– Her er treningsprogrammet som kun tar 15 minutter!


Her er treningsprogrammet som bare tar 15 minutter å utføre!

Les mer på: Corneliselander.com

Ofte hører jeg om folk som ikke har tid til å trene, og derfor gir jeg deg her i dag treningsprogrammet som trener hele kroppen på kun 15min! I tillegg er dette perfekt enten du er på treningsstudio, du trener hjemme, eller du rett og slett bare ønsker å få presset inn en effektiv og nyttig treningsøkt før helgen er omme.

Cornelis’ 15min. treningsprogram:
Under finner du et treningsprogram som bare tar rundt 15 minutter å gjennomføre, og er satt sammen for deg som ikke har mulighet til å bruke timer på et treningssenteret. Nå vil ikke dette programmet nødvendigvis passe for all, og som jeg alltid sier er det beste treningsprogrammet for deg alltid det som også er skreddersydd for akkurat dine ønsker og behov! Likevel vil programmet under kunne fungere fint for de fleste, og særlig om man har litt dårlig tid, samtidig som man skulle ønske å oppnå maksimalt med hypertrofi. Og nei jeg snakker ikke om å bygge superformen på kun 15min., men at man kan benytte et 15minutters program [over en periode].

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Send meg da gjerne også en direkte email her!

Treningsprogrammet:
På grunn av programmets korte varighet vil det være essensielt at du holder intensiteten oppe under hele økten, med veldig korte pauser (mer eller mindre bare den tiden det tar å klargjøre neste øvelse, eller å legge på mer vekter..). Dette er mulig på grunn av øktens korte varighet, og programmet er et såkalt helkroppsprogram der mer eller mindre alle muskelgrupper får kjørt seg. Min anbefaling er ellers at du ikke trener med dette oppsettet mer enn to ganger i uken!

– Knebøy med skulderpress
En super øvelse som tar på både sete og lårmuskulatur, samt rygg, mage og skuldre.

Slik gjør du: Hold en vekt i hver hånd, og «sett deg ned» mot bakken slik at du danner en nær 90 graders vinkel med beina i kneleddet (du kan eventuelt ha en lav benk bak deg som du nesten kan sette deg ned på for å kontrollere at du går dypt nok). Hold ryggen rett, reis deg opp til utgangs- posisjon igjen, og press vektene opp over hodet [skulderpress]. Senk deg så kontrollert ned igjen, og repeter.

Kjør to sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Ti ting du aldri bør si til trener´n din

Floor press (med manualer eller stang)

Slik gjør du: Ligg på gulvet, ta tak i vektstangen med ett overhåndsgrep, og løft stangen opp fra gulvet (selv liker jeg å la vektene hvile på to kasser i startposisjon, slik at jeg lettere får plass under stangen). Oppnå fullt utstrekk, før du igjen senker vektene og albuene ned mot gulvet. Ikke la albuene hvile i bunnposisjon, men du skal likevel ha en markert stopp, og albuene kan av den grunn så vidt berøre gulvet før du presser vektstangen tilbake til topposisjonen.

Kjør to – tre sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Pullups
En av mine personlige favoritter da den trener så å si hele overkroppen, med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og er derfor kort og godt en av grunnøvelsene du bare må lære deg først som sist!

Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Kjør to – tre sett, og med så mange reps. du klarer på hvert sett (klarer du lett over 15 reps kan du begynne å trene med vektbelte).

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
– varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
– få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert klarer flere reps. når du kjører uten).

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette er den også en såkalt «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte.

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Avslutt med min egen planke som aktiviserer og tar på alt fra; mage, midje, bein, overkropp, core ? i tillegg til at den vil hjelpe deg med å forbrenne og jobbe med utholdenhet og kondisjon!

Slik gjør du: Posjoner deg på bakken som i en vanlig push-up, men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball (dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen da ballen, i motsetning til bakken, ikke står stille..). Hold posisjonen i ca. 20-30sek. (eller så lenge du klarer), og her er det viktig at du holder magen, midje, hofte og rumpe opp fra bakken (men ikke skyt rumpa i været!) ? før du så alternerer med så mange push-ups du måtte klare for avveksling. Gå så tilbake til å holde plankeposisjonen igjen. Utfører to runder på denne!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Husk at det snart er varmere tider igjen folkens – så på tide å bygge sommerkroppen og komme i gang nå!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #søndag #mat #mai #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Slik bygger du den viktigste “show off” muskelen…


Det er helg, det er tid for fest og moro, men det også tid for å bygge sommermusklene… Og her er da oppskriten på store, sterke armer:

Les også mer på: Corneliselander.com

Jeg har tidligere skrevet om hvordan [store] armer er hva de fleste trenere gjerne ikke vil at du skal fokusere på, mens det samtidig også er hva folk flest ønsker seg. Er store armer viktig for helsa? Nei, muligens ikke. Kan det allikevel være en motivasjonsfaktor for mange, og dermed gjøre at enkelte trener [mer]? Ja, jeg tror det, og derfor mener jeg det er viktig også å hjelpe folk med å oppnå dette.

Triceps viktigst!
En gjenganger hos mange er at man overfokuserer på å trene biceps, mens man neglisjerer triceps. Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og vil derfor ha vanskeligheter med å vokse om du bare konsentrerer deg om sistnevnte. Personlig vil jeg derfor anbefale deg å trene triceps minst like mye som du trener biceps – om en kanskje enda mer!

Les også: Slik får du stram mage

Ikke tren for mye…
En annen problemstilling som gjerne kommer opp er at man rett og slett trener armene for ofte og mye. Det å legge inn mange, hyppige økter i uka på dette er ikke bare med på å gjøre at du eventuelt også bruker mindre tid på annen viktig muskulatur og trening, men det kan faktisk holde deg tilbake fra nettopp å nå dine mål om store armer. Igjen er den velkjente setningen min om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig passende å trekke inn, samtidig som det også er viktig å fokusere på hva man faktisk trener. Å overfokusere på isolasjonsøvelser er nemlig ikke alltid veien å gå, og personlig råder jeg mine klienter til kun å legge inn veldig få øvelser direkte på armene i uka, og ellers jobbe med å få inn mye indirekte trening av armene gjennom annen trening.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Det kan også være smart å legge inn øvelser som primært går på armene, men som samtidig også er med på å trigge til muskelvekst og styrke andre steder på kroppen. Ta for eksempel dips eller chins som ikke bare vil gjøre at du trigger til muskelvekst i triceps og biceps, men som samtidig også vil gjøre at du styrker rygg og bryst.

ØVELSER:

Pull/Chin-up
Pull- og chin-ups er blant mine personlige favoritter, da disse trener så å si alt av overkropp med særlig fokus på
Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig er det, når du utfører det med et smalere grep, en perfekt måte å trigge til muskelvekst i blant annet biceps brachii.


Slik gjør du: Start med et smalt grep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, flex sammen biceps på toppen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Les også: Kom iform!

Biceps hantelcurl
Denne kan både utføres stående eller sittende, og begge deler har sine fordeler, så det kan være smart å variere.

Slik gjør du: Stå oppreist med en manual i hver hånd, og med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Løft en og en manual opp, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av bevegelsen. Skvis muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp manualen kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen i øvelsen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Og overarmen skal mer eller mindre stå helt stille under hele bevegelsen.

Les også: Slik bygger du store biceps

Enarms tricepspress med manual over hodet


Slik gjør du: Grip tak i en manual og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen ned, bak hodet. Press så kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk før du repeterer.Triceps pushdown/bicepscurl i kabelapparat
En ting jeg gjerne elsker å kjøre for maksimal effekt på overarmene, er en kombinasjon av triceps og biceps i kabelapparatet. Nå kan du enten kjøre dette som avslutningen på en god økt, eller du kan ta det som en effektiv måte å oppnå maksimal effekt og pump i overarmene under en økt der du ellers trener andre muskelgrupper.Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #fitness #trene #lørdag #helg #weekend #treningsprogram #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Iform til sommeren!


I’m back! Påsken er over, og jeg er endelig tilbake i LA etter noen flotte uker i Frankrike og Europa. Turen i år gikk blant annet innom Monaco, Nice, og Paris, og som vanlig bød dette på problemer når det kom til trening…

Les mer på: Corneliselander.com

For som kjent er det så å si umulig å finne ordentlige treningsstudioer i Frankrike, og franske gym er gjerne synonymt med én tredemølla i det ene hjørnet og en espressomaskin i det andre… Likevel har jeg fått trent, og her er hvordan jeg gjorde det: De av dere som har fulgt meg en stund vet at ferie og fri for meg likevel ikke betyr det samme som treningsfri og å [bare] slappe av. Uansett om jeg ferierer på gamle slott eller oppholder meg i vinlandskapet i sør så sørger jeg nemlig ALLTID for å få trent og pushe meg maksimalt.

BS9HKRslrkN

I løpet av påskereisen fikk jeg også mange henvendelser [blant annet fordi jeg denne måneden er å finne på forsiden av VG Vektklubb], og flere av dere sendte meg forespørsler om hvordan man best mulig kan