Fit in 30 days


Les mer på: Corneliselander.com

“Det er så mye fokus på kosthold og trening”, og “alle trener jo så mye om dagen” er argumenter jeg gjerne hører, men er dette virkelig slik? Er det sant at vi “alle trener” og spiser så sunt som vi kanskje liker å tro? Ser man på overvekts- og fedmetallene i Norge så er nok det enkle svaret nei, og tall fra blant annet Helsedirektoratet viser også at vi generelt ikke beveger oss nok.

30 dager til superform
Dagens innlegg skal imidlertid ikke bare bestå av “pekefinger” innhold og moralistisk prat, men også en stor gave til deg. Jeg starter nemlig på fredag 1.april et stort, nytt 30 dager til superform program – der jeg ukentlig vil legge ut nye program og oppsett for dere lesere her på bloggen!


@randiae har hatt sinnsyk effekt av mine metoder!

Her er alt du trenger å gjøre:

1. Lik min Facebook side

2. Dele dette innlegget på Facebook

Når du har gjort dette sender du meg enten en DM på facebook eller en email og du får tilgang til programmet og treningshjelpen!

Sammen om et sunnere Norge!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #konkurranse #vinn #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir du kvitt påskeegg [fettet]!


Påsken er over, og det er på tide å komme i gang med treningen og et sunt kosthold igjen. Har DU kanskje kost deg litt ekstra de siste ukene, og lagt på deg litt? Vel, slik blir du kvitt det igjen:

Les mer på: Corneliselander.com

Om du enten har lyst til å komme igang [igjen], eller du ønsker å ta treningen og sunnheten til “the next level”. Her er mine beste råd og tips:

1. Gjør det enkelt!
Etter jul og nyttår, eller andre høytider og ferier har mange en tendens til å starte opp alt for hardt og brått, for så å [dessverre] bare makte å oppretthold treningsregime og treningsmengden over noen skarve får uker. Mitt råd er heller at du [framfor å trene ekstremt hardt i 4 uker] heller satser på å gjøre litt hver uke fra nå av og fram mot sommeren. 3-4 korte enkle økter á feks 30-40 minutter av gangen er nemlig mye bedre enn én økt av 2 timer i uka, og selv noen minutter på stuegulvet foran tv´en kan gi bra resultat og effekt til å begynne med! Som alltid er nemlig mitt råd at du trener hardt, kort, hyppig, og riktig, og følger du dette enkle trikset bør du lett klare å oppnå dine mål og ønsker før sommeren.

2. Vann, protein, men IKKE alkohol!
Når det gjelder drikke mener jeg som alltid at en proteinshake kan være smart og nyttig for de fleste – i tillegg til at du selvsagt bør helle nedpå med nok av den sunneste leskedrikken som finnes; vann! Når det kommer til alkohol er imidlertid min mening derimot av det litt mer strenge slaget; dropp dette HELT! For de som synes jeg er litt streng her er mitt svar ganske enkelt; hvor bra form ønsker du egentlig å oppnå?…

3. IformMedCornelis
Under har jeg satt opp forslag til noen enkle økter og øvelser du kan følge, eller du kan følge dette oppsettet om du skulle ønske å forbrenne maksimalt med fett:

Cornelis´ enkle treningsprogram for en sunn og sterk kropp:

Økt 1: trening på senter (bein, bryst og kardio):
– Knebøy med stang
4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hvert sett.
– Markløft med stang
3 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hvert sett.
– Skråbenk og flyes (sammenhengende)
2 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hvert sett (på hver øvelse).
– Bulgarsk utfall
2 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hvert sett.

Avslutt eventuelt med geriljakardio.

Økt 2: hjemmetrening (skuldre og rygg)
– Sidehev (med manualer, eller treningsstrikk)
3 sett med mellom 8-12 repetisjoner på hvert sett.
– Fronthev (med manualer, eller treningsstrikk)
3 sett med mellom 8-12 repetisjoner på hvert sett.
– Foroverbøyd sidehev (med manualer, eller treningsstrikk)
3 sett med mellom 8-12 repetisjoner på hvert sett.
– Rygghev på Swissball
2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett.

Økt 3: hjemmetrening (bryst og mage/core)
– Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett.
– Crunches på Swissball
1 sett med så mange repetisjoner du klarer
– Dips på benk/kasse
2 sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett (legg eventuelt vekt på lårene om ønskelig)

Avslutt med to runder på Cornelis Planke Pushups på Swissball!

Økt 4: trening på senter (rygg og armer):
– Pullups
3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett (eventuelt med vektbelte)
– Markløft med manualer
3 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hvert sett.
– Bicepscurl/triceps pushdown (i kabelapparat)
3 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hvert sett ? på hver øvelse.
– Rygghev
3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett (eventuelt med en vektplate foran på brystkassen for økt motstand).

Oppsettet kan for eksempel fordeles utover uka slik:
Mandag: økt 1
Tirsdag: fri
Onsdag: økt 2
Torsdag: fri
Fredag: økt 3
Lørdag: fri
Søndag: økt 4

Eller du kan tilpasse det alt ettersom uken din tilsier (og krever). Personlig vil jeg imidlertid anbefale deg å ikke kjøre alle øktene på rad, men i hvert fall ha en hviledag midt i uka.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Sammen om et sunnere Norge!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #konkurranse #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

KROPPENS VIKTIGSTE MUSKELGRUPPE

SONY DSC
Her er hvordan du kan trene det jeg mener er kroppens viktigste muskelgruppe; ryggen.

Les mer på: Corneliselander.com

Vi benytter oss alle av ryggen hele tiden, og selv om det kanskje ikke er en av de klassiske “show-off” musklene, er det likevel blant de viktigste. Enten du jobber med bygg- og anlegg, eller har en kontorjobb bestående av mye stillesitting, er dette kanskje den viktigste delen av kroppen for deg å trener riktig og nok. Ryggen tar også prosentvis opp mye av muskelmassen i kroppene våre, og ingen vil kunne komme i superform, eller se bra trent ut, om denne ikke er prioritert.

Les også: Påsken bør avlyses!

Pull-ups
Pull-ups, eller chins, er gjerne øvelsen(e) folk som trener mye liker å starte en god ryggøkt med, og det ikke uten grunn. Pull-ups er kanskje en av de viktigste øvelsene du kan ha med i et godt program, og øvelsen tar hovedsakelig på rygg, men aktiviserer også både armer og faktisk mage. Dette er en av grunnøvelsene du bare er nødt til å lære deg først som sist hvis målet er en bra trent kropp, og enten du kjører den i fristativ (med egenvekt eller vektbelte), eller du kjører den i et apparat med støtte under knærne, tar denne øvelsen vannvittig bra!
SONY DSC SONY DSC
Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp, slik at haken er rett over stangen, og senk deg så ned igjen til utgangsposisjon.

Les også: Treningsprogram Iform på 12uker

Markløft
På samme måte som du kanskje må bøye deg ned for å plukke opp bæreposer eller eventuelt løfte opp andre tunge ting i hverdagen kan denne lett relateres til et vanlig liv – også utenom treningssenteret. På grunn av bevegelsen er denne øvelsene både viktig og reell, mens den også aktiviserer store deler av kroppen på flere positive måter. Strake markløft tar hovedsakelig på bakside lår og sete, mens vanlige markløft (med lett bøy i knærne) i tillegg involverer ryggstrekkerne.

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer, eller i en vektstang, med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Du starter med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Vektstangen skal trekkes oppover langs kroppen, og det er viktig at du legger vekten på helene, og ikke tærne! På toppen av bevegelsen er det viktig at du presser hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Les også: Verdens beste!

Stående roing

Slik gjør du: Hold en vektstang med overhåndsgrep og ca. skulderbreddes avstand. La armene henge strake ned foran deg, og dra dem opp mot mageregionen. Albuene skal ikke skytes utover, men holdes inntil overkroppen under hele draget. Slipp armene sakte tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Rygghev
Enkelte trenere har feilaktig sagt at denne øvelsen er uviktig [så lenge du trener de andre øvelsene over] noe jeg personlig er svært uenig i. Skal du sørge for å få en sterk og godt trent rygg, er det også viktig å fokusere på korsryggen – og da er denne isolasjonsøvelsen svært viktig for deg å trene.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God påske!
Cornelis

#Nettavisen #trening #smågodt #påskegodt #Side3 #blogg #hverdag #bilder #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Bør jeg bare gi faen?


“Kan du ikke bare nyte livet i statene istedenfor å bekymre deg sånn for moderlandet – man greier tross alt ikke å endre andre enn seg selv!” – sitat ukjent på bloggen her i dag. Så bør jeg gi faen?

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst vil jeg få takke vedkommende for å stikke innom bloggen, og også for å mene at jeg bare bør nyte livet i LA. Personen la ved en saklig og høflig kommentar – så dette er ikke et motangrep, men mer et “svar” om du vil. Dette fordi meldingen fra mr/mrs. anonym fikk meg til å tenke; bør jeg gi faen, og heller bare nyte livet i LA isteden for å bekymre meg for hva som skjer med helsa til folk flest hjemme i Norge? Vel, nei…

Selv om jeg jobber og bor i USA, og det strengt tatt ikke påvirker meg om nordmenn enten er i superform eller ei, er det for meg trist å se hvordan det utvikler seg der hjemme i Norge. Det er en fedmeepidemi og overvektstallene bare fortsetter å skyte i været – noe som kanskje er lettere å se for meg som ikke er der daglig og som ser det hele litt utenifra. I tillegg viser offisielle tall at vi rett og slett er på vei mot stupet (hallo, 1 av 5 har fedme [!]), og for meg er det rett og slett trist å se hvordan mine landsmenn forgifter seg selv på både usunn og farlig mat. I tillegg håper jeg virkelig vi ikke ender opp med amerikanske tilstander [selv om vi dessverre er ikke langt unna…].

Les også: Kan det bli ulovlig med muskler i Norge?

De siste ukene har det i media, og her på bloggen, vært mye fokus på usunt smågodt, og hvordan dette er med på ytterlige å øke den negative trenden hjemme i Norge. Framover vil jeg imidlertid fokusere mer på enkle råd og tips som du kan benytte deg av enten du skulle ønske å gå opp eller ned i vekt, stramme opp, eller rett og slett bare leve et sunt liv. For personlig kan jeg ikke sitte å se på at vi nordmenn bare blir tykkere og tykkere, og kommer mer og mer ute av form. Og jeg kommer blant annet til å dele ut gratis treningshjelp, og utvide mitt IformMedCornelis prosjekt her på bloggen – så følg med!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God påske!
Cornelis

#Nettavisen #trening #smågodt #debatt #mat #påskegodt #Side3 #blogg #hverdag #bilder #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Noe er galt når…

Påske betyr for min del ikke at jeg ligger på latsiden og bare spiser godt, og denne uken har jeg reist mellom NY og LA og trent klienter, gjort en tv innspilling i Hollywood, og intervjuer med både @nettavisen.no @nrk @nrktrondelag og @kkmagazine @kk_nett. Så er jeg imot at barn skal kose seg i påsken?

Les mer på: Corneliselander.com

Nei
Jeg er nemlig ikke imot at man skal kunne kose seg litt i påsken, og selv om du spiser smågodt både én og to dager denne uken så vil det selvsagt ikke ha noe å si på helsa eller kroppen. Det jeg imidlertid er skremt over er at vi bruker påsken som en unnskyldning for å spise usunt og farlig i UKER, og når “påsken” for mange startet for 3-4 uker siden da ER imidlertid noe galt.. Jeg har de siste ukene også hørt argumenter om at jeg visstnok ikke unner barn å kose seg (noe som selvsagt er helt feil), og mitt ønske er heller at vi faktisk skal gjøre påsken til noe spesielt som de faktisk gleder seg til, og ikke bare nok en dag/kveld med kilovis med usunt og farlig godt… La meg gjerne vite om du skulle være uenig!! 😉

God påske! (Og gled dere til fortsettelsen)

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #debatt #meninger #smågodt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Når kroppspress blir erstattet av sukkerpress…


Er dette hvordan norske ernæringsfysiologer mener du bør tenke?

Les mer på: Corneliselander.com

Kos deg=spise farlig og usunt? 
Det er påske, og det er tid for litt kos. Følger du imidlertid rådene til de fleste norske kostholdseksperter [og forøvrig også mang en journalist] kan du fort få inntrykk av at påsken startet i vinterferien, og at det bør være lov til å kose seg HVER DAG. Og ikke med en liten sjokoladeplate [som avbildet over]. Nei da, det skal være KILOVIS med usunt og i mange tilfeller farlig smågodt som skal fortæres før man visstnok har nådd “kose-seg” nivået som er allmennakseptert. Dette skal visst bevise at man ikke er “sykelig opptatt av” helse og [en sunn] kropp, eller “kroppspresset” som mange liker å trekke fram. Problemet er bare at kroppspresset ofte blir erstattet av noe som ikke er noe bedre; spisepresset

Les også: – Jo mer du trener, jo mer godt kan du også unne deg!

For når Frps helsepolitikere Morten Wold og Bård Hoksrud snakker om “godis-formynderi”, og Bunnpris-sjef Christian Lykke innrømmer at det er veldig mye usunt blant de mest solgte varene, men at “kunden bestemme selv hva han velger å putte i munnen” står de i mine øyne ikke på riktig side av helse-historien og saken. På samme måte som vi en gang i tiden dampet i vei både inni fly og på sykehusene, og kokain ble gitt på resept fra leger har vi siden den gang [heldigvis] utviklet oss i riktig retning om hvordan vi både lever og spiser. På samme måte som det i dag er restriksjoner på alt fra alkohol og tobakk til hvor lenge vi har lov til å arbeide eller hvor mye ferie du har rett og krav på [regner med at de fleste ikke misliker det?] mener jeg det også bør komme noen tiltak rundt all den farlige maten og sukkeret vi dyttes på i alle bauer og kanter. Jo da, det er påske. Det er tid for å kose seg, men dette bør likevel ikke å bety det samme som at du MÅ kjøre i deg kilovis med sukker, smågodt, og farlig mat! For om dette er den eneste måten du kan “bevise” overfor samfunnet at du har “kost deg” har vi egentlig bare beveget oss fra kroppspress til sukkerpress – noe som faktisk kan være enda VERRE!

Cornelis

Sammen om å gjøre Norge sunnere!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #debatt #meninger #smågodt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Påsken bør avlyses!

Den siste uken har jeg hørt manges argumenter for at man må få kose seg, og at jeg visstnok ikke ønsker det beste for de fattige og barna fordi jeg er kritisk til billig, livsfarlig smågodt… Er det slik at jeg ikke unner folk å kose seg, eller er det kanskje heller slik at jeg blir skremt når folk dytter i seg kilovis med det som blant annet Folkehelseinstituttet mener at tar liv i Norge. På mange måter mener jeg vi rett og slett [helsemessig] ikke har råd til dette, og at påsken [slik mange planlegger den] bør avlyses!

Les mer på: Corneliselander.com

Fedme og overvekt eksploderer i Norge, og økningen er særlig tydelig blant barn og unge. Samtidig som godt over halvparten av alle nordmenn er overvektige, og 1 av 5 sliter med fedme, fortsetter vi altså å tviholde på utsagnet om at “man må få kose seg”. Er det imidlertid kanskje på tide å si at nok er nok?

Påsken er rett rundt hjørnet, og i dag reiser store deler av landets befolkning opp på fjellet for å stå på ski og “kose seg”. Jeg skriver dette i anførselstegn da jeg aldri helt har skjønt sammenhengen mellom at det å trykke kroppen full av sukker og usunn mat skal være ensbetydende med “å kose seg” – noe vi [tydeligvis] også har gjort litt vel mye av dette de siste årene… Nå mener jeg det er på tide at vi nå som nasjon tar noen grep, og at vi må tørre å sette ord på ting; nei, det er IKKE greit å sitte og kjøre i seg kilovis med sukker og smågodt!

Les også: Verdens beste!

Nei, jeg prøver ikke å ta ifra deg kosen i påsken, og jeg maner heller ikke opp til [slik enkelte har antydet] en kommunistisk tankegang der dagligvarebutikkene skal tvinges til kun å selge sunn mat. Det tror jeg imidlertid at markedskreftene kommer til å ta seg av, og at de som nå står på den riktige siden av saken også er de som i lengden vil tjene mest. Ta bare Kiwi som et eksempel, som det siste året har gjort det riktig så bra [trolig på grunn av deres “grønne” profil], mens smågodt-dumperen Rema1000 ikke gjør det like bra… Folk er mer og mer opptatte av å han en sunn livsstil og -mat, og som jeg har uttalt i mange år er det ikke folk flest som hovedsakelig er skyldige i økningen av overvekt og fedme i vårt land, men at det jevnt over er ganske dårlig tilgang på sunne ting å spise eller drikke [noe forøvrig også direktøren for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, ser ut til å være enig med meg i].

Les også: Påskekonkurranse på treninsbloggen

Men tilbake til overskriften og min mening om smågodt; er det slik at man må dytte nedpå med kilovis av smågodt for å “kose seg”, og har vi kanskje kost oss nok nå? Vel, det er klart folk må få gjøre akkurat som de selv føler, men når 75% av voksne menn i nær framtid kommer til å være overvektige er det kanskje på tide å reise seg opp og ta litt ansvar? Vi nordmenn har som tradisjon å være sunne, sporty mennesker, men fortsetter vi denne trenden kan det bildet faktisk forandre seg veldig kjapt.. Allerede er det milloner av nordmenn som sliter med enten overvekt og fedme, og dette er en utvikling og trend jeg mener vi må gjøre noe for å dempe. Og da er det å sitte foran tv´en og dytte i seg kilovis med farlig smågodt ikke veien å gå…

HVA MENER DU? ER DET PÅ TIDE Å LEGGE BORT GODTEPOSEN, ELLER BARE Å DYTTE HÅNDA ENDA LENGER NEDI?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #smågodt #debatt #mat #påskegodt #Side3 #blogg #hverdag #bilder #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

VERDENS BESTE!

VERDENS BESTE ØVELSE FOR MARKERTE OVERARMER!
The American Council on Exercise (ACE) har studert hva som er den beste øvelsen for stramme, markerte overarmer, og her er svaret:

Les mer på: Corneliselander.com

Triangle push-ups
Etter å ha gjennomført en test med åtte forskjellige armøvelser på University of Wisconsin-La Crosse, kom man nemlig fram til at at den desidert beste øvelsen for overarmene [med særlig fokus på triceps] var Triangle push-ups. Chief Science Officer for ACE, Cedric X. Bryant, begrunnet det med at dette var den øvelsen som ga mest muskelaktivitet under utførelse.
Pushups
Den mest effektive, ifølge ACE.

Les også: Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Hva alle bør fokusere på
Selv om ikke alle kanskje har lyst på “store” overarmer så er det å ha en stram, fast triceps uansett flott og viktig – blant annet for å motvirke det velkjente “grevinnehenget”. Personlig mener jeg dog at de misset litt, og at de ikke tok med den beste; Cornelis Planke Push-ups på Swissball [men det skyldes nok at de bare enda ikke har hørt om den 😉 ].

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Påske konkurranse på treningsbloggen


Er DU klar for å trene med Cornelis?

Det er klart for en ny konkurranse her på bloggen, og i anledning påsken kan DU nå vinne et skreddersydd treningsprogram, oppfølging, og ekspert- hjelp for å få på plass sommerkroppen. Mine flotte #IformMedCornelis deltagere har oppnådd sinnsyk effekt av mine metoder, og nå har også du muligheten til å vinne personlig oppfølging! Her er hva du trenger å gjøre:

Les mer på: Corneliselander.com

Mine #IformMedCornelis deltagere @randiae og @Steffen.no fortsetter den imponerende jobben med å være gode ambassadører for mine metoder og treningsoppsett, og nå kan også DU vinne hjelp fra meg! Så hvis du vil få oppfølging av HollywoodTreneren og bruke mine metoder for å oppnå dine mål og ønsker bør du da sende meg en direkte email med litt info om deg selv og hvorfor vi bør velge akkurat deg. Jeg kommer nemlig denne gangen til skjære det først ned til fem personer som jeg så vil legge ut bilde og info om her på bloggen og på Facebook siden, og så vil jeg la det være opp til mine følgere og dere som daglig leser bloggen å være med på å bestemme hvem som bør vinne!

Så send meg en email, fortell meg hvorfor akkurat du fortjener å vinne påskekonkurransen, og la oss bygge den beste versjonen av deg!

Sammen om et sunnere Norge!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #konkurranse #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander