Er DU tøff nok?


Er du tøff nok, og tar sjansen på å bli med meg på årets tøffeste utfordring?

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg er som tidligere nevnt ingen fan av såkalte nyttårsforsetter, og har ikke troen på at å gå fra å ikke trene i det hele tatt til 110% første nyttårsdag nødvendigvis er veien å gå eller det smarteste… Likevel har jeg altså denne utfordringen (eller oppfordring) til deg; at du rett og slett bare skal bevege deg og bruke kroppen mye mer i året som kommer! Vi nordmenn sitter nemlig stadig mer og mer, noe også helsemyndighetene nå prøver å få bukt med ved for eksempel å lansere den såkalte #Dine30. Likevel har jeg vært dem lenge i forkjøpet, og ment i lang tid at vi bør trene og bevege oss mye mer, og allerede i sommer lanserte jeg derfor min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier som tusenvis av nordmenn allerede følger. Og nå utfordrer jeg altså deg til også å være med! 

Følg meg også gjerne på Instagram @CornelisElander

Tøff nok?
Denne utfordringen går altså ikke ut på å nødvendigvis løfte tungt eller mer enn alle andre, men at du rett og slett bare daglig skal laste opp et sporty bilde av deg selv, og beskrive hva du har trent (eller skal trene) den dagen. Slik får du både tomler opp fra meg og andre flotte nordmenn som følger utfordringen, og dette er altså mitt ønske for det nye året: at du rett og slett bare tar sjansen, og blir med meg på ferden med å få flere sporty og aktive nordmenn!

Godt Nytt År ønskes deg fra HollywoodTreneren!! 
Cornelis 

#Nettavisen #trening #nyttår #GodtNyttÅr #jula #2014 #trene #treningsbloggen #CornelisElander 

SLIK BLIR DU BÅDE SLANK OG STERK!

Å bygge muskulatur er veien til en både sterkere og slankere kropp! 

Daglig får jeg, enten på min egen hjemmeside, Facebook side, eller her på bloggen forespørsler om hvordan man kan bygge opp en sterkere og mer muskuløs kropp, mens andre igjen “bare” ønsker å gå ned i vekt. Mitt svar er da at disse problemstillingene gjerne henger veldig godt sammen, og at jeg personlig mener du blant annet bør trene opp kroppen og bygge muskulatur uansett om målet ditt til slutt måtte være å gå opp eller ned i vekt!

Følg meg også gjerne på Facebook!

Bakgrunnen for dette er nemlig at man med en høyere prosentandel muskelmasse også lettere vil kunne forbrenne mer (selv i hvilemodus), og derfor bør du nå også fokusere på å bygge en viss mengde muskelmasse – selv om målet ditt til slutt ikke skulle være å bli “så stor”. Vekt og kroppsstørrelse forteller også sjelden hele sannheten om hvor bra trent man er eller ei, og det er derfor ikke fordelaktig å bare ha vekt som måleenhet for å måle kroppsformen! 

Les også: Denne feilen må du ikke gjøre! 

I dag skal jeg derfor her presentere et treningsprogram for deg som lettere vil la deg bygge så mye muskelmasse som mulig, nettopp fordi dette er en smart måte å trene på – enten du skulle ønske å bli slank[ere] eller sterk[ere]! 

Programmet for deg som vil bygge muskulatur:

Økt 1: Bein og skuldre

Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 5-8 reps.)
– Markløft med stang (3-4 sett med mellom 6-8 reps.)
– Skulderpress med stang (3 sett med mellom 6-8 reps.)
– Gående utfall med stang (2 sett med 10 skritt på hvert bein, på hvert sett)
– Sidehev med manualer (3 sett med mellom 8-12 reps.)
– Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 8-12 reps.)

Gående utfall med stang

 

Økt 2: Bryst og biceps
 
Varm godt opp, og start så med: 
– Benkpress med stang (3-4 sett med mellom 5-8 reps.)
– Skråbenk med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 reps.)
– Stående bicepscurl med EZ-stang (3 sett med mellom  5-8 reps.)
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-10 reps.)

 Avslutt med tre sett med dips, og så mange reps. du klarer på hvert sett. Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt. 

Bicepscurl med EZ-stang!

Ha en hviledag i mellom!

 

Økt 3: Rygg, triceps, og mage

Varm godt opp, og start så med: 
– Pullups (3-4 sett med så mange reps. du klarer på hver. Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt.) 
– Markløft med manualer (3-4 sett med mellom 6-10 reps.)
– Stående roing med stang (3 sett med mellom 8-12 reps.)
– Franskpress (3 sett med mellom 8-12 reps.)
– Dips (2-3 sett med så mange reps. du klarer. 
Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt.) 

 Avslutt med rugghev og benhev, og 2 sett på hver og med så mange reps. du klarer på hvert sett. 

