Sjekk ut disse spreke nordmennene!

God morgen, og takk for at du klikker innom treningbloggen! Det er onsdag, noe som her på bloggen betyr tid for å vise fram noen av dere! Hver onsdag framover vil jeg nemlig legge ut noen av de Instagram profilene som har tagget meg den siste uken, og profilere dere her på Hollywood bloggen. Vil du at jeg skal fronte deg? Tagg meg da @corneliselander !


@Arnesenpics


@Annhelenst


@Justandreas


@Askhusby


@Hegeyttri


@Nakken8


@Andreassen88


@Fun_Fitness_Freak


@Isabelheard1

Så vil DU ha din profil frontet her og ellers i sosiale medier av meg? Tagg meg da @corneliselander!

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #trening #fit #fitness #trening #bilder #instagram #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Bør damer ha muskler?


Photo ny: @fitnessnutalie

Tidligere i dag la jeg ut et bilde av fitnessutøver Nathalie Marie på Facebook siden, der jeg beskrev hvordan jeg synes det er flott med damer som har muskler. Dette skapte imidlertid kraftig reaksjon og storm…

– Æsj!
“Æsj” og “litt vel maskulint” var noen av kommentarene som tikket inn, og noe som fikk meg til å tenke. Er damer som har store, sterke overarmer og en stram kropp fortsatt litt “for mye” i 2015, og synes de fleste av dere at fitnessindustrien bare bør være forbeholdt menn? Selv mener jeg altså at jenter/kvinner som har muskler er flott og imponerende, og selv om det selvsagt er stor forskjell på konkurranseformen og “off-season” synes jeg det likevel er gøy å se når man har fikset den siste lille finpussen. Dette er jo ikke hvordan disse utøverne ser ut “til vanlig”, og det ligger mye forberedelser og jobb bak det du ser på scenen!

Nå kan ikke alle oppnå en slik kropp, og mange har kanskje heller ikke lyst på akkruat det, men vi må vel alle likevel kunne innrømme at dette er ganske imponerende?

La meg høre hva DU mener i kommentarfeltet under!

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #Side3 #bilder #fitness #fit #trene #treningsbloggen #CornelisElander

Du ser oss på Viasat 4 i kveld :)


Det er duket for fart og spenning når Emil “The Hulk” og undertegnede inntar Gumball bilene i “Verdens mest ekslusive bilrace” på Viasat 4 i kveld kl.22:30!

Håper du liker det du ser, og gi meg en tilbakemelding på hva du synes om showet i kveld kl.22:30!

– Cornelis

#Nettavisen #Side3 #Proteinfabrikken #Gumball3000 #bil #motor #Viasat4 #TV3 #Norge #trener #treningsbloggen #CornelisElander

Sjekk hvor lite du EGENTLIG trenger å trene


Det er klart for femte del av den ny serien min her på Side3 og bloggen, der jeg over de neste ukene kommer til å gi deg de beste rådene og tøffeste tipsene for at du skal kunne oppnå dine mål og få en rå kropp! Og i dag kan du lese mer om hvor lite du faktisk trenger å trene for å oppnå dette:

Les mer på: Corneliselander.com

Denne serien er altså satt opp med det målet for øyet at du skal kunne oppnå maksimalt med resultat og effekt av treningen, og være et program som skal være mulig for de fleste å få til i en stressende hverdag. For det hjelper lite om du trener med “verdens beste treningsprogram” om du ikke også har tid til å få det på plass i din travle hverdag. Og trenger, eller rettere sagt, bør du trene flere timer hver dag? NEI!

Fire av fem nordmenn beveger seg for lite, kan en stor norsk undersøkelse utført av Norges idrettshøgskole på oppdrag fra Helsedirektoratet vise til. Problemet med at “alle” trener er nemlig som forsker Sigmund A. Anderssen utdyper overfor NHI.no at “mange overdriver hvor mye de er i bevegelse”. En av hovedgrunnene til dette mener jeg at ligger i at den velkjente “dørstokkmila” blir for høy/vanskelig å komme seg over – når programmene og oppsettene du gjerne får presentert forteller deg at du må bruke timer hver dag for at det skal gi noen effekt… Og det er det klart de fleste av oss ikke har tid til! Som jeg alltid sier mener jeg at de beste resultatene kommer av å “trene hardt, kort, hyppig, og riktig!”.

Les også: – Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Det folk ønsker
Veldig ofte får jeg tilbakemeldinger og signaler på hva dere lesere faktisk ønsker å oppnå, og stort sett går det mye i strammere rumpe og mage. Når man da (som jeg skrev om i forrige uke) kan sove seg til sixpack, er det klart at treningen ikke er alt du bør fokusere på skal du komme i form [på en smartest mulig måte]. Om du da i tillegg legger opp treningen og ditt program slik at du trener intense, effektive økter, og for eksempel implementerer geriljakardio framfor å utføre langdrøye kardioøkter (som verken gir de beste resultater eller hjelper deg på motivasjonen) bør det for de fleste av oss være mulig å få på plass nok trening i hverdagen uansett hvilket [kropps-] mål og ønske du måtte ha. For alle har vi tid til en 20-30 minutt, fire eller fem ganger i uken, og om du sier noe annet så lyver du enten til meg eller deg selv 😉

Så hvor mye trenger du egentlig å trene? Vel, svaret her er selvsagt veldig individuelt, men min mening er at de fleste ikke bør trene mer enn maksimalt 40-50 minutter av gangen, mens mange [som nevnt over] kan ha stor glede av økter som ikke tar mer enn 20-30 minutter. Før du nå roper et alt for høyt “HURRA” er det imidlertid viktig at du merker deg at jeg altså mener du må gjøre dette minst 4-5 ganger i uken – for som sagt er hyppighet mye viktigere enn selve lengden på øktene.

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

Dine30 og #CornelisUtfordring
“Dine30” er en motivasjonskampanje helsemyndighetene lanserte i fjor for å motivere folk flest til å trene/bevege seg litt hver dag. På samme måte som min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier går altså ikke dette ut på rene “treningsøkter”, men at du er aktiv og rett og slett bruker kroppen litt hver dag. Om du da i tillegg trener hard og riktig styrketrening [i under en halvtime om dagen] ved siden av, så bør du altså være godt i mål!

Til slutt en ganske morsom video laget av Helsedirektoratet for å få deg til å bevege deg mer 🙂

93733620


Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp – del fem:
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang 
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
V ups (på benk)
1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
– Leg curl
(4 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1
V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.

Avslutt så med:
– Gående utfall
(2 sett med ti skritt på hvert ben på hvert sett) P2

Økt 2: Bryst, biceps, og kardio
Varm godt opp, og start så med:
– Floorpress med stang eller manualer (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
– Skråbenk med stang 
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Hammercurl med manualer 
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Dips P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og mage/core
Varm godt opp, og start så med:
– Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
– Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt med to runder på:
– Cornelis Planke Pushups på Swissball 

Økt 4: Rygg, triceps, og battling rope
Varm godt opp, og start så med:
– Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
– Nedtrekk (3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Stående roing med stang 
(3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Franskpress med EZ-stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Rygghev (2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Avslutt denne økten med:
– “Battling rope” i fem minutter for fettforbrenningen.

—————

Nå er det imidlertid slik at ikke noe treningsprogram passer for absolutt alle, og skal du oppnå maksimal effekt for akkurat deg og dine mål og ønsker er det å få satt opp et skreddersydd program for dine mål og behov eneste vei å virkelig gå!

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

CornelisWWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Maarud ber VG droppe «potetgull». Selv synes jeg vi alle bør gjøre det…

Foto: Forbrukerrådet

Nylig ble VG Vektklubb bedt av potetchipsprodusenten Maarud om å droppe ordet “potetgull”, mens jeg selv foreslår at vi står sammen med VG i denne saken og dropper det alle mann!

Les mer på: Corneliselander.com

– Det heter Potetgull®
“Maarud ber VG Vektklubb droppe «potetgull»”, sto det å lese på VG.no i går etter at avisen visstnok skal ha omtalt et bredt spekter av snacks og chips som “potetgull”. For det skal altså avsluttes med en ® (husk det neste gang du ber om det på butikken…), og er visstnok bare forbeholdt Maaruds egne chips varianter. I et brev datert 24. september ber marketing manager Karin Baumann i Maarud VGs vektklubb om ikke å bruke ordet potetgull i artikkelen. Her er utdrag fra brevet:

For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere nok mitt syn på dette, men nå som Maarud først har startet debatten; hvorfor stoppe der? Hvorfor er det bare VG som bør droppe dette, og hvorfor kan vi ikke alle mann både droppe å si OG droppe å kjøpe det? Vi nordmenn spiser nemlig virkelig mye av dette, og ifølge fabrikantens egne hjemmesider inntar vi i gjennomsnitt så mye som 6,4 kg i året – noe som også gjør oss til en av de største snacksnasjonene i verden! Er det rart vi bare blir feitere og feitere…

Så hvor er alle ernæringsekspertene som gang på gang går etter sunt protein- tilskudd [som de fleste av oss faktisk kan ha nytte av], mens de tier helt om disse opplagte usunnhetene? For som VG Vektklubb skriver om de “sunnere” variantene de har testet: «Joda, de er litt bedre snacksalternativ til vanlig potetgull når det kommer til fett- og kaloriinnhold, men helsekost blir det aldri. Spesielt ikke hvis du ender opp med å spise en større mengde av de “sunne” flakene».

Testen viser nemlig at de “sunne” alternativene fortsatt inneholder mye fett, men også urovekkende mye salt! Og personlig synes jeg det er trist at vi i 2015 fortsatt ligger på “chips” toppen i verden da dette er “snacks” jeg selv ikke ville rådet min verste fiende å kjøre i seg… Personlig mener jeg nemlig at VG ikke er de eneste som bør droppe “potetgull” i tiden framover, men at dette bør gjelde for oss alle. Hvem er med meg?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #mat #iform #trene #Norge #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik får du sterke armer denne helgen


For menn (og også stadig flere og flere kvinner) er det særlig én ting som står høyt på ønskelisten; store, sterke armer. Så i dag gir jeg deg derfor oppskriften på nettopp det!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg skal ikke i dag gå veldig komplisert inn på alle aspekter som kan gjøre at du eventuelt ikke oppnår store og sterke armer, men rett og slett bare gå rett på hva som faktisk vil gi deg det;

De beste øvelsene
Under har jeg listet de (i mine øyne) viktigste øvelsene du kan benytte deg av skal du oppnå dette, og la meg gjerne [feks ved å tagge meg på Instagram] vite hva du synes om disse øvelsene!

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

1. Bicepscurl med stang
Det finnes mange varianter av bicepscurl der den tøffeste, og viktigste, er med EZ-, eller rett vektstang. I dag viser jeg sistnevnte, og benytter du deg av disse to måtene å angripe muskulaturen på er du allerede langt på vei mot ditt ønske om større armer.

Viktig å huske på: aldri lener deg bakover i løftet – da løfter du for tungt!

Slik gjør du: Ta tak i stangen med et underhåndsgrep, og hold med skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, skuldrene nøytrale, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig sammen på toppen. Senk så stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3-4 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner på denne.

2. Bicepscurl med manualer
Neste øvelse på listen vil for mange være enklere å få på plass – fordi alt du trenger rett og slett bare er et par manualer, eller for eksempel to bøtter med vann. For definisjon, og god gjennomføring er den også helt i særklasse, og den være en lettere øvelse for mange også å utføre på egenhånd. I tillegg er den kanskje viktigste årsaken til at du bør trene med manualer at du lettere vil kunne kontrollere at begge sidene av kroppen er like sterke, og at du dermed lettere oppnår optimal kroppssymmetri. Trening med vektstang kan nemlig kamuflere eventuelle svakheter, og over tid gjøre at du bygger opp (eller forsterker) naturlige forskjeller vi alle har fra en side av kroppen til den andre. Ved hjelp av manualtrening vil du dermed lettere kunne oppdage slike problemer og forebygge dette – i tillegg til at du også stort sett vil ha en mer naturlig bevegelsesbane i selve løftet!

Slik gjør du:
Stå oppreist, mens du holder en manual/vekt på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av øvelsen. Skvis (flex) muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3-4 tyngre sett med mellom 8-12 repetisjoner på denne.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Overarmen skal også stå mer eller mindre helt stille under hele bevegelsen.

3. Franskpress med EZ-stang
Når det kommer til tricepstrening er det særlig en øvelse jeg mener er helt essensiell, skal du oppnå maksimal hypertrofi, og det er franskpress!

Slik gjør du:

Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner på denne.

Les også: Armtrening – Cornelis style!

4. Dips
Dips er øvelsen jeg selv mener kanskje er den viktigste du kan legge inn i ditt program for triceps, men også for overkroppen generelt. Denne kan enten utføres med kun egen kroppsvekt, i apparat med støtte under knærne, eller du kan utføre den med et vektbelte rundt livet for økt motstand [som vist på bildet].

Slik gjør du:
Senk kroppen, med oppreist holdning, til overarmene er omtrent parallelle med underlaget (90 grader i albueleddet), og løft deg så opp igjen til utgangsposisjon.

Kjør 3-4 sett på denne med så mange repetisjoner du måtte klare på hver [prøv å få til rundt 10-15, eller flere].

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

God helg fra Hollywood! 
– Cornelis

#Nettavisen #trening #trene #Side3 #helg #fredag #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Jeg vil høre fra DEG!

Det er torsdag, noe som her på bloggen betyr tid for et motivasjonsinnlegg. Så hva kan jeg gjøre for å hjelpe deg til å ville trene mer, spise bedre, og ellers leve på en sunnere måte? Vel, først og fremst vil jeg starte med å høre hva nettopp DU sliter med. Hva mener du er grunnen til at du eventuelt ikke får tid til å trene [nok], hvorfor velger du de mindre sunne valgene når du går på supermarkedet eller for eksempel er ute og spiser? Og ikke minst hva kan jeg og bloggen gjøre for å hjelpe deg mer [hva vil du lese mer om, hvilke type tips/artikler foretrekker du, etc.].

Slike tilbakemeldinger er GULL vært for meg – slik at jeg bedre kan hjelpe deg! Så send meg en direkte email, legg igjen en kommentar under, eller tag meg feks i dine bilder på Instagram, og la meg vite hva du trenger hjelpe med, og ikke minst ønsker å se mer av her på bloggen!

For det er ikke sant at “alle trener” og/eller spiser sunt (det viser nettopp flere undersøkelser og ikke minst den generelle helsetilstand at ikke stemmer) – så la meg vite hva jeg eventuelt kan gjøre for å hjelpe DEG, og la oss bygge Norge til verdens sunneste nasjon!

God torsdag fra trener´n din i Hollywood!
– Cornelis

www.corneliselander.com

#Nettavisen #trening #iform #trene #bilder #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik trener nordmenn

Hei, og takk til deg som følger meg her på bloggen, og ellers i sosiale medier! De siste dagene har jeg blant annet på Instagram bedt om å få se DEG som følger meg, og hvordan du trener. Her er noen av bidragene jeg fikk: 

De siste dagene har jeg etterspurt sporty treningsbilder fra mine følgere blant annet på instagram, fordi jeg nettopp ønsker å motivere flere av leserne på Nettavisen til å trene mer og oftere. Vi nordmenn blir stadig bare feitere og feitere, men samtidig er det også mange som trener ekstremt bra og mye. Mitt mål er da å prøve å formidle noe av den treningsgleden og inspirere flere til å også å bli “bitt av basillen”, og med slike bidrag burde ikke det være noe problem…;

@clarissabergh                                                                                              


@ulrikgiske


@jekl77

@camillayong

@linnbeateaunan

Vil du bli frontet?
Så vil du bli frontet på Hollywood bloggen, og vise Norge hvordan man bør trene, spise, eller kanskje du har en flott treningsplass du vil vise fram som du mener resten av oss bør se? Vel, tag meg da på Instagram @corneliselander – så kanskje finner du deg selv her 🙂

God treningsonsdag til dere alle, og la oss gjøre Norge til verdens sunneste nasjon!
– Cornelis

#Nettavisen #trening #bilder #instagram #motivasjon #Norge #trene #kosthold #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander