“Cornelis mener” – episode 1

Hei folkens, og takk til alle dere som daglig er innom her på treningsbloggen! I dag starter jeg også en ny serie der jeg framover vil legge ut mine meninger og synspunkter rundt dagsaktuelle saker og ting som skjer i nyhetsbildet. Dette er ikke påstander, alltid “fakta”, men altså mine meninger og tanker rundt ting jeg ser i nyhetsbildet – så håper jeg også på å få høre deres meninger rundt de samme temaene i kommentarfeltet under. Her er da DEL 1 av “Cornelis Mener”:

Les mer på: Corneliselander.com


Mange mener det er for mye. Hva mener du?

1. Therese Johaug saken
Ok, så da har det endelig kommet fram at påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse av Johaug, og noe som visstnok kan ende opp med at hun legger opp som utøver. Jeg ser, blant annet i sosiale medier, hvordan svært mange mener at dette er forferdelig, og at det jo bare er snakk om en “krem”. Min mening er imidlertid at hennes historie ikke helt “add up”, og at noe skurrer. Blant annet reagerer jeg på at vi IKKE vet hva de reelle verdiene av testene viser (og at vi derfor ikke med sikkerhet kan påstå at dette bare er snakk om en krem), og så finner jeg det merkverdi at hun ikke har gått til sak mot legen – som da eventuelt har ødelagt hele hennes karriere… La meg gjerne vite i kommentarfeltet hvordan jeg eventuelt tar feil!


– Julekosen starter for tidlig

2. Aldersgrense på smågodt
På søndag, da jeg var gjest på TV2 Nyhetskanalen for å snakke om julemat og godteri kom jeg også opp med ideen om at vi bør innføre aldersgrense på smågodt. Bakgrunnen for dette er at vi i Norge har aldersgrense og kontroll av nær sagt alt (vi er vel snart det eneste landet i verden som har ett utsalgssted og monopol på alkohol, ekstrem kontroll av mengden du kan kjøpe ute på bar, og veldig strenge regler på feks kosthold og tilskudd). Så hvorfor er det da slik at [i teorien] en femåring kan plukke opp kilovis med det som faktisk nå tar mest liv? La meg høre din mening!

3. Ta sykkelen til Narvik MDG!
Ok, så det er ikke til å legge skjul på at jeg har lite til overs for “partiet” som MDG liker å kalle seg selv på Twitter. I mine øyne er det utrolig at noen som til de grader prøver å irritere alle, og som nær sagt har gjort det til sport å gå imot all sunn fornuft, faktisk klarer å sitte i noen som helst form for maktposisjon (godt jobbet!). Siste nytt av idioti fra deres kant er at de nå har valgt å legge landsmøtet sitt til Narvik, mens de fleste av dem til daglig sitter på Østlandet. Dette har da bragt fram ironien i hvordan de nå faktisk skal komme seg fram dit (siden de er store motstandere av bil, fly, og alt som eventuelt måtte slippe ut noen form for eksos og forurensning). Men i klassisk politikerånd mener de selvsagt at forbudene og ubekvemhetene [ved ikke å kunne fly eller bruke bilen] bare gjelder for deg og meg, og selvsagt ikke dem selv. Og de fleste av MDG’erne har derfor bestemt seg for å ta nettopp fly til møtet. Imagine my shock…

Min oppfordring til politikerne er at de nettopp tar syklene fatt, og legger ut på tur opp til landsmøtet. Dette vil ikke bare kunne får dere i bedre form [og det trenger dere], men også gjøre at dere får sett litt flott norsk natur på veien – du vet, den du prøver å redde. Mitt inntrykk er imidlertid at de er mer interesserte i å sitte og sippe til kaffe på Grünerløkka… 😉

Dette var altså første del i “Cornelis Mener”, og tips meg gjerne om saker og ting du vil jeg skal ta opp og komme med meninger rundt!

Så til neste gang; takk for at du klikker innom!

