Bør tjukkaser gå i badedrakt?


“Hva er det med tjukkaser i badedrakt. Kan ikke de gå tilbake til noe form for heldekkende opplegg”… Dette var ordlyden på en tweet [fra en provokatør] som jeg så tidligere i dag. Og mitt spørsmål er derfor; hva feiler det egentlig folk?? 

Les mer på: Corneliselander.com

Tykke, lange, tynne, små. Vi mennesker kommer alle i størrelser og fasonger, og der noen går mer på gymmet og spiser sunnere enn andre, er det de igjen som av ulike grunner gjør det stikk motsatte – og trives med det. Likevel har vi ALLE selvsagt like mye rett til å “vise oss fram”, eller å gå kledd i det vi selv skulle foretrekke. Og det over- rasker meg hvis noen i 2018 fortsatt skulle mene noe annet [?].. Som jeg også skrev innledningsvis kom altså denne meldingen/tweeten fra en jeg mistenker bare skrev dette for å provosere, og jeg vil derfor ikke legge ut personens navn og profil. 

Men selv om jeg skjønner dette, kan det være andre der ute som blir dypt såret og lei seg av å se slike meldinger. For enkelte kan dette nemlig “treffe” litt ekstra, og det er nok mange der ute som har gruet seg litt ekstra til å nå skulle kaste av seg klærne og hoppe i sjøen igjen på en solfylt sommerdag. Og slike meldinger kan da både skade og gjøre vondt så mye verre!  

IKKE BARE OVERVEKTIGE…
Og dette gjelder forøvrig ikke bare for de som eventuelt er litt “store”, men kan vel så mye gjelde for de mange med undervekt og som sliter med å legge på seg. Ja, jeg er en som alltid pusher på for mer fokus på sunn mat og trening i norsk media, MEN dette har samtidig ikke noe med at de som ikke passer inn i kategorien “normal” (hva nå enn det er) bør bli sett på som “feil”. Og usaklige utsagn som at enkelte ikke skulle få lov til å vise seg i det ene eller andre plagget er jo helt høl i hue!! 

Forøvrig er det da sikkert mange som også FORETREKKER folk med litt former og større fasonger. Og du vil heller aldri kunne “please” alle. Så ja, mitt ønske er at nordmenn flest trener og spiser litt sunnere, men dette har IKKE noe med at jeg mener vi alle bare skal inneha én viss størrelse eller fasong. Og verden hadde da blitt utrolig kjedelig skulle vi alle sett helt like ut! 

Så overse slike stygge meldinger, og kom dere alle ut i sommersolen og bare nyt den i hva pokker du skulle foretrekke! (Jeg hører forresten rykter om at det er varmere i Oslo enn i LA 😉 

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – Instagram HER – eller Snapchat @corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #trene #iform #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Kom i form til sommeren!

#IformMedCornelis

Her er ti av mine personlige favoritter når det kommer til å bygge en sterk og stram overkropp, og flotte øvelser å benytte skal du komme iform til sommeren. 

Les også: Opp i muskelmasse, eller ned i fettprosent? 

10. beste styrkeøvelser for maksimal muskelvekst

1. Pullups 

Desidert den beste øvelsen å utføre for å bygge en sterk rygg, men også om du ønsker den en stram mage. Yes, du hørte riktig; pullups hjelper på magen! Pullups er i mine øyne kanskje den viktigste øvelsen [for overkropp], og har du ikke med denne i programmet ditt vil du veldig vanskelig klare å komme i optimal form. Men tilbake til mage, og hvorfor jeg mener denne faktisk vil hjelpe deg med å stramme opp core og mage. Som man vet kan du ikke direkte “punktforbrenne”, og for å oppnå en stram og flott mage må fettet bort. Og for å oppnå dette bør du igjen kjøre tunge, gode baseøvelser, og øvelser som går på flere store muskelgrupper samtidig er hva som vil gi deg best effekt. I tillegg vil det å styrke ryggen også gjøre at du lettere får en fin mage – for du kan kjøre så mye konsentrert magetrening du vil – trener du ikke ryggen vil du ALDRI komme i mål! 

Les også: Den beste treningen å utføre hjemme

2. Knebøy
Ok, nå er det sikkert flere som stusser, fordi de har blitt lært at denne går på lår og bein? Vel, ja og nei. Knebøy er en “beinøvelse”, men den er også hva jeg vil kalle “kongen av styrkeøvelser”, og den viktigste baseøvelse for å få deg i form. Ikke bare er dette en øvelse som vil gjøre deg sterk i underkroppen, men du vil bruke alt av core/mage, skuldre, armer, rygg, osv i løftene her. Og kjører du denne riktig og tungt nok trenger du nesten ikke å trene noe annet… 

3. Markløft 
Etter knebøy er dette kanskje den viktigste øvelsen du kan kjøre for hele kroppen, og selv om den tar mye og bra på bakside lår og bein vil den også styrke overkroppen din generelt med særlig fokus på ryggen. 

Les også: Bygg toppformen med Cornelis!

4. Skrå eller flat benkpress
Skal du kjøre kun én øvelse for brystkasse er dette øvelsen[e] du bør benytte deg av!

5. Bicepscurl med EZ-stang 

For mange er biceps og overarmer viktig, og da er denne den beste og viktigste du kan kjøre! 

6. Skulderpress 
Flott og god øvelse, som virkelig vil hjelpe deg med å bygge sterke, flotte skuldre! 

7. Rygghev 
Vi nordmenn sitter stadig mer og mer, og da er det å styrke nedre del av rygg og denne øvelsen ekstra viktig å utføre! I tillegg vil det å trene denne nok faktisk kunne være med på å gi deg en strammere mage!

8. Dips 
En av de beste øvelsene du kan ha med i ditt treningsprogram for å styrke både skuldre, armer, brystkasse, og mer eller mindre alt av overkropp. Primært en øvelse folk flest kjører med kun egen kroppsvekt, men du kan også utføre den i apparat med støtte under knærne eller også med vektbelte for økt motstand. 

Les også: Slik får du stram mage!

9. Pullover 
Mange diskuterer om denne egentlig er best for framsiden eller baksiden av overkroppen, men uansett er den en av de mest universelle øvelsene du kan benytte deg av. I tillegg er den en øvelse du kan utføre så å si overalt, og som også tar [nesten] overalt på overkroppen! 

10. Benhev
Til slutt lister jeg også her min personlige favoritt når det kommer til isolasjonsøvelse på magen. Denne er utrolig effektiv, og vil nesten kunne stramme opp magen din over natten….

God ny treningsuke! 

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – Instagram HER – eller Snapchat @corneliselander 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #trene #iform #gym #øvelser #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

– Folkehelserapporten viser skremmende utvikling i Norge!


Nylig la Folkehelseinstituttet fram “folkehelserapporten2018”, og beviset i mine øyne for at det IKKE er for mye “kroppspress” i Norge om dagen. Her er hvorfor: 

Les også mer på: Corneliselander.com

Nylig la FHI [Folkehelseinstituttet] fram “Folkehelserapporten 2018”, som beskriver helsetilstanden i Norge i 2018. Nå skal det understrekes at helsetilstanden i Norge i hovedsak er god, og som de åpner opp med var forventet levealder for kvinner 84,3 år, og 80,9 år for menn i 2017. Dette er blant de høyeste i verden! Fortsetter man å lese rapporten er det imidlertid ikke bare hyggelig lesning. Og aller verst er det i Oslo.. 

Så den generelle helsetilstanden til nordmenn er altså god, og lyspunkt som at færre for eksempel røyker, er jo riktig hyggelig lesning å se. At alt er perfekt er dog langt fra sannheten, og enkelte ting/steder går det faktisk den gærne veien. Som direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, også understrekte er “Røyking, usunt kosthold, overvekt og fedme, alkohol og andre rusmidler faktorene som påvirker levealderen mest, men det er de bakenforliggende sosiale og økonomiske årsakene som påvirker hvilke helsevalg den enkelte tar”. 

Sosiale helseforskjeller: Dystert for Norge, men verst i Oslo! 
Forskjellene mellom fattig og rik øker, særlig hos kvinner. Og forskjellene er større i Norge enn i mange andre europeiske land. Kvinner og menn med lengst utdanning lever 5-6 år lengre og har bedre helse enn de som har kortest utdanning. Forskjellene mellom kommuner er stor; opptil 10-12 år for menn, og 8-10 år for kvinner. Men også internt i enkelte byer er det ille, og aller verst er det i hovedstaden. Der er det nå blitt så dramatisk at det kan være opptil 8 [!] års forskjell mellom forventet levealder for menn i ulike bydeler. En rik mann [trolig på Oslo vest] kan altså regne med å leve mye lenger enn sine fattigere naboer på Oslo øst. Dette er ille! 

Under har jeg også plukket ut en del andre overskrifter og ting det er verdt å merke seg fra rapporten:

         

Fortell meg gjerne igjen hvordan det er for mye “kroppspress” i Norge om dagen… 

Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselandereller lik fanpagen min HollywoodTrenerenpå Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Blir bedt om å ikke vise meg i bar overkropp!


Enkelte vil jeg ikke skal poste [flere] bilder av meg selv i bar overkropp, fordi det visstnok kan være med på å øke “kroppspresset”…  

Les mer på: Corneliselander.com

Nylig hadde jeg en samtale med en “medieprofil” som både irriterte, men også fikk meg til å smile. En fyr (som den siste tiden har vært litt ute i norsk presse og uttalt seg om såkalt “kroppspress”) prøvde å halvveis belære meg om dette emnet og at jeg ikke burde legge ut flere bilder av meg selv i bar overkropp. Samtalen fikk meg mest bare til å smile, da det kom ganske tydelig fram at han egentlig ikke hadde så mye peiling på hva han faktisk snakket om..

– Så mye snakk om trening om kosthold i norsk media
Skal du nemlig komme med uttalelser om dette emnet, og særlig kritisere meg for delvis å “være med på å fronte kroppspress”, må du i hvert fall ha satt deg litt inn i hva som faktisk skjer om dagen, og sjekk hva jeg har kjempet for de siste [ti] årene… Ser du også på folkehelserapporten som nylig ble fram av FHI, er det heller ikke bare positive ting å skimte – noe jeg skal gå grundigere igjennom i neste post her på bloggen senere i dag. 

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Ned i vekt vs bygge muskler 
Men skal du kritisere meg for å såkalt være med på å fronte dette, når jeg omtrent er den eneste som faktisk har jobbet for noe annet enn å bare fokusere på de som ønsker å gå ned i vekt, burde du vel først gå etter de kjendisene/medie profilene som for eksempel fronter rumpeoperasjoner og unaturlige ting først [?!?]. Nei, da er det stille.. Selv fronter jeg kun ren mat og hard, sunn trening, og tar ikke engang hodepinetabletter.. Men at jeg legger ut et trenings-/motivasjons bilde til mine følgere på Instagram er feil? NEI, begynn heller med de som legger ut USUNNE ting i sosiale medier! 

Men igjen tilbake til hva han prøvde å belære meg om, og hvordan man kan hjelpe med å forebygge såkalt kroppspress i norsk media. Til deg og dere som mener at et bilde av undertegnede i bar overkropp er med på å promotere dette har jeg bare én ting å si; sånt tull har jeg rett og slett ikke tid til…

Se forøvrig også neste bloggpost der jeg vil ta for meg Folkehelseinstituttets #folkehelserapporten2018 og hvorfor vi VIRKELIGE har problemer hva gjelder kosthold og trening (eller eventuelt mangel av dette) i vårt land. Stay tuned! 

– Drit i vekten!


– På mitt gym er det én ting vi særlig ikke liker å fokusere på.

Les mer på: Corneliselander.com

– DU BØR DRITE I VEKTEN DIN! 
På mitt gym er det én ting vi særlig ikke liker å fokusere på, og det er vekt. Dette kommer av min filosofi om at så lenge du er fornøyd med hvordan du ser ut og føler deg så er det egentlig ganske så uviktig hva badevekten til enhver tid måtte vise. 

Les også: Kom i form med Cornelis Elander! 

Likevel er dette noe de fleste [visstnok] liker å fokusere veldig på, og alt for mange måler dessverre mye av egen framgang og progresjon bare utifra hvor mange kilo opp eller ned man til enhver tid måtte besitte. På bakgrunn av dette har jeg på mitt gym derfor innført én regel, og det er at jeg kun ruller ut vekten for spesielle klienter som bare på død og liv må sjekke, mens den ellers bare står og støver bort i et skap… 

Så hvorfor er jeg så imot dette? Vel, for det første er ikke dette noe som i seg selv sier så veldig mye om din generelle kroppsform eller helse. Jo da, har du veldig mye ekstra fett rundt feks magen så er dette selvsagt ikke bra. Kanskje har du ikke “toppformen”, men du kan fortsatt være både “litt stor” eller havne høyt opp på BMI skalaen og samtidig ha god form! Og samtidig kan dette evige jaget etter å oppnå en viss vekt eller kroppsstørrelse nettopp i seg selv være skadelig og gjøre at du faktisk kommer i dårligere form – dette fordi du påfører kroppen din noe av det verst du kan gjøre for helsa og kroppen din; nemlig stress.

Les også: Dette vil redde deg i morgen! 

Stress mindre, sov mer, og du vil spise bedre
De aller fleste vet at skal en gå ned i vekt så må en også spise bedre (eventuelt mindre), og trene/mosjonere mer. Samtidig er det flere faktorer som vil kunne påvirke [negativt] hvor mye du vil ende opp med å trene, eller hvor bra du vil spise. Og to av de viktigste faktorene er nettopp stress og hvile. Å stresse kan nemlig føre til økt lagringen av fett, og da særlig rundt midje og mage, og ifølge
en studie utført av University of California, Berkeley, kunne søvnmangel føre til viktige endringer i hjerneaktiviteten som igjen påvirker apetitten.

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Forskerne fant nemlig at kun én natt med manko på søvn økte test objektenes ønske for usunn mat og drikke, kontra om de var uthvilte og hadde sovet godt. Som vi vet vil du også kunne sove bedre om du også spiser bedre – så her er vi inne på en evigvarende positiv spiral, og noe som bør kunne fungere for de fleste: Spis bedre, og du vil sove bedre, noe som igjen vil gjøre at du ytterlige spiser bedre og så sover mer… 

Men tilbake til åpningen, og hvorfor jeg ikke vil ha fokus på vekt på mitt senter: Du må altså gjerne ha fokus på hva vekten din er for egendel. Og jeg skal ikke stå i veien for de som vil ha fokus på dette – hence hvorfor jeg ruller den ut for de som eventuelt skulle “trenge” den.. Samtidig ser vi altså fra både studier og rapporter at dette ikke vil være med på å hjelpe deg nevneverdig, og i verste fall kan det bare gjøre vondt verre! 

Så derfor vil i hvert fall ikke jeg pushe deg på dette, men ønsker heller å fokusere på de tingene jeg vet at faktisk vil kunne hjelpe deg i mål som for eksempel mer proteinrik kost, mindre sukker og [usunt] fett i maten. Og at du selvsagt også styrer unna verstingen alkohol (så godt det lar seg gjøre)… Og det er disse tingene jeg vil fortsette å skrive om her på bloggen (som feks i neste innlegg som kommer litt senere i dag), og ikke en fordummende og forenklet løsning som å bare konsentrere oss om vekt… 

God helg til dere alle! 
Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #fredag #helg #weekend #iform #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Dette vil redde deg i morgen!


Er du en av de mange i Norge som sitter mye til daglig bak for eksempel en kontorpult, og mot slutten av dagen merker det både litt i kroppen generelt og ryggen spesielt? Vel, da bør du fortsette å lese! 

bestill_treningsprogram

Nordmenn sitter stadig mer og mer på jobb og skole, og der vi i gamle dager fikk inn mye fysisk aktivitet hverdagen igjennom er vi nå så å si stillesittende hele arbeidsdagen igjennom. Og da blir det nettopp enda viktigere å trene styrke, og særlig viktig å fokusere mer på korrekt treningen av ryggen! En av de øvelsene du da bør legge inn i ditt treningsprogram er dagen øvelse: 

Én arms roing
Én arms roing med manual på en benk er en av mine personlige favoritter, og en øvelse du virkelig bør ha med i ditt oppsett skal du bygge en sunn og sterk kropp. Enten du trener på senter eller hjemme er denne fin å ha med, og har du ikke tilgang på manualer og vekter kan du for eksempel også benytte en bøtte med vann eller noe annet litt tyngre du måtte ha liggende, og som du kan løfte kontrollert opp som vist på bildene under. 

Slik gjør du: Øvelsen utføres ved å plassere den ene hånden og kneet på en benk, mens du plasserer den andre foten på bakken og drar vekten opp med den frie armen. Hovedfokuset bør imidlertid ligge i å trekke en gitt vekt opp langs siden av kroppen, og opp mot høyden av magen (uten å gjøre den feilen så mange gjør; å peke albuen opp mot taket).

Ryggen skal også være mer eller mindre parallell med underlaget, og armen du løfter med skal ikke bare trekkes rett opp fra underlaget, men altså føres litt bakover og opp langs siden av kroppen.

Kjør 3-4 sett på denne, og med mellom 6-8 repetisjoner på hver arm, under hvert sett. 

HUSK OGSÅ Å TAGGE MEG I DINE TRENINGSBILDER PÅ INSTAGRAM, SÅ JEG KAN KOMME MED RÅD OG TILBAKEMELDINGER! 
#CornelisUtfordring @CORNELISELANDER 
– Cornelis

Følg meg også @corneliselandereller lik fanpagen min HollywoodTrenerenpå Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

I FORM PÅ 10 MINUTTER!

Iform med Cornelis Elander

Det er særlig et spørsmål som veldig ofte kommer opp her på bloggen, og det er hvor mye man egentlig er nødt til å trene for å oppleve resultater. Og i dag skal jeg prøve å forklare litt nærmere om dette, og trolig gi deg noen overraskelser… 

Les mer på: Corneliselander.com

Hva om jeg fortalte deg at du trolig trener alt for mye i dag, og at du faktisk kunne oppnå bedre resultater av å trene mindre. Ville du likt det? Som jeg beskrev i innlegget “Ikke all mat er Ja-mat” så trenger vi nordmenn å bevege oss mer. Med dette mener jeg imidlertid ikke at du bør trene timeslange økter hver dag, men at vi rett og slett trenger å mosjonere eller trene oftere enn det de fleste av oss gjør i dag. Som jeg alltid liker å poengtere er nemlig hyppighet og kontinuitet de viktigste nøkkelordene, og du trenger faktisk ikke å trene så veldig lenge av gangen om du bare trener hardt og ofte nok! Ja, faktisk blir de fleste gjerne veldig positivt overrasket når de hører hvor lite man egentlig trenger å trene. Og som med alt er kvaliteten på øktene dine vikigere enn kvantiteten, og her skal jeg derfor ta en liten gjennomgang:

Sterk kropp
For en sunnere og sterkere kropp trenger du nemlig å bygge muskelmasse, og for å oppnå dette trenger du ikke nødvendigvis å trene 
 vanvittig mye. For optimal muskelvekst er det nemlig viktigere hvor ofte du trigger og trener musklene, og ikke nødvendigvis hvor lenge du trener av gangen. En treningsøkt kan i mange tilfeller ta så lite som 10-15minutter å utføre, og likefullt gi deg knall effekt og resultater! Fokuset bør imidlertid heller ligge i at du gjør dette ofte nok, at du har høy nok intensitet, og ikke minst følger et treningsprogram satt opp for deg og dine mål.

Les også: Hjemmetrening – slik holder du formen hjemme

For de av oss som liker å trene kan nemlig det å bli for ivrig og gira på å trene ofte bare være med på å holde oss tilbake, eller at man rett og slett sliter ut kroppen mer enn den strengt tatt har godt av. For best effekt kan det å holde treningsmengden nede i 30-45minutter gjerne være mest optimalt, mens intensiteten på øktene er det som vil ha mest å si for hva du vil sitte igjen med av effekt. For de som har fulgt meg en stund vet at jeg pleier å si at om du trenger å trene over 45minutter for å merke effekt – ja, da har du trolig ikke trent de første 45 hardt nok…

Ellers bør du også bruke og bevege kroppen hverdagen igjennom, og helsemyndighetenes anbefalinger om 30minutter fysisk aktivitet behøver ikke bare å bety rene treningsøkter, men kan også være noe så enkelt som en gåtur på kveldstid etter jobb og middag. Mine personlige anbefalinger er dog at du bør trene minst tre gode styrkeøkter i uka

Toppidrettsutøver?
En annen ting jeg i dag også ønsker å ta opp er et utsagn som gjerne kommer opp med at “men en toppidrettsutøvere kan jo fint trene mer og lengre økter!?”. Vel, de atletene eller idrettsstjernene du eventuelt måtte følge har da også dette som sin fulltidsobb, og derfor blir dette noe helt annet en om du prøver å følge deres treningsoppsett ved siden av en ellers hektisk hverdag med for eksempel skole og jobb…

Les også: 12 åring ber om treningshjelp

Grunnen til at jeg her trekker fram punktene er nemlig at jeg ikke har tall på alle de gangene jeg har fått klienter og personer jeg har hjulpet i BEDRE FORM av å kutte NED på lange program og oppsett de tidligere har fulgt. Problemet er gjerne at slike oppsett veldig sjelden tar høyde for at du gjør noe annet enn å trene, og er som oftest også svært vanskelig for folk flest å følge over tid. Da ender det som regel med at man gir opp og slutter, og når jeg nå også har listet hvorfor du heller ikke vil få bedre resultater av å trene så sinnsykt mye håper jeg dette kan være med på å motivere deg til å legge inn den innsatsen du vil trenge for å oppnå dine ønsker og mål!

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTrenerenpå Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #hverdag #søndag #iform #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

HVOR MYE MÅ DU EGENTLIG TRENE?


Hei alle sammen, og takk til alle dere som daglig er innom denne bloggen og gjør den til Norges største treningsblogg! Jeg setter utrolig stor pris på det! Men nå over til en helt annen ting; hvor mye “må” man egentlig trene for å holde det farlige magefettet borte og komme iform? Vel, det er egentlig ganske lite som faktisk skal til! 

Les mer på: Corneliselander.com

Helsemyndighetene prøver å få oss til å utføre mer fysisk aktivitet med sine “Dine30” i sosiale medier, og appellere der til minimum 30 minutter mosjon elle bevegelse daglig. Selv har jeg også  #CornelisUtfordring ´en gående i sosiale medier – der jeg prøver å motivere nordmenn flest til å trene litt hver dag. Hva som skal til og “er nok” varierer selvsagt veldig fra person til person, og noen starter kanskje med et litt dårligere grunnlag enn andre. Andre igjen har kanskje et større behov, og generelt sett er det bare viktig at man er i nok aktivitet utifra ens ønsker, mål, og ikke minst behov! 

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Likevel vil jeg si at om du trener, mosjoner, eller kort og godt bare går og er i litt bevegelse hver dag (og helst rundt 30minutter), så bør de fleste være på god vei til en rimelig sunn og god kroppsform. Hvis du så i tillegg supplementerer med et magert, proteinrikt kosthold, og eventuelt visse former for smart tilskudd (fettsyrer, protein, etc.) så bør vi alle kunne jobbe oss mot den kroppsformen og fasongen vi måtte ønske! 

Så beveg og bruk kroppen din minst 30 minutter daglig, og du bør på god vei mot en sunn[ere] og sterk[ere] kropp! Om du i tillegg også utfører 3-4 styrkeøkter i uka, og benytter et tilrettelagt smart treningsprogram utifra dine ønsker og behov – bør du i tillegg også kunne oppnå den kroppsformen du alltid har ønsket deg! 

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Husk at det snart er varmere tider igjen folkens – så på tide å bygge sommerkroppen og komme i gang nå! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #mat #iform #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander