Spis deg til sixpack!


Klart det er viktig med riktige treningsøkter og øvelser, slik som for eksempel knebøy eller min egen Cornelis planke, men for å oppnå en stram og trent mage er det minst like viktig at du også spiser riktig!

Jeg har tidligere vist deg hvordan min LA frokost som oftest ser ut, og selv om jeg fikk kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for “sause-fri” mat, vet jeg i hvert fall hvordan DU bør spise skal du oppnå en stram og fin mage denne sommeren..

Les også: Få sixpack på 1 uke

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og frokost er i mine øyne dagens viktigste måltid som alltid skal nytes! I tillegg er det også ett av to måltider der du lettere kan “fråtse” og kose deg litt ekstra med god samvittighet. Det betyr imidlertid IKKE det samme som at du bør spise usunt, men at du her kan unne deg selv noen ekstra kalorier. 

Mellommåltid(er) 
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen før ferien bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og å kun spise et par, tre måltider om dagen er da gjerne ikke nok for de fleste av oss.. 

Proteinshake
Selv fyller jeg på med protein hverdagen igjennom, enten dette kommer gjennom egg og for eksempel kylling, eller det er fra et litt lettere alternativ som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktigste byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 25g protein vil da kunne gjøre jobben. 

Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil i tillegg kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer – selv i hvilemodus!

Middag 
Så er vi kommet til måltid nr. to der du  (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt-, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver det ikke å være usunt! Personlig består min middag gjerne av 1kg. hvitt kjøtt, og rundt 5-600g ris pasta..

Kvelds-/nattmat
Om du for eksempel vil unne deg selv noe søtt og godt vil jeg da trekke fram proteinpannekakene jeg lagde på 4-stjerners middag på TVNorge (som alle var forbløffet over hvor godt smakte!) som et godt alternativ! Litt mørk sjokolade er også alltid lov, mens du ellers bør fylle på med litt cottage cheese eller for eksempel nøtter og/eller frukt. 

Som avslutning vil jeg også på det varmeste anbefale en kasein proteinshake rett før leggetid – for de av oss som virkelig vil bygge og vedlikeholde muskelmassen. Kaseinprotein opptas saktere i kroppen, og vil derfor være et ypperlig valg rett før leggetid slik at kroppen har nok av protein å jobbe med nattesøvnen igjennom. 

Her er hvordan jeg spiser:
Frokost: 1-2 egg, brødkurv (ca.1000kcal) 
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt 
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein. 
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og kasein proteinpulver 

Let´s do this!

Cornelis i Hollywood 

#trening #helse #iform #treningsbloggen #blogg #innlegg #mage #magetrening #trene #trener 

Her er verdens beste øvelse for stramme overarmer!

Nylig bestemte The American Council on Exercise (ACE) seg for å finne den beste øvelsen for stramme, markerte overarmer (med fokus på triceps). Her er hva de kom fram til. 

Les mer på: Corneliselander.com

Alle ønsker seg det
Selv om ikke alle har lyst på store, muskuløse armer er det å ha en stram, fast triceps hva de fleste likevel har lyst på – enten man er ung eller gammel, kvinne eller mann. For å oppnå dette er det selvsagt mye som spille inn med faktorer som riktig kosthold, mange mener gener, mens enda flere mener riktig trening. Selv mener jeg at alle kan få til mer eller mindre hva enn man vil, så lenge man bare trener med høy nok innsats og de riktige øvelsene. Sistnevnte ønsket også The American Council on Exercise å finne ut av, og her er hva de kom fram til: 

Triangle push-ups 
Etter å ha gjennomført en test med åtte forskjellige armøvelser på University of Wisconsin-La Crosse, kom man nemlig fram til at at den desidert beste øvelsen for overarmene var Triangle push-ups. Chief Science Officer for ACE, Cedric X. Bryant, begrunnet dette med at det var øvelsen som ga mest muskelaktivitet under utførelse, mens jeg personlig mener de har misset fordi de ikke tok med den beste; Cornelis Planke Push-ups på Swissball 😉 

Cornelis i Hollywood 

#trening #helse #iform #trene #media #Nettavisen #trener #helse #hverdag #innlegg #blogg #treningsbloggen  

Slik får du mindre fett, og mer muskler!


