Godt humør gjør deg tynnere!

I en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York kom man nylig fram til at humøret ditt påvirker hvordan du spiser, og at det derfor kan avgjøre om du blir tynn eller tykk..

Les mer:  Corneliselander.com

Testen, som nylig ble gjennomført med 787 forsøks- personer, viste at det er 77% “more likely” at folk med godt humør også vil spise bedre. Folk med dårlig humør vil lettere ty til “comfort food”, og dermed også øke sjansene for å gå opp i vekt. I tillegg vil jeg argumentere for at du ved generelt å spise bedre, og trene regelmessig også vil komme i bedre humør – noe som da igjen, utifra hva denne testen viser, vil gjøre at du ytterlige spiser bedre og kommer i enda bedre form. Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet.

Så dropp iskremen, kom deg på trening, og ta deg en proteinshake. Føl og bli da også (enda) bedre, nettopp fordi riktig mat (og trening) både bedrer helsa og humøret ditt – noe som igjen vil gi direkte utslagskraft på kroppsformen din! 

Cornelis i Hollywood 

Calisthenics trening enkelt forklart

Den såkalte «Calisthenics» treningsformen blir hypet opp som noe nytt, og du har sikkert hørt at dette er det nye «kule» å trene. Men hva er det egentlig, og enda viktigere; er det noe for deg?

Les mer på: Corneliselander.com 

Calisthenics, eller Calisthenics training høres kanskje litt mystisk og spennende ut, og spør du folk som driver med det vil du gjerne få opplyst om at dette er alt du virkelig trenger. Så du lurer kanskje på hva dette egentlig er, og om det egentlig er noe for deg. Her er derfor en enkel forklaring.

Calisthenics´ opprinnelse
Ordet Calisthenics kommer av gresk kallos som betyr skjønnhet og sthénos som betyr styrke, og selv om trenings- formen har blitt praktisert siden tidenes morgen, er det likevel mange som fortsatt benevner Calisthenics som en «ny idrett», selv om vi her kanskje snakker om den eldste.. At den har hatt en evolusjon og utviklet seg er likevel sant, og nye metoder og bevegelser som; flutter kicks, jumping jacks, og planken er blitt lagt til. Calisthenics er, eller skal være, egenvektstrening, og har derfor i prinsippet blitt benyttet av oss mennesker siden vi først begynte å bruke kroppene våre til å trene. Og det er faktisk godt mulig du allerede trener «the Calisthenics way»..

Øvelser
Foruten om de jeg allerede nevnte over (som har blitt lagt til i den senere tid), finner vi nemlig kjente øvelser som; pushups, pullups, chins, knebøy, og dips, og folk som trener Calisthenics benytter der igjen gjerne forskjellige varianter av disse. Og mange trener også med ringer og tau – noe jeg mener blir feil siden dette strider mot deres egen betegnelse av sporten; trening uten noen form for utstyr..

Les også: Dette ødelegger treningen din

Nå sitter du kanskje der med et inntrykk av at jeg ikke liker denne metoden og mener det er noe tull, men da tar du i så fall helt feil. Jeg ser helt klart visse fordeler med dette, og at det kan fungere og være motiverende og gøy for mange. Det amerikanske forsvaret anbefaler for eksempel dette til sine rekrutter, nettopp fordi det bygger styrke og utholdenhet, og avslutningsvis gir jeg deg derfor her noen motiverende «Calisthenics-minutter» med Frank Medrano fra Muscle Beach i Santa Monica, California. Et sted jeg selv trener både titt og ofte.

Så trenger du dette? Nei, en trenger jo strengt tatt ikke å trene i det hele tatt, men er det bra for deg? Ja.

God søndag fra Cornelis (i verdens Calisthenics hovedstad; Los Angeles) – som likevel er uenig i at dette er en «ny treningsform» 🙂 

#trening #helse #blogg #helg #bilder #innlegg #bloggen #treningsbloggen  

Ikke tid til å trene? Her er hvordan du får tid!

Ikke tid til å trene? Her er hvordan du får tid!

Den vanlige nordmann ser rundt 20 timer i uka på tv, men klager samtidig over at en ikke har tid til å trene.. Følger du imidlertid mine råd med å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og hver økt ikke tar mer enn for eksempel 30min. av gangen er det få unnskyldninger igjen. Særlig når det meste selv kan utføres på ditt eget stuegulv..Les mer på: Corneliselander.com

Kaldt ut
For jo da, det finnes unnskyldninger for ikke å trene, og en (av de mer akseptable) er at det er kaldt, vått, eller grått ut. Det er klart det setter en (liten) stopper for mye av motivasjonen – særlig om en må reise langt for å trene. Poenget er bare, som nevnt over, at mye av treningen faktisk kan utføres på ditt eget stuegulv, og en trenger ikke all verdens avansert treningsutstyr for fortsatt å ha mye utbytte av det! Med for eksempel tre timers fysisk aktivitet i uka (noe som er ganske vanlig for de fleste som begynner å trene) bruker du fortsatt bare 1,7% av all tiden du har uka igjennom! Så tid kan man nesten ikke klage over, og de fleste av oss ser faktisk mer på TV på én kveld..

Les også: Bli sterk og slank hjemme

Personlig setter jeg ofte opp skreddersydde løsninger for klienter som ønsker å mosjonere og å bygge kroppen hjemme, og ikke alle verken liker, kan, eller av andre grunnner har lyst til å melde seg inn på et treningssenter. Og da er det bare å sette igang hjemme! Og med noe så enkelt som én Swissball, treningsstrikk, og eventuelt et par manualer har du plutselig et eget lite gym i heimen, og når selv vår [forrige] statsminster hadde tid til å trene (mens han ledet landet) har kanskje vi tid også?– Tid er en meningsløs unnskyldning for ikke å trene. Jens Stoltenberg til Adressa.noGod helg fra Cornelis i Hollywood#trening #helse #helg #fredag #meninger #blogg #innlegg 

Dagens styrkeøvelse

Dagens styrkeøvelse er “Incline dumbbell flyes”, eller skråbenk flyes med manualer, som det blir på godt norsk. Og her er hvorfor du bør trene dette:

Les mer på: Corneliselander.com

Velg frivekter og manualer
Først og fremst vil jeg poengtere hvorfor du bør trene (mest) med manualer og ikke vektstang. Jo da, for mange av de gode baseøvelsene vil det være naturlig å benytte vektstang, særlig for de mer erfarne av oss, da det stort sett vil være lettere å legge på mer vekt og pushe seg selv til nye høyder. Når det kommer til skråbenk, og ikke minst flyes, holder det likevel å bruke manualer da målet her ikke nødvendigvis er å løfte så tungt som mulig, men heller å løfte presist og riktig.

Det er mange som lar seg forvirre av benevnelsene symmetri og harmoni, og der det første står for likheten mellom høyre og venstre side av kroppen er harmoni forholdet mellom kroppens ulike muskelgrupper. Og hvordan de står til hverandre. Har du en veldig stor rygg i forhold til brystkassen, eller er lårene dine for store i forhold til overkroppen? Selv om de fleste av oss ikke skal stille i fitness eller konkurrere er det likevel gunstig, og funksjonelt, å ha en kropp der styrken i de forskjellige muskelgruppene passer sammen, og står i stil til hverandre. Og som jeg har sagt tidligere; du er ikke sterkere enn ditt svakeste ledd.. 

Les også: Sixpack på 1 uke

Når det kommer til det å ha en fin kroppssymmetri vil det blant annet være hensiktsmessig å benytte frivekter og manualer istedenfor maskiner og vektstang da dette blant annet vil gjøre det lettere å kontrollere at en ikke overkompenserer for en eventuelt svakere side. 

Hva du trener
Dagens øvelse fra trener´n din i Hollywood isolerer hovedsakelig øvre del av brystkasse (Pectoralis), og vil blant annet hjelpe deg med å oppnå en mer markert “kasse” og å få på plass det vanskelige skille mellom høyre og venstre side av brystkassen, eller “kløften” om du vil. Og akkurat det er viktig for noen av oss 🙂 

Stå på, og send meg gjerne spørsmål på www.corneliselander.com for flere råd og tips!
Cornelis

#trening #torsdag #trene #helse #kropp #blogg #blogginnlegg #meninger  

Dette ødelegger treningen din

Det er gjerne mange små feil som tilsammen gjør at du ikke kommer iform, og under har jeg derfor prøvd å sette opp noen av de meste vanlige mange gjør. Sjekk at du ikke gjør disse feilene! 

Les mer på: Corneliselander.com

Feil nr.1: Du ser på TV
Å se på TV, lese magasiner, eller å sjekke telefonen din under trening er kanskje en av de vanligste, men også en av de verste feilene mange gjør! Ja, det føles muligens “bedre” å glemme hva en driver med og smerten en føler, men det vil også ta bort fokuset fra treningen. Og følger du med på favorittserien på tv, eller leser en spennende magasin- artikkel, mens du sykler vil du heller ikke yte 100%! Og hadde det vært opp til meg hadde ALLE tv´er på ethvert helsestudio blitt revet ut. Det eneste jeg aksepterer at mine klienter lytter til under trening er nemlig musikk eller mine kommandoer 🙂 

Feil nr.2: Du trener for mye kardio, og lite styrke
Litt avhengig av mål og ønske, men stort sett bør vi ikke trene kardiovaskulær trening mer enn 30minutter av gangen. Mer enn dette og du risikerer nedbrytning av muskulatur og slitasje på kroppen, slik som mange maratonløpere ofte opplever. I tillegg er vi lært opp til å tro at kardio er viktigere enn styrketrening, særlig om målet er å gå ned i vekt – noe som absolutt ikke stemmer! Personlig anbefaler jeg derfor alltid mine klienter å trene harde, korte økter med styrke i kombinasjon med for eksempel gerilja- kardio, da slik trening vil styrke kroppen din uten at det brenner bort verdifull muskelmasse på grunn av overdreven kardiovaskulær trening. 

Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp!

Fordi intervalltrening, og særlig geriljakardio er så mye hardere enn langvarige økter på for eksempel 30minutter og mer (slik du kanskje er vant med) behøver du ikke å bekymre deg for at du “ikke får  brent bort nok”, og sjansene er faktisk store for at du vil brenne bort mer – selv om økta i seg selv er mye kortere. 

Feil nr.3: Du trener det samme år ut og år inn
Se for deg at du har trent med samme rutine i åresvis uten å verken se eller merke noen forskjell, og at kroppen din nøyaktig vet hva den kan forvente seg når du går inn på treningssenteret. Med et slikt opplegg vil kroppen din ikke utvikle seg videre, eller bli verken større eller sterkere, og ved å legge på samme vekt på apparatet uke etter uke vet også muskulaturen din nøyaktig hva den kan forvente seg og trenger å klare. Resultatet blir også at du bare forblir den samme. Legg isteden inn nye rutiner og øvelser, bytt på rekkefølge, eller prøv for eksempel ut en helt ny treningsform. Kanskje Pilates ikke er din favoritt, men har du ikke trent det tidligere kan jeg love deg at du vil kjenne det.. I tillegg er dette grunnen til at jeg anbefaler alle å ha med en treningspartner på gymmet for å få noen til å pushe og hjelpe deg til nye høyder og rekorder, og trener du bare det samme år ut og år inn vil kroppen din stagnere og du vil få mindre utbytte av all den tiden du legger ned i arbeidet, og du vil altså bare forbli den samme.. 

Feil nr.4: Du trener hardt, men spiser feil.. 
Mange liker å si at kosthold teller mer enn treninga, mens andre sier det stikk motsatte, og jeg skal ikke her spekulere i hvor mange prosent det ene eller andre måtte telle for sluttresultatet. Én ting er likevel sikkert og det er at et riktig kosthold teller mye skal du komme iform. Og jeg vil vel påstå at de er ca. like viktige. Ja, du kan komme i grei form av å trene ekstremt hardt, men fortsatt spise dårlig. Skal du imidlertid komme i toppform MÅ du også supplementere med nok riktig fett og protein, legge bort alkohol og styre unna sukker, og ellers følge en korrekt satt sammen kostholdsplan etter dine  ønsker. Vi er alle bygd forskjellig, og enkelte stiller naturlig med en annen fysikk, gener, eller forbrenning, men uansett hvem du er vil du få en bedre trent kropp av både å trene og å spise riktig! 

Stå på, og gi jernet folkens! Sommeren er her fortere enn vi aner..
Hilsen fra Cornelis i Hollywood

#trening #helse #blogg #innlegg #bloggen #meninger #treningsbloggen #trene 

Hvorfor du bør spise sjokolade i kveld..

Det er fredag, det er Valentines Day, og trener´n i Hollywood mener du bør kose deg med sjokolade. 

Sunt 
Det er nemlig både sunt, godt, og ikke minst viktig for deg å kunne senke skuldrene av og til, sprette én boks eller to med sjokolade, og bare rett og slett slappe av. Stress og mas hverdagen igjennom er nemlig noe av det verste for helse og kropp, og er det da noen små biter med mørk sjokolade som skal til så sier jeg; KJØR PÅ! 

Les mer på: Corneliselander.com

I tillegg er sjokolade det beste “av det verste”, og velger du i tillegg mørk sjokolade får du blant annet  noe som er påvist godt for hjertet. Ifølge flere medisinske rapporter skal nemlig mørk sjokolade (ikke hvit!) være godt for hjertet, ha en positiv effekt på blodårene, og indirekte være med på å forebygge åreforkalkninger. Det betyr likevel ikke at du bør innta det som “supermat”, og det er fortsatt viktig å spise det med måte. MEN du kan altså unne deg litt med bedre samvittighet.. 

Sjokolade i kveld – trening i morgen
En annen ting er at litt ekstra sjokolade ikke gjør samme skade på kroppen eller treningsuka slik som for eksempel alkohol gjør, og du kan derfor fint trene i morgen selv om du skulle hygge deg litt vel mye i kveld.. Så kos deg med god samvittighet, og tren det bare bort i morgen!

Happy Valentines Day fra trener´n i Hollywood!
Cornelis  

#Valentines #ValentinesDay #Fredag #kost #trening #helg #meninger #blogg #Nettavisen #innlegg #sjokolade #mat #helse #fri #blogg #trene  

Er dette usunt?


Den siste dagen har det vært skrevet og debattert mye rundt årets vinner av “The Biggest Loser”, Rachel Fredrickson, og hennes ekstremforvandlig. Men er den usunn?

Vinneren av denne sesongens «The Biggest Loser», Rachel Fredrickson (24) sjokkerer bransjen og seerne med sin forvandling fra 118kg. og ekstremt overvektig, til 47kg. og undervektig (hun er forøvrig 162 centimeter høy). Men er det usunt?

Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, jeg vil føye meg inn i rekken av de som mener at hennes forvandlig, og å gå ned ufattelige 71kg. (!) på fire måneder er usunt. Likevel må det, slik professor Krista Cazazza understreker til Huffington Post, sees på hvem vi snakker om og hennes bakgrunn og grunnlag. For en ekstremt overvektig person vil det være lettere/mer gunstig å gå ned mer enn det en “normal” person i det hele tatt kan se for seg, og i tillegg snakker vi her om en tidligere konkurranseutøver.

Glem vekten
Likevel mener jeg det er forstyrrende, ikke bare hvor mye hun har gått ned, men at The Biggest Loser som konsept kun fokuserer på vekten som et mål i seg selv. Som jeg har uttalt mange ganger tidligere sier ikke nødvendigvis antall kg. som måtte vise seg på badevekten så mye om den generelle helsetilstand, og jeg er av den grunn imot hele konseptet til å begynne med. BMI og andre lignende målenheter gir deg nemlig bare et forholdet mellom vekt og høyde, og det sier seg selv at har man da mye muskulatur så vil en slik tolkning av helsetilstanden gi deg svært lite. (selv om hennes opprinnelige vekt/høyde forhold selvsagt sa sitt om at helsetilstanden ikke akkurat var på topp..). 

Så kjære The Biggest Loser og andre konsepter; begynn å fokusere på det som virkelig teller, og ikke bare hva akkurat badevekten måtte vise. Jeg liker konsepter og trender som går ut på å fremme riktig trening og helse, men dette er ikke veien å gå. Og derfor mener jeg at dette er usunt. Ikke bare på grunn av deltagerens ekstremforvandlig, men hele konseptet som sådan.. 

HVA MENER DU? 

Cornelis i Hollywood

#trening #helse #kosthold #TV #media #nyheter #blogg #meninger 

Bygg dine egne sterke OL-bein

Lyst på sterke, og/eller kjappe bein? Her er noen av måtene du kan oppnå det på!

OL er i gang, og i løpet av de neste ukene vil vi se noen av verdens sterkeste, kjappeste, og beste atleter kjempe om medaljer og ære i Sochi, Russland. Og en av tingene veldig mange av utøverne har til felles er sterke og/eller kjappe bein, og under finner du et opplegg for hvordan du også kan oppnå det. 

Les mer på: Corneliselander.com

Knebøy
Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bør ha med i ditt program enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt. 

Slik gjør du: Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter. 
———-

Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst som en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur. 

Slik gjør du: Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen! 
———-

Markløft 
Den viktigste baseøvelsen (etter knebøy), og noe alle bør ha med i et godt program, da det både styrker, former, og ikke minst gir deg bedre holdning og funksjonell styrke hverdagen igjennom.

Slik gjør du: Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut. 
———-

Geriljakardio 
Jeg har tidligere uttalt at dette er den enkleste veien til en stram kropp, og at dette er metoden som forbrenner mest og best. I tillegg er dette den mest effektive kardiovaskulær treningsformen som også bevarer mest mulig muskelmasse, og i tillegg tar det bare noen få minutter å trene! 

Les mer om geriljakardio her

God helg fra LA!
Cornelis