Melding til deg som er feit:

Er du såkalt «feit», stor, eller overvektig? Da bør du fortsette å lese her…

Vi nordmenn blir stadig større og større, og selv jobber jeg daglig for å hjelpe så mange jeg kan med å bygge en sunnere og sterkere kropp. Men er det virkelig sånn at du trenger å være syltynn eller ha en viss størrelse for å være sunn? Og bør det å gå ned i vekt egentlig være målet i seg selv?

I disse corona tider er det mange som sliter med å få på plass nok trening og mosjon, og samtidig er det mange som også sitter mer på sofaen og kanskje inntar mer [usunn] næring. Så føler du at du kanskje sliter litt med ekstra vekt og fett?

Hvor stor du måtte være har likevel egentlig veldig lite å si hvor sunn eller i hvor god form du egentlig har. Jo da, mye fett rundt særlig mageregionen er ikke særlig sunt eller nevneverdig bra, MEN ikke la stresset og maset om å brenne bort fettet stoppe deg fra å leve et godt liv eller faktisk hindre deg fra å oppnå resulter og god helse! Og jo mer du stresser, jo vanskeligere vil det nettopp også bli å oppnå målene –  og det er samtidig også viktig å understreke at det å være tynn og slank ikke automatisk betyr det samme som god helse og en sunn kropp..

Det handler som så mye annet her i livet om balanse, og ikke minst hva som passer for deg. Mange kan også være veldig store, men samtidig ha både god helse og styrke – så hva badevekten til enhver tid måtte vise er i seg selv ikke nødvendigvis der fokuset ditt bør ligge!

Til slutt vil jeg også understreke at det nok er nettopp deg – ja, den du ser i speilet hver morgen – som faktisk er din største fiende og kritiker…Og de rundt deg tenker nok IKKE halvparten så mye negativt om deg som nettopp du gjør. Eller som du kanskje forestiller deg at de gjør.

Ja, vi nordmenn blir større og mange litt tykkere, men fokuset bør heller være å innta sunn kost og trene enn å pushe på for å bli minst/tynnest mulig. Mine råd er at du bør prøve å trene minst et par, tre styrkeøkter i uka, og gjerne bevege eller bruke kroppen litt hver dag. MEN dette har ikke noe med hvor mange kilo “for mye” du måtte besitte eller ei, eller hva som bør være ditt fokus når du går og trener. Tenk heller positivt og vær glad og fornøyd for den kroppen du har – for det er nettopp det som teller og som faktisk er virkelig skjønnhet ❤️

God ny uke fra trener’n i Hollywood

Cornelis 

 

Får du ikke trent? Slik spiser du til en stram mage!

 Vanskelig å få trent i disse dager, og du ellers sliter med å holde deg unna godteskålen? Her er hvordan du faktisk kan SPISE deg til en strammere kropp og mage:

Opp i muskelmasse, og ned i fettprosent

Frokost
Personlig er jeg fan av å starte dagen på en rolig og fin måte, med en sunn og god frokost. Dette er også måltidet der du også lettere kan unne deg litt flere kalorier og karbs, og hvordan en typisk “Cornelis frokost” ser ut kan du lese mer om her.

Mellommåltid(er)
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg da et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og da er kun et par, tre måltider om dagen gjerne ikke nok for de fleste av oss.

Protein metter bedre
Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil også kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen nå i disse vanskelige tider. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer, selv i hvilemodus, så det å få i seg nok protein er ikke bare viktig for de av oss som ønsker å legge på seg muskelmasse!

Middag
Så er vi kommet til måltidet der du også med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver ikke dette å være usunt!

Kvelds-/nattmat
Til kvelds kan det være lov med [bittelitt] mørk sjokolade, og gjerne litt nøtter og frukt. Eller gjerne en god, sunn proteinbar 🙂

Her er hvordan jeg spiser gjennom en vanlig dag:
Frokost: 1-2 egg, brød med magert pålegg
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein.
Etter trening: Proteinshake á 20-30 gram protein
Middag: rent kjøtt eller fisk, og ris, søtpoeter eller pasta
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og nøtter

Har du spørsmål om kosthold eller trening? Send meg gjerne en direkte email!

 

Her er tilskuddet du bør ha i tøffe tider

 Her er hva jeg mener det kan være lurt for deg å ha i skapet hjemme i disse til dels tøffe tider:


Få også -20% på alle mine favoritter via denne linken


Sørg for å ha nok protein i skapet!
I disse dager, og særlig med tanke på hvordan så mange nå ikke får gått på treningssenteret og trent noe særlig, vil det å innta nok protein (karbs får du lettere tak i gjennom kjappe, til dels dårlige, løsninger over alt) være ekstremt viktig. Ikke bare for å opprettholde muskelmassen og sunn, sterk kropp, men også mtp om det skulle bli vanskelig[ere] å få tak i ting som kylling eller kjøtt. Man ser det verden over at folk nå hamstrer og butikkene tømmes. Og da kan feks det å ha en dunk med proteinpulver i skapet hjemme være lurt…

Sunt fett og nøtter
Sunt fett er alltids smart og bra å ha, og her er min personlig favoritt. Bruker du også denne linken får du i tillegg ytterlig -20%! Nøtter holder seg også godt over tid, og disse har et høyt innhold av umettede fettsyrer og kostfibre. I tillegg er det en optimal kilde til ekstra protein, og de smaker også utrolig godt!

Sunt, søtt, og godt
Nå som mange oss tilbringer mer tid hjemme [og trolig foran TV skjermen] kan også det å ha noe litt søtt og godt også være ønskelig. Men godteri behøver ikke å være det samme som usunt og inneholde masse sukker. Disse er mine personlige favoritter, og smaker HELT VANVITTIG GODT! Dette er klassisk marsipan og sjokolade smak, men uten tilsatt sukker – og inneholder også masse protein! Prøv dem i dag, og bestill dine her med rabattkoden fra meg.

Sjekk også innom bloggen i morgen for treningstips og øvelser du kan utføre på stuegulvet hjemme i disse coronavirus tider.

Cornelis 

 

Pushups: – Du trener trolig denne øvelsen helt feil

Push-ups er en flott og fin øvelse som svært mange liker å benytte seg av til hjemmebruk, eller når en er ute og reiser eller ikke har tilgang på en masse utstyr. Men gjør du den egentlig riktig? Sjekk deg selv her.

Cornelis hjelper deg i form!

En av de vanligste og mest brukte øvelsene er også en som svært mange utfører feil. Push-ups er knallbra for brystkasse og overkropp generelt, og særlig er den fin å benytte seg av på ferie eller når du ikke har tilgang på en masse utstyr. Samtidig er øvelsen bare så bra som hvor riktig du faktisk kjører den, og her er hvordan du skal gjøre det:

Teknikk
En riktig utført push-up starter med en korrekt «planke», og det skal mer eller mindre gå en rett linje fra topp til tå. Det er kun brystkassen som så vidt kan berøre gulvet, mens hofte, midje, knær, og resten av kroppen IKKE skal kollapse ned mot underlaget – eller forandre posisjon underveis.

Slik skal du se ut i profil, der det kun er brystkassen som så vidt kan berøre underlaget.

Ikke slik; Hofte, midje, knærne, og magen skal ikke berøre underlaget!

Rumpa skal ikke skyte opp i været, og det skal altså være en rett linje fra topp til tå. 

Mange varianter
Nå finne det flere varianter du kan kjøre, alt ettersom hvor sterk du er eller hva du skulle ha som mål. Klarer du ikke å utføre en vanlig push-up finnes det knestående som alternativ. Ønsker du å konsentrere treningen mer rundt triceps kjører du en med smalere grep, eller du kan kjøre med slynge for variasjonens skyld. Du kan også kjøre en mer effektiv og tøffere versjon av øvelsen ved å plassere føttene dine på en liten forhøyning. Ønsker du imidlertid å kjøre den mest effektive kjører du denne.


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

 

WWW.CORNELISELANDER.COM

– Du har godt av 14dager fri fra treningen!

Ok, så leser i dag på BT at folk som er i korona-karantene drar på butikken og på trening!”?!=? WTF! 

Hva feiler det egentlig folk? Er du i karantene så betyr ikke det det samme som kun fri fra jobben. Og hvis du utgjør en smitterisiko så gå da i hvert fall ikke der det ferdes mange andre. Og du ikke minst konstant tar i ting. At det går an…

“Vi har fått meldinger om at personer som vi antok var i hjemmekarantene, lever som normalt bortsett fra at de ikke går på jobb. Tipsene går blant annet ut på at folk i karantene går på butikken og på treningssenter. Det må man ikke gjøre”, sier legevaktsjef Dagrun Waag Linchausen til avisen.

Jeg skjønner ikke engang at dette må snakkes om og forklares til voksne folk… Men beviser vel at såkalt hjemmekarantene ikke fungerer, og at myndighetene burde satt dem i isolat og karantene på sykehusene istede… Her ser du virkelig bunnen av folk, og hvorfor folk jevnt over verken er smarte eller “gode”. Særlig når dette altså [trolig] er unge, ellers ganske friske mennesker [siden de går på trening], og risikerer livet til andre som kan være i en utsatt gruppe… Jeg blir så sinna!

Du kan fint droppe å trene en 14dagers tid, og tenk på de andre i samfunnet der dette kan være forskjellen på liv og død…

BARE HOLD DEG HJEMME!! 
Cornelis 

– Jenter over 60kg ingen adgang

Jepp, det er meldingen som visstnok kommer fra flere russebusser i Bergen, før russetiden tar av på Vestlandet. Så hva mener du? Er dette bra, rett, og riktig å gjøre?

Som jeg skrev på Facebook siden min i går planlegger jeg selv å ta turen til Bergen i mai, for å sjekke formen til disse [guttevalpene] som mener at jenter over 60kg ikke bør ha adgang… 😁💪👊

Hva synes du? 

Late nordmenn…

Søndag, tid for kos, og å slappe av. Men er du nødt til å dytte i deg sjokolade, potetgull, og ligge på sofaen? Nei, vi nordmenn begynner å bli litt for late…

Da jeg var liten var sjokolade og søtt noe en gjerne bare fikk en gang i blant. Som til bursdagsfest, fredagsgodt, og feks til påske. I dagens samfunn ligger vi alle og slapper av foran TV’en nesten hver dag, bestiller maten på døra, og/eller heller nedpå med brus og potetgull. Ja, jeg gremmes litt når jeg tenker på hvor late vi alle er blitt (meg selv inkludert), Og tenker litt på hva våre besteforeldre ville ha tenkt om de som unge så hvordan vi lever i dag… Fortjener vi egentlig å være så slappe, daffe, og gjøre så lite? Hvilken krig og verdensfred har vi kjempet for, og på hvilken måte har vi liksom gjort verden noe bedre? 🤷🏻‍♂️

Hva mener du? Har vi det rett og slett for godt, og på tide å gjøre noe/stå på litt?

Elsker dette stedet!!

Puerto Banús, Marbella, og sør-Spania…

I fjor oppholdt jeg meg flere måneder i sør-Spania, og også i år planlegger jeg flere turer til den spanske solkysten. Har du vært der? Hva/hvor er eventuelt din favoritt? Personlig elsker jeg Marbella og særlig favoritten Puerto Banús [der jeg har mange gode venner, og blant annet kjenner borgermester-familien 🙂 ].

Kan ikke vente med å være tilbake!! (under litt bilder fra mine siste turer)