17.mai er over, og det er på tide å virkelig gi gass mot sommeren! La oss bygge sommerformen nå! 

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
Det viktigste du kan gjøre for kroppen din kan enkelt og greit oppsummeres i én enkelt setning (og mitt velkjente motto); tren hardt, kort, hyppig, og riktig. Følger du den oppskriften vil du nemlig kjapt både kunne se resultater, og få på plass sommerformen!

Les mer på: Corneliselander.com

Langvarige, bedagelige treningsøkter med lav intensitet fungerer nemlig sjelden like optimalt som hardere, kortere økter. Og det beste du kan gjøre for å oppnå en stram, godt trent kropp er nemlig å øke intensitetsnivået og bare pushe kroppen din så mye den trenger for å oppnå hypertrophy –  for så heller å komme deg hjem, og fylle på glukogenlagrene med riktig mat og drikke! Ser du nemlig ikke noen resultater av all treninga du utfører i løpet av så lite som 4-6 uker, trener eller trolig spiser du feil! 

Les også: Trenger du protein etter trening?  

Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig ønsker å miste fett (men som samtidig ønsker å opprettholde mest mulig muskelmasse) bør trene. Teknikken heter Geriljakardio, og utført riktig er dette trolig noe av det beste, men også hardeste, du kan legge inn i programmet ditt. Det vil få svetten til å sprute, og fettet til å renne av, MEN det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og ikke minst fysisk form. For selv om geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene er dette virkelig noe av det tøffeste du kan trene! Og du bør være i helsemessig god form for å benytte metoden – som ikke nødvendigvis behøver å passe for alle.

Treningsprogram: Iform på 12uker

Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet så mange av oss sliter med å bli kvitt, uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp

Spis deg til en stram kropp!
De fleste mener at for en stram og trent kropp med mindre fett og mer synlig muskulatur så må særlig kostholdet på plass. Selv mener jeg blant annet at det er vel så viktig å få i seg nok riktig fett og protein som bare å trene hardt og riktig, og for mange kan det for eksempel være essensielt å benytte smarte proteinshaker, og enkelte former for tilskudd, skal en virkelig få den stram(meste) og mest veltrente kroppen før sommeren. 
Så god mandag til deg, og la oss bygge sommerformen sammen nå!
Cornelis 

#trening #helse #sommer #mai #sol #trene #iform #muskler #protein #trener #hverdag #mandag #bilder #blogg #blogginnlegg #bilder  

Derfor får du ikke sixpack


Det finnes mange grunner til at man eventuelt ikke går ned i vekt, og mangelfull trening, dårlig nattessøvn, og ikke minst et feil kosthold vil alle være faktorer som kan gjøre deg tykk(ere) og risikere at fettet legger seg på de farligste stedene. Sjekk om du gjør noen av disse feilene!

Les mer på: Corneliselander.com

Stress er verst
Selv om du ikke akkurat kan punktforbrenne bort fettet fra uønskede steder på kroppen, kan du imidlertid veldig lett risikere at fettet nettopp legger seg  de plassene du trolig minst ønsker deg, og særlig er dette tilfelle for de av oss som har en veldig hektisk og stressende hverdag. Stress er hva jeg personlig mener er årska nr.1 som grunn til at folk ikke går ned i vekt eller får bort magefettet, og det er netopp dette du bør jobbe hardest for å kvitte deg med først.

Sixpack er sunt!
Ofte sees det på som et overdrevent kroppsfokus å skulle bry seg om noe så «overfladisk» som en stram og fin mage, men fakta er at magefettet nettopp kan være det farligste fettet man risikerer å legge på seg, og som kan gi høyest risiko for fedme, overvekt, diabetes, og ikke minst lettere lede til hjerte- og karsykdommer. Så legg bort den feilslåtte holdningen om at dette bare er jåleri, for det er faktisk sunt å bry seg om det!

Du sitter mye
De siste dagene har jeg lansert min egen motivasjonskampanje, #CornelisUtfordring nettopp for å få oss nordmenn opp av sofaen og ut i mer fysisk aktive. Vi sitter nemlig stadig mer og mer, og flere undesøkelser viser at å sitte [så lite som] tre timer eller mer om dagen faktisk kan øke sjansene for helserelaterte problemer som høyt blodtrykk og overvekt med opp mot 74%! Og dette selv hos personer som ellers følger guidelinene om å ha en sunn og riktig livsstil! Hvor mange av oss sitter ikke minst så mye om dagen når man kalkulerer sammen tiden på skolebenken, arbeidsplassen, eller foran tv´en hjemme på kveldstid?

Trener feil
«Alle» som kommer til meg med et ønske om å gå ned i vekt har tidligere gjerne benyttet seg av den samme «approachen» for å gå ned i vekt; man har overtrent med kardiovaskulære treningsformer. Som jeg pleier å si er det å løpe noen kilometer på tredemølla, eller et par lange turer i skog og mark i uke flott og bra for helsa OG for kondisjonen din. For å gå ned i vekt og fett er det derimot ikke bare veien å gå..

Jo da, du vil kunne gå ned i vekt om du løper mye, men du vil kunne gå ned enda mer, og ikke minst på en bedre og smartere måte, om du du i tillegg trener riktig, hardcore styrketrening. Med en høyere prosentandel muskelmasse vil du nemlig også kunne forbrenne mer av det uønskede fettet, selv i hvilemodus, når du for eksempel sitter og koser deg foran tv´en hjemme.. 

Protein metter bedre
Protein metter bedre enn karbohydrater og fett, og vil i tillegg kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmasse. Dette vil altså igjen også kunne resultere i at du forbrenner mer, hele tiden. Det norske kosthold består ofte av lite proteinrik næring, og for mange (særlig for de av oss som trener en del) vil det da være hensiktsmessig å supplementere med et proteintilskudd. Eller for eksempel benytte proteinpannekaker – slik som jeg lagde på 4-stjerners middag på TVNorge.

Så summa summarum er det altså ikke så mye som skal til for at du får kvittet deg med det farlige magefettet, og alt du trenger er bare å vite de små, enkle hemmelighetene som tilsammen vil gi deg de beste og viktigste utslagene for å forebygge at fettet blant annet legger seg på magen.  

God mandag og ny uke fra Hollywood!
Cornelis

#trening #helse #trener #iform #mandag #bilder #treningsbloggen #blogg #blogginnlegg #magefett #bilder #nyuke #meninger  

#CornelisUtfordring – er du med?

Hundrevis av lesere har allerede hengt seg på – er du med? 

Les mer på: Corneliselander.com

“Cornelis Utfordring” 
Min utfordring er altså at du skal trene 14dager i strekk nå i mai, uten hviledager og pauser, og det kan bestå av kardio, styrke, eller hva du selv måtte mene er trening for deg. Det er altså ingen “krav” til hva/hvordan det skal trenes, forutenom at det må kunne defineres som trening. Og du må i tillegg utføre noe hver dag, 14dager i strekk. 

Under ser du forresten et lite knipe av noen av de mange flotte bidragene som så langt har kommet inn: 

Så er DU med? #CornelisUtfordring 

Cornelis

#trening #trene #CornelisUtfordring #instagram #twitter #blogg #trener #helse #kosthold #iform #sommer #kropp #letsgo 

Tar du utfordringen?

I lyd av den siste tids utfordringer på nettet har jeg kommet opp med min egen versjon. Er du med på å trene 14dager i strekk?

Helsemyndighetene ønsker at vi nordmenn skal mosjonere og trene mer, og derfor har jeg også kommet opp med min egen utfordring til alle dere kjære lesere, følgere, og nasjon ellers: tren HVER dag fra i dag av (lørdag 3.mai) og fram til 17.mai!

Les mer på: Corneliselander.com

For å være med på utfordringen må du dokumentere det ved å laste opp en video eller et bilde hver dag med #CornelisUtfordring, og poste det enten på min Twitter-, Instagram-, eller Facebook side. Slik vil jeg kunne følge dere, og se at dere virkelig tar utfordringen (i tillegg til at jeg vil kunne komme med oppmuntrende ord og støtte)..

Dette er altså ikke snakk om en engangsgreie, der du kun gjør noe én dag/gang, men en utfordring fra meg der du altså må trene HVER dag de neste 14 dagene fram til 17.mai. Slik mener jeg blant annet å kunne promotere mer fysisk aktivitet og mosjon blant befolkningen, ved at vi gjør det hele til en “konkurranse”, samtidig som man vil kunne se og snakke med andre likesinnede på mine sider, og sammen jobbe mot en bedre helse og form! Tar du utfordringen vil også trolig festantrekket sitte ekstra godt på 17.mai også 😉 

Så er du med på å ta denne nye utfordringen, og vise at du klarer å trene HVER dag de neste 14? I så fall; heng deg med på #CornelisUtfordring og la meg vite at du er med! Kan bli morsomt å se hvor mange vi klarer å få med 🙂 

Cornelis i Hollywood (som vil laste opp sitt første bilde i serien om noen timer 🙂 

#trening #utfordring #CornelisUtfordring #helse #iform #sommerkroppen #17mai #mai #trene #bilder #Instagram #CornelisElander  

Slik får du sixpack på 1 uke..

Ønsker du deg sixpack og strammere mage? Fortsett å lese hvis du vil vite hvordan den kan komme på plass i løpet av en uke!

Les mer på: Corneliselander.com 

Lyst på mindre fett, og en strammere mage? Vel, da er du nok ikke alene. Ved å gjøre noen enkle søk på Google vil du fort se at dette er noe mange søker etter, og kanskje enda flere skriver om. Det kryr nemlig av personer der ute som mener de kan gi deg sixpack og en flat mage «in no time», men dessverre er det nok mere skryt enn virkelige fakta. Bladene, magasinene, og mange av trenerne liker nemlig å gi deg inntrykk av at «jo da, du kan få sixpack på én uke», selv om virkeligheten er noe ganske annen..Istedenfor å love deg det skal jeg heller fortelle deg hvordan du ved hjelp av noen enkle råd og triks kan sette opp et godt ukesoppsett og program som du så må utføre over noen uker for å få den stramme, fine magen du alltid har ønsket deg. Og følger du rådene mine til punkt og prikke så vil du se en markant forskjell i løpet av selv bare noen få uker! Det vil altså bare ta litt mer enn én..Cornelis-Planke
Cornelis` Planke Pushups på Swissball – mine klienters favoritt. Ikke fordi den er så deilig og «morsom» å kjøre, men fordi den virkelig tar. Prøv den denne helgen!

Nei, du kan ikke ta igjen..
De fleste som starter å trene har gjerne en tendens til å overtrene, eller å slite ut magemuskulaturen i begynnelsen. Enda flere tror gjerne at det går an å «ta igjen» tapt trening ved å trene litt ekstra mye til å begynne med – noe som selvsagt ikke stemmer. De som trener magen fem dager i uken vil nemlig ikke nødvendigvis bli noen bedre trent av den grunn. Muligens heller tvert om!Tren magen, OG ryggen!

Det hjelper altså ikke å overtrene magen, spesielt ikke om du samtidig neglisjerer ryggen. Faktisk kan det være viktigere å trene korsryggen enn rene situps alene, eller i hvert fall like mye! Og du bør ei heller glemme resten av kroppens muskelgrupper. Som en vis mann en gang sa; «du er ikke sterkere enn din svakeste muskel».. Mye sant i det ordtaket!

«Hvilken øvelse er best?»
Vanlig spørsmål jeg får fra mange av dere, og her skal jeg gi deg en hemmelighet: ingen rene mageøvelser i det hele tatt.. Beste «mageøvelse»? Da vil jeg muligens trekke fram knebøy.. Tunge, riktig utførte knebøy er nemlig noe av det som tar best på hele kroppen, også mageregionen. Selvsagt vil det ikke gjøre store underverker om du bare kjører en million lette repetisjoner, mest sånn for syns skyld. Drar du derimot virkelig på, og helst får noen til å spotte deg slik at du kan utføre tunge, fine repetisjoner, så tro meg; da vil du merke det.. Også på magen. For den beste isolerte mageøvelsen vil jeg altså, som nevnt over, trekke fram min egen planke pushup.Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til stram kropp

Hvor ofte?

Nå er det altså ikke nødvendigvis viktig, eller riktig, å trene så mye direkte magetrening så lenge resten av programmet ditt er satt opp riktig, og det inneholder mye indirekte aktivisering av mageregionen. Har du for eksempel lagt inn en virkelig god beinøkt, og kjører tungt og riktig på rygg blir det å skulle kjøre titalls med isolasjonsøvelser på magen nær sagt overflødig og feil. Prøv i hvert fall å begrense det til maksimalt to ganger i uka. Noe mer, og du vil garantert ikke se den effekten du hadde håpet på.. Til slutt må det også sies at for virkelig stramme, fine magemuskler må også kostholdet på plass, og aller helst bestå av mye riktig fett og protein! 

PF Hollywood-51-s
Cornelis i Hollywood


#trening #helse #iform #helg #mage #magetrening #trene #bilder #protein #kosttilskudd #kosthold #kost #Corneliselander 

I dag er det frekt å ringe

Det er fredag, det er helg, men hva betyr det egentlig for deg? Er du som ni av ti nordmenn betyr det nok kortere arbeidsdag, tidlig opp på fjellet, og klar for en fest. For meg betyr det imidlertid noe helt annet..

Her om dagen kunne jeg lese at det nærmest blir sett på som en frekkhet å ringe til folk etter lunsjtider på en fredag, noe som tyder på at vi nær sagt har det litt for godt i Norge. I tillegg gir det et lite bilde av hvor mye vi verdsetter fritiden vår – så hva er fredag og fri for deg? Er det å spenne på seg skiene og å gå mil etter mil over fjellet, eller er det å kaste seg på sofaen med en god bok og et glass vin? Alle har vi forskjellige ønsker og mål, og jeg har selv erfart den siste tiden at alle kanskje ikke er like glad i kylling til middag uten saus slik som meg selv? 🙂 


Så alle er altså ikke som meg (og godt er nok det), som liker å kaste treningsbagen i baksete på bilen, og frese bort til nærmese treningssenter ? hvorenn jeg er i verden. Alle er kanskje heller ikke like opptatt av proteinrik mat og kost slik som meg, og ikke alle ville nok likt seg i verken New York eller LA. Så om du ikke er som meg, hvordan ser så din perfekte fredagskveld ut? Selv liker jeg at den inneholder minst én hard treningsøkt, gjerne én kilo [mager] thaimat, og så en god film på tv´en (som jeg kanskje koser meg med litt M-sjokolade til..). Vel, det er tross alt fredag 😉 

God helg og fredag!
Cornelis i Hollywood

#trening #treningsblogg #blogg #helse #kost #kosthold #mat #fredag #protein #Cornelis #trene #blogginnlegg #bilder