15 minutters treningsprogram!


Her er treningsprogrammet som kun tar 15 minutter å utføre!

Les mer på: Corneliselander.com

Ofte hører jeg om folk som ikke har tid til å trene, og derfor gir jeg deg her i dag treningsprogrammet som trener hele kroppen på kun 15min! I tillegg er dette perfekt enten du er på treningsstudio eller du ønsker å trene hjemme.

Cornelis’ 15min. treningsprogram:
Under finner du et treningsprogram som bare tar rundt 15 minutter å gjennomføre, og er satt sammen for deg som ikke har mulighet til å bruke timer på et treningssenteret. Nå vil ikke dette programmet nødvendigvis passe for all, og som jeg alltid sier er det beste treningsprogrammet for deg alltid det som også er skreddersydd for akkurat dine ønsker og behov! Likevel vil programmet under kunne fungere fint for de fleste, og særlig om man har litt dårlig tid, samtidig som man skulle ønske å oppnå maksimalt med hypertrofi. Og nei jeg snakker ikke om å bygge superformen på kun 15min., men at man kan benytte et 15minutters program [over en periode].

Treningsprogrammet:
På grunn av programmets korte varighet vil det være essensielt at du holder intensiteten oppe under hele økten, med veldig korte pauser (mer eller mindre bare den tiden det tar å klargjøre neste øvelse, eller å legge på mer vekter..). Dette er mulig på grunn av øktens korte varighet, og programmet er et såkalt helkroppsprogram der mer eller mindre alle muskelgrupper får kjørt seg. Min anbefaling er ellers at du ikke trener med dette oppsettet mer enn to ganger i uken!

– Knebøy med skulderpress
En super øvelse som tar på både sete og lårmuskulatur, samt rygg, mage og skuldre.

Slik gjør du: Hold en vekt i hver hånd, og «sett deg ned» mot bakken slik at du danner en nær 90 graders vinkel med beina i kneleddet (du kan eventuelt ha en lav benk bak deg som du nesten kan sette deg ned på for å kontrollere at du går dypt nok). Hold ryggen rett, reis deg opp til utgangs- posisjon igjen, og press vektene opp over hodet [skulderpress]. Senk deg så kontrollert ned igjen, og repeter.

Kjør to sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Ti ting du aldri bør si til trener´n din

Floor press (med manualer eller stang)

Slik gjør du: Ligg på gulvet, ta tak i vektstangen med ett overhåndsgrep, og løft stangen opp fra gulvet (selv liker jeg å la vektene hvile på to kasser i startposisjon, slik at jeg lettere får plass under stangen). Oppnå fullt utstrekk, før du igjen senker vektene og albuene ned mot gulvet. Ikke la albuene hvile i bunnposisjon, men du skal likevel ha en markert stopp, og albuene kan av den grunn så vidt berøre gulvet før du presser vektstangen tilbake til topposisjonen.

Kjør to – tre sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Pullups
En av mine personlige favoritter da den trener så å si hele overkroppen, med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og er derfor kort og godt en av grunnøvelsene du bare må lære deg først som sist!

Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Kjør to – tre sett, og med så mange reps. du klarer på hvert sett (klarer du lett over 15 reps kan du begynne å trene med vektbelte).

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
– varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
– få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert klarer flere reps. når du kjører uten).

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette er den også en såkalt «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte.

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Avslutt med min egen planke som aktiviserer og tar på alt fra; mage, midje, bein, overkropp, core – i tillegg til at den vil hjelpe deg med å forbrenne og jobbe med utholdenhet og kondisjon!

Slik gjør du: Posjoner deg på bakken som i en vanlig push-up, men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball (dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen da ballen, i motsetning til bakken, ikke står stille..). Hold posisjonen i ca. 20-30sek. (eller så lenge du klarer), og her er det viktig at du holder magen, midje, hofte og rumpe opp fra bakken (men ikke skyt rumpa i været!) før du så alternerer med så mange push-ups du måtte klare for avveksling. Gå så tilbake til å holde plankeposisjonen igjen. Utfører to runder på denne!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Husk at det snart er varmere tider igjen folkens – så på tide å bygge sommerkroppen og komme i gang nå!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #mai #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Fikk beskjed om at hun var for feit…


Lot du deg provosere nå? Flott, la meg da forklare fortsette:

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg skriver nemlig ofte her på bloggen om det såkalte “kroppspresset” så mange snakker om i norsk media, og hvordan vi faktisk trenger mer fokus på et sunnere koshold og mer trening. I tillegg er jeg veldig kritisk til at så mange roper “ulv, ulv” i Norge – nettopp fordi det faktisk finnes ORDENTLIG kroppspress saker der ute vi bør ta tak i!

Som du kunne lese om her på Nettavisen tidligere i dag påstår nemlig den danske toppmodellen, Ulrikke Høyer, at hun fikk sparken få dager før et moteshow for motegiganten Louis Vuitton. Og hvis dette medfører korrekthet er det så absolutt kritikkverdig og alvorlig! Ikke bare fordi hun [som du kan se av bildene over] selvsagt er ekstremt tynn, men også fordi dette sender signaler til andre unge jenter der ute om hva som er “riktig” og “gal” kroppsform og størrelse. I tillegg skal hun ha blitt oppfordret til å la være å spise, og kun drikke vann de siste 24 timene før showet – noe som i verste fall kan være livsfarlig!

Poenget mitt her er nemlig at ja, det finnes ordentlig kroppspress og ting vi trenger å ta tak i. Unge jenter [og gutter] utsettes for en farlig vrangforestilling og idealer om “perfekte kropper” som ikke er bra, og det ER ting vi ting vi faktisk trenger å gjøre noe med. Men å rette kritikk mot sunne kostholds- og treningsråd, og å prøve å demotivere unge fra å trene er imidlertid IKKE veien å gå!

Nå skal det til slutt understrekes at alle påstandene og uttalelsene i denne saken kun kommer fra modellen selv, og at vi dermed ikke kan vite 100% om alt stemmer. At motehuset imidlertid velger å ikke kommentere saken eller ta til motmæle i media, vitner imidlertid om at anklagene trolig er begrunnet…

HVA TROR DU?

Cornelis

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Så mye ødelegger alkoholen for helsa og kroppen

Young smiling bartender with beer on the bar
Det er fredag, det er snart fri, og det er for mange trolig klart for en tur på byen. Med dette blir det også gjerne en del drikking, men hvor ødeleggende er det egentlig for treningen og kroppsformen?

Les mer på: Corneliselander.com

Hvor skadelig alkohol kan være for den enkelte kommer gjerne mer an på mengden som drikkes enn substansen i seg selv. Så hvor mye er farlig, og kan du drikke det uten at det går ut over treningen? Dette er et spørsmål som jeg stadig vekk mottar, og som jeg i dag skal prøve å besvare.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Alkohol er skadelig!
For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere at jeg mener et [overdrevent] inntak av alkohol er uheldig og skadelig. Jeg var den første treneren i norsk media som gikk knallhardt ut mot dette, og skrev allerede for over ti år siden her på Nettavisen at “alkohol er som gift for kroppen”, og noe jeg fortsatt den dag i dag mener – uansett hva nye trender og metoder måtte mene. Daglig får jeg også spørsmål om hvor skadelig det eventuelt er for treningen, og om det egentlig er noen “vits i å trene hvis en fortsatt drikker?”. Det enkle svaret er JA! Du vil fortsatt ha stort utbytte av å trene selv om du skulle drikke, men når det kommer til hvor mye som eventuelt er uheldig og farlig så er ikke svaret like enkelt som du kanskje først skulle tro.

For selv om jeg personlig styrer unna og mener det er lite gunstig å drikke alkohol, lar jeg fortsatt mine klienter “få lov til” å drikke ett glass (eventuelt to) om de skulle ønske det. Imidlertid råder jeg dem til ikke å drikke rett etter trening, da studier har vist at man sannsynligvis mister treningseffekt dersom man drikker rett etter en treningsøkt. Det har også vært uttalt at de som trener mye lettere kan merke den negative effekten av alkoholen, men det er kanskje et dårlig argument for å trene [?]…

Les også: Fem tips som vil gi deg sixpack

Skal du imidlertid oppnå de beste treningsresultatene så bør du helst styre unna alt av som heter alkohol… Det er også viktig å understreke at det for personer som nå for eksempel før sommeren ønsker å stramme opp eller oppnå en vektnedgang, så vil det å kalkulere inn mengden alkohol en inntar i helgene inn i det totale kalori- regnskapet være svært viktig for å oppnå en ønsker og mål om en strammere kropp. En litt ekstra vått kveld på byen kan nemlig fort bli en hel dagsrasjon av hva Kari og Ola Nordmann har gått av å få i seg av kalorier, og selv om en skal få lov til å kose seg kan det å planlegge og eventuelt ta høyde for festligheter med jobb og venner være smart for de av oss som ønsker en størrelsesreduksjon, eller å komme i litt bedre form før sommeren.

Men tilbake til åpningsspørsmålet; hvor skadelig er egentlig alkoholen for kroppsformen og treningen? Vel, de fleste kan nok unne seg noen glass uten at det skal behøve å gi noe nevneverdig effekt, og så lenge du bare følger opp med nok riktig næring og væske så behøver ikke fredagsturen din å by på noe problem.

God helg folkens! 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvorfor du bør bruke proteinpulver


Er man helt nødt til å benytte seg av et proteinpulver for å oppleve effekt av all tiden vi bruker på treningssenteret? Nei. Er det likevel smart og lurt for å sørge for at man får i seg alle de viktigste byggeklossene vi trenger for å bygge en sunn og sterk kropp? JA!

Les mer på: Corneliselander.com

Hva er proteinpulver egentlig?
Personlig synes jeg det alltid er litt morsomt å høre argumentene fra motstanderne av kosttilskudd uttale at «proteinpulver er unaturlig», og at man visstnok får i seg mer enn nok protein kun gjennom «vanlig mat og drikke». For det første er proteinpulver bare utvunnet protein fra kilder som soya, egg eller melk (der den siste er den mest vanlige), og et proteinpulver er derfor i prinsippet akkurat det samme som «vanlig mat»! Eneste forskjellen er at det er lettere å få i seg [i en kanskje ellers stressende hverdag], og at man ikke minst får i seg mer protein – noe som for de av oss som trener mye er helt essensielt! I tillegg er det faktisk ganske vanskelig å finne mat med nok protein og sunne næringsstoffer i mange av dagens mattilbud, som vi finner på norske kaféer, restauranter, for ikke å snakke om bensinsstajoner og kiosker. Så en kan faktisk begynne å snakke om at man “trenger” å benytte seg av dette i dagens bilde, og her er da en liten forklaring og gjennomgang av de forskjellige versjonene du vil finne, og hvilket du eventuelt bør benytte:

Whey protein
Whey protein (eller myse som det heter på godt norsk) er det mest essensielle supplementet du kan bruke når du trener mye, og en naturlig følgesvenn for de som trener hardt. Likevel er det ikke alle som kan, eller ønsker å, benytte seg av dette alternativet på grunn av flere ting. Er du for eksempel vegetarianer, eller har melke- eller egg allergi, kan du da heller benytte deg av et soya-protein.
Whey protein scoupe. Sports nutrition.
Biologisk verdi
Den biologisk verdien er et mål på hvor effektivt kroppen kan benytte en proteinkilde, og baserer seg på aminosyreprofilen til de forskjellige kildene.

Biologisk verdi i enkelte proteinkilder:
– Myseprotein isolat 159
– Myseprotein 104
– Egg 100
– Eggehvite 88
– Melk 88
– Sojabønner 85
– Kylling,biff, fisk 80-90
– Kasein 71

Les også: Sixpack på én uke!

Kaseinprotein
Kaseinprotein løser seg dårlig opp i væske, og tar derfor lengre tid å bryte ned sammenlignet med for eksempel myseprotein. Dette er derfor et perfekt proteintilksudd å ta rett før leggetid, slik at kroppen har tilgang på nok protein og lettere kan bygge opp/reparere natten igjennom. Håper dette oppklarte noe, og skulle du lurepå noe mer er det bare å kontakte meg direkte her.

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Til deg som er opptatt av rumpe…


Mine beste rumpetips

Jeg har ved tidligere “spørreundersøkelser” fått inntrykk av at en “stram rumpe” er noe som står høyt opp på ønskelisten hos mange, og særlig når det blir varmere i været er dette noe som mange ser ut til å etterspørre. Så hvis du er en av dem, gir jeg deg her mine beste rumpetips:

Les mer på: Corneliselander.com

Gir knebøy stor rumpe?
Først og fremst vil jeg få presisere at en av de beste øvelsene du generelt kan trene med uansett kroppsmål og ønske, er å benytte deg av baseøvelsen knebøy. Ikke bare vil dette stramme opp rumpa og beina, men den vil også være en av de beste måtene å stramme opp magen på også! Så dette er noe du absolutt bør ha med i treningsprogrammet ditt, og nei den vil ikke gjøre at du automatisk får stor rumpe… 

Les også: Fem tips som vil gi deg sixpack

Trappetrening
Jeg har tidligere skrevet og uttalt meg om trappetrening, og hvordan jeg mener dette er en av de beste, tøffeste, og mest tilgjengelige treningsformene som finnes. Mange skylder på at man ikke har tid eller mulighet til å trene, men når en av de mest effektive måtene å forbrenne bort fett, øke kondisjonen, eller å bygge opp muskulatur i underkropp ligger i ethvert trappetrinn du måtte finne så er det faktisk ikke så lett å skylde på nettopp tid og tilgjengelighet lenger… Ja, faktisk liker jeg å liste dette, med forskjellige former for HIIT metoder, og på lik linje med min egen favoritt; geriljakardio.

Finn deg en trapp, og løp eller gå i vei! En av de aller beste treningsformene som finnes!

Av andre tøffe, gode styrkeøvelser vil jeg nevne markløft [med enten stang eller manualer], ettbens rumensk markløft, og for eksempel statiske knebøy. Sistnevnte er en ypperlig måte å få inn effektive sett og repetisjoner med knebøy selv om du ikke skulle ha tilgang på en masse vekter og treningsutstyr, og uten at du behøver å forlate heimen…

Les også: Sixpack på én uke!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– De lurte deg til å følge “pappakroppen”. Hva skjedde?


For et par år siden var “pappakroppen” det eneste alle kunne snakke om, og noe de aller fleste mente du burde følge. Men hva skjedde egentlig med trenden som var på alles lepper forsommeren 2015? Lurte ekspertene og media deg bevist til bare å gi faen i egen kropp og helse?

Les mer på: Corneliselander.com

For et par år siden var det sinnsykt “inn” å gi totalt blanke i egen kropp og helse, og bare følge den siste trenden “pappakroppen”. Jeg hørte det fra alle kanter, og selv om du fortsatt [selvsagt] kan ha en godt trent kropp samtidig som du har barn, mente media og mange eksperter at den nye trenden var eneste å følge. Selv gikk jeg imidlertid hardt ut, og kritiserte “trenden” som både livsfarlig og uheldig, og jeg fikk blant annet støtte av fedmeekspert, Jøran Hjelmesæth, ved Sykehuset i Vestfold og Universitetet i Oslo. Han mente at “Hvis pappakroppen fører til at kosemagen vokser, bør man være klar over det skadelige bukfettet som samler seg. Hvis midjemålet blir over 102 er det en betydelig økt risiko for diabetes og hjerte- og karsykdommer. Selv med et midjemål mellom 94 og 102 skal man være forsiktig”, som han til VG den gang.

– Jeg mener at at pappakropp-trenden er livsfarlig. Faksimile VG

Pappakroppen er livsfarlig!
Selv gikk jeg ut og sa at “selv om det å ha noen kilo for mye ikke behøver å bety at du er i dårlig form, så burde ikke eksperter og media gå ut for å promotere det å ikke trene og spise usunt”. Og selv om noe skulle være en trend [jamfør bare “smør”-dietten, lavkarbo, sove-seg-iform, osv] betyr det ikke alltid det samme som at du også bør følge det… For et par år siden var nemlig “pappakroppen” et het tema, og noe som “alle” mente det var riktig å følge. Mange kastet seg kanskje på, og kom i bare enda dårligere form, mens det nå er ganske stille rundt temaet…

Så hva skjedde egentlig? Lurte man folk [bevist] til å komme i enda dårligere form, og rett og slett bare gi faen i kropp og helse, eller var det noen som ærlig og redelig mente at dette var “smart” å følge? Selv tror jeg førstnevnte, og grunnen til at du bør ta alle nye trender og “nyheter” med en klype salt. Også i år vil det dukke opp nye metoder og trender som alle vil følge, og bare nylig gikk jeg for eksempel knallhardt ut mot den nye ideen om “øl og yoga”… For som alltid; høres noe for godt ut til å være sant, så er det også gjerne det. Og fortsatt vil det å trene harde, tunge styrkeøkter fulgt opp av et magert og proteinrikt kosthold være veien for de fleste å gå…

Ikke la deg lure til å tro noe annet!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #alkohol #pappakroppen #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

5 feil som gjør at du ikke kommer i form


Det er ofte de mange små feilene som til sammen gjør at det blir vanskelig å komme i form, og i dag tenkte jeg det derfor kunne være greit å liste noen av de meste vanlige feilene så mange gjør. Sjekk at du ikke gjør noen av disse!

Les også mer på: Corneliselander.com

Feil nr.1: Du trener for mye, og så for lite…
Ok, så å trene for mye er sikkert ikke noe mange føler du sliter med, men for den jevne mann eller kvinne i gata er faktisk dette et stort problem. Når du ønsker å komme iform er nemlig det å starte opp for hardt en vanlig feil, og har du trent lite fra før vil nettopp det å begynne for brått og hardt være en av de verste tingene du kan gjøre. I tillegg har mange en tendens til å overtrene, eller trene for lenge av gangen, og som jeg alltid sier vil den beste oppskriften til en sunn og sterk kropp være å trene hardt, kort, hyppig, og ikke minst riktig. Og å da trene timer av gangen ødelegger stort sett for alt dette…

Feil nr.2: Du er ikke 100% fokusert!
Å se på TV, lese magasiner, eller å sjekke telefonen din, mens du trener, er også en svært vanlig [og uheldig] feil mange gjør. Ja, det føles muligens «bedre» å glemme hva en driver med og smerten en føler, men det vil også ta bort fokuset fra treningen. Og følger du med på favorittserien din på tv, eller du leser en spennende magasinartikkel, mens du for eksempel sykler eller pumper, vil du heller ikke yte 100%! Og hadde det vært opp til meg hadde ALLE tv´er på ethvert helsestudio blitt revet ut…

Feil nr.3: Du trener for mye kardio, og for lite styrke
Selvsagt litt avhengig av mål og ønske, men stort sett bør vi ikke trene kardiovaskulær trening mer enn 30 minutter av gangen. Mer enn dette og de fleste risikerer nedbrytning av muskulatur og slitasje på kroppen. I tillegg er vi lært opp til å tro at kardio er viktigere enn styrketrening, særlig om målet er å gå ned i vekt – noe som så absolutt ikke stemmer! Personlig anbefaler jeg derfor alltid mine klienter å trene harde, korte økter med styrke sammen med for eksempel geriljakardio, slik at trening vil styrke kroppen din uten at det brenner bort verdifull muskelmasse på grunn av overdreven kardiovaskulær trening.

Fordi intervalltrening, og særlig geriljakardio er så mye hardere enn langvarige økter på for eksempel 30minutter og mer (slik du kanskje er vant med) behøver du ikke å bekymre deg for at du «ikke får brent bort nok». Sjansen er faktisk stor for at du vil brenne bort mer – selv om økta i seg selv er mye kortere!

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Feil nr.4: Du trener det samme år ut og år inn
Se for deg at du har trent med samme rutine i åresvis uten å verken se eller merke noen forskjell, og at kroppen din nøyaktig vet hva den kan forvente seg når du går inn på treningssenteret. Med et slikt opplegg vil kroppen din ikke utvikle seg videre, eller bli verken større eller sterkere, og ved å legge på samme vekt på apparatet uke inn og uke ut vet også muskulaturen din nøyaktig hva den kan forvente seg og trenger å klare. Resultatet blir også at du bare forblir den samme. Legg isteden inn nye rutiner og øvelser, bytt på rekkefølge, eller prøv for eksempel ut en helt ny treningsform. Kanskje Pilates ikke er din favoritt, men har du ikke trent det tidligere kan jeg love deg at du vil kjenne det! I tillegg er dette grunnen til at jeg anbefaler alle å ha med en treningspartner på gymmet for å få noen til å pushe og hjelpe deg til nye høyder og rekorder, og trener du alltid det samme vil kroppen din stagnere og også kun bare klare det samme…

Feil nr.5: Du spiser feil..
Mange liker å si at kosthold teller mer enn treninga, mens andre sier det stikk motsatte. Nå skal jeg ikke her spekulere i hvor mange prosent det ene eller andre måtte telle for sluttresultatet, men én ting er sikkert: et riktig kosthold teller mye skal du komme iform! Ja da, du kan komme i grei form av å trene ekstremt hardt, men fortsatt spise dårlig, men skal du imidlertid komme i virkelig toppform MÅ du også supplementere med nok riktig fett og protein, legge alkoholen mer eller mindre på hylla, og styre unna sukker, og ellers følge en korrekt plan for dine mål og ønsker. Vi er alle bygd forskjellig, og enkelte stiller naturlig med en annen fysikk, gener, eller forbrenning enn andre, men uansett hvem du er vil du oppnå et bedre resultat av både å trene og spise riktig!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #alkohol #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Slutt med dette tøyset!


Nå må dette tøyset snart slutte! Jo da, klart det er lett å få folk til å juble av å fortelle dem at de bare kan drikke, sove, og slappe av [for å komme i bedre iform], MEN dette er imidlertid IKKE sannheten! 

Les mer på: Corneliselander.com

“Ny treningstrend tilbyr en time søvn”, kunne jeg lese om her på Nettavisen for noen dager siden. Og med dette jublet nok de aller fleste som til vanlig kanskje ikke liker å trene. Men som med alt annet; høres noe for godt ut til å være sant, så er det også gjerne det…

Jo da, søvn er viktig, men må virkelig “voksne” mennesker gå til et “treningssenter” for å lære seg å sove eller å slappe av? Come on! Og når folk blir lurt til å tro at det er smart å drikke [alkohol] og samtidig trene, så mener jeg dette tullet [som tydelig bare er lagt opp til å tekke folks ønsker, mens man ikke forteller dem sannheten] må ta SLUTT!

Ny treningsmetode kombinerer yoga og øl
Her om dagen kunne jeg nemlig også lese om en annen ny trend som kombinerer yoga og øl. Men som jeg også kommenterte her på bloggen er dette verken effektivt eller nødvendigvis trygt… 

Alkohol er skadelig!

For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere mitt syn på [overdrevent] inntak av alkohol. Jeg var den første i norsk media som gikk hardt ut om dette, og uttalte blant annet for mange år siden at “alkohol er gift for kroppen”.
Alkohol er nemlig aldri bra for kroppen, og selv om enkelte former er bedre enn andre, er dette uansett noe du ikke bør innta under trening. Det er nemlig noe som IKKE er smart å kombinere, blant annet fordi det vil være med på å øke væskeutskillelsen i kroppen.

Væsketap under trening
Væsketap, eller dehydrering (eventuelt også underhydrering) vil ved normale forhold ligge på ca. 0,5 – 1 liter per time. For å prestere er det derfor viktig å fylle på med nok vann, både under og etter trening. Og ifølge blant annet American College of Sports Medicine bør du fylle på med en mengde tilsvarende ca. 150% av ditt reelle væsketap for å prestere best mulig! Dette kan være en utfordring for mange, og om du trener ekstra hardt kan dette øke ytterlige.

Den generelle regelen (blant annet ifølge Olympiatoppen) er at væsketapet ikke bør overstige 3-4% (maks) av kroppsvekten din. Her er en formel som skal gjøre det litt lettere for deg å kontrollere om du får i deg nok:

% dehydrering = (vekt før trening – vekt etter trening) x 100 / vekt før trening

Så til media og eksperter som mener at det er smart å innta alkohol under trening, og at du bare kan sove deg i form; slutt å lyve, slutt med dette tøyset, og fortell heller folk [den harde] sannhet! Det er heller ikke så mye som faktisk skal til for å oppnå dine mål, men du altså legge ned en liten innsats og svette/slite litt. Og nei, du vil ikke nå dine ønsker av bare å sove, slappe av, og drikke deg iform…

Hilsen fra trener’n i Hollywood

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #meninger #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Dette kan være livsfarlig!


I går leste jeg en artikkel på Side3 om en ny, trendy treningsmetode som kombinerer yoga og øl. Men uansett hvor fristende og herlig dette måtte høres ut er det verken effektivt eller nødvendigvis trygt… 

Les mer på: Corneliselander.com

Alkohol er skadelig
For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere mitt syn på [overdrevent] inntak av alkohol. Jeg var den første i norsk media som gikk hardt ut mot dette, og uttalte blant annet for mange år siden at “alkohol er gift for kroppen”. Og det er det fortsatt, uansett hva nye metoder og trender måtte si. I tillegg er det IKKE smart å kombinere alkohol i kombinasjon med trening, blant annet fordi dette er med på å øke væskeutskillelsen i kroppen.
Young smiling bartender with beer on the bar
Ikke bare vil kroppen da skrike etter økt inntak av sunn drikke [fordi du trener], men du fyller da bare ytterlige på med det som er med å drenere kroppen din for viktig væske…. Dette kan med andre ord være direkte farlig, og noe jeg IKKE vil anbefale noen å prøve eller utføre. Samtidig er det ingen smart eller effektiv måte å prøve å komme i bedre form på, og du vil bare kaste bort dyrebar tid på en “treningsform” som ikke vil gi deg noe som helst tilbake.

Mitt råd er derimot at du heller trener ordentlig når du først skal trene, og så heller kommer deg hjem igjen så fort som mulig og koser deg med den formen for “belønning” og kos deg du selv måtte foretrekke – uansett om dette skulle være en proteinshake, øl, eller et glass med vin. Å kombinere alkohol med trening er imidlertid IKKE hva jeg vil råde deg til å gjøre… [og jeg kan se for meg hvor sjokkert du nå måtte være 😉 ].

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #alkohol #drikke #fest #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Melding til store gutter med [uekte] muskler


Hei folkens, og god 1.mai til dere alle! I dag kommer det bare en liten yttring og mening her på bloggen, og noe jeg bare føler for å få ut:

Les mer på: Corneliselander.com

Bodybuildere store som hus som ikke klarer å løfte en enkel manual uten å kaste dem opp med hoftene under feks øvelser som bicepscurl, er nemlig noe av det verste og mest irriterende jeg ser. Du må gjerne for egen del benytte deg av ulovlige preparater og jukse deg til både størrelse og muskelmasse (det er bare du selv om taper på det i lengden), MEN sørg i hvert fall for å ha ordentlig form og utførelse når du da først skal “show off” og løfte de tyngste vektene på treningssenteret…

Det er nemlig ikke noe som er mer pinlig å se på enn en [som tydelig er på noe] som ikke klarer å utføre selv den enkleste, mest basic styrkeøvelse uten å huske opp vektene for å gjennomføre løftet. Så her er dagens tips fra meg her i Hollywood: Kutt ut ulovlighetene, utføre øvelsene korrekt, og bygg en sunn, sterk kropp på lovlig vis!

GOD 1.MAI TIL DERE ALLE!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #søndag #mat #mai #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander