styr altså unna disse øvelsene 😉

Cornelis i Hollywood 

#trening #helse #trene #iform #muskler #hverdag #blogg #bilder #lørdag #helg