Bør man si ifra til folk som trener feil?


Denne problemstillingen kom opp her om dagen under en av PT-klassene jeg foreleser her i LA; “Skal man si ifra hvis noen gjør noe feil?” 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Sier du ifra?
Om du ser noen trene feil på ditt lokale treningssenter, sier du ifra? Selv mener jeg det finnes argumenterer både for og imot, og personlig sier jeg kun ifra om jeg skulle se en person trene så feil at han eller hun [virkelig] vil komme til å skade seg om ikke jeg eller noen andre sier ifra. Terskelen for meg til å si ifra er altså svært høy, og her er noen av grunnene. 

Jeg vet mange liker å pirke på hvordan/hva andre trener og gjør på gymmet, men personlig er jeg veldig ukomfortable med å rette på personer [som ikke har bedt om min hjelp..]. Jeg er den første til å hjelpe de som skulle ønske hjelp fra meg, enten de har hyret meg inn eller ikke, men å “put someone on the spot” som man kaller det her borte er jeg imidlertid ikke fan av. Dette da det lett skaper dårlig stemning (husk du kommer sikkert til å trene rundt den samme personen også i framtiden..), det er gjerne pinlig (for alle parter), og i verste fall kan du risikere å ta fra treningsmotivasjonen og -gleden til den du pirker på. Og særlig sistnevnte mener jeg er en viktig grunn for at du bør tenke deg om minst to ganger før du bryter inn, og retter på noe en som trener ved siden av deg på senteret måtte gjøre..

Les også: Intervju i KK

I tillegg ser jeg om og om igjen folk pirke på andre kun for å sette seg selv i et bedre lys. Du blir imidlertid ikke noe bedre av å poengtere ut andres feil, men heller ved å gå foran som et godt eksempel. Så tren hardt og riktig, bry deg mindre om hva personen ved siden av deg måtte gjøre, og si kun ifra om han eller hun gjør noe som kan resultere i skade. For ellers er det viktigere at du fokuserer på å gjøre ditt arbeid best mulig for deg

Stå på! 
Cornelis 

www.corneliselander.com

#trening #fredag #helg #bilder #Nettavisen #CornelisElander #blogg #blogginnlegg #trene #iform #blogginnlegg #treningsbloggen  

Slik blir du kvitt magefettet for godt!

0
0
1
500
2850
Brawerman Elementary School
23
6
3344
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;}

Daglig får jeg tilbakemeldinger fra lesere som sliter med å kvitte seg med det siste vanskelige magefettet selv om man både trener hardt og godt, og jeg skal her derfor prøve å komme med noen gode tips slik at du kan kvitte deg med det en gang for alle! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Alkohol og festing [ødelegger]
Muligens en selvfølgelighet, men likevel blir jeg overrasket over manges spørsmål og tilbakemeldinger når jeg sier at vi også må kutte ned på festing og alkoholinntaket. Svaret fra de jeg prøver å rådføre er nemlig veldig ofte; “men litt kan jeg vel drikke?”. Jo da, du kan drikke litt, men er målet imidlertid en virkelig stram og topptrent kropp vil svaret likevel alltid være at du bør kutte det ut HELT..

Jeg snakker altså her om målet ditt skulle være å få en topptrent kropp, så spørsmålet du må stille deg selv er nesten; “hvor bra trent har jeg egentlig lyst til å bli?”

Les også: Slik får du en stram mage!

Når det ellers kommer til den raskeste, og mest effektive, metoden å kvitte seg med magefettet på vil jeg si at du særlig bør eliminere alt av tilsatt sukker i kosten, i tillegg til å ha et høyt inntak av protein. Her vil det for de fleste også lønne seg eventuelt å ta et kosttilskudd, da det gjerne skal veldig mye til å få i seg nok protein kun gjennom vanlig kost. I tillegg bør du få i deg mesteparten av dagsrasjonen av karbohydrater tidligere på dagen og innen noen få timer etter endt økt, og begrense inntaket rett før leggetid.

Ikke legg deg sulten!
Imidlertid er det også viktig å få i seg litt næring senere på kvelden, og som jeg nylig nevnte i et intervju med magasinet KK kan dette da bestå av for eksempel cottage cheese, nøtter, avokado, eller til og med litt mørk sjokolade! Litt søtt skal være lov – så lenge du bare trener hardt og ofte nok ellers!

Ikke slank deg!
Personlig er jeg motstander av såkalte dietter, og foruten om du skulle trene deg opp mot en sport eller konkurranse er mitt motto (som jeg også skrev om på facebook siden min her om dagen) “Hvilken diett jeg mener er best? Den som ikke har ordet “diett” i tittelen… Diet, eller diett på godt norsk, stammer blant annet fra latin diaeta “daily allowance, regulation, daily order”, og personlig mener jeg det er viktigere/bedre å gjøre en livsstilsendring og finne sunne, gode alternativer du kan leve med og benytte deg av over tid (jeg snakker ikke her om fitnessutøvere, og andre som av en eller annen grunn må prestere på grunn av en sportsgren/idrett). Enkelte kan dog dra fordeler av feks en fasteperiode, blant annet for å skille ut avfallstoffer etc., men på et generelt grunnlag er jeg altså imot såkalte dietter”

Om du spiser for magert og kalorifattig over lengre tid vil kroppen din nemlig kunne gå over i såkalt “krigsmodus”, noe som da både kan resultere i svekking av forbrenning og ikke minst ødeleggelse av viktig muskelmasse. I tillegg kan et for lavt matinntak også resultere i dårlig energi på treningen – så spis nok og riktig!

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Stress ned..
Til slutt vil jeg imidlertid poengetere viktigheten av å redusere det som kanskje er den største trusselen mot magen din; nemlig stress!
Å stresse ned vil blant annet kunne redusere produksjonen av kortisol, og være en av de viktigste tingene du gjør for å få ned magefettet og oppnå kjappe[re], gode resultater.

I tillegg er det som alltid viktig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig – noe du kan finne flere gode artikler med program og oppsett for her

Cornelis 

#trening #helse #mage #bilder #blogginnlegg #Nettavisen #trene #iform #CornelisElander  

Gruppeselfie i Drammen..

Tusen takk til spinninginstruktør @Thereselunevski og alle de sporty medlemmene ved Elixia Drammen for “gruppe-selfie´n” 🙂Les mer på: Corneliselander.comMin #CornelisUtfordring (eller eventuelt oppfordring om du vil) på Instagram går rett og slett ut på at man skal være aktiv og trene/bruke kroppen litt hver dag – for så å laste opp sporty, tøffe bilder i sosiale medier som jeg kan gi tilbakemeldinger på og tommel opp for. I går fikk imidlertid utfordringen (som tusenvis av flotte nordmenn allerede følger) den første gruppe-selfie´n fra en sporty gjeng ved Elixia Drammen 🙂 

En av mine mest sporty og trofaste følgere @johnnyskinstad hadde nemlig utfordret meg til å bli med på en spinningtime neste gang jeg er hjemom (noe jeg selvsagt også aksepterte), og jeg kontret med (på tull) å be om et #CornelisUtfordring bilde av alle som var med på timen.. 

Få minutter senere tikket denne inn via spinning instruktør @Thereselunevski´s konto, og jeg vil bare få lov til å takke alle som var med på timen hennes i går for sporty innsats – både fysisk i timen, men også ved å være med på gruppeselfie i sosiale medier. You guys made my day! (legg gjerne igjen ditt navn eller instagram profil om du er med i bildet – så jeg kan følge deg!) 

Cornelis i Hollywood 

#trening #helse #Norge #Nettavisen #CornelisUfordring #trene #iform #Elixia #Drammen #blogg #treningsbloggen #CornelisElander  

Morgentrening i Malibu


Undertegnede på vei til morgentrening i Malibu.. Har DU lastet opp et nytt #CornelisUtfordring bilde på Instagram i dag?

Følg meg også gjerne på Facebook!

Det er mandag, det er tidlig morgen her i LA, og undertegnede er på vei oppover PCH (Pacific Coast Highway). Dette er en del av California State Route 1 som strekker seg fra San Diego i sør til Seattle i nord, og er kanskje en av de flotteste kyststrekningene du kan kjøre på en solrik dag (eller uansett værforhold for den saks skyld..). Selv kjører jeg PCH strekningen så ofte jeg har mulighet, og dette er en road jeg anbefaler deg på det sterkeste å reise opp minst én gang!
PCH
God mandag til dere alle fra trener´n i vest – nå på plass på gymmet i Malibu :)

Cornelis

#trening #mandag #bilder #treningsbloggen #Nettavisen #reise #blogg #blogginnlegg #USA 

Dagens tre tøffe fra HollywoodTreneren!

Den beste måten å oppnå maksimal muskelvekst og en godt trent kropp på er ved å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og her er dagens tre tøffe [øvelser] fra trener´n din i Hollywood

Følg meg også gjerne på Facebook

Om du skulle være nye med trening og styrkeøvelser er det viktig at du til å begynne med tar forholdsregler, og er særlig påpasselig med å ikke pushe deg selv hardere enn at du fortsatt klarer å utføre øvelsene riktig. Så fort teknikken imidlertid sitter ordentlig (og du ikke har noen skader å ta hensyn til) er det bare å gi jernet, og jeg vil tørre å påstå at de aller fleste av oss rett og slett ikke trener hardt nok! 

UKAS ØVELSER
Uavhengig av hva (kropps-) målet ditt måtte være, finner du her noen gode og viktige øvelser du bør ha med i et godt treningsprogram:

Dips
En av de aller beste brystøvelsene som finnes som også tar på alt fra triceps, skuldre, og brystkasse. Dette er rett og slett en av de beste øvelsene du kan kjøre for overkropp generelt, og derfor mener jeg også at ethvert godt treningsprogram bør ha denne med! Og jo oftere du kjører dips jo lettere vil det også bli – så ikke fortvil om det skulle føles litt tungt og hardt til å begynne med..Dips2
DIPS: Ta tak i håndtakene, og plasser deg med utstrakte armer og skuldrene over håndleddene. Senk så overkroppen og overarmene ned (til det oppstår en ca. 90 graders vinkel i albueleddet), og press deg så opp igjen til utgangsposisjon før du repeterer.

Tips! For å utføre en korrekt dips skal overarmene gå så langt ned at de (i profil) er parallelle med underlaget, altså cirka 90 grader i albueleddet, men det er ikke noen vits i å gå lengre ned enn dette da det kan medføre skader!

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

Sittende kabelroing
Dette er en ypperlig øvelse for å styrke både ryggen og bakside skuldre på, og noe du bør ha med i programmet ditt om målet er å oppnå en godt trent rygg!Sittende_kabelroing
SITTENDE KABELROING: Len deg framover med ryggen rett, og ta tak i håndtaket. Trekk så håndtaket mot deg, rett deg opp til du sitter rett, og dra skuldrene ned og bakover. Bøy i albueleddet, trekk håndtaket mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen, og med underarmene parallelle med underlaget. Beveg deg så framover igjen med en kontrollert og rolig bevegelse, og “slipp” aldri bare vektene tilbake.

Viktig! Krum aldri ryggen når du lener deg framover, hold ryggen rett under hele øvelsen, og len deg aldri mer bakover enn at du sitter i en oppreist posisjon.

Skråbenk med stang
En av de beste, og viktigste, øvelsene du kan kjøre for å trene opp brystkassen. Øvelsen trener hovedsakelig øvre del av brystkasse [pectoralis] og er etter min mening mye viktigere for de aller fleste av oss enn hva vanlig [flat] benkpress er.Skrabenk_med_stang
SKRÅBENK MED STANG: Hold vektstangen med et overhåndsgrep, og litt bredere enn skulderbreddes avstand. Løft stangen av, og hold den kontrollert med utstrakte armer over deg før du senker den kontrollert ned mot brystkassen. Press så stangen opp igjen, og repeter etter ønske.

Viktig! Ikke slipp stangen fort ned, eller la den “sprette” på kassen for å få den opp igjen!

God trening til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!

Cornelis 

 

#trening #iform #bilder #Nettavisen #trene #trener #godmorgen #blogg #blogginnlegg  

Magetrening: Slik får du en stram mage!

Mange ønsker seg gjerne en flat(ere) mage, og noen har kanskje til og med lyst på sixpack og stramme mageruter. Om dette skulle være ett av dine mål har jeg her skrev litt om hva du bør gjøre for å oppnå nettopp dette.

Følg meg også gjerne på Facebook!

Fitnesstrenden er muligens både hatet og elsket av mange i Norge, men én ting er i hvert fall sikkert; hardere, mer effektive treningsøkter som virkelig gir resultater er kommet for å bli i landet vårt! Folk ønsker ikke lengre å kaste bort tiden sin på trening som ikke gir form eller mening, og tøffe[re] korte økter behøver ikke bare å være gunstig for de som eventuelt skal konkurrere, men vel så viktig for alle oss andre som eventuelt «bare» har et ønske om en bedre trent kropp.
Sixpack 2
Fra en av mine videoer med Webtrening.no der jeg blant annet viser en av de beste øvelsene du kan kjøre for flat mage! 

Fettet må bort!
Det overrasker meg fortsatt når folk drikker og fester i helgene, spiser usunn mat og fastfood hele uka igjennom, men samtidig trener situps til den store gullmedalje hver gang de er innom treningssenteret.. Det hjelper nemlig lite å kjøre så mange situps og crunches du makter hver dag om du fortsatt har et godt fettlager rundt mage og midje. Og for å få fram «sixpacken» (eller i hvert fall en litt strammere mage) må fettet først bort, og den jobben starter dessverre/heldigvis først og fremst på kjøkkenet!

Annen trening..
I tillegg bør man også sørge for å styrke og trene opp resten av kroppen, og her kan det blant annet være smart å tenke litt på muskulaturens både harmoni- og symmetri i kroppen. Om du overtrener magen, mens du for eksempel neglisjerer ryggen (og annen støttemuskulatur) vil du dessverre aldri komme helt i mål!

Les også: Slik får du trente ben

Jo høyere prosentandel muskelmasse du har jo mer vil kroppen din også forbrenne, selv i hvilemodus, noe som igjen vil være ensbetydende med en strammere kropp og ikke minst mage. Såkalt «punktforbrenning», der du står foran speilet og bare peker ut de stedene på kroppen du ønsker å gå ned i fettprosent er nemlig ikke mulig, men likevel kan man (blant annet gjennom riktig tilrettelagt styrketrening utifra dine ønsker og behov) selvsagt være med på å forme kroppen – og har du for eksempel bredere hofter og midje enn du skulle ønske, mens skuldre og øvre del av overkropp er tynn og hengslete, kan dette lett «balanseres» ut gjennom riktig styrketrening. Ved siden av hardcore styrketrening kan det også være smart å legge inn intensive kardioøkter for eksempel á la min egen favoritt; Geriljakardio.Geriljakardio
Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp!

Nå er det likevel ikke alle som har mulighet, eller kanskje lyst, til å trene på et helsestudio, og for dere vil jeg da anbefale en av de enkleste (men kanskje også en av mest effektive) treningsformene som finnes; sporty, flott morgen-, eller kveldsturer.. Det er nemlig ikke uten grunn at dette er en av favorittene til fitnessfolka for å forbrenne bort det siste vanskelig magefettet.

Sjekk også ut: Treningsprogram for mage

God ny treningsuke til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!
Cornelis 

#trening #helse #Norge #iform #treningsbloggen #blogginnlegg #mage #sixpack #byggemuskler #Nettavisen #nyheter #CornelisElander  

Slik kan vi få ned sykefraværet i Norge

Det har i den siste tiden vært mye snakk om det stadig økende sykefraværet i Norge, og hva som bør gjøres. Min mening er at det i prinsippet er veldig enkelt.. 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Hva bør gjøres?
Det er mange debatter og forslag til hva som må [eller bør] gjøres for å få ned sykefraværet, og der noen [i mine øyne] er gode er det andre igjen som mener vi kun trenger mer penger til forskning for å få resultater [jamfør blant annet noen av de siste tweetene på min twitter konto]. Er dette egentlig nødvendig? Trenger vi virkelig å studere videre hva som skal til for å få ned sykefraværet, eller ligger løsningen rett foran øynene våre? Personlig mener jeg det sistnevnte. Og som jeg skrev på facebook i går, da debatten om sykefraværet haglet som verst på sosiale medier; “Hvordan få ned sykefraværet? Veldig enkelt; få flere aktive nordmenn som spiser sunnere.. Fjern momsen på frukt&grønt + trening.. Egentlig ikke så vanskelig dere”.. 

Og flere studier stemmer i med meg om at regelmessig mosjon og trening + et sunt og godt kosthold, fører til sunnere, mer opplagte og ikke minst arbeidsføre innbyggere. Likevel er det én hake.. 

Les mer på: Corneliselander.com

Tren hardt!
En studie gjennomført i Holland viste nemlig at hard trening minst tre ganger i uken kunne redusere sykefraværet, mens trening med moderat til lav intensitet hadde svært liten [om ingen] effekt på dette – noe som også taler for min vanlige regle om du bør; trene hardt, kort, hyppig, og riktig

Personlig mener jeg dog at litt trening, enten det består av lav eller moderat intensitet noen få ganger i uka er bedre enn ingenting – uansett om dette vil gi seg utslagsgivende med tanke på sykefraværet eller ei… 

God fredag og helg fra trener´n i Hollywood
Cornelis 

#trening #helse #helg #Norge #fredag #syefraværet #debatt #debatten #NRK #Nettavisen #CornelisElander  

– Hvem kritiserer egentlig statsministerens kroppsform her?

Ap politiker, Marianne Marthinsen, har vært ute og kommentert statsminister Erna Solbergs kroppsform. Det mener i hvert fall siviløkonom Julie Brannfjell. 

Les mer på: Corneliselander.com

De siste årene har det vært mye snakk om “political correctness” her i statene, og republikanerne kritiserer gjerne den demokratiske fløyelen for å være mer opptatte av dette en [ordentlige] tiltak som gir resultater og mening. Nå er dette selvsagt ikke bare forbeholdt amerikansk politikk, og å være “politisk korrekt” ser også ut til å ha kommet til vårt land – blant annet i form av at man aldri må bruke ord og uttrykk som [kanskje] kan siktes til den enkeltes kroppsstørrelse og vekt. 

Selv er jeg (som mange av dere muligens har fått med dere) svært opptatt av trening og helse, og er blant annet for at vi skal få sunnere mat og mer trening inn i skolene. Likevel er jeg ikke for at man skal kritisere enkeltpersoner, og å gå til personangrep på vår statsministers vekt- og/eller kroppsform mener jeg er helt forkastelig! 

Spørsmålet er bare; hvem kritiserer egentlig statsministerens kroppsform i tilfellet som nevnt innledningsvis? Ap-politiker Marianne Marthinsen, som bruker et vanlig norsk uttrykk, eller siviløkonom Julie Brannfjell når hun uttaler at – Å spille på hvordan Erna ser ut er beklagelig… 

Personlig mener jeg sistnevnte..
Cornelis 

#politikk #meninger #statsministeren #ErnaSolberg #Norge #blogg #trening #helse #iform #CornelisElander  

– Norge er passert fysisk internasjonalt


Foto: Torje Dønnestad Johansen/Nordlys

– Norge er passert fysisk internasjonalt. Slik lyder overskriften på saken med den tidligere fysiske treneren for A-landslaget i norsk fotball i Nordlys.no, der han trekker fram at særlig den den eksplosive [og styrke-] delen av treningen er blitt forsømt.

Svein Arne Pettersen, som tidligere var fysisk trener for A-landslaget i fotball, uttaler seg til avisen om norske spillers innsats og fysisk form, og mener blant annet at den eksplosive delen av treninga i mange år er blitt forsømt – noe som igjen gjør at landslaget (en gang ansett som best trent i verden) i dag henger etter.

– Vi er passert, vi er det. Hva skyldes det? Det er flere å velge mellom i mange andre land, men jeg tror vi har trent med feil fokus, og har dermed ikke lenger spillere i de beste ligaene, som får øvd på det høyeste nivået jevnlig.

– Total løpslengde er egentlig uinteressant i fotball. det løpes ikke mer i de beste liganene enn i norsk eliteserie. Men det løpes mer med høyere intensitet hos de beste. Det er flere meter med større intensitet. Det kommer av at de er raskere, og kan behandle ballen i stor fart.

– Vi har mistet det at vi ikke får øvd på øverste nivå lenger, gjennom at vi ikke har spillere i de beste ligaene og dermed ikke tilpasset oss det som kreves der. Selv Albania har spillere i Serie A. Jeg mener vi har forsømt i stor grad det som går på hurtighetstrening og kanskje også styrketrening i norsk fotball. Vi har trent for lite hurtighetstrening, og når vi har gjort det har vi vært så opptatt av aktivitetsprinsippet at det har blitt utholdenhetstrening etter få gjentakelser, sier Svein Arne Pettersen.

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp

– Jeg var med landslaget et par år. Vi så at vi ble for lette. Første gang vi så det var i Bangkok i 2012, der vi møtte Sør-Koreas U23-landslag. De var sterkere og mer «fit» enn oss.

– Er norske fotballspillere for dårlig trent?, spør journalist Torje Johansen.

– I den norske forståelsen av å være dårlig trent, gjennom kapasiet og utholdenhet, bestemt nei. Men i forhold til hurtighet og styrke har vi blitt passert, både på grunn av feil trening og feil prioritering i trening, og det at vi ikke får øve på øverste nivå med skikkelig intensitet. Vi har et stykke jobb å gjøre, sier Svein Arne Pettersen til Nordlys.no

Følg meg også gjerne på Facebook!
_____________________________________
Personlig mener jeg dette er veldig interessant lesning, og på tide at også norske fotballtrenere ser verdien og ikke viktigheten av riktig intensitet og styrketrening – slik jeg selv har promotert i mange år. I tillegg er det veldig spennende å se at en fotballtrener også legger fokuset på dette med at man er for opptatte av utholdenhet i norsk idrett. Som fotballspiller vil dette selvsagt være viktig, og en stor del av jobben, men når du (som han nevner) sammenligner deg med de beste i verden ser du at disse gjerne er vel så opptatte av styrke, og det å kunne prestere bedre/kjappere også over kortere perioder. Og selv mener jeg fotballmiljøet kan ha mye å lære når det kommer til riktig styrketrening.

Her vil det være essensielt å få tilrettelagt skreddersydde løsninger for den enkelte, der man også fokuserer mer på kortere økter med høyere intensitet, og ikke minst styrke. Se bare på hvordan kanskje verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo, trener.. Her er det vel så mye fokus på muskulatur og kortere, hardere økter som utholdenhetstrening og lengre økter.

Cornelis i Hollywood  

 

#trening #Nettavisen #fotball #trene #bilder #meninger #blogg #blogginnlegg #Norge #iform #CornelisElander

Herlig Statsbudsjett!

Det er nok mye jeg kunne ha skrevet om Statsbudsjettet, og sikkert mye jeg kunne ha kritisert. Likevel velger jeg heller å trekke fram én veldig viktig og god ting med budsjettet, og kaller derfor dette et Herlig Statsbudsjett

Les mer på: Corneliselander.com

+2,1%
Jepp, det er økningen i avgifter regjerningen ønsker å legge på tobakk og alkohol – noe jeg personlig mener er et viktig steg i riktig retning for å forebygge det stadig økende alkoholkonsumet blant oss nordmenn. Og forhåpentligvis vil det kunne være med på å forebygge ytterlige tobakkforbruk. Nå er 2,1% kanskje ikke så mye, men alle monner drar. Og selv om dette (slik en av følgere mine på Facebook siden i dag poengterte) muligens blir mer som en justering av det generelle prisnivået kunne man i verste fall ha sett det motsatte, at de heller kuttet i avgiftene. Noe som ville vært i mer kjent FrP stil… 

Les også: Spiste du dette i natt?

Ifølge Verdens Helseorganisasjon er nemlig alkohol, sukker, og tobakk noen av de av de verste truslene mot menneskeheten og folkehelsa, og det er derfor ekstremt viktig at vi som nasjon tar affære NÅ og gjør noe med dette! Selv skulle jeg selvsagt gjerne også ha sett at man tok bort all form for moms og avgift på trening og enkelte sunne tilskudd, men man kanskje ikke få alt på en gang? 

Cornelis i Hollywood

Hva mener du? Bra, eller dårlig statsbudsjett?

#statsbudsjett #Statsbudsjettet #Norge #penger #helse #trening #meninger #røyk #tobakk #alkohol #blogg #Nettavisen #CornelisElander