3 øvelser du bør utføre hver dag

Under har jeg listet 3 øvelser nær sagt alle bør utføre hver dag, om målet er en strammere kropp (og man ikke har tilgang på en masse treningsutstyr):

Les mer på: Corneliselander.com

1. Pushups
Kanskje den mest tilgjengelige styrkeøvelsen som finnes, og en ypperlig måte å bygge/styrke muskulaturen i brystkasse og overkropp generelt. Ja, utført riktig tar denne faktisk også bra på core/mage, og ved å plassere beina på en benk/kasse eller bytte på å trene med smalt eller bredt grep, vil du her også kunne variere og treffe muskulaturen på forskjellige måter og steder.

Les også: Mest effektive pushups

2. Rygg-/benhev
Ok så jeg jukser litt her og gir deg to øvelser jeg mener det kan være fordelaktig for deg å benytte deg av denne sommeren. Desto viktigere er imidlertid disse øvelsene om målet er en stram[mere] og bedre trent kropp, og begge øvelser kan utføres kun ved hjelp av egen kroppsvekt, eller for eksempel ved å benytte en swissball:

Én enkel og lett tilgjengelig måte å utføre benhev på


Husk å pakke med deg en swissball i sommer!

3. Statiske knebøy
Genialt enkel, super tung, og ekstremt effektiv måte å trene beina på nå i sommer om du ikke har tilgang på tunge vekter og et gym. Utfør denne ved rett og slett bare å gå ned i bunnposisjon på knebøy´en, og hold stillingen så lenge du skulle makte/orke.

Så er du klar for å gi litt ekstra gass nå i sommer? Veldig snart starter det en ny serie her på bloggen, der jeg blant annet vil ta dere med på en Europareise, og vise dere hvordan jeg blant annet trener, spiser, og lever på ferie. Fortsatt god sommer til dere alle!

Cornelis

Husk å trene hardt, kort, hyppig, og riktig folkens (også nå i sommer)!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #sommer #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Bør man droppe å trene om sommeren?


Hei folkens, og god sommer til dere alle sammen! Veldig ofte hører jeg at sommeren kun er tid for “god mat og drikke”, og at man ikke skal trene eller nødvendigvis prøve å leve sunt så fort det blir litt varmere i været… Personlig er jeg veldig imot dette, og mener nemlig at dette nettopp er en ypperlig tid [og mulighet] for å sette i gang med trening og en eventuelt sunnere livsstil. Men hva med deg? Er du en som liker å legge bort joggeskoene for sesongen, eller fortsetter du å smette på deg treningsklærne og kommer deg på trening selv om sola titter fram?

Les mer på: Corneliselander.com

Selv har jeg akkurat startet årets Europa reise, noe som også vil bli dokumentert gjennom en ny tv-serie her på Nettavisen og bloggen (se forøvrig klipp fra fjorårets tur her), og som du vil se der er det ikke alltid like lett å få på plass gode treningsøkter når du er ute og reiser i Syd-Europa… Men å trene gjør jeg likevel, og jeg håper du fortsetter å klikke deg innom her på bloggen i hele sommeren, enten du skulle like å trene eller ei. For jeg kan love deg at det blir mye annet spennende og gøy fra årets tur som også de av dere som eventuelt ikke skulle like å trene også vil få med dere 🙂

SÅ HVA ER SOMMEREN FOR DEG?
A. trening!!!
eller
B. Slappe av med en halvliter i hånda… 😉

La meg høre i kommentarfeltet under!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #sommer #treningsbloggen #trener #CornelisElander

 

Hollywood treneren: Den beste øvelsen for store armer


Utført enten med manualer, stang, eller for eksempel på Scottcurlbenken og med kort stang i kabelapparatet er det få armøvelser som tar like godt som de gode, gamle bicepscurlene. For et fullverdig treningsprogram på armene kan du nemlig ikke hoppe over denne gamle klassikeren – så legg den til i ditt treningsprogram i dag!

Les mer på: Corneliselander.com

BICEPSCURL MED SMALT GREP
Nå er det imidlertid slik at du også kan variere selve grepsbredden, og at dette vil påvirke hvor på bicepshodet treningen primært vil aktivisere. Med et bredere grep vil du ta mer på innersiden, mens du med et smalere grep vil trigge det lange bicepshodet, eller yttersiden av Biceps brachii om du vil.

Slik gjør du: Ta tak i stangen med et underhåndsgrep, og et forholdsvis smalt grep om stangen. Stå med en oppreist holdning, skuldrene nøytrale, og rett i ryggen, og bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen. «Flex» bicepsene ordentlig sammen på toppen, før du så senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen i øvelsen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Overarmen skal også mer eller mindre stå helt stille under hele bevegelsen!

Husk å trene hardt, kort, hyppig, og riktig folkens (også nå i sommer)!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #sommer #treningsbloggen #trener #CornelisElander

SKAM mot normalt

Først og fremst; jeg har ikke sett et minutt av tv-serien SKAM på NRK (da vi ikke får dette inn her i USA), og derfor vet jeg svært lite om selve serien. Her om dagen ble jeg imidlertid spurt av en journalist om jeg kunne komme med mine meninger om den nye traileren til serien – da den visstnok har skapt litt debatt og noen overskrifter der hjemme fordi noen mener den fremmer “kroppspress” blant gutter. Så her er derfor min mening om traileren til SKAM sesong 3:

Les også mer på: Corneliselander.com

Enkelte bloggere har nemlig reagert på at den fremmer et slags kroppspress overfor gutta, fordi den nye traileren visstnok viser gutter med litt for mye muskler og lite kroppsfett. Selv mener jeg imidlertid at gutta som er frontet i den nye sesongen ser ut til å være normale, sunne skoleelever, og hva som i “gamledager” var normen av kroppsform. Problemet er bare at dette kanskje ikke er tilfellet lenger, og at serien som Leif Juster ville sagt; derfor går “mot normalt”…

Så fremmer serien kroppspress og et usannsynlig kroppsideal? Nei, i mine øyne gjør den ikke det. Ja, gutta har ikke mye kroppsfett, og de ser så absolutt ut til å være i god form alle mann! Likevel, er ikke dette aldersgruppen da man faktisk burde ha vanskelig for å legge på seg, eller å være i dårlig form? Som vi en gang i tiden pleide å si er dette alderen “da man kan spise nær sagt hva man vil uten å legge på seg”.

Så hvorfor reagerer enkelte på at dette fremmer kroppspress, eller er unormale kroppsfasonger? Vel, det som en gang i tiden ble sett på som overvektig er nå kanskje blitt “normen”, og norsk ungdom trener kanskje ikke like mye som de en gang gjorde. Jo da, mange går på treningssentrene, men de sitter også veldig mye foran pc´en og på mobilen, og overvekt og fedme som nevnt over blir stadig vanligere.

Så kanskje gutta på Hartvig Nissen går mot normalen. Kanskje er de tynnere og i bedre form enn ungdom flest i dag, men at skuespillerne imidlertid er med på å fronte noe kroppspress er jeg imidlertid ikke enig i. Snarere tvert imot mener jeg at disse gutta faktisk bør være et godt eksempel på sunn, norsk ungdom!
(Slik norsk ungdom en gang i tiden i hvert fall var…)

 

Her er den mest usunne sommermaten:


Dagens innlegg tar for seg hva jeg selv mener er den verste sommermaten om målet er en stram og sunn kropp:

Les også mer på: Corneliselander.com

I fjor sommer skrev jeg innlegget “Ti ting du aldri bør spise eller drikke” noe som skapte mye debatt og meninger i nettforumene. Mange klagde på at jeg ikke burde skrive/si hva man burde styre unna, og fikk altså ikke med seg at jeg bare nevnte ti ting jeg selv ikke ville kjørt i meg.. I dagens innlegg ønsker jeg derfor igjen å trekke fram den maten jeg selv mener er den verste, og hva jeg altså råder deg til å holde deg unna eller kose deg med nå i sommer om målet er en bra trent kropp. 

1. Grillmat
Selv om grillmaten også kan gjøres “sunn” er min mening at rundt 90% av det vi gjerne hiver på grillen er mat vi ikke har godt av. Enkelte ting kan faktisk være kreftfremkallende, og både rene kolesterol- og kaloribomber, og det vil være viktig å fokusere på hva man faktisk kjører i seg. Dette betyr selvsagt ikke det samme som at du aldri skal kunne kose deg med “grilling”, men at man spesielt bør være litt oppmerksom på hvor ofte og ikke minst hvor mye av dette man inntar.

Les også: WHOs rapport om helsefarlig mat

2. Salat[er) med mye majones
Ok, så en salat tenker vel de fleste av oss at jo må være sunt. Vel, ikke alltid. Her i USA serverer for eksempel enkelte av fast-food kjedene salater som inneholder like mange kalorier som de fleste av oss har behov for i løpet av en hel dag – i én salat… Men også du kan med litt ekstra majones og kos fort ødelegge det som i utgangspunktet kunne vært et sunt måltid, og typisk tilbehør til grillmaten er jo gjerne ting som waldorfsalat og/eller rekesalat. Og med en kjapp titt på matportalen.no så ser du at dette fort vekk kan bli noen skikkelige kaloribomber!

3. Iskrem…
Iskrem er aldri sunt, men særlig de variantene man plukker opp i kiosken en varm sommerdag er å regne som verstingene. Enkelte av kule- og krone-is´ene du finner på butikken inneholder flere kalorier enn en typisk middag, og nei vi snakker ikke her sunn næring som vil la deg bygge muskler… Mine tips er at du spesielt styrer unna fløte-iskremene, og istede for eksempel går for sorbet når søt suget måtte kalle.

Les også: Liker du ikke å trene? Da vil du elske dette!

4. Saft, brus, og “morsomt vann”
Nå finnes det selvsagt også sukkerfri alternativer, men når det gjelder å slukke tørsten i varmen vil jeg alltid anbefale at du går for rent vann. Gjør det heller ikke til en vane alltid må få “morsomt vann” for at det skal gå ned – da dette gjerne bare er første steget mot videre å bli avhengig av andre søte drikker ([es brus]…

5. Alkohol
Som jeg skrev i innlegget i fjor finnes det kanskje alltids en grunn for å drikke, men i mine øyne også veldig mange grunner for å la være. Alkohol er som jeg har sagt i en årrekke “ren gift for kroppen”, og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform nå i sommervarmen er dette hva du virkelig bør prøve å begrense. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg kunne sette deg mange hakk tilbake og stoppe eventuell videre muskelutvikling – noe jeg mener at sommeren nettopp kan være tiden for å oppnå. Følg for eksempel med på mine daglige tips og råd i serien “Sommerkroppen”.

Husk også å klikke innom her på bloggen i morgen da jeg vil liste det jeg selv mener er DEN BESTE SOMMERMATEN!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #sommer #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander