– Vil du skjenke meg i kveld?

0
0
1
491
2387
Brawerman Elementary School
49
13
2865
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:Cambria;}

Etter å ha lest det flotte innlegget til Kjell-Ola Kleiven tidligere denne uken, der jeg selv kjente meg igjen i mye av det han beskrev, følte jeg også for å følge opp med et innlegg der jeg ser litt nærmere på hva [vi] avholdsmenn egentlig kan drikke, og blir tilbudt, på byen i Norge. 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Jeg har aldri vært noen stor-drikker, og drikker i dag så å si ingenting. Likevel ser jeg ikke på meg selv som noen “avholdsmann”, og drikker en sjelden gang (én drink) om det er helt ytterst “nødvendig” (slik som da jeg var med på 4-stjerners middag på TVNorge for noen måneder siden). I “gamledager” bukket jeg imidlertid lettere under for presset, og det skal sies at det i vårt lille land ikke alltid er like lett å være praktiserende ikke-drikker (selv om Kleiven trekker fram flere gode eksempler i sitt innlegg). På mange måter kan du si at det finnes et visst nasjonalt “gruppepress”, og du skal rett og slett være ganske sterk (både psykisk, og noen ganger fysisk) for å holde ut. Jeg vil også tørre å påstå at det er mye enklere å være avholdsmann i USA enn i Norge, og når mine amerikanske venner lirer av seg deres kunnskap om Norge er det særlig tre ting som kommer opp; 

1. Alle nordmenn er blonde – så hvorfor er ikke du Cornelis? (ja, de spør meg gjerne rett ut om det  🙂 )
2. Alle nordmenn er vikinger (vel, igjen kommer jeg til kort der jeg nok verken har båt- eller overlevelseskunnskaper [i skog&mark] nok til å kunne klassifisere meg selv som en ekte viking..)
Og 
3. Nordmenn drikker MYE…

Så igjen skuffer jeg, og mine venner her borte begynner av og til å lure på om jeg egentlig er norsk. Ofte må jeg faktisk “bevise” det ved å si noe på norsk, som de selvsagt ikke er de rette til å vurdere meg på det 🙂 

Denne flotte gjengen var veldig klare for å skjenke meg 🙂 

Men nå tilbake til innledningsspørsmålet; er du klar for å skjenke meg noe sunt og alkoholfritt i kveld? For hva kan egentlig personer som Kleiven og jeg drikke på byen som ikke inneholder alkohol? I sydligere strøk kunne vi (til langt på natt) ha nippet til en kopp nylaget espresso, og her i USA kunne vi plukket fra utallige non-alkoholic varianter som lett kunne ha lurt selv de mest drevende øyne til å tro at det var noen “ekte” dråper i glasset. 

I Norge må du imidlertid være forberedt på sukkende blikk og litt oppgitte ansatte bak bardisken når du ber om din “Cola-light” [med lime]. For nei, det er ikke alltid like lett, eller kult, å være “avholds” på byen i Norge, og noe jeg selv mener vi bør gjøre det kulere å være! Myndighetene klager over at vi drikker for mye, men da bør de også gjøre det mulig for restaurantbransjen å kunne tilby oss sunnere og bedre alternativer. I dag er dette vanskelig da det kun er alkoholen de tjener på, og kaffemaskinen skruer de for som oftest av etter klokken ti…

Les også: Slik får du superformen nå!

Så her er min egen lille oppfordring til bransjen; tilby et større utvalg av alkoholfrie drikker som dere heller kan ta mer betalt for! Gjør det til business, men gjør det også mulig for oss som ikke ønsker alkoholholdige drikker å bestille “anstendige” drinker, og å se ut som folk. Det er jeg villig til å betale [mye] for 🙂 

God helg og lørdag til dere alle! 
Trener´n i Hollywood 🙂 


FØLG MEG OGSÅ GJERNE PÅ FACEBOOK! 

#Drikke #lørdag #helg #Nettavisen #blogg #meninger #treningsbloggen #Norge #Hollywood #CornelisElander

Dette vil gjøre deg motivert til å trene

Gått lei av de samme, gamle treningsrutinene, eller sliter du med å komme igang fordi du rett og slett mangler motivasjon? Grunnene kan være så mange, mens løsningene kan være få. Her er HollywoodTrenerens beste tips til deg:

Klart du går lei!
Vi går alle lei av og til, og enten du har trent en god stund eller du ønsker å starte opp med trening for første gang er det du trenger å oppnå; treningsmotivasjon. Så hva gjøre du når du føler at du står litt fast? Vel, under har jeg prøvd å liste opp noen av de viktigste punktene jeg mener du trenger å fokusere på – så må du også gjerne legg til flere forslag i kommentarfeltet under om du skulle ha noen ideer du mener at mangler på listen! 

Les også: Ned i vekt. Dette satt sinnet mitt i kok!

Cornelis Elanders topp råd for treningsmotivasjon:

Få med deg en venn eller kjæreste!
Kanskje det aller viktigste du kan gjøre for å opprettholde gnisten og viljen til å komme tilbake og tilbake er nettopp å gå sammen om det med noen andre som kan pushe deg på [og under] treningen. Som jeg ofte skriver er nemlig nøkkelordet hyppighet noe av det viktigste å tenke på for å oppnå noe med kroppsformen. Du kan nemlig trene så bra du bare vil, men om du ikke får aktivisert kroppen hyppig og nok vil du rett og slett komme til kort!

Wimp
Musikk!
Selv er jeg en stor motstander av tv´er på treningssentrene, og mener at ethvert gym burde være foruten.. Ingen av mine klinter får nemlig lov til å se på nyhetene eller favorittshowet sitt når vi trener – for når det trenes så skal det også trenes!! Musikk er derimot alltid lov, og kan til og med være med på å sørge for at du presterer enda bedre! På bakgrunn av dette lanserte jeg også nylig min egen spilleliste «Pump Up The Muscles» på WiMP Workout, og riktig musikk [for deg] kan nærmest fungere som den reneste PT! Selv bruker jeg musikk aktivt i mine økter, både for å stimulere til økt styrke og ikke minst mestre øktene bedre.

Les mer fra mitt intervju med WiMP Magazinet her.

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
For de av dere som har fulgt meg en stund er nok dette en velkjent setning som jeg bruker for å oppsummere mye av holdningen du bør ha til treningen. Det er nemlig svært viktig at du får aktivisert hver muskelgruppe i kroppen minst to ganger i uka, mens det for de fleste også kan være smart å ha i bakhodet at øktene ikke behøver å vare så lenge av gangen (rundt 45min. – maks én time av gangen er for de fleste passende).

Les også: Slik blir du stor og sterk!

Tren riktig utifra DINE mål og ønsker!
Få en treningsveileder, PT, eller andre med erfaring og kunnskap til å se over ditt treningsprogram, og se om du faktisk trener riktig utifra dine ønsker og mål, og ikke følg et standardprogram laget for «alle andre». For å kaste bort tiden din på feil trening, som ikke vil gi deg optimalt med treningsresultater og lønn for strevet, vil enkelt være enveisbilletten til å slutte å trene…

Cornelis Elander selfie 6
Tren noe nytt!
Det å trene med noe som kroppen din ikke er vant med eller forberedt på er også en ypperlig måte for å kunne kjenne det litt på kroppen. Det er nemlig viktig, også for motivasjonen, at du merker at du har trent. Og dette er også grunnen til at jeg alltid sier at variasjon er svært viktig å tenke på om man ønsker å oppnå noe. Det vil nemlig kunne sørge for at kroppen din ikke blir «for vant» til noe, og bare utfører treningen på automodus. Dette vil nemlig bare resultere i at du slutter å oppnå optimalt med effekt og resultat av all innsatsen du legger inn i dette. 

Dropp å trene om du virkelig ikke har lyst
Nå er vi kommet til et punkt der mange da gjerne bare sier «ja, takk!». Poenget mitt er selvsagt ikke at du skal droppe å trene, men at du bare blir hjemme de dagene det måtte føles ekstremt tungt, og du nær sagt ikke makter å bruke kroppen.

Det er nemlig ingen vits i å dra på treningssenteret bare for å gå rundt og henge, og drar du på trening så skal det da også trenes! Om du bare drar ditt for å være like slapp og daff som du kunne ha vært på sofaen, så bli også heller på sofaen! Sprett da heller en proteinshake, se på noen inspirerende treningsklipp på YouTube, og bli motivert til å gi alt på neste økt!!

«- Om du bare drar ditt for å være like slapp og daff som du kunne ha vært på sofaen, så bli også heller på sofaen!» 

Les også: – Tren mer, og ta bilde av det!

Ta en treningselfie!
Det å ta såkalte «treningsselfies» er visst ikke alltid like politisk korrekt skal man tro overskriftene i norsk media, mens jeg selv mener dette heller kan fungere som et ypperlig motivasjonsverktøy! Det å ta bilder av seg selv, enten før, under, eller rett etter en treningsøkten er nemlig ikke bare en flott måte å dokumentere antall økter og egeninnsats på, men også en ypperlig måte for [over tid] å se egen utvikling og resultatene av all den tiden du har lagt ned i treningen. Så knips i vei, bruk #CornelisUtfordring på Instagramså får du enda noen flere motivasjonstips fra trener´n din i Hollywood 🙂 

Cornelis Elander selfie
Håper disse rådene ga deg noen nye ideer, men kanskje du også har noen gode forslag å dele med oss? Legg dem i så fall igjen i kommentarfeltet under! Jeg gleder meg til å høre ifra deg!

Cornelis

#trening #iform #godmorgen #blogg #blogginnlegg #Nettavisen #CornelisElander 

– Tren mer, og ta bilde av det!

Du må trene og bevege deg mer! Slik lyder budskapet fra myndighetene, som er bekymret over nordmenns aktivitetsnivå. Selv oppfordrer jeg deg derfor til å ta affære, og trene mer. Men også å ta bilde av det…

Følg meg også gjerne på Facebook


#CornelisUtfordring
Helseminister Bent Høie mener nemlig at vi må bli litt flaue over eget selvbilde, og at det må bli typisk norsk å gå på tur igjen. Nylig trakk han også fram at vi nordmenn nok ikke er så flinke til å mosjonere og trene som vi kanskje liker å tro, og offisielle tall viser at vi definitivt ikke er verdens sprekeste folk. På bakgrunn av dette har jeg også gjort noe så politisk ukorrekt som å oppfordre nordmenn flest til å ta en ny treningsselfie hver dag, enten på vei til, under, eller rett etter en treningsøkt. Dette nettopp for å motivere så mange som mulig til å bruke og trene kroppen litt hver dag. 

Det å ta såkalte “treningsselfies” er nemlig ikke “korrekt” skal man tro overskriftene i media, og mange mener visst at dette retter et veldig feil fokus på kropp og utseende. Selv mener jeg dette ikke nødvendigvis er hele sannheten, og at det å ta et treningsbilde av seg selv for mange heller kan være med på å motivere og sørge for at man faktisk bruker kroppen mer – noe som er helt i trådd med de retningslinjer og anbefalinger som helsemyndighetenes selv nå etterspør, for eksempel gjennom deres egen #Dine30 i sosiale medier. 

Et lite utvalg av noen av alle de flotte #CornelisUtfordring bildene som florerer på 
Instagram 
     

#CornelisUtfordring går rett og slett bare ut på at jeg oppfordrer mine følgere (og nordmenn ellers) til å bruke kroppen litt hver dag – minimum 14 dager i strekk. Personlig tror jeg nemlig at det er den magiske grenser for hvor mye de fleste makter å binde seg til til å begynne med, og å si at man for eksempel må klare 50 eller 100 dager i strekk er jeg redd fort kan bli litt for mye, og i verste fall ta fra motet til mange. Imidlertid mener jeg at om vi klarer å få folk over den velkjente “dørstokkmila” (ved for eksempel å trene to hele uker i strekk) så velger også de fleste å fortsette, nettopp fordi man da gjerne har oppnådd mer energi og [trenings-] glede. 

I skrivende stund har derfor mottatt hele 1640[!] bilder fra sporty nordmenn, og det er blitt lagt ut og delt hundrevis av andre #CornelisUtfordring bilder i sosiale medier og på blogger. Jeg håper og tror derfor at dette nettopp kan være med på å oppfordre folk flest til bare å bruke kroppen mer og oftere. Så drit litt i hva andre måtte mene, ta et bilde av deg selv i litt flott treningstøy, og knips noen svette, flotte bilder av deg selv. Enten på vei til, under, eller rett etter en treningsøkt – så får du i hvert fall én tommel opp herifra! 

For som jeg skrev på Facebook siden min på fredag; I Norge har vi sett nakne kropper og feks pupper på forsiden av magasiner i enhver kiosk og matbutikk [!] tiår på tiår. Men du må ikke være så gæren at du legger ut et bilde av deg selv i sosiale medier PÅKLEDD i litt fresht treningstøy… 😉 

Cornelis i Hollywood

#Trening #treningsbloggen #Nettavisen #Side2 #Side3 #CornelisElander #blogger #blogginnlegg #Norge #USA #instagram #bilder 

Hvorfor jeg støtter Movember

– Hjelper det noe å gro hår på overleppa da? Nei, ikke om vi ikke også snakker om det og setter søkelys på en viktig sak som kan redde liv! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Movember
For noen uker siden ble jeg, sammen med blant andre min gode venn John Arne Riise, utfordret av felles Nettavisen blogger og risikoekspert Kjell-Ola Kleiven til å la håret på overleppa gro til inntekt og støtte for kreftforskning. Movember er en bevegelse som gjennom noen få år har samlet inn hele fire milliarder verden over til denne viktige saken, og bare her hjemme samlet de inn 7,6 millioner kroner i fjor.. Og om min stygge, lille hårete “bart” da på noen som helst måte da kan være med å hjelpe, og forhåpentligvis redde liv, er det klart jeg er med! 


Og husk: Trening=helse! 
Cornelis

#Movember #CornelisElander #Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #helg #fredag #bilder 

Spis dette før det tar slutt!

Verden kan gå tom for sjokolade, og mitt råd er derfor at du koser deg mens du kan!

Følg meg også gjerne på Facebook

Verden kan snart gå tom for sjokolade (i hvert fall om vi skal tro disse spådommene), og mitt råd er derfor at du koser deg med litt søtt mens du kan. Av søtsaker og godt er nemlig mørk sjokolade det eneste jeg anbefaler mine klienter, og noe som er lovlig i HollywoodTrenerens kostholdsprogrammer. Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli slutt på dette… 

I fjor spiste verden nemlig 70.000 tonn mer sjokolade enn hva som ble produsert, noe som blant annet skyldes tørt vær i Vest-Afrika (spesielt Elfenbenskysten og Ghana [der mer enn 70% av verdens kakao blir produsert]). Og at personer som meg har snakket så varmt om sjokolade i flere år har vel heller ikke hjulpet på problemet.. 

Det finnes sjokolade mot det meste, også sukkerbehov… 

Mørk sjokolade=sunt!
Én av grunnene til at jeg anbefaler mine klienter å spise litt sjokolade er nemlig ikke bare at det er bedre for kroppsformen enn for eksempel iskrem, potetgull, og så å si alt annet av godteri. Mørk sjokolade kan blant annet også være sunt for hjertet! Derfor bør du ikke bare være lei deg over at det kan bli slutt på sjokolade for smaksganene, men at dette rett og slett også kan fungere som reneste medisinen for kroppen – men nå kan det altså ta slutt! 

Mulig løsning
En forskningsgruppe jobber imidlertid i disse dager med én løsning som blant annet består av trær som kan produserer syv ganger så mange kakaobønner som normaltrær. Imidlertid advares det om at dette kan ødelegge en del av kakaosmaken – så enn så lenge har man ingen virkelig løsning på problemet. 

For som Fox News oppsummerer det; “more chocolate is being consumed than can be produced..”. Så kos deg, mens du kan!
Cornelis i Hollywood 

#kosthold #sjokolade #trening #mat #treningsbloggen #blogginnlegg #Nettavisen #CornelisElander 
 

Treningsprogram: Iform på 15min.

Har du ikke all verdens av tid, men likevel lyst til å komme iform? Her er da et enkelt, men godt treningsprogram du kan følge som bare tar rundt 15 minutter å gjennomføre!

Les mer på: Corneliselander.com

Under finner du et treningsprogram som bare tar rundt 15 minutter å gjennom- føre, og er satt sammen for deg som ikke har mulighet til å bruke timer på et treningssenter. Nå vil ikke dette programmet nødvendigvis passe for all, og som jeg alltid sier er det beste treningsprogrammet for deg alltid det som også er skreddersydd akkurat etter dine ønsker og behov.. Likevel vil programmet under kunne fungere fint for de fleste, og særlig om man har litt dårlig tid, men likevel skulle ønske å oppnå maksimalt med hypertrofi [tiden tatt i betrakning].

Treningsprogrammet:
På grunn av programmets korte varighet vil det være essensielt at du holder intensiteten oppe under hele økten, med veldig korte pauser (mer eller mindre bare den tiden det tar å klargjøre neste øvelse, eller å legge på mer vekter..). Dette er mulig på grunn av øktens korte varighet, og programmet er et såkalt helkroppsprogram der mer eller mindre alle muskelgrupper får kjørt seg. Min anbefaling er ellers at du ikke trener med dette oppsettet mer enn to ganger i uken!

Knebøy med skulderpressKnebøy med skulderpress
En super øvelse som tar på både sete og lårmuskulatur, samt rygg, mage og skuldre.

Slik gjør du: Hold en vekt i hver hånd, og «sett deg ned» mot bakken slik at du danner en nær 90 graders vinkel med beina i kneleddet (du kan eventuelt ha en lav benk bak deg som du nesten kan sette deg ned på for å kontrollere at du går dypt nok). Hold ryggen rett, reis deg opp til utgangs- posisjon igjen, og press vektene opp over hodet [skulderpress]. Senk deg så kontrollert ned igjen, og repeter.

Kjør to sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Floor press (med manualer eller stang)Floor press
Slik gjør du: Ligg på gulvet, ta tak i vektstangen med ett overhåndsgrep, og løft stangen opp fra gulvet (selv liker jeg å la vektene hvile på to kasser i start- posisjon, slik at jeg lettere får plass under stangen). Oppnå fullt utstrekk, før du igjen senker vektene og albuene ned mot gulvet. Ikke la albuene hvile i bunn- posisjon, men du skal likevel ha en markert stopp, og albuene kan av den grunn så vidt berøre gulvet før du presser vektstangen tilbake til topposisjonen.

Kjør to – tre sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Pullups
En av mine personlige favoritter da den trener så å si hele overkroppen, med særlig fokus påTrapezius inferior partRhomboideusTeres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og er derfor kort og godt en av grunnøvelsene du bare må lære deg først som sist!Pullups
Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Kjør to – tre sett, og med så mange reps. du klarer på hvert sett (klarer du lett over 15 reps kan du begynne å trene med vektbelte).

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
– varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
– få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert klarer flere reps. når du kjører uten).

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette er den også en såkalt «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte.Markløft
Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Avslutt med min egen planke som aktiviserer og tar på alt fra; mage, midje, bein, og overkropp – i tillegg til at den vil hjelpe deg med å forbrenne og jobbe med utholdenhet og kondisjon!
LbU4eBUa4H4
Slik gjør du: Posjoner deg på bakken som i en vanlig push-up, men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball (dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen da ballen, i motsetning til bakken, ikke står stille..). Hold posisjonen i ca. 20-30sek. (eller så lenge du klarer), og her er det viktig at du holder magen, midje, hofte og rumpe opp fra bakken (men ikke skyt rumpa i været!) – før du så alternerer med så mange push-ups du måtte klare for avveksling. Gå så tilbake til å holde plankeposisjonen igjen. Utfører to runder på denne!

Følg meg også gjerne på Facebook!

Cornelis

#trening #helse #iform #treningsbloggen #blogger #Nettavisen #CornelisElander  

Her er det viktigste vi kan gjøre for framtiden!

0
0
1
295
1688
Brawerman Elementary School
14
3
1980
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:Cambria;}

Overvekt blant barn og unge er et stadig økende problem i Norge og Norden, og å forebygge at denne trenden fortsetter mener jeg derfor er det viktigste vi kan gjøre for framtiden!

Les mer på: Corneliselander.com

At vekten går opp hos barn og unge kan ikke bare skyldes på mer tv-spilling og dårlig mat i heimen, slik jeg sitter igjen litt med følelsen av etter å ha lest utsagnene til de danske legene i denne rapporten. Minst like viktig er det også å se på hvor mye fysisk aktivitet de yngste faktisk får i skolehverdagen, og som jeg nylig også uttalte “forgifter” norske skoler barn og unge med usunn og farlig mat. Ser man nærmere på hva mange av landets skolekantiner faktisk tilbyr de yngste er det nemlig ikke så overraskende at så mange sliter med overvekt og fedme!

I tillegg er det vel, særlig når vi ser på hva vår egen helseminister nylig gikk ut og sa, viktig at familiene som helhet tar affære og følger rådene med mindre stillesitting og et sunnere kosthold. For foreldre må huske på at de er rollemodeller, og bør derfor (i mine øyne) være sin rolle bevist og gå foran som et godt eksempel!

Dette betyr ikke det samme som at man nødvendigvis må bli noen “trenings- narkoman” av den grunn, men at man bruker kroppen og mosjonerer regelmessig. Selv har jeg en #CornelisUtfordring gående på Instagram og i sosiale medier der jeg prøver å motivere nordmenn fleste til å bruke kroppen litt hver dag. Og jeg ser her ofte gode eksempler på foreldre som tar med seg de yngste på turer og “økter” i skog og mark, og det enkle er fortsatt gjerne også det beste!

Likevel må jeg poengtere at legene i Danmark ikke akkurat fant opp kruttet på nytt med denne undersøkelsen, men bare poengterer det de fleste av oss allerede vet. For som en av følgerne på Facebook siden min skrev tidligere i dag; – Ja det er godt de har funnet ut at sunn fornuft fungerer…

God kveld fra trener´n i Hollywood!
Cornelis
 

 

#trening #helse #Norge #meninger #blogg #blogginnlegg #Nettavisen #Side3 #trene #iform #CornelisElander 

Blir du provosert av dette?

Det er fredag, det er helg, og jeg vil se dine sporty, tøffe [og politisk “ukorrekte”] bilder! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Å ta treningsbilder, eller såkalte #selfies på treningssenteret er visst ikke alltid like “politisk korrekt” i Norge, men selv mener jeg at hvis det å ta en “formsjekk” eller et bilde av deg selv i løpesko eller på vei inn til treningen faktisk får deg til å trene mer og oftere sier jeg bare kjør på! For hvorfor skal du ikke få lov til å ta et bilde av deg selv, enten du har jobbet hardt for å oppnå noe, eller du er på vei dit? Noen sier det kan gi dårlig selvfølelse eller et enda større kroppspress for enkelte, mens jeg selv mener det heller kan være med på å motivere og promotere en sunnere livsstil – noe vi virkelig trenger et større fokus på i Norge! For som du kan lese om på Side3 i dag kan selv en treningsselfie være starten på noe nytt, og gjøre underverker for enkelte… 

Les også: Ned i vekt – dette satte sinnet mitt i kok! 1 av 4
Som du kunne lese her på Nettavisen for noen dager siden går “1 av 4 nordmenn på NAV”, og selv mener jeg at mye av dette kunne vært unngått hadde vi hatt mer fysisk aktivitet og et sunnere kosthold (ikke minst fra tidlig alder av, og på skolene!). Selvsagt finnes det mange som av én eller eventuelt flere grunner ikke makter eller kan jobbe, og de skal vi selvsagt ha respekt og forståelse for! Likevel er det nok også mange som rett og slett blir utbrente og syke (som oftest uforskyldt!) av dårlig kosthold, og ikke minst på grunn av en for stillesittende [arbeids-] hverdag. Og da er det svært viktig (blant annet via oss i media) at vi promoterer en mer aktiv livsstil for folk flest! 

Og om det å dokumenter det med litt bilder lettere skulle få deg opp av sofaen, så hvorfor ikke? Hvorfor skal vi ikke ogs[ kunne være litt stolte av oss selv av og til, og når det for eksempel gjelder Instagram bilder er det jo opp til andre om de ønsker å følge oss eller ei.. Så om dine sporty [og svette] bilder forarger og irriterer andre, behøver de jo ikke å følge deg 🙂 

Les også: #CornelisUtfordring – er du med? 

Så kjør på, last opp dine treningsbilder [husk å bruke #CornelisUtfordring], og god helg fra trener´n i vest 😉 


Cornelis

#trening #Nettavisen #bilder #instagram #helg #fredag #treningsbloggen #trene #iform #CornelisElander 

Slik får du treningsmotivasjon

Det finnes et hav av treningsformer og metoder å følge der ute, men én grunn til at du dropper dem alle. Slik får du treningsmotivasjon. 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Det dukker stadig opp nye treningsformer og metoder som alle lover deg gull og grønne skoger, og at de er den eneste rette løsningen for deg. Du henger deg kanskje med en stund, men så sier det plutselig stopp. Så hva er grunnen? Hvordan får enkelte treningsformer mennesker i [virkelig] god form, mens andre bommer? Selv mener jeg det skyldes én enkelt ting… 

Les også: Iform med Cornelis

Over tid
Det viktigste en treningsmetode kan gjøre for deg er nettopp å klare å motivere deg til å gi mer [over tid]. For ja du vil kunne svette og slite av deg noen kalorier nesten uansett hva du trener og gjør, men de beste metodene/trenerne vil også inspirere deg til ikke minst å opprettholde treningsmengden uke ut og uke inn, og det å gi folk motivasjon mener jeg er det viktigste vi trenere kan gjøre for våre klienter! 

Heng deg med på #CornelisUtfordring på Instagram! 

Nå er det imidlertid mange av trendene [og ikke minst trenerne] som kan være veldig “seriøse”, og i verste fall ende opp med å ta fra deg både motet og motivasjonen, og selv mener jeg det også er viktig å ha det litt gøy – selv om svetten sprutter, og det eventuelt skulle gjøre litt vondt. 

Smil, le, og ha det [også] litt gøy!

Diett og kost
Ofte får jeg også spørsmålet; hvilken proteinshake er egentlig best? Vel, personlig mener jeg det er den som er produsert på en trygg og sikker måte, og som du i tillegg måtte mene at smaker best for deg! En proteinshake som smaker forferdelig kommer du heller ikke til å ta [over tid], og da hjelper det lite hvor [utrolig] mange gram protein den eventuelt måtte ha.. Samme prinsipp gjelder også med trening. Du kommer ikke [over tid] til å opprettholde en treningsform du hater, uansett hvor bra den eventuelt måtte være… Så glem “den ultimate treningsmetode”, og velg heller den som får deg til å le, smile, og som motiverer deg tilbake til treningssenteret om igjen og om igjen.

Heng deg også på min egen motivasjonskampanje #CornelisUtfordring på Instagram!

Ja, det skal svi og gjøre litt vondt av og til, og du kommer helt sikkert til å hate det [noen dager], men finn den treningsmetoden du måtte like (mest..), og gå for den 110%! Få for eksempel også med deg en venn, kjæreste, eller en kollega, og gå sammen om å sette dere gode, oppnåelige mål – og la oss alle bygge den beste versjonen av oss selv! 

Det er egentlig ikke så vanskelig å oppnå “drømmekroppen”, men det krever altså kontinuerlige, gode treningsrutiner og økter hele året igjennom! God trening!  

Jeg er også snart klar med nye treningsprogram og oppsett for Side3, og forhåpentligvis er det noen oppsett og metoder du kan lære deg å like der – så følg med!
Cornelis

#trening #helse #Nettavisen #CornelisElander #nyheter #blogg #treningsbloggen #innlegg #mandag