3 beste øvelser


Mange ønsker seg gjerne strammere, sterkere, og noen ganger større bein [gjør du?], og i dagens innlegg gir jeg deg mine beste tips for hvordan en faktisk kan oppnå det:

Knebøy
Ok, så dette er kanskje baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe jeg anbefaler de aller fleste å ha med i et hvert godt treningsprogam. Om du likevel kan utføre det på den klassiske måten, med vektstang og vekter, eller om du bør gå for kun egenvekt eller lettere manualer, er en annen sak. Uansett bør du lære deg å utføre dette riktig og godt, og legge det med i ditt program! Og det uansett om du skulle ønske å trene deg opp- eller ned i vekt!image

Slik gjør du:
Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt frampå slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til stram kropp

———-
Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst som en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur.
image
Slik gjør du:
Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen!

Les også: Få mindre fett, og mer muskler

———-
Markløft
Som du nylig også kunne lese her på bloggen mener jeg dette er en effektiv og bra øvelse, som likevel er utrolig utfordrende og muligens IKKE passer for alle… Med riktig teknikk vil den likvel kunne være essensiell og trolig blant de beste for å oppnå sterke, store bein, og ikke minst trener den så å si alt annet av kroppen også. Men sørg for at teknikken er 100%!
image
Slik gjør du:
Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut.

———-

Håper dette var noen øvelser og ideer som kan fungere for deg, og la meg gjerne vite i kommentarfeltet om det er noe du skulle ønske hjelp med. Eller kontakt meg gjerne direkte på email! 

Cornelis

 

Her er hvorfor du IKKE bør spise potetgull:

Her kommer helgens viktigste, men kanskje minst politisk korrekte råd; kom deg på trening og dropp potetgullet!

www.corneliselander.com 

Ok, så det har de siste dagene vært mye snakk om at Norge bruker alt for mye penger på trygd og sykepenger, og det snakkes nå om blant annet å kutte i pensjonen til uføretrygde. Skal Norge overleve [økonomisk] mener jeg nemlig at vi trenger å gjøre kutt og forandringer NÅ, og jeg er for at de som IKKE er syke skal jobbe mer og ikke like lett kunne ta seg litt fri [bare fordi de føler seg litt “slappe”], og at vi heller skjermer de som faktisk ER syke…

Vi har et problem
For vi i Norge har nemlig et økende problem med både fedme og overvekt, og at nordmenn generelt kommer i dårligere og dårligere form. For selv om vi generelt er i mye bedre form (og tynnere) enn for eksempel amerikanere og meksikanere (ja, meksikanerne har nå passert amerikanerne på listen over “verdens tykkeste folkeslag”..), er vi visst på god vei “down the same road”. For selv om prosentandelen av personer i Norge med feks ekstrem fedme er forholdsvis liten, viser flere undersøkelser at vi kan ha opp mot 1.000.000 nordmenn som går inn under kategorien overvektig i dag. Og dette kan bli et STORT problem i framtiden, der dette vil kunne føre til mer sykdom, mindre arbeidsføre nordmenn, og en sykere og mindre produktiv nasjon. Og jeg mener altså at friske i dag bør ta affære nå, ved blant annet å trene mer og SPISE SUNNERE…

VI har skylda
Så her er jeg vi kommet til selve kjernen i problemet, og hvem som har skylda. For selv om myndighetene kan oppfordre til og råde oss til en sunnere livsstil er det jo til syvende og sist oss selv det faktisk står på. Derav også min “syke” oppfordring til deg her på bloggen en fredagskveld: KOM DEG PÅ TRENIG OG DROPP POTETGULLET!God helg fra LA!

Cornelis

#trening #kosthold #trene #helg #GodMorgen #protein #kosttilskudd

Vil proteinbarer kunne gjøre deg tykk og feit?

Hei folkens! Det er særlig et tema som gjerne skaper mange reaksjoner og debatt her på bloggen, og det er når vi diksuterer proteinpulver og kosttilskudd. For er det egentlig sunt, og kan du legge på deg av for eksempel en proteinbar? Vel, i dagens innlegg gir jeg svaret!

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, du kan legge på deg
Så er proteinbarer og kosttilskudd egentlig sunt og bra, og kan du for eksempel legge på deg av det? For å ta det siste først; ja du kan legge på deg av proteinbarer og proteintilskudd. Så klart, men dette gjelder altså ALT av kalorier og næring du putter inn i kroppen. Foruten om feks sukkerfri brus (uten kalorier og næring) kan du legge på deg av så å si alt. Ja, selv lettbrus skal visstnok kunne gjøre at du legger på deg, gjennom at du for eksempel blir “mer sulten” hverdagen igjennom. Så siden du altså legger på deg av alt du kjører i deg, mener jeg derfor det blir litt feil og et latterlig argument for å ikke benytte seg av smarte former for kosttilskudd og proteinbarer. Og særlig siden dette faktisk vil kunne være med på å øke effekten av treningen og mengden muskelmasse du vil kunne oppnå (ja, det er dokumentert).

Ellers er det også mange som liker å krangle om at det ikke er sunt å erstatte vanlig mat og drikke med proteinshakes og andre former for kostTILSKUDD. Men svaret er da ganske enkelt; dette skal altså være et tilskudd, og ikke noe en tar for å erstatte vanlig mat og føde. At det ellers kan være smart som noe du inntar for å sørge lettere å få i seg mer protein og andre næringsstoffer hverdagen igjennom, er derimot udiskutabelt. Personlig er jeg den første (og fortsatt eneste) treneren i norsk media som faktisk har argumentert FOR sunt og rent kosttilskudd i Norge. Og det overrasker meg fortsatt hvordan så mange av mine kollegaer [offisielt] er imot det, mens de belmer nedpå med dette på privaten…

Derfor er det heller ikke så rart at det, hver gang jeg snakker eller skriver om dette, kommer så mange spørsmål og problemstillinger fra dere – for dere har jo blitt servert løgner og propaganda i åresvis i norsk media om at det visstnok er “feil” å bruke sunt kosttilskudd. At ingen av de samme røstene har prøvd å nekte deg pølser, alkohol, eller alt det andre farlige som FAKTISK er skadelig for kroppen er for meg enda rarere… Nesten så en skulle tro de ikke turte å si sannheten og gjøre seg upopulære 😉

Men tilbake til overskriften og åpningen; kan du faktisk legge på deg av å innta en proteinbarer? Svaret er ja, men du vil legge mindre på deg av dette enn nær sagt all annen mat og drikke du inntar. Og nok påfyll av protein ER faktisk viktig skal du ha optimal effekt av all tiden du bruker på treningsstudioet!

Så god [trenings-] helg til dere alle, og unn deg gjerne en proteinshake eller proteinbar på vei hjem etter trening! 

Cornelis

– Drit i janteloven, og ta en selfie!

De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke er fremmed for å å bli angrepet av den sedvanlige janteloven – noe jeg etter hvert har lært meg til å leve med.. I dag vil jeg imidlertid ta opp et annet emne som dukket opp på feeden min her om dagen; såkalte treningselfie. 

Les mer på: Corneliselander.com

Treningselfie, eller bare selfie om du vil, er når du laster opp et bilde tatt av deg selv, og gjerne i en mer flatterende stilling eller posisjon. I disse tider MÅ du også slenge på en # foran for at det hele skal gi noen som helst mening på visse nettsteder, og for å få folk til å like og/eller følge deg. Alt det jeg nå beskrev går selvsagt langt over hva janteloven tillater, og laster du opp et slikt bilde er du lett bytte for kritikk. 

Motivasjon
Som jeg også har skrevet om tidligere mener jeg derimot motivasjon er noe av det viktigste du kan streve mot for å oppnå bedre form og helse, og kommer dette av noen nye treningsklær, gode venner, eller som vi nå diskuterer, såkalte #selfies, så sier jeg bare kjør på! For hvis det er det som skal til for å få deg opp av sofaen og inn på et treningssenter, eller ut i skog og mark, så får heller de som lar seg irritere over våre “selvopptatte” bilder bare klage i vei. Man kan ikke gjøre alle til lags, og mitt råd er at du dermed gjør det som faktisk er best for deg og din kropp!

Så last opp en #selfie og bruk også #CornelisUtfordring så kommenterer jeg og deler bildet ditt. Vi sees i cyberspace 🙂
 
Cornelis

#trening #trene #meninger #blogg #innlegg #bilder #instagram #blogger

PUSHUPS: Slik utfører du det RIKTIG!

Push-ups er en flott øvelse som svært mange benytter seg enten de er ute og reiser eller for eksempel trener hjemme, men kjører man den egentlig alltid riktig? I dagens bloggpost gir jeg deg svaret på nettopp det, og hvordan DU utfører push-ups riktig:

 

En av de vanligste og mest brukte øvelsene som finnes er også en som svært mange utfører feil. Push-ups er knallbra for blant annet brystkasse og overkropp generelt, og særlig er den fin å benytte seg av når en ikke har tilgang på en masse utstyr og gym. Samtidig er øvelsen bare så bra som hvor bra du faktisk kjører den, og her er hvordan du gjør dette riktig:
PUSH-UP: Slik skal du se ut i profil. Hofte, midje, og knærne skal ikke berøre underlaget!

Teknikk
En riktig utført push-up starter med en korrekt «planke», og det skal mer eller mindre gå en rett linje fra topp til tå. Det er kun brystkassen som så vidt kan berøre gulvet, mens hofte, midje, knær, og resten av kroppen IKKE skal kollapse ned mot underlaget – eller forandre posisjon underveis.

 

Mange varianter
Nå finne det flere varianter du kan kjøre, alt ettersom hvor sterk du er eller hva du skulle ha som mål. Klarer du ikke å utføre en vanlig push-up finnes den knestående som et alternativ. Ønsker du å konsentrere treningen mer rundt triceps kjører du en med smalere grep, eller du kan kjøre med slynge for variasjonens skyld. Ønsker du imidlertid å kjøre den mest effektive kjører du denne..

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!
Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #gym #hverdag #Norge #blogg #trener #CornelisElander

SØKER ASSISTENT I HOLLYWOOD!

Ok, så det skjer mye spennende her i LA og Hollywood om dagen, med mye prosjekter, TV serier og ting både her og i Norge… Jeg ønsker derfor å utvide teamet mitt, og søker en norsk ASSISTENT! Så har du lyst til å være med på å hjelpe Norge og nordmenn i bedre form, samt være en del av et spennende crew og morsomme prosjekter framover? Ta da kontakt i dag!! 

 

Send meg en email med litt info om deg og dine kvalifikasjoner og hvorfor/hvordan du mener at nettopp DU er den rette til å bli en del av TEAMCORNELIS 😎👊

Skivebom av Unge Venstre…

Faksimile: VG

 

Partiet som sliter med oppslutning prøver å sanke stemmer ved å opptre som «kule»… 🤦🏻‍♂️

 

Denne uken har debatten haglet i media (og særlig på Twitter) rundt Unge Venstres krampeaktige kampanje kalt «Legalize it.». Den unge delen av Venstre reiste altså landet rundt for å promotere legalisering av cannabis – på norske videregående skoler… Det er nesten så en ikke skulle tro det en hører/ser. Og jeg må også si jeg er imponert over alle de, særlig på Twitter, som plutselig ble VELDIG opptatte av ytrings- og talefriheten, samtidig så å si alt annet i det norske samfunn kontrolleres til fingerspissene…

For som jeg skrev på min Twitter profil, og som fikk mye oppmerksomhet i denne debatten; du må gjerne være for (eller imot) legalisering av narkotika, MEN plakater som fronter/tar til orde for narkotika [bruk] har IKKE noe på en skole å gjøre…

 

Det er også litt søtt at de velger å pøse på med dette budskapet mot en folkegruppe som stort sett IKKE har stemmerett (beviser vel bare at partiet skjønner at dette ikke er en oppskrift for seier nå [men kanskje senere..?]).

 

Personlig er jeg altså imot legalisering, men FOR avkriminalisering (to forskjellige ting). Samtidig mener jeg at hvis du virkelig skal ta denne debatten så kjemp eventuelt for å få det på plass og legalisert FØRST, før dere prøver å appellere til barn…..

 

Cornelis