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #hverdag #meninger #ski #Johaug #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander
 

Cornelis’ treningsprogram for rå styrke

Cornelis program for store armer og brystkasse

Det er klart for programmet som vil hjelpe deg med å bygge store armer og rå brystkasse 

Les mer på: Corneliselander.com

Treningsprogrammet for store armer og brystkasse
Det er klart for programmet og tipsene som vil hjelpe deg med
å bygge store armer og brystkasse nå før jul- og nyttår:

– Først og fremst er det ekstremt viktig at du ikke går i fella og overtrener samme muskelgruppe under én og samme økt. Veldig mange tror for eksempel at det er lurt å trene bryst og triceps sammen, mens sannheten er at du egentlig vil oppnå best effekt av å løfte bryst og biceps sammen. Slik vil du ikke bare spre treningen av samme muskulatur mer utover uka, men du vil heller ikke overtrene samme muskulatur under én og samme økt. Flere undersøkelser har nemlig vist at det å aktivisere hver muskelgruppe minst to ganger i uka vil gi best effekt, og ved da å trene triceps sammen med rygg, og biceps sammen med bryst, vil du lettere også få til nettopp dette. 

Les også: Slik forbrenner du bort magefettet

Benkpress

Den vanligste øvelsen å utføre på bryst er også en av de viktigste å ha med i et godt treningsprogram. Likevel passer den ikke for alle, og for de som for eksempel skulle foretrekke å trene hjemme vil jeg da heller anbefale forskjellige varianter med pushups. Dette kan også gjøres både hardt og effektiv, ved for eksempel å plassere beina på en kasse/forhøyning, eller ved at en står over deg og legger kontrollert press på ryggen under utførelse (mest press og motstand på vei ned, og mindre på vei opp).

Slik gjør du: Grip vektstangen med et overhåndsgrep, og hendene i ca. skulderbreddes avstand. Løft stangen opp, og senk den kontrollert ned mot brystkassen til albuene er i en ca. 90 graders vinkel. Press så tilbake til topposisjon.

Viktig: Enkelte har her en tendens til å slippe stangen veldig kjapt ned mot brystkassen, og sprette stangen tilbake med brystkassen framfor å faktisk bruke muskulaturen og LØFTE opp igjen. Dette vil for de fleste ikke være å anbefale, og for best effekt og utførelse bør du slippe stangen kontrollert ned, og heller presse kjappere tilbake til utgangsposisjon.

Kjør 4-5 sett med mellom 5-8reps på hver. Trener du med pushups på gulvet hjemme istede kan du da heller kjøre 2-3 sett med så mange reps du eventuelt skulle klare på hvert sett.

Les også: Armtrening – Cornelis style

Skråbenk med stang eller manualer

Personlig er jeg en stor fan av å trene med manualer så mye som mulig, da dette vil gjøre det lettere å kontrollere at begge sidene av kroppen er like sterke, og du dermed også oppnår bedre kroppssymmetri. Trening med vektstang kan nemlig kamuflere eventuelle svakheter, og over tid gjøre at du bygger opp (eller forsterker) den ene siden av kroppen mer enn den andre. Ved hjelp av manualtrening vil du da kunne oppdage slike problemer, og forebygge det, i tillegg til at du også stort sett vil ha en mer naturlig bevegelsesbane i selve løftet.

Kjør 3-4 sett med mellom 6-8reps på hver

Les også: Slik får du flat mage, og trent overkropp

Bicepscurl med manualer


Utført riktig er det få armøvelser som tar like bra som denne. Ja, jeg elsker Scottcurl og trening med EZ-stang, men et treningsprogram på armer er ikke fullverdig uten også denne gamle klassikeren.

Slik gjør du: Stå oppreist, mens du holder en manual på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Løft vektene oppover, mens du vrir underarmen slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av øvelsen. Skvis muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Kjør 3-4 sett med mellom 6-8reps på hver

Bicepscurl med EZ-stang

En av mine personlig favoritter, og en øvelse du absolutt bør ha med i ditt treningsprogram!

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig på toppen, før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Kjør 3-4 sett med mellom 6-8reps på hver

Les også: Beste styrkeøvelser for bein

Flyes

Dette er en knallbra øvelse å benytte seg av for både å styrke hele brystkasse, men også legge inn litt indirekte tøying under økten. Øvelsen utføres best med manualer eller i trinseapparatet, og bruk av apparat bør bare brukes som en nødløsning.

Slik gjør du: Ligg på en skråbenk, og hold en manual i hver hånd med nær strake armer og håndflatene vendt inn mot hverandre, Med en konstant [svakt] bøy i albueleddet, senker du vektene i en kontrollert bue ned og ut til hver side. Stopp når vektene er i ca. skulderhøyde, og press så tilbake til topposisjon.

Kjør 3-4 sett med mellom 8-12reps på hver

Dips

Avslutt så økten med 2-3 runder på dips, og med så mange reps på klarer på hvert sett. Utfør enten med kun egen kroppsvekt, i apparat med støtte under knærne, eller ved å henge et vektbelte med vekter rundt livet for økt motstand [om du lett utfører 20reps + med egen kroppsvekt].

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #hverdag #iform #kosthold #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Er du overvektig? Da vil jeg høre fra deg!


WWW.CORNELISELANDER.COM

Er du overvektig? Sliter du med fedme, overvekt, eller kanskje bare litt generell dårlig kroppsform? Hvordan ser du på tiden vi nå går inn i med julebord, “fri flyt” av alkohol, og eventuelt en del usunn mat og lite mosjon. Send meg en email i dag, da jeg ønsker å HØRE FRA DEG i sammenheng med et nytt prosjekt.

Send meg en email her!

#Nettavisen #trening #Side3 #blogg #trene #Norge #overvektig #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Krabbe trenden som tar USA med storm…


Det er en ny treningstrend på gang i USA, og den består av å gå ned på alle fire…

Les mer på: Corneliselander.com

Det høres kanskje merkelig ut, men siste nye i USA er at man nå skal krabbe seg iform. – Du kan krabbe på mange måter. Du kan krabbe på hender og knær. Du kan også poppe opp på tærne og bare sveve en eller to inches over bakken, noe som virkelig kommer til å trekke inn magemusklene, og gjøre at de jobber effektivt”, forteller fysioterapeut Danielle Johnson ved Mayo Clinic Healthy Living Program til CNN. -Hvis jeg kunne gi kun én øvelse til nesten alle, ville det vært denne.

Les også: Iform med Cornelis Elander

I USA benytter dermed stadig flere og flere trenere seg av metoden som tidligere har vært brukt som et verktøy mest av fysioterapeuter. For ifølge ekspertene kanalen har snakket med skorter det nemlig ikke på hvor bra metoden visstnok skal være.

Tilbake til [baby] barndommen
Original Strength Training System er noen av dem som virkelig har troen, og har opprettet en treningsmetode som blant annet går ut på å gå tilbake til barndommen og trening basert på hvordan naturen mener vi alle bør bevege oss. Voksnes fitness og trening bør [ifølge dem] ta lærdom av hvordan blant annet spedbarn beveger seg, og derfor også krabbe…

Justin Klein, kiropraktor og administrerende direktør i Got Your Back Total Health in Washington, har følgende å si om den nye trenden:
– Du må virkelig jobbe for å være i stand til både å puste, holde hodet opp, og krype samtidig. Det vanskeligere enn det ser ut, avslutter han.

Så her er dagens spørsmål; Er du klar for å sette deg ned på alle fire neste gang du er innom treningssenteret, og krabbe bortover gulvet for å komme iform?

Cornelis
 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

Ti tips for en trent kropp


Ti ting du bør gjøre for å oppnå en trent kropp

Les mer på: Corneliselander.com

Det er klart for mine “ti på topp for en stram kropp”, og hvordan du på enklest mulig måte kan oppnå din drømmekropp.

bestill_treningsprogram

1. Drikk nok [vann]! 
Dette er faktisk noe de fleste jeg snakker med og hjelper er overraskende flinke til, men vet du likevel hvor mye som er nok? Les mer om dette her

2. Nok protein?
Hvor mye protein du trenger å få i deg er faktisk veldig individuelt, og avhenger av faktorer som treningsmengde, aktivitetsnivå [hverdagen igjennom], og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå. Likevel er de fleste offisielle proteinanbefalinger mye høyere enn hva mange har en tendens til å få i seg, og nei du får stort sett ikke i deg nok protein kun gjennom “vanlig, norsk kost” [som stadig oftere består av boller, brus, burger og pommes frites]…

3. Tren minst tre [3!] ganger i uken! 

4. Men ikke tren mer enn én time av gangen
Igjen; dette er en generell anbefaling, og det er selvsagt også de som kan ha behov for å trene mer (se for eksempel topptrente atleter og idrettsfolk). For den jevne nordmann er dog rundt 60 minutter av gangen nok, og hyppighet [altså hvor ofte du trener] er i mine øyne MYE viktigere enn at du strengt tatt trener så mye hver gang. Selv 10-15minutter på stuegulvet hjemme foran tv´en kan gjøre underverker . mer om nettopp det her.

5. Tren med en venn! 
Tren med noen som kan pushe deg til nye høyder, og ikke minst sørge for at du faktisk kommer deg på trening! Dette vil kunne gi deg både motivasjonsboost og hjelp, og om dette er en PT, venn, kollega, kjæreste, eller familiemedlem er egentlig helt uviktig så lenge det bare er en som kan gi deg en liten dytt når du trenger det som mest.

6. Ikke overdriv nå for så å dropp det senere… 
Et punkt jeg alltid prøver å fokusere på er at folk som starter opp med å trene ikke går i gang for hardt, for så å droppe helt ut av det etter kort tid. Nei, du kan ikke ta igjen treningen du eventuelt ikke har utført, og du vil heller ikke oppnå toppform med en gang selv om du trener aldri så mye. For å komme i mål med dine mål og ønsker bør du heller fokusere på å tillegge deg gode vaner som du kan klare å opprettholde året igjennom. Og det selv når det nå blir kaldere og mørkere ute…

7. Flere måltider
Enten man ønsker å gå opp eller ned i vekt kan faktisk det å innta flere proteinrike, sunne måltider hverdagen igjennom være smart, og de fleste av oss spiser rett og slett ikke [ofte] nok! 

8. Variasjon
Selv om det er lurt å ha et godt treningsprogram i bunn er det også viktig at du bytter på øvelser, rekkefølge, intensitet, vekt, lengden på øktene, ja til og med treningsmetoder. Husker du da du startet opp å trene, og du kjente effekt av alt det du gjorde? Vel, ved å trene på akkurat samme måte hele tiden så vil du miste mye av denne effekten, og det selv om du så skulle benytte “verdens beste treningsprogram”.

9. La deg inspirere av andre! 
VI som trener mye kan enkelte ganger bli litt innesluttete, og tenk at det bare finnes én riktig vei å gjøre ting, noe som selvsagt ikke stemmer. Derfor synes jeg det selv er utrolig motiverende å følge alle de flotte nordmennene som for eksempel har kastet seg på min #CornelisUtfordring i sosiale medier, og jeg håper å se dine bidrag her!

10. Litt er MYE bedre enn ingenting! 
Og til slutt et siste punkt på lista; litt er MYE bedre enn ingenting. Ikke alle kan, eller har for den saks skyld kanskje et ønske om å trene masse hele tiden, og til dere vil jeg da igjen poengtere at så lite som 10-15 minutter om dagen kan gjøre underverker! og dette behøver heller ikke å være “rene treningsøkter”, men for eksempel noe så enkelt som å gå til jobb, ta trappen framfor å bruke heisen, og ellers prøve å kutte litt ned på søtt og dårlig mat. 

Det er nemlig de enkle triksene i hverdagen som tilsammen gir best effekt, og som vil være en god investering for din egen helse og kropp. Så stå på, gi litt, og bli heller mer og mer gira på å trene mer etter hvert! Jeg er nemlig skråsikker på at også du kommer til å bli bitt av treningsbasillen etter hvert 😉

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #Side3 #blogg #trene #Norge #iform #nyttår #fit #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander

De er for høye, tynne, hvite, og pene


Disse damene er visstnok for høye, tynne, hvite, og pene… Foto: Scanpix

Ok, så denne måtte jeg bare få ut. Her om dagen leste jeg nemlig noe av det mest fordomsfulle, rasistiske, sexistiske, og usmakelige jeg noen gang har lest i en norsk avis. Men alt er visst greit, så lenge det er en dame som angriper...

Les også mer på: Corneliselander.com

“Det må være lov å bli deprimert av damene på dette bildet”, skrev nemlig Sigrid Hvidsten i Dagbladet Meninger, og serverte det jeg selv ser på som en regelrett “hit piece” fra avisens side. Det hjelper heller ikke at du starter med “Jeg vet det, det er fordomsfullt å dømme noen på utseendet. Det er frekt. Lite raust. Tilnærmet sexistisk”, du er fortsatt alt det, og mer til! Hos Dagbladet er visst imidlertid logikken at så lenge det er en dame som angriper og signerer så er alt lov. Da er det plass for å angripe andre kvinner med usakligheter, usmakeligheter, og regelrett rasisme (ja, for å kritisere “Trump-damene” for å være for hvite er nemlig nettopp det!).

Les også: Slik kvitter du deg med “grevinnehenget”

Jeg har selv møtt Donald Trump og hans kone, Melania, ved flere anledninger i New York, og dette er en dame jeg ikke har noe annet enn beundring for. Hun er smart, vakker [ja, det er faktisk lov folkens!], og hun virker både som en god mor, og et godt menneske. For selv med alle de beskyldninger og kritikken som har haglet mot The Donald har jeg aldri, verken i sosiale medier, amerikanske sider, eller på gaten i NY hørt noen si noe vondt om henne.

Fra et besøk hos Trump

Les også: Slik får du stram mage!

Vel, amerikansk presse har gjort det til sport å kritisere aksenten hennes – noe som derimot viser hvor selektive man er til hvem man kritiserer og for hva. Hadde man gjort det samme med for eksempel Jeb Bush sin kone, Columba [som kommer fra Mexico] hadde det blitt furore og nær sagt borgerkrig. Så lenge det er Trumps hvite kone er visst imidlertid alt lov. Også rasisme.

Og når Dagbladets kronikk da går til totalangrep mot henne og Trump-damene på grunn av utseendet, og nærmest kategoriserer fru Trump som en “hjemmeværende idiot” føler jeg for å ta til motmæle. Det at hun ser bra ut, har lange, slanke bein, og eventuelt er hjemmeværende gir da ikke journalisten noen rett til å dømme og se ned på henne av den grunn? Ingen sa noe vondt om hvordan fru Obama så ut da ektemannen ble valgt, eller noe om at hun var for høy, tynn, godt trent, eller deprimerte folket med sitt utseendet. Hvorfor er det da greit når det kommer til Melania?

“Det må være lov å bli deprimert av damene på dette bildet” skrev Sigrid Hvidsten, og fulgte opp med “De er hvite. De er høye, De er tynne. De har trange kjoler, rette neser, fyldige lepper, lange legger, høye hæler. De har håret i perfekt fønet midtskill med krølltangkrøll nederst”. Vel, jeg enser en viss misunnelse fra Hvidstens side, og jeg råder henne til heller å fokusere på det “Trump-damene” faktisk har gjort og gjør, og ikke bare hvordan de ser ut. For da går du nemlig i samme fella som de du eventuelt liker å kritisere. De som kun ser på damer som objekter og ting, og DET trodde jeg vi faktisk var langt forbi i 2016.

Tydelig at ikke alle hos Dagbladet er enige…

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #meninger #Side3 #blogg #trene #Norge #Trump #kvinner #USA #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik får du stramme armer


Lyst på stramme armer? Slik gjør du det på kun 10 minutter denne helgen!

Jeg skriver ofte om hvordan man kan få store, sterke armer, men har etter hvert oppdaget at dette ikke er hva alle faktisk har lyst på. Noen har rett og slett “bare” lyst på stramme, flotte armer uten grevinneheng og ekstra fett, og her er da oppskriften på hvordan du får til nettopp det:

Les mer på: Corneliselander.com

Dips på kasse, eller i apparat
Både menn og kvinner bør benytte denne essensielle øvelsen, som ikke bare vil gjøre at du strammer opp bakside overarm [triceps], men at du også generelt gybber muskulatur og styrker overkroppen. I tillegg det å bygge mer muskelmasse kunne gjøre at du også lettere forbrenner bort uønsket fett – så dette er en ypperlig og viktig øvelse å ha med i ethvert program!

Slik gjør du: Plasser hendene på en benk eller kasse bak deg, og hold med strake armer og med beina hvilende strakt ut foran deg på en annen forhøyning (eller eventuelt på gulvet) foran deg. Senk kroppen ned, og pass på albuene peker bakover og ikke ut mot sidene. Løft deg så helt opp igjen til utgangsposisjonen, og repeter.

Kjør tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver.

bestill_treningsprogram

Bicepscurl med manualer
Personlig er jeg veldig fan av å trene så mye som mulig med frivekter og manualer [da dette vil gjøre at du lettere både bygger kropps harmoni og ikke minst korpps symmetri!], og når det da kommer til armtrening er dette en du bare må ha med i ditt program uansett om målet er store, sterke, eller stramme overarmer.

Slik gjør du:
Stå oppreist, mens du holder en manual på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet på toppen av øvelsen. Skvis muskulaturen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Kjør to-tre sett med 15-20 repetisjoner på hver arm, på hvert sett.

Cornelis Planke Pushups på Swissball
Folk elsker denne øvelsen, og stadig vekk mottar jeg både bilder på instagram av denne, eller treffer på folk som benytter seg av denne når de er og trener. Grunnen til at denne er så viktig [om du ønsker tonede, stramme armer] er at den både strammer opp og styrker så å si alt av overkropp og også armene, i tillegg til at den også er å regne som en utholdenhetsøvelse. For best effekt bør du avslutte 10- minutters programmet ditt med to runder på denne!

Slik gjør du: Hold først planken så lenge du klarer (la oss si 20-30 sekunder), utfører så noen push-ups for «avkobling» (la oss 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken så lenge du klarer til full utmattelse! Utfører minst to sett på denne!

Og som alltid; del gjerne denne artikkelen med alle dine venner!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #blogg #Side3 #trene #bilder #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Nordmenn lyver, og treningssentrene jubler


Trener vi egentlig så mye som vi gjerne liker å skryte av til venner og i sosiale medier?

Les mer på: Corneliselander.com

“Alle trener”
“Men alle trener jo” er argumentet jeg gjerne hører når jeg for eksempel trekker fram at vi trenger mer kroppspress i norsk media. Men gjør vi egentlig det? Er det virkelig slik at vi alle spiser så sunt og trener så regelmessig som for eksempel Instagram kontoene våre eller media skal ha det til, eller er vi kanskje veldig flinke til å overdrive vår egen innsats? For samtidig som “alle trener” så forsetter overvektstallene å øke, det selges stadig flere og flere burgere, ferdigpizzaer, og alkoholkonsumet bare skyter rett i været. Vel, i dag skal jeg si noe så sinnsykt (og trolig lite politisk korrekt) som at
ja, vi LYVER om hvor mye vi trener!

Fire av fem nordmenn beveger seg for lite kan feks en stor norsk undersøkelse utført av Norges idrettshøgskole på oppdrag fra Helsedirektoratet vise til. Problemet med at “alle” trener er nemlig som forsker Sigmund A. Anderssen utdypte overfor NHI.no at “mange overdriver hvor mye de er i bevegelse”. Jo da, vi laster opp bilder og klipp av oss selv på treningssentrene, og “alle” har medlemskap på minst et trenings- senter. Men bruker vi det jevnt og trutt hele året igjennom, eller er det slik at mange av oss kanskje bare er “støttemedlemmer” og kun benytter det i perioder av året?

November og desember er for eksempel rolige måneder på landets mange trenings- sentre, og av de rundt 800.000 nordmenn som i dag har et medlemskap på et av landets mange treningssentre er det nemlig hele 15% som nær sagt ikke bruker medlemskapet sitt i det hele tatt. At det i et land, der utendørstrening ofte kan være en utfordring på grunn av vær og vind, bare er 800.000 nordmenn som har medlemskap på minst et treningssenter er kanskje heller ikke mye å snakke om? Og det er jo heller ikke slik at de resterende 85% som har et medlemskap benytter seg av det hver dag…

…og treningssentrene jubler
De eneste som tjener på dette og har grunn til å juble er de få av oss som faktisk trener [mye], og selvsagt treningssentrene – som da kan fortsette å sanke inn flere kunder og tjene enda mer penger. Så hvis det er et begrep jeg håper vi kan kvitte oss i det nye året vi snart går inn i så er det nettopp ordet “støttemedlem”, og at vi også kan få flere nordmenn i aktivitet og å trene mer. Og husk at det bare er du selv som taper på å skryte på deg trening du eventuelt ikke utfører…

God mandag og ny uke! Make it count!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #meninger #Side3 #blogg #trene #Norge #ung #overvekt #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir du kvitt kjærlighetshåndtakene


Lei av å slite med såkalte “love handles”? Her er da oppskriften på hvordan du kan kvitte deg med det!

Les mer på: Corneliselander.com

Det finnes allerede et hav av treningsprogram og oppsett der ute som lover deg gull og grønne skoger, og stort sett har de alle til felles at de mener du kan kvitte deg med “kjærlighetshåndtakene” på så lite som 10 minutter. Dette er selvsagt bare løgn og fanteri, og jeg ønsker i dag heller å fokusere på hva som faktisk kan fungere for deg og dine mål. Først og fremst; du kan ikke “punktforbrenne”, og det vil derfor være helt umulig å [bare] stramme opp dette problemområdet, om du ikke også strammer opp resten av kroppen ved siden av. Og når vi da vet at dette hovedsakelig skjer ved hjelp av å spise og drikke riktig, hvorfor trenger vi da å trene i det hele tatt, spør du kanskje? 

Tren styrke! 
De fleste progam og oppsett du vil finne der ute vil nemlig påstå at du ved hjelp av å spise riktig og [bare] trene nok kardiovaskulær trening, vil komme i mål. Mitt råd er imidlertid at du hovedsakelig fokuserer på å trene riktig og nok styrketrening, og eventuelt bare supplementerer med korte, harde kardioøkter som for eksempel min egen favoritt Geriljakardio.

Feilene vi alle gjør
Stadig ser jeg folk løpe mil etter mil i håp om at dette er hva som skal til for å bli kvitt det vanskelige sidefettet, og selv om dette selvsagt også vil hjelpe (all trening er bedre enn ingenting) så er det ikke dette som vil kunne gi deg de beste resultatene. Enda verre er det da med de som kjører situps og crunches til den store gullmedalje, i håpet om at dette vil gjøre dem “smalere”.

Det du trenger:
Det du trenger er imidlertid en kombinasjon av et sunt og riktig kosthold (mye protein og riktig fett!), korrekt mengde tung styrketrening (gjerne med mye bruk av gode baseøvelser som knebøy og markløft), og litt kortere, mer effektiv kardiotrening. For du kan nemlig ta så mange situps du vil eller sykle og løpe til du blir blå, men holdes ikke intensitetsnivået oppe og du også er påpasselig med ikke å slite bort hardt opparbeidet muskelmasse, kan dette i verste fall bare gjøre vondt verre!

Sjekk også ut noen av mine siste saker her på bloggen, for råd og tips til enkle treningsprogram å følge:

Les også: Treningsprogram for å gå ned i størrelse

Les også: Mitt treningsprogram

Cornelis 

Svidd gummi og dårlig kosthold…


De av dere som fulgte med på bloggen her i sommer husker kanskje at jeg la ut på en lengre europareise der jeg i løpet av fire uker kjørte over 10.000 km, og var innom seks forskjellige land. Her er første del 🙂

Les også mer på: Corneliselander.com

I første episode er det blant annet duket for svidd gummi og dårlig, fransk mat? 🙂

Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #blogg #ferie #reise #bil #BMW #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander