Dette motiverer meg!

Webtrening
Har i dag lyst til å skrive litt om hva som motiverer meg til å skrive om trening og helse, og ikke minst bruke timer hver dag på enten Instagram, twitter, bloggen[e], eller Facebook siden. 

Hvorfor driver jeg bloggen?
Så hva er det egentlig jeg ønsker å oppnå ved å skrive og prøve å guide dere til å spise sunnere, trene mer, eller legg ut innlegg og tekst enten her på bloggen eller i sosiale medier? Vel, først og fremst er det et ønske jeg har om å hjelpe så mange som mulig til å oppnå det som måtte være deres «drømmekropp», eller oppleve gleden av å trene riktig eller generelt leve sunt. I det siste har blant annet utfordringen min i sosiale medier tatt helt av (noe jeg setter ekstremt stor pris på), og det er for eksempel i dag over 1000 bilder og videoer bare på Instagram med #CornelisUtfordring! Så tusen takk til alle dere som allerede har sendt inn, og har du ikke gjort det enda gjør det nå!

Litt info om utfordringen:
Startet i sommer der jeg utfordret folk som følger meg i sosiale medier til å trene hver dag, 14dager i strekk, og så legge ut bilder eller videoer av det så jeg kan komme med tilbakemeldinger og oppmuntrende ord.

Les også: Slik får du stramme lår og sexy rumpe!
Og det er da nettopp slik tilbakemeldinger som den under som får meg til å ville fortsette å skrive, og prøve å motivere stadig flere av dere der ute:

«Synes faktisk at tilbakemeldingene dine på #cornelisutfordring motiverer veldig mye. Det finnes jo utallige «utfordringer» på instagram, men jeg har ikke vært borti noen hvor man faktisk får tilbakemeldinger på hvert bilde man legger ut. Så du må bare vite at hver eneste like og kommentar du legger igjen motiverer stort! Da får man den klappen på skuldra som man kanskje ikke får av andre. Så det setter jeg pris på, og det motiverer i hvert fall meg til å komme meg på trening/ut på tur :)» 
(sendt inn av Elise her på bloggen)

Så synes du mine råd, tips, og annet jeg gjør i media ellers hjelper og motiverer deg? I så fall er i hvert fall jeg fornøyd, og er nettopp hva som motiverer meg til å fortsette 🙂 

Cornelis


#trening #helse #bilder #blogginnlegg #godmorgen #trene #trener #Side2 #Side3 #Nettavisen #CornelisElander 

Uskyldig moro??

Dagens innlegg er muligens litt off-topic, men engasjerer meg desto like mye som alt det andre jeg vanligvis skriver om. Her er nemlig et eksempelet på hvordan Halloween og uskyldig moro fort kan ta over for all sunn fornuft… 

Les mer på: Corneliselander.com eller følg meg gjerne på Facebook!

Halloween
Fredag 31. oktober er det igjen klart for “trick-or-treats”, latterlige små antrekk, og den årlige Halloween festen. For deg som kanskje ikke kjenner så mye til selve bakgrunnen for dagen, annet enn at det er en “amerikansk tradisjon”, gir jeg deg her er lite utdrag av hva Wikipedia skriver om festen; 

Halloween or Hallowe’en (/ˌhæləˈwn, ˈn, ˌhɑːl/; a contraction of “All Hallows‘ Evening“),[6] also known as Allhalloween,[7] All Hallows’ Eve,[8] or All Saints’ Eve,[9] is a yearly celebration observed in a number of countries on 31 October, the eve of the WesternChristian feast of All Hallows’ Day. It initiates the triduum of Allhallowtide,[10] the time in the liturgical year dedicated to remembering the dead, including saints (hallows), martyrs, and all the faithful departed believers.[11] Within Allhallowtide, the traditional focus of All Hallows’ Eve revolves around the theme of using “humor and ridicule to confront the power of death.”
– Wikipedia om Halloween

Som du ser avsluttes det altså med at det er “humor and ridicule to confront the power of death”. Likevel finner jeg ikke dekoren på mitt lokale apotek her i LA verken særlig humoristisk, eller at man “latterliggjør dødens makt”.. 

Her er nemlig Grim Reaper figuren satt opp der hvor kanskje virkelig syke går for å hente medisinene sine, og da er det (i mine øyne) helt forkastelig, eller rett og slett en skam for menneskeheten, at man er blitt mer opptatt av å pynte til en fest [man kan tjene penger på] enn å tenke på de svakeste og sykeste i samfunnet vårt!

Så ja, dette er noe av det som får meg til ikke å få lyst til å feire Halloween i år. Ja, det var kanskje en gang i tiden ment å være en humoriserende og “latterlig- gjøring av døden”, men i dag mener jeg det bare er enda en perfekt måte for handelsstanden å tjene litt ekstra penger på… 

Så tilbake til åpningsspørsmålet; Er dette uskyldig moro, eller har vi rett og slett mistet all sunn fornuft? La meg vite hva du mener i kommentarfeltet under!
Cornelis 


#meninger #blogg #hverdag #blogginnlegg #Godmorgen #mandag #bilder #treningsbloggen #Halloween 

#CornelisUtfordring

Hei alle sammen! De siste månedene har jeg kjørt en #CornelisUtfordring på Instagram og Facebook siden, der jeg har prøvd å motivere så mange som mulig til å trene mer og bedre. VI har i dag nemlig ca. 1.000.000 overvektige nordmenn i vårt lille land, og selv om jeg ikke er for at vi [trenere og andre] skal gi alle som sliter med dette problemet dålig samvittighet, er det helt klart at vi som nasjon og folk har en jobb å gjøre! 

Les mer på: Corneliselander.com 

Tidligere har jeg lagt ut innlegg der jeg ønsket tilbakemeldinger fra deg som leser (som eventuelt måtte slite med overvekt og fedme) om hva du føler at vi trenger å gjøre for å motivere flere, og hvilke hindre som eventuelt ligger i veien for å oppnå en mer “trent” kroppsform. Jeg skriver “trent” i anførselstegn da jeg ikke nødvendigvis mener at alle skal/behøver å gå ned i vekt, men at man bør få bort det farligste magefettet, og forebygge framtidige helseproblemer som dette eventuelt kan medføre. 

Sist gang kom det inn så vanvittig mange flotte svar og emails fra dere kjære lesere, og jeg beklager hvis jeg kanskje ikke rakk å svare på din email. Jeg håper derfor at du tar deg tid til å enten å legge igjen en kommentar under, eller sende meg din personlige historie på nytt (gjerne på email) så skal jeg prøve å få svart dere alle! 

Så igjen; hva ville motivert deg til å trene [mer], og hva mener du ellers er problemet i samfunnet vårt i dag som gjør at vi opplever en slik fedmeeksplosjon i landet? Selv prøver jeg å hjelpe og motivere så mange som mulig – noe jeg altså blant annet gjør gjennom #CornelisUtfordring ´en på sosiale medier. Og nå vil jeg gjerne få hjelpe og motivere også deg – så last opp sporty bilder med #CornelisUtfordring, og jeg kommer med tilbakemelding og kommenterer bildene dine! 

Cornelis
 

#trening #helse #godmorgen #helg #lørdag #Norge #bilder #blogg #innlegg 

Spør Cornelis om trening!


Side3 ´s treningsekspert svarer her fortløpende på dine spørsmål om trening. Legg igjen ditt spørsmål i kommentarfeltet under! 

Les mer på: Corneliselander.com eller følg meg på Facebook!

#trening #helse #iform #trene #trener #Side3 #Nettavisen #nyheter #bilder #muskler #kosthold #facebook #trene 

Slik får du stramme lår og sexy rumpe!

Lyst på stramme lår og sexy rumpe? Her er da øvelsen for deg!

Ettbens rumensk markløft er en suveren øvelse for å treffe posterior chain med blant annet glute muskulaturene (rumpa) og hamstrings (bakside lår). Ikke en av de mest vanlige øvelsene du kanskje ser folk benytte seg av på treningssenteret, men desto enda viktigere for deg å bruke – og her er noen av grunnene hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

– Ekstremt funksjonell og bra øvelse som har stor overføringsverdi til daglige gjøremål og aktiviteter!
– Bedrer balansen, koordinasjonen, og ikke minst bevegeligheten din i hele kroppen. Er derfor også et svært godt alternativ for idrettsutøvere som ønsker å styrke opp muskulatur på en smart og hensiktsmessig måte!
– Kan fungere skadeforebyggende!
– Gir deg bedre symmetri (likheten mellom høyre og venstre side av kroppen), da hver side blir utsatt for nøyaktig samme belastning, og en sterkere side ikke kan kompensere for en eventuelt svakere.
JFV1wqD9bN0
Slik gjør du: Stå med rett rygg, bena samlet, og armene (enten med eller uten vekt) hengende avslappet rett ned. Bring den ene foten med nær strakt bein opp og bak deg, mens du balanser kroppsvekten på den andre foten. Foten som blir stående på bakken skal ha noe bøy i kneleddet, mens du samtidig lar armene komme nedover mot bakken [ved at du bøyer overkroppen i hofteleddet]. Over- kroppen og den bakre foten skal da sammen danne en nær sagt rett linje, og etterhvert som du kjenner det strekker i baksiden av låret (eller manualene når gulvet) reiser deg opp igjen og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer igjen.

God ukeslutt fra Hollywood!
Cornelis 

#trening #trene #søndag #hverdag #Nettavisen #nyheter #bilder #helg #CornelisElander

 

Er alkohol egentlig så farlig da?

Hvor farlig, eller skadelig, alkohol kan være for den som drikker det kommer gjerne mer ann på mengden som drikkes enn substansen i seg selv. Så hvor mye er farlig, og kan du drikke det uten at det går ut over treninga? 

Les mer på: Corneliselander.com 

Daglig får jeg gjerne dette spørsmålet fra lesere og følgere av bloggen; “Er alkohol egentlig skadelig”, og “Kan jeg fortsatt drikke selv om jeg nå begynner å trene?” Svaret er gjerne ikke like “enkelt”, og rett fram som du først kanskje skulle tro, men er alkohol skadelig? Personlig mener jeg JA, selv om også mine klienter “får lov til” å drikke ett glass (eventuelt to) av og til. Poenget er heller, som med det meste; å gjøre det med måte. I tillegg reagerer vi jo alle også, på lik linje med alt annet vi dytter i oss, forskjellig. Så der noen av oss kanskje har bygd opp en toleranse, eller lettere kan håndtere mer enn andre, er det andre igjen (meg selv inkludert) som ikke makter/orker å drikke like mye uten at det setter sine spor og kan gi skade. I tillegg skal det sies at hvis du virkelig vil ha de beste [trenings-] resultatene så bør du ja, styre helt unna..

Så tilbake til åpningsspørsmålet; er alkohol egentlig så farlig? Både ja, og nei. De fleste kan nok unne seg ett glass eller to uten at det behøver å gi de helt store utslagene, men når det kommer til treningen (og for de virkelig gode resultatene) er svaret mitt imidlertid soleklart; at du bør styre 100% unna! 

Cornelis 

Slik mister du 1000 kalorier i dag!

Alle vet at å røre på seg forbrenner og får en i form, samtidig som stadig flere av oss beveger oss mindre og mindre. Nyere studier viser også at de fleste av oss kunne tatt av så mye som 1000 kalorier om dagen, om vi bare satt litt mindre, og her er hva du bør gjøre: 

Gjør du noen av disse feilene? 
Nå skal det sies at undersøkelsen jeg henviser til er basert på den gjenge amerikaner, men selv om de over dammen ligger noen hestehoder foran oss nordmenn (med tanke på usunn mat og dårlig livsstil) tar vi nordmenn og Norge stadig mer og mer innpå. Blant annet viser enkelte oversikter at vi har rundt 1.000.000 overvektige her til lands i dag – så at vi er så veldig flinke og iform er nok stadig mer en myte enn reelle fakta.. 

Les mer på: Corneliselander.com

Et av problemene ligger nemlig i å spise riktig, men ikke minst i å røre på seg mer. Det er også interessant å se at man kan ta av så mye som 1000 kalorier om dagen (ofte halvparten av en normalpersons totale dagsbehov/ -inntak), og dette kun gjennom å røre seg litt mer hverdagen igjennom. Vi snakker ikke her om rene treningsøkter, eller lange gåturer i skog og mark, men rett og slett bare å bevege seg, for eksempel bort fra pulten og over til vannfontenen på kontoret. Kort og godt er det bare snakk om å sitte litt mindre hverdagen igjennom, og for de fleste av oss vil man ikke engang merke eller “føle det” – bortsett fra at kaloriene og eventuelt fettet renner av.. 

Følg meg gjerne også på Facebook!

Her er hva du bør gjøre:
– stå (alltid) på arbeidsplassen når det er mulig. Vi mennesker er skapt for å løpe, gå, og jakte – ikke for å sitte rolig ved en kontorpult..
– bruk kroppen! Som jeg ofte skriver og sier kan selv den minste fysiske aktivitet gi dramatisk [gode] resultater, og personlig vil jeg blant annet anbefale enhver arbeidsplass å gå til innkjøp av en Swissball som de ansatte kan benytte arbeidsdagen igjennom. Slike enkle grep vil over tid kunne være ekstremt kostnadsbesparende – særlig med tanke på å få ned det stadig økende sykefraværet!
– server sunn, proteinrik mat, og frukt/grønt! Ja, vi vet alle at grønnsaker er sunt og viktig, men blir du egentlig tilbudt dette på arbeidsplassen din? Hvis ikke; forlang det nå!

Til slutt vil jeg bare oppsummere med dette; a body at rest will remain at rest, while a body in motion will stay in motion. 

God mandag! 
Cornelis i Hollywood

#trening #helse #mindrefett #muskler #kropp #bilder #blogg #meninger #Nettavisen #iform #treningsbloggen #trene #mandag #trener 

Smil, og gå ned i vekt!

Det Nye
Lyst til å gå ned i vekt? Vel, da bør du smile til verden!

Som jeg ofte sier på Facebook siden min; «Smil til verden, og verden smiler nok til deg!», og det samme gjelder visstnok også kroppsformen din. For ifølge en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York vil du få bedre kroppsform av noe så enkelt som å ha et godt humør.. Dette fordi humøret påvirker hjernen, og hvordan du spiser – noe som igjen vil kunne være med på å avgjøre om du blir/forblir tykk eller tynn..

Les mer på: Corneliselander.com

Dropp iskremen
Den aktuelle testen ble gjennomført med 787 forsøkspersoner, og viste at det er 77% «more likely» at man spiser bedre om en har et godt humør. Det viste seg også at personer med et dårlig(ere) humør lettere vil ty til «comfort food», og dermed også øke sjansene for å gå opp i vekt. I tillegg vil jeg også argumentere for at du ved å spise bedre (og selvsagt å trene regelmessig) vil kunne få et bedre humør – noe som da igjen vil (om vi følger logikken til denne testen) gjøre at du ytterlige spiser bedre, og dermed også bare kommer i enda bedre form! Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet (særlig på en lørdag..). 

Så dropp iskremen, boller og brus, og kom deg på trening i dag. Spis/drikk så noe proteinrikt etterpå, og både føl og se bedre ut etterpå og bli en (enda) bedre versjon av deg selv! Riktig mat og trening vil nemlig både kunne være med på å bedre helsa og humøret ditt – der sistnevnte altså igjen vil kunne gi direkte utslagskraft på førstnevnte. 

Stå på, smil, og nyt helgen! Kroppen din vil takke deg!
Cornelis

www.corneliselander.com 

 

#trening #helse #helg #lørdag #godmorgen #moro #smil #trene #helse #byggemuskler #mindrefett 

#CornelisUtfordring: Jeg vil se DINE bilder!

#CornelisUtfordring ´en har vært en kjempesuksess på Instagram og andre sosiale medier takket være dere kjære lesere og følgere, og på grunn av dette har jeg derfor utvidet utfordringen videre og håper nå å få se også dine mest sporty treningsbilder! Gjør det nå! 

Dette behøver ikke å være fancy og super “hardcore” bilder, men alt fra deg selv på vei til eller fra treningen, ute på en gåtur med hunden i skog og mark, eller hva du enn måtte at klassefiserer som “sporty og sprekt“! Alt jeg ønsker er rett og slett å se deg mosjonere og bruke kroppen, og så håper jeg å være med på å motivere og utfordre flere (også gjennom denne utfordringen) til å trene og bruke kroppene mer – og at dette igjen kan være med på å gjøre Norge og oss nordmenn til en sunnere nasjon og folk. Let´s go!! 

Håper å se dine bilder! (husk å bruke #CornelisUtfordring – så kommenterer jeg og gir tilbekmeldinger!)
Cornelis 

#trening #iform #Norge #trene #bilder #treningsbloggen #blogginnlegg #torsdag #bilde #Instagram  

Venter 31 timer for en kopp kaffe…

Hva får LA’ere til å stå i timelange køer? Glem filmpremierer og glam, i LA står folk heller i kø for kaffe og donuts..

Les mer på: Corneliselander.com

Kafé [fastfood] kjeden, Dunkin Donuts, har inntatt LA og California med foreløpig to lokasjoner, og den eneste i LA er lagt til strandbyen Santa Monica. Der var jeg også selv for å bivåne oppstyret, da lokalbefolkningen gikk mann av huse og ventet i opp mot 31 timer (!!!) for en “iced French vanilla coffee”…

Les mer på: Corneliselander.com 

Så hva er grunnen til at californierne er så gærne for noen donuts og kaffe?
 Vel, hadde jeg bare visst svaret på dette selv, men på gaten ble imidlertid sagt fra flere at dette var noe de hadde ventet lenge på.. Grunnen er trolig at mange i byen opprinnelig kommer fra nord-østkysten av USA, der kjeden har sin opprinnelse, og enkelte mente dette ville være det samme som om (California-kjeden) In-N-Out Burger skulle ha åpnet i Boston (uten at dette forklarte meg noe mer..). Jeg har selv bare vært én gang på burgerkjeden, og det var én gang for mye spør du meg. 
Så hva grunnen til at voksne mennesker liner opp i timer, for ikke å snakke om dager, for en donut og [sur] kaffe? Vel, selv har jeg bare et ord for det; galskap.. :)
Cornelis i LA


#trening #kaffe #morgen #bilder #video #treningsbloggen #blogginnlegg #nyheter #USA #mat #drikke #iform