Vil proteinbarer kunne gjøre deg tykk og feit?

Hei folkens! Det er særlig et tema som gjerne skaper mange reaksjoner og debatt her på bloggen, og det er når vi diksuterer proteinpulver og kosttilskudd. For er det egentlig sunt, og kan du legge på deg av for eksempel en proteinbar? Vel, i dagens innlegg gir jeg svaret!

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, du kan legge på deg
Så er proteinbarer og kosttilskudd egentlig sunt og bra, og kan du for eksempel legge på deg av det? For å ta det siste først; ja du kan legge på deg av proteinbarer og proteintilskudd. Så klart, men dette gjelder altså ALT av kalorier og næring du putter inn i kroppen. Foruten om feks sukkerfri brus (uten kalorier og næring) kan du legge på deg av så å si alt. Ja, selv lettbrus skal visstnok kunne gjøre at du legger på deg, gjennom at du for eksempel blir “mer sulten” hverdagen igjennom. Så siden du altså legger på deg av alt du kjører i deg, mener jeg derfor det blir litt feil og et latterlig argument for å ikke benytte seg av smarte former for kosttilskudd og proteinbarer. Og særlig siden dette faktisk vil kunne være med på å øke effekten av treningen og mengden muskelmasse du vil kunne oppnå (ja, det er dokumentert).

Ellers er det også mange som liker å krangle om at det ikke er sunt å erstatte vanlig mat og drikke med proteinshakes og andre former for kostTILSKUDD. Men svaret er da ganske enkelt; dette skal altså være et tilskudd, og ikke noe en tar for å erstatte vanlig mat og føde. At det ellers kan være smart som noe du inntar for å sørge lettere å få i seg mer protein og andre næringsstoffer hverdagen igjennom, er derimot udiskutabelt. Personlig er jeg den første (og fortsatt eneste) treneren i norsk media som faktisk har argumentert FOR sunt og rent kosttilskudd i Norge. Og det overrasker meg fortsatt hvordan så mange av mine kollegaer [offisielt] er imot det, mens de belmer nedpå med dette på privaten…

Derfor er det heller ikke så rart at det, hver gang jeg snakker eller skriver om dette, kommer så mange spørsmål og problemstillinger fra dere – for dere har jo blitt servert løgner og propaganda i åresvis i norsk media om at det visstnok er “feil” å bruke sunt kosttilskudd. At ingen av de samme røstene har prøvd å nekte deg pølser, alkohol, eller alt det andre farlige som FAKTISK er skadelig for kroppen er for meg enda rarere… Nesten så en skulle tro de ikke turte å si sannheten og gjøre seg upopulære 😉

Men tilbake til overskriften og åpningen; kan du faktisk legge på deg av å innta en proteinbarer? Svaret er ja, men du vil legge mindre på deg av dette enn nær sagt all annen mat og drikke du inntar. Og nok påfyll av protein ER faktisk viktig skal du ha optimal effekt av all tiden du bruker på treningsstudioet!

Så god [trenings-] helg til dere alle, og unn deg gjerne en proteinshake eller proteinbar på vei hjem etter trening! 

Cornelis

– Drit i janteloven, og ta en selfie!

De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke er fremmed for å å bli angrepet av den sedvanlige janteloven – noe jeg etter hvert har lært meg til å leve med.. I dag vil jeg imidlertid ta opp et annet emne som dukket opp på feeden min her om dagen; såkalte treningselfie. 

Les mer på: Corneliselander.com

Treningselfie, eller bare selfie om du vil, er når du laster opp et bilde tatt av deg selv, og gjerne i en mer flatterende stilling eller posisjon. I disse tider MÅ du også slenge på en # foran for at det hele skal gi noen som helst mening på visse nettsteder, og for å få folk til å like og/eller følge deg. Alt det jeg nå beskrev går selvsagt langt over hva janteloven tillater, og laster du opp et slikt bilde er du lett bytte for kritikk. 

Motivasjon
Som jeg også har skrevet om tidligere mener jeg derimot motivasjon er noe av det viktigste du kan streve mot for å oppnå bedre form og helse, og kommer dette av noen nye treningsklær, gode venner, eller som vi nå diskuterer, såkalte #selfies, så sier jeg bare kjør på! For hvis det er det som skal til for å få deg opp av sofaen og inn på et treningssenter, eller ut i skog og mark, så får heller de som lar seg irritere over våre “selvopptatte” bilder bare klage i vei. Man kan ikke gjøre alle til lags, og mitt råd er at du dermed gjør det som faktisk er best for deg og din kropp!

Så last opp en #selfie og bruk også #CornelisUtfordring så kommenterer jeg og deler bildet ditt. Vi sees i cyberspace 🙂
 
Cornelis

#trening #trene #meninger #blogg #innlegg #bilder #instagram #blogger

PUSHUPS: Slik utfører du det RIKTIG!

Push-ups er en flott øvelse som svært mange benytter seg enten de er ute og reiser eller for eksempel trener hjemme, men kjører man den egentlig alltid riktig? I dagens bloggpost gir jeg deg svaret på nettopp det, og hvordan DU utfører push-ups riktig:

Opp i muskelmasse, og ned i fett?

En av de vanligste og mest brukte øvelsene som finnes er også en som svært mange utfører feil. Push-ups er knallbra for blant annet brystkasse og overkropp generelt, og særlig er den fin å benytte seg av når en ikke har tilgang på en masse utstyr og gym. Samtidig er øvelsen bare så bra som hvor bra du faktisk kjører den, og her er hvordan du gjør dette riktig:
PUSH-UP: Slik skal du se ut i profil. Hofte, midje, og knærne skal ikke berøre underlaget!

Teknikk
En riktig utført push-up starter med en korrekt «planke», og det skal mer eller mindre gå en rett linje fra topp til tå. Det er kun brystkassen som så vidt kan berøre gulvet, mens hofte, midje, knær, og resten av kroppen IKKE skal kollapse ned mot underlaget – eller forandre posisjon underveis.

bestill_treningsprogram

Mange varianter
Nå finne det flere varianter du kan kjøre, alt ettersom hvor sterk du er eller hva du skulle ha som mål. Klarer du ikke å utføre en vanlig push-up finnes den knestående som et alternativ. Ønsker du å konsentrere treningen mer rundt triceps kjører du en med smalere grep, eller du kan kjøre med slynge for variasjonens skyld. Ønsker du imidlertid å kjøre den mest effektive kjører du denne..

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!
Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #gym #hverdag #Norge #blogg #trener #CornelisElander

Vegansk for mer energi, og en sunnere kropp!

Vegansk for mer energi og en sunnere kropp!

Siden i sommer har jeg benytter meg av det veganske vitamin-D tilskuddet Vegamin D. Dette er 100% vegansk, og inneholder hele 40 ug vitamin D per dosering. Så her trenger du kun én om dagen for å få i deg alt av vitamin D kroppen din trenger. Og best av alt; det har en herlig smak av ananas! 🤩

Med frokosten
Personlig er jeg fan av å starte dagen på en sunn og rolig måte, med en økologisk og fin frokost. Den siste tiden har jeg derfor også begynt å innta Vegamin D som en del av dette. Og når det smaker så godt som dette produktet gjør, er det nesten som du får en liten [sunn] dessert på morgenkvisten 😋
Visste du forresten at vitamin D er viktig for både immunforsvaret, tenner, og benbygning?

Slapp og sliten?
Sol er som kjent den beste kilden til vitamin D, og derfor sliter også mange nordmenn store deler av året med mangel av nettopp dette. Kroppen produserer vitamin D når den er i kontakt med sollys, noe de fleste av oss ikke blir eksponert for nok i vinterhalvåret. Og på grunn av dette vil det derfor være ekstra viktig at man benytter et vitamin D tilskudd nå når høstmørket setter inn. Mangel av vitamin D kan nemlig også føre til både slapphet og for eksempel mindre energi på gymmet. Så sørg for å få i deg nok vitamin D!

Selv benytter jeg meg av dette produktet for å presterer bedre, og dette er i mine øyne den sunne måten å få i seg nok vitamin D på. Prøv den nå du også, og du får 50% på første bestilling!

Vegamin D er et vitamin og D-tilskudd jeg selv benytter meg av for nok tilførsel av vitamin-D året igjennom. Dette både smaker godt og ikke minst GJØR godt. Og er også med på å dekke mitt dagsbehov for vitamin D – og det selv om jeg til daglig bor i solbyen LA.

I disse dager tilbyr leverandøren via min side hele -50% til alle nye kunder! Så bestill Vegamin D via denne linken i dag!

SØKER ASSISTENT I HOLLYWOOD!

Ok, så det skjer mye spennende her i LA og Hollywood om dagen, med mye prosjekter, TV serier og ting både her og i Norge… Jeg ønsker derfor å utvide teamet mitt, og søker en norsk ASSISTENT! Så har du lyst til å være med på å hjelpe Norge og nordmenn i bedre form, samt være en del av et spennende crew og morsomme prosjekter framover? Ta da kontakt i dag!! 

 

Send meg en email med litt info om deg og dine kvalifikasjoner og hvorfor/hvordan du mener at nettopp DU er den rette til å bli en del av TEAMCORNELIS 😎👊

Skivebom av Unge Venstre…

Faksimile: VG

 

Partiet som sliter med oppslutning prøver å sanke stemmer ved å opptre som «kule»… 🤦🏻‍♂️

 

Denne uken har debatten haglet i media (og særlig på Twitter) rundt Unge Venstres krampeaktige kampanje kalt «Legalize it.». Den unge delen av Venstre reiste altså landet rundt for å promotere legalisering av cannabis – på norske videregående skoler… Det er nesten så en ikke skulle tro det en hører/ser. Og jeg må også si jeg er imponert over alle de, særlig på Twitter, som plutselig ble VELDIG opptatte av ytrings- og talefriheten, samtidig så å si alt annet i det norske samfunn kontrolleres til fingerspissene…

For som jeg skrev på min Twitter profil, og som fikk mye oppmerksomhet i denne debatten; du må gjerne være for (eller imot) legalisering av narkotika, MEN plakater som fronter/tar til orde for narkotika [bruk] har IKKE noe på en skole å gjøre…

 

Det er også litt søtt at de velger å pøse på med dette budskapet mot en folkegruppe som stort sett IKKE har stemmerett (beviser vel bare at partiet skjønner at dette ikke er en oppskrift for seier nå [men kanskje senere..?]).

 

Personlig er jeg altså imot legalisering, men FOR avkriminalisering (to forskjellige ting). Samtidig mener jeg at hvis du virkelig skal ta denne debatten så kjemp eventuelt for å få det på plass og legalisert FØRST, før dere prøver å appellere til barn…..

 

Cornelis