Bare tynne som er iform?

Å være iform behøver ikke nødvendigvis å bety det samme som å være “tynn”, men at man oppnår en vekt og [kropps-] størrelse man ikke minst selv er happy og fornøyd med! Generelt sett er det særlig det farligste magefettet folk flest bør fokusere aktivt på å kvitte seg med, men fit og sunn kommer likevel i alle størrelser og fasonger! Ofte kan også litt mer “fyldige” kropper for mange både være mer tiltrekkende og ikke minst bety et liv fylt av glede, latter, og smil – noe som til syvende og sist visstnok er noe av det sunneste vi kan gjøre

Les mer på: Corneliselander.com

Selv blir jeg nok ofte både feilsitert og misforstått der mange kanskje har et (feilaktig) bilde av at jeg mener alle bare bør være tynne og “fit”, og som jeg gjerne sier til mine klienter i LA er det likeså greit å kaste badevekten ut av vinduet først som sist og fokusere mindre på hva den måtte vise og heller se på seg selv i speilet. Er du fornøyd med det du ser der er det som teller, og ikke om badevekten skulle mene at du eventuelt har noen kilo “for mye”.. Flere av mine største venner er også noen av mine sterkeste, og i mange tilfeller de som trener best, og veldig tynn behøver heller ikke alltid å være det samme som å være iform – noe jeg blant annet uttalte etter å ha trent jentene på Top Model på TV3: – Mange tror det holder å være tynn

Så stå på, og kos deg i sommervarmen enten du veier litt over eller under “gjennomsnittet”! 
Hilsen fra HollywoodTreneren på reise i Europa 🙂  

#trening #sommer #helse #trene #bilder #meninger #blogg #treningsbloggen #iform #fit #sol #blogginnlegg #ferie  

Hemmelighetene bak store, sterke armer avsløres:

En av “show-off” musklene som de fleste menn, men stadig også flere kvinner ønsker seg er store og sterke armer. Her er hvordan DU oppnår det:

Les mer på: Corneliselander.com

For menn er det gjerne to ting som står i hovedfokus når vi entrer et treningsstudio; hvordan oppnå en så stor og sterk brystkasse og hvordan få så store armer som overhode mulig. Selv om dette (alene) ikke bør være, eller for mange kanskje er, det viktigst å konsentrer seg om er det likevel gjerne hva ni av ti ber om hjelp for å oppnå – så ikke skyt budbringeren 🙂 

Triceps viktigere enn biceps
Én av de vanligste feilene mange gjør er nettopp også å overdrive arbeidet på biceps, mens man neglisjerer triceps. De fleste som ønsker seg store armer tenker nemlig gjerne at biceps er det viktigste å jobbe med, mens realiteten er at å trene opp triceps (som armene dine faktisk prosentvis består mer av) vil være veien å gå om du ønsker deg store, sterke armer..

Så da hjelper det ikke å legge ned masse arbeid på framsiden av armen for så å hoppe over baksiden, og som Arnold [Schwarzenegger] en gang sa; “To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity”. 

Sjokk kroppen”
En annen feil mange gjør er å trene helt likt fra uke til uke, og som jeg har nevnt utallige ganger tidligere er det å variere treningsformer, øvelser, og utførelsen (antall reps., sett, etc.) der forskjellen på om du vil “få det til” eller ei vil ligge. Trener du alltid med samme antall reps og vekt vil kroppen din også vite nøyaktig vet hva den har å forvente seg, og du vil også bare klare nettopp det. Igjen vil dette kunne resultere i at du vanskeligere oppnår muskelvekst og progresjon, og du vil forbli like stor og sterk som før. Prøver derfor heller å pushe deg selv til ytter- grensene, og noen ganger litt lengre enn hva du selv kanskje trodde var mulig, noe som også er en av grunnen til at det å trene med tunge vekter på et helse- studio i mange tilfeller kan være veien å gå. 

Les også: Sporty konkurranse

Overtrening
“Ikke tren for mye” er gjerne favorittsetningen mine klienter liker å høre, men selv om du ikke bør overtrene en muskulatur [for å oppnå optimal muskelvekst] betyr ikke dette samme som at du bør trene “lett”. Realiteten er nok heller det stikk motsatte. Tren hardt, kort, hyppig, og riktig er gjerne mottoet mitt, og dette betyr at du heller bør trene hardt og kort enn lange økter som kun sliter ut muskulaturen, og svært ofte ser jeg folk overdrive treningen av særlig to muskelgrupper; nemlig magen og armene, samtidig som dette også gjerne er hva de fleste føler de sliter mest med. Så kvalitet er alltid viktigere enn kvantitet innfor trening, og for at du skal oppnå sterkere, mer muskuløs muskulatur bør du derfor også følge regla mi. 


Kosthold
På samme måte som det å trene for mye kan være med på å gi deg mindre/svakere muskulatur, vil det å ikke fylle på med nok og riktig kost etter endt økt også kunne være med på å bryte ned mer muskulatur enn det bygger opp. For å oppnå maksimal effekt bør du derfor gjerne avslutte en treningsøkt med en kjapp og smart proteinshake eller -bar, før du så kommer deg hjem og fyller opp med riktig mat og drikke. Som en gjerne sier; uten mat og drikke duger helten ikke, og det samme gjelder for deg som ønsker deg store, sterke armer! 

Stå på, og fortsatt god sommer til dere alle!
Cornelis 

#trening #kosthold #bilder #blogg #treningsbloggen #trene #helse  

Konkurranse: Vis meg ditt beste treningsbilde!

TRX
Det er klart for en konkurranse her på treningsbloggen, og nå kan du vinne gratis treningshjelp av Hollywoodtreneren

For å få flere aktive nordmenn lanserte jeg nylig min egen # – kampanje på instagram, der jeg oppfordret dere alle til å laste opp ett nytt treningsbilde og mosjonere litt hver dag, 14dager i strekk. Denne kampanjen har tatt helt av, og det er virkelig gøy for meg å daglig logge meg inn på profilen min og se bildene til alle de flotte menneskene som ivrig har hengt seg på. Så tusen takk til dere alle! 

  
Noen av de flotte bidragene som allerede har kommet inn via #CornelisUtfordring ´en

Så for å gi litt mer enn bare oppmuntrende ord og tommelfinger opp på bildene deres tenkte jeg nå også å gi én heldig vinner gratis treningshjelp fra meg som takk for innsatsen! For å være med må du først henge deg med på utfordringen, og benytte #CornelisUtfordring på alle bildene du laster opp! Og den person jeg mener har de mest originale og sporty bildene vinner. Så enkelt! 

(den som laster opp det [som Cornelis mener er de] mest sporty bildene vinner, og vil deretter bli kontaktet direkte av corneliselander.com teamet i slutten av juli)

Les mer på: Corneliselander.com  

Konkurransen avsluttes 31.07.14

#trening #blogg #bilder #instagram #treningsbloggen #sommer #utfordring #trener  

– Jeg blir feit av å være i Norge

Nylig uttalte jeg overfor TV2 i Los Angeles grunnen til at vi i dag ser at én av fem nordmenn sliter med overvekt og/eller fedme, og at dette ikke skyldes dårlig egeninnsats eller vilje. Personlig mener jeg det er på grunn av all den dårlige maten i Norge..  

– Jeg ønsker nå å sette litt mer fokus på det norske kostholdet, som jeg rett og slett synes er drit dårlig! 

Se hele intervjuet mitt med TV2 her.
Cornelis

HVA MENER DU? HAR JEG RETT, ELLER TAR JEG HELT FEIL? 

#trening #kosthold #mat #fedme #overvekt #Norge #tv #TV2 #blogg #treningsbloggen

Dårlig utstyr?

På ferie, og borte fra ditt lokale helsestudio med ordentlig treningsutstyr? Her er hva du da må gjøre: 

Les mer på: Corneliselander.com

Selv er jeg ofte ute og reiser, og har ikke alltid (slik som nå) tilgang på ordentlige gym og treningsutstyr. Likevel er det fortsatt viktig å få brukt kroppen litt, og særlig for oss nordmenn som har forholdsvis lange, fine sommerferier (den vanlige amerikaner har for eksempel gjerne kun ti dager i året..) er det viktig at man da fortsetter å trene sommerne igjennom. For hvis ikke vil fort vekk én hel måned i året ha mye å si for hva du klarer å få til med kroppsformen og helsa.

Så stå på, grip én manual (eller hva du måtte ha tilgang på), og gjør det beste ut av det! For uansett hvor enn i verden du måtte være, og hva slags utstyr du måtte ha tilgjengelig; så fortsett å trene (noe)! 

Hilsen fra trener´n deres (for øyeblikket i Frankrike) 

#trening #blogg #Nettavisen #treningsbloggen #reise #sommer #ferie #fri #bilder  

Slutt på proteinrik mat og helsestudioer..

I det jeg setter snuten mot Frankrike, og sommerferien 2014, vet jeg også at dette blir slutten på proteinrik mat og helsestudioer for en stund.. 

Les mer på: Corneliselander.com

For de av dere som eventuelt har fulgt meg en stund kunne dere i fjor få med dere serien «Cornelis Elander på reise i Europa», der jeg blant annet viste hvor vanskelig det til tider kan være å finne både [sunn] mat og et helsestudio i Frankrike. «Å trene» på fransk betyr visst gjerne det samme som å sykle bort til den lokale baren og nyte en bedre kopp espresso, og beviset på at dette med å løfte vekter og å trene hardt [på et helsestudio] ikke har slått så godt ann i landet gjør seg også tydelig til kjenne i at man ikke har ett ordentlig ord for aktiviteten.. For eksempel kan du både bruke «un club de remise en forme»«un gymnase»«une salle de fitness municipale» (offentlige «fitness» sentre), eller kort og godt «un centre de fitness» (noe jeg selv foretrekker å bruke). Spør du imidlertid et medlem av lokalbefolkningen vil trolig bare få et lett oppgitt sukk til svar, og blikk som lyser spørsmålstegn, der de vil ha vanskelig for å skjønne hvorfor du; A. vil trene, og B. hvorfor du vil velge å gjøre det inne. 

Les også: Hvorfor franskmenn ikke kommer iform..

Fitness- eller trimrommene på hotellene er gjerne heller ikke noe særlig å skryte av, og jeg blir selv alltid positivt overrasket om jeg skulle være så heldig å finne ett [helt] sett med manualer og én trimsykkel. Som oftest ender jeg bare opp med å løfte på stoler og bord istede…

 
God sommer og ferie til dere alle!
Cornelis

#trening #blogg #treningsbloggen #bilder #trener #trene #blogginnlegg #lørdag #helg #Frankrike #reise #ferie #sommer