Dips med vektbelte

Økt 4: Skuldre (del to), og legger 

Varm godt opp, og start så med: 
– Sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 reps.)
– Fronthev med én vektplate (2 sett med mellom 8-12reps.)
– Stående tåhev (1-2 sett med så mange reps. du klarer på hver)
– Foroverbøyd sidehev med manual (2 sett med mellom 8-12 reps.)

Avslutt med Geriljakardio eller annet høyintensivt arbeid på tredemølla.


Fortsatt God Jul, men la oss bygge helårskroppen nå!! 
Cornelis
 
#Nettavisen #trening #GodJul #jul #treningsbloggen #trene #CornelisElander  

Julaften utfordring: Hvor mange klarer du?


Det er jul, og det er klart for god mat, gaver, og en fredfull tid med venner og familie. Likevel; før vi setter kniven og gaffelen i ribba har jeg en utfordring for deg som jeg håper (og tror) du tar på strak arm: 

#CornelisUtfordring
Dagens utfordring fra Hollywoodtreneren er rett og slett bare følgende: hvor mange push- og situps klarer du?

Kjør så mange du klarer, mens du for eksempel ser på “Tre nøtter til Askepott” denne julemorgenen! 

Stå på, og riktig God Jul! 
Cornelis

#Nettavisen #trening #GodJul #Norge #CornelisElander

Derfor feiler nyttårsforsettene dine!


Vi går mot slutten av året, og om noen få dager ringer vi et nytt år inn. Med dette følger gjerne også de sedvanlige “nyttårsforsettene”, mens jeg skal her forklare hvorfor jeg rett og slett mener dette blir oppskriften på “failure”… 

Les mer på: Corneliselander.com

Antiklimaks
Mange av oss har nemlig planer om å bli en “ny og bedre” versjon av oss selv i det nye året, og de vanligste forsettene er vel gjerne at man skal begynne å trene, spise sunnere, eller for eksempel slutte å røyke. Å tro at den beste oppskriften på dette da er å satse på at den nye og [mye] bedre versjonen av deg selv vil våkne opp første nyttårsdag, mener jeg imidlertid blir oppskriften på “failure”. 

Nyttårsaften er nemlig for de fleste synonymt med mye fest og moro, så at 1.1.2015 blir den mest produktive og “riktige” dagen å starte ditt nye liv på mener jeg er veldig uheldig og potensielt kan gjøre mer skade enn godt. Man har jo da fra dag én startet det nye året på feil måte, og jeg er redd du vil føle dette som litt “antiklimaks” og ødelegge dine nye “spirit” allerede fra første stund. Planen er kanskje å stå opp på andre siden av nyttårsfeiringen med nytt mot og mening, mens du nok i realiteten heller kommer til å karre deg bort til nærmeste kjøleskap for påfyll av ny usunn mat og drikke…

I tillegg er jeg også en motstander av å gå fra en ekstrem ting til den andre, og vi vet av erfaring at de som for gjerne starter opp “hardt og gæli” med trening i januar og februar aldri opprettholder jevnlige og gode treningsrutiner året igjennom! 

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
Mitt etterhvert velkjente motto for ordentlig god kroppsform er altså at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og hyppighet er nemlig for folk flest kanskje det viktigste stikkordet å tenke på når det kommer til trening. Man kan nemlig trene med selv verdens beste treningsprogram og så hardt og tøft en bare vil, men trener man også ikke ofte nok så vil man aldri få det til!

Derfor råder jeg deg til å ta på deg joggeskoene og starte treningen allerede i dag! Tanken bak nyttårsforsettene er i prinsippet god, mens de i den virkelig verden gjerne har liten effekt. For der ute er det å tro på nyttårsforsetter rett og slett det samme som å tro på julenissen… 

God Jul, og husk altså å trene litt også nå i jula!
Cornelis

 #Nettavisen #trening #treningsbloggen #CornelisElander #CornelisUtfordring #bilder #trene #GodJul 

Er det greit å være feit?

Tjukk, feit, eller overvektig. Er det greit å være det, eller bør vi alle ta ansvar, og spise sunt og trene regelmessig? 

Les mer på: Corneliselander.com

Med rundt 1.000.000 overvektige i Norge, og rundt 100.000 som sliter med ekstrem overvekt og fedme er det klart dette koster, og vil koste, samfunnet mange, mange milliarder i tiden framover. Ei heller er vi som nasjon eller folk tjent med å ha en befolkning som stadig kommer i dårligere og dårligere form. Så er det da greit å være overvektig? Er det å innta flere kalorier enn du forbrenner ok, eller bør vi nå kunne forlange at alle tar ansvar for egen kropp og helse?

Følg meg gjerne også på Facebook! 

Daglig prøver jeg, blant annet gjennom min egen #CornelisUtfordringInstagram og gjennom intervjuer og saker i radio, tv, og magasiner (som her på Side3) å promotere en sunn og mer “fit” livsstil for folk flest. Om du spør meg om det er “greit” at folk er ute av form, og eventuelt har noen [eller mange] kilo for mye, så vil svaret mitt selvsagt alltid være at jeg gjerne skulle ha hjulpet dem det gjelder med å oppnå det som måtte være deres “idealvekt”. Likevel må ikke vi trenere glemme at det kan ligge mange forskjellige historier bak noen kilo for mye, og vi skal også være forsiktig med å ta alle under én kam og for eksempel påstå at det kommer av “giddalaushet”. På samme måte som mange sliter med å gå opp i vekt og legge på seg, er det også mange der ute som av ulike årsaker sliter med å gå ned/holde en “riktig” vekt.

Les også: Lyst på stram mage? 

Dette var også noe jeg fikk bekreftet da jeg tidligere i høst skrev innlegget;  “Overvektig? Da vil jeg høre fra deg!”, der responsen var helt enorm! Jeg satt i uker i etterkant og leste rørende emails fra personer som fra over hele landet hadde sendt inn sine mest personlige og dypeste hemmeligheter. At problemene bare skyldes litt for dårlig egeninnsats og noen måltider for mye dør selvsagt på sin egen urimelighet. De færreste synes nemlig det er skikkelig gøy å være veldig overvektig, og de fleste prøver faktisk å gjøre noe med det…

Likevel må vi, og særlig personer som meg som jobber med dette, også ha forståelse for at kanskje ikke alle heller har et stort ønske om å bli veldig tynn, og det må vi også ha respekt for! Hadde vi alle også vært like tynne og sett like ut, så ville også verden sett veldig, veldig kjedelig ut.. Og forøvrig er ikke det å være tynn nødvendigvis det samme som å være sunn…

Selv ønsker jeg bare å få hjelpe så mange som mulig med å nå det som måtte være deres idealvekt, enten dette skulle være å gå opp eller ned i vekt. Jeg er motstander av typiske “sulte-dietter”, og liker heller selv å promotere en proteinrik kost og hard trening – for en sunn og sterk kropp! Likevel skal jeg også ha full forståelse for deg som kanskje ikke er så interessert i å forandre noe som helst med egen kroppsform eller størrelse – enten du måtte ha noen, eller mange, kilo “for mye”. 

For nei, jeg mener ikke det er greit å være feit. Jeg mener det faktisk er en menneskerett!
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #trening #treningsbloggen #CornelisElander

Trening og sex


Jeg blogger hovedsakelig, som mange av dere allerede vet, om trening, riktig kosthold, og litt om hvordan jeg ellers hjelper mine klienter i hverdagen. Det er imidlertid én ting jeg aldri kommer til å blogge om… 

Les mer på: Corneliselander.com

Sex
I går mottok jeg en forespørsel i kommentarfeltet fra en innsender som lurte på om jeg ikke kunne blogg litt om sex. Personen lurte på om ikke dette var bra trening (noe det forøvrig er), og ville derfor gjerne høre mitt syn på saken. Temaet er interessant, og det er sikkert mange av dere som gjerne vil vite hvor mye man forbrenner ved slik aktivitet og mine anbefalinger, tips, etc. 

Det kommer jeg imidlertid aldri til å skrive om.. 

Bakgrunnen for dette er at det allerede finnes et hav av andre blogger der ute som skriver om emnet, og flere av disse er sikkert også mye mer erfarne og flinke på området enn det jeg er.. Jeg velger altså heller å skrive om det jeg har peiling på, og kaster meg derfor ikke på bølgen om å skrive om sex. Og det selv om sex selger, og det sikkert ville dratt mange klikk…

God lille-lørdag, og husk å trene i kveld 😉 
Cornelis 

Dette vil redde deg denne jula…

For deg som kun ønsker, eller har muligheten til, å benytte deg av noen enkle hjelpemidler hjemme har jeg her samlet sammen åtte av mine personlige favoritter for deg å benytte jula igjennom. Benytter du deg av disse enkle, men effektive, øvelsene vil nemlig kroppsformen og jula bli reddet!

Følg meg også gjerne på Instagram

– Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og lett tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene dine på en liten forhøyning! 

Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, mage, og midje “falle” ned mot underlaget!

– Side-, front-, og foroverbøyd sidehev (med manualer eller treningsstrikk) 
Her liker jeg å kjøre alle tre øvelsene sammenhengene, rett etter hverandre, og gjør slik disse tre øvelsene om til én. Kjør da for eksempel 6 repetisjoner på hver øvelse, under hvert sett, og kjør 2-3 runder på dette.

Sidehev, fronthev, og foroverbøyd sidehev – her vist ved hjelp av en treningsstrikk.

Følg meg også gjerne på Facebook

– Rygghev (for eksempel på en Swissball
)
Om det er noe vi nordmenn trenger å trene mer av så er det rygg! Klart knebøy og markløft vil være gunstig og fordelaktig å benytte, men er det slik at vi alle har mulighet til å trene disse flotte baseøvelsene for eksempel hjemme? Trolig ikke, og mitt personlige ønske er å få ALLE nordmenn til å bli mer aktive, og da er dette en flott, og for mange viktig øvelse å ha med. Nettopp så man (etter hvert) lettere klarer å kjøre gode, tunge øvelser som knebøy og markløft!

– Dips på benk/kasse
Dette er særlig en gode øvelse for dere damer der ute som ønsker å trene bort, eller motvirke, det såkalte “grevinnehenget”. For JA du kan trene det bort, og NEI det gir deg ikke store overarmer av den grunn!

– Bicepscurl (enten med manualer eller treningsstrikk) 
Her er det mange som gjerne sier; “Men Cornelis, jeg har ikke tilgang på vekter”. Mitt svar er da veldig enkelt; fyll opp for eksempel to bøtter med vann, og vips så har du de to tunge manualene du trenger!

– Cornelis Planke Pushups på Swissball 
Min selvkomponerte øvelse som mikser planken og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert, slik at det også utfordrer balansen din. Planken blir ofte, utifra EMG-målinger, sett på som en av de beste mageøvelsen, mens jeg personlig mener at denne er enda bedre, og det av den enkle grunn at det rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig! I tillegg er den altså også ypperlig å benytte seg av enten man er hjemme, eller ute på reise! 

– Crunches på Swissball 
Crunches er mye bedre enn vanlige situps, og for en enkel og grei måte å få inn litt arbeid på magemuskulaturen i hverdagen (mens en for eksempel ser på tv i stua) er dette en god øvelse å kjøre! 

– Statiske knebøy 
Denne kan ikke erstatte vanlige knebøy, men kan fint være et supplement, eller en ypperlig øvelse å variere med. Personlig mener jeg nemlig at variasjon er et viktig nøkkelord mange av oss trenere glemmer å tenke på, og selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!

God jul, men husk [også] å trene folkens!!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #CornelisElander #CornelisUtfordring 

4 ting du trolig ikke visste om meg…

Her er fire ting du trolig ikke visste om meg:

1. Jeg var medlem av en sjakklubb som liten…
Ja, jeg har til og med pokaler å vise til 🙂 

2. Jeg gikk fra 1-9 klasse på samme skole som Jens Stoltenberg, Nicolai Cleve Broch, Jon Almaas, og noen av kongebarna i dag går; Rudolf Steinerskolen 

Følg meg også gjerne på Facebook!  


3. Jeg er oppkalt etter Cornelis Vreeswijk…
(og siden har jeg gjort alt i min makt for ikke også å ligne på ham 😉 )

4. Jeg fløy for første gang som 17åring! 
Alle i min nærmeste familie er redde for å fly, og jeg vokste derfor opp med å kjøre Europa rundt på biltur. Ca. 1mnd. pleide vi hver sommer å være på tur, og det var altså ikke før jeg begynte på videregående skole (og skulle på klassetur til Italia) at jeg satte mine føtter på innsiden av et fly… Siden har jeg dog “made up for it”, ved å være på vingene og ute og reist så å si hver eneste måned året rundt… 

God lørdag fra trener´n i Cali 🙂 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#trening #iform #treningsbloggen #Nettavisen #CornelisElander #lørdag #helg #blogginnlegg #fitness #trener 

Dagens øvelse: EN ARMS TRICEPSPRESS


Flott øvelse som både isolerer og tar veldig godt på det som faktisk opptar mesteparten av overarmene, triceps.

For mange er store og/eller sterke armer viktig eller ønskelig, og her er en av de beste måtene du kan oppnå nettopp dette på. Én arms tricepspress (over hodet) er nemlig en av de beste måtene å bygge store, sterke overarmer på. Og husk; overarmene dine består [prosentvis] av mer triceps- enn biceps muskulatur…

Følg meg også gjerne på Facebook!

Slik gjør du: Grip tak i en hantel og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen eller vekten ned og bak hodet, før du igjen presser kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk. Avhengig av ønske og mål kan reps antallet ligge i størrelsesordenen 4-5 på det minste, og opp mot 10-12 på det meste.

Les også: Slik får du store armer!

Stå på, og god helg! 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM 

#Nettavisen #treningsbloggen #trene #bilder #helg #fredag #hverdag #innlegg #blogginnlegg #Norge #weekend #gym #trene