Den beste treningen å utføre hjemme i jula:


Her er den beste treningen å utføre hjemme i jula:

Er det slik at du virkelig trenger å trene på et treningssenter for å bygge en sunn og sterk kropp? Vel, det har mange fordeler, men du kan fint også bygge muskelmasse hjemme [særlig nå i jula], og her er da mine beste anbefalinger for å oppnå det:

Jula er for mange en tid da det er best å oppholde seg mye hjemme, og det kan derfor bli litt oftere mellom hvert besøk på det lokale treningsenteret. For at du likevel skal kunne holde formen har jeg her i dag listet noen av mine beste tips og øvelser, slik at du kan fortsette med å opprettholde/bygge en sunn og sterk kropp.

Dips på kasse
Denne øvelsen tar spesielt godt på triceps og overkropp, og kan utføres ved hjelp av en stol, kasse, eller lignende.Dips på kasse 1

Dips på kasse 2

Slik gjør du: Start med hendene plassert på for eksempel en benk eller kasse bak deg, og med beina hvilende strakt foran deg. Senk kroppen ned, men pass på at albuene peker bakover og ikke ut mot hver side, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen.

Kjør 3 sett på denne, og med så mange repetisjoner du klarer på hver.

 

Push-ups på kasse
En fin måte å utføre litt tøffere push-ups på der du må jobbe ekstra godt med kjernemuskulaturen, og øvelsen tar også ekstra godt på øvre del av brystkasse. Igjen trenger du kun en kasse, boks, eller noe annet du kan hvile føttene på – som er litt høyere enn der du plasserer hendene.
Pushups 1
Pushups 2

Slik gjør du: Plasser hendene og kroppen som i en vanlig push-up, men her skal altså føttene opp på en kasse (slik at kroppen i profil ser ut til å ligge helt parallelt med gulvet). Senk så brystkassen og overkroppen ned mot underlaget, og la kun brystkassen nesten berøre bakken, før du pusher kroppen tilbake til utgangsposisjon.

Kjør 2 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver, men prøv å få til minst 10 repetisjoner på hvert sett (klarer du ikke dette bør du heller benytte deg av vanlige push-ups).

 

Én arms roing
Enten du trener på senter eller hjemme er denne fin å utføre, og har du ikke tilgang på manualer og vekter kan du feks benytte en bøtte med vann eller noe annet litt tyngre du kan løfte kontrollert opp som vist på bildene under.
Enarms roing
Enarms roing 2

Slik gjør du: Denne øvelsen utføres gjerne ved å plassere den ene hånden og kneet på en benk, mens du plasserer den andre foten på bakken og drar vekten opp med den frie armen. Hovedfokuset bør imidlertid her heller ligge i å trekke en gitt vekt opp langs siden av kroppen, og opp mot høyden av magen (uten å gjøre den feilen så mange gjør; å peke albuen opp mot taket). Ryggen skal også være mer eller mindre parallell med underlaget, og armen du løfter med skal ikke bare trekkes rett opp fra underlaget, men altså føres litt bakover og opp langs siden av kroppen.

Kjør 2-3 sett på denne, og minst 8-12 repetisjoner på hver arm, under hvert sett.

V-ups på benk/kasse
Ja, du kan fint trene magen ordentlig selv om du ikke har tilgang på treningssenterets mange apparater, og noen av de beste spesielt for å få aktivisert den nedre delen av magen er de mange variantene du kan trene på en benk/kasse.
V-ups 1
V-ups 2

Slik gjør du: Sitt på kanten av en benk, eller en annen forhøyning du måtte ha tilgjengelig i heimen. Trekk knærne opp mot brystet, mens du holder med armene på hver side av benken for balanse og knip magemusklene ordentlig sammen på toppen. Slipp så beina strakt ut foran deg, og trekk igjen knærne opp mot brystkassen. Her kan du kjøre flere forskjellige versjoner med alt fra å kun løft beina strakt inn og ut foran deg, eller å kjøre crunches til hver side, osv. Bare fantasien setter her grenser..).

Repeterer så mange ganger du klarer på den versjonen du føler at treffer best, og kjør minst 2 runder på denne.

Avslutningsvis kan du ta deg en lengre løpetur ute, eller du kan [hvis det skulle være for kaldt ut] ta deg noen runder med trappetrening hjemme i varmen.
————
Og til neste gang; husk å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og legg gjerne til denne siden blant dine favoritter så du ikke går glipp av neste treningssak og tips!

– Cornelis

 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Beviset på hvorfor norsk sjokolade er BEST

Vi nordmenn liker ofte å skryte og snakke mye om norsk sjokolade, men spør du de fleste [fra andre land] vil nok også disse også skryte av deres sjokolader. Så i dag skal jeg forklare og beviset at jo; norsk sjokolade ER best!

 

Så “alle” liker nok å skryte av deres land og kultur, og særlig i Europa finner vi gjerne mange nasjoner som mener at nettopp deres land/nasjon har DEN BESTE sjokoladen. Spør bare folk fra Belgia eller Sveits, og du vil fort høre hvordan deres produkter er mange hakk over og bedre enn feks de en finner fra Norge. Norsk sjokolade er liksom litt mindre “jålete” og fin på det, og der Sveitsisk alpe-sjokolade gjerne kommer i fine innpakninger og emballasjer, og feks italienske Ferrero Rocher ser ut som et lite kunstverk, kommer norsk sjokolade liksom bare rett fra kua og til ditt matbord [ja, Freia har jo alltid skrytt av nettopp det]. Og den eneste norske sjokoladen som faktisk ble designet av en arkitekt er det nå dessverre slutt på…

Så man er ikke jålete og fine på når det kommer til sjokoalde (som vel forøvrig med det meste andre i landet), men Norge har likevel i mine øyne den absolutt beste sjokoladen i verden. Og her er beviset som forklarer det meste;

Prøv å smake på M&Ms, og ta så en neve med norsk, nydelig og gode M sjokolade.. Mange vil mene det er det samme, og at det bare er norsk produsert – med en bokstav mindre [for å ikke være så fin på det…], men dette er IKKE sant. M&Ms du finner i utlandet er nemlig alt for søt og fake, mens den norske er overlegent bedre både på smak og kvalitet. Og er du ikke enig, så vet du rett og slett ikke hva du snakker om 😉

Hilsen fra trener’n
(som akkurat nå VIRKELIG savner norsk sjokolade)

 

Cornelis rapporterer fra LA auto show

Jeg tok denne uken en kjapp tur over dammen fra Marbella, Spain til heimen i California for å være med på LA Auto Show – og her er litt av det jeg opplevde og mener om nyhetene:


Toyota Supra
Et av høydepunktene (i mine øyne) var Toyotas lille sportsbil; den nye Supra. Mange mener det er feil av Toyota å lage denne sammen med BMW (og basert på den nye Z4), men uten dette samarbeidet ville vi nok rett og slett ikke kunnet fått en ny Supra. Og hva er forresten feil med å jobbe sammen med “The Ultimate Driving Machine”?…

De sykeste bilene i LA… 

Nye Chevrolet Corvette…

En bil som mange nok hadde gledet seg til (meg inkludert) var Chevrolets nye Corvette, men jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet. På bilder/videoer jeg har sett så den mer spesiell og “exotic” ut, mens den i virkeligheten var mer som en finpolert versjon av en klassisk Corvette. Ikke helt min stil…

Land Rover Defender 110
Den bilen som imidlertid overrasket meg var Land Rover’s nye Defender. Denne er rett og slett RÅ, og kommer i både 4- og 2-dørs versjon. Og til en ganske hyggelig pris (fra $49.900 i USA…).

Denne kan fort bli en personlig favoritt, og ende i min garasje… 👍👌

Porsche Taycan
En bil som imidlertid mange nordmenn nok kan komme til å gå for, og som fort kan bli en salgssuksess i Norge (foran kjedelige Tesla S) er Porsches nye Taycan. Denne ser absolutt rå og mer sportslig ut enn den alt for minimale Teslaen, men den er fortsatt en EL bil – og derfor en bil uten ordentlig motor lyd. Så den får derfor fortsatt en big NO fra meg. Men kanskje du vil like den?

Ellers var det mye annet snadder å se, men ikke så mye ekstremt nytt og spennendene. BMW stilt for eksempel ikke med en ny verdensnyhet, og Audi viste også mye “gammelt”. Bil leverandørene som derimot leverte bra med show og oppmerksomhet var særlig de koreanske [Hyundai, Kia, og Genesis], mens de klassiske selskapene så ut til å gå litt safe i år… Men uansett et bra show og opplevelse – følg meg også på Instagram for flere bilder og oppdateringer!

Her er de beste øvelsene for muskelvekst:


Dette er de mest effektive øvelsene du kan kjøre om du ønsker deg en sterk og stram kropp!

 

Bein
Bentrening aktiviserer noen av kroppens største muskler, og må på ingen måte overses. Og for best effekt bør du kjøre disse:

– Knebøy
Knebøy regnes gjerne som «kongen av alle styrkeøvelser», og kan benyttes for å øke muskel tverrsnitt og volum, ikke bare i beina, men så å si hele kroppen. Alle de største muskelgruppene i kroppen involveres under utførelse, og er det én øvelse du virkelig bør bli god på så er det denne!Knebøy
Slik gjør du: Plasser deg under stangen, og la vekstangen hvile bak på skuldrene. Men IKKE på nakken! Løft opp vektstangen fra stativet før du tar ett skritt tilbake og plasser føttene med ca. skulderbreddes avstand. La dem peke rett fram eller lett ut mot sidene, og senk deg så ned mot underlaget og ned til ca. 90 graders vinkel i kneleddet. Press deg så opp, igjen, og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Viktig! Pass på at ryggen holdes rett under hele løftet, og husk også at tyngdepunktet alltid skal ligge bak mot hælene, og ikke tærne!

– MarkløftMarkloft med stang
Slik gjør du: Start med lett bøy i kneleddet, og len overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt over foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene og løfter stangen horisontalt langs kroppen. Reis kroppen opp, og press hoftene fram. Senk så kontrollert ned igjen, mens du puster ut og gjør deg klar til å repetere.

SKULDRE:
Mange mener det er ”unødvendig” å fokusere isolert på skuldre, mens jeg derimot mener dette vil være din letteste [og enkleste] vei til flott symmetri og ikke minst muskel harmoni! Skuldrene er stort sett involvert i alt det du trener på treningssenteret, og problemet for mange (jamfør skulderskader etc.) er at man nettopp gjerne nedprioriterer denne viktige muskelgruppen kontra mer ”populære” muskelgrupper som armer, bryst, og bein.

I tillegg har mange en tendens til å kjøre dette for hardt (når det først trenes) noe som igjen bare resulterer i skader og at man i verste fall er ute av stand til å trene over en lengre periode. Hyppighet, korrekt utførelse, og ikke minst mindre vekt er noen av stikkordene her, og dette er i motsetning til for eksempel ved knebøy og mark et område du heller bør prøve å moderere deg, og kjøre lettere framfor bare å kjøre på med ”tyngst mulig” vekt.

– SkulderpressSkulderpress
Skulderpress med manualer.

Skulderpress med stang i Smith
Skulderpress med stang i Smith-maskin

Favoritten hos mange der du også gjerne kan trene med litt tyngre vekter enn en del av de mer «isolerende» skulderøvelsene. Skulderpress kan kjøres enten stående eller sittende, med manualer eller vektstang, og selv liker jeg også av og til å alternere med litt sittende skulderpress i Smith-maskinen. Dette gjør jeg for også å få litt fokus på øvre del av pectoralis major (den store brystmuskel) i løftet, mens skulderpress ellers også vil aktivisere triceps brachii (bakside overarm) og øvre trapezius (nakkemuskulatur).

Slik gjør du: Start enten stående eller sittende, og med et par manualer (eller eventuelt vektstang) med passende vekt. Hold litt bredere enn skuldersbreddes avstand [på stangen], eller med én manual i hver hånd i skulderhøyde og med håndflatene rettet fremover. Press så vekten oppover og over hodet, og eventuelt inn mot midtlinja [om du løfter med manualer]. Senk vekten kontrollert og rolig tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

– Sidehev med manualSidehev

Sidehev
Slik gjør du: Start enten stående eller sittende, og med én manual i hver hånd. Løft manualene så i en sirkelbue opp og ut til hver siden, og fokuser på å ”ha med albuene” i løftet. Senk så vektene kontrollert og rolig ned igjen, før du igjen løfter opp og repeterer.

I tillegg anbefaler jeg såkalt ”Battling Rope” som både forbrenner, gjør at du må jobbe med koordinasjon og hurtighet, bygger muskler, i tillegg til at det bedriver såkalt ”fettforbrennende trening”. Dette er derfor en av mine personlige favoritter, og den eneste ”kardiotreningen” jeg selv utfører (foruten om Geriljakardio på tredemølle).

ARMER:
Muskelgruppen de fleste trenere mener det er helt uvesentlig at du trener er også den «folk flest» gjerne ønsker seg [mest]… For en stund siden skrev jeg et innlegg på hjemmesiden min med det retoriske spørsmålet; « Er store armer viktig?», der svaret selvsagt er nei. Biceps står bare for en brøkdel av din kropps totale muskelmasse, og du kan fint legge inn trening på armene gjennom øvelser som pullups og chins som ved siden av å aktivisere den store ryggmuskel også vil kunne aktivisere og trigge til hypertrofi i biceps og overarm. Likevel er det nå en gang slik at mange menn (og forøvrig stadig også flere og flere kvinner) ønsker seg store armer, og det får du ikke [bare] av å trene tunge knebøy, og andre baseøvelser. Problemet hos mange er at man gjerne også overtrener biceps, mens man neglisjerer triceps. Og som jeg pleier å si så vil du aldri oppnå en stram mage om du ikke også trener ryggen, og det samme gjelder for armer der både framside, og bakside, må trenes!

– Stående bicepscurl med EZ stangBicepscurl med stang
Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå oppreist med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet, og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig sammen på toppen. Senk så tangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

– Franskpress
Franskpress
Slik gjør du: Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) hellende benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene kontrollert ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Jeg ønsker også å høre fra deg! Så legg igjen en kommentar under om du har spørsmål, eller det er noe du ønsker å lese om her på siden framover. Gleder meg til å høre ifra deg!

Cornelis
Cornelis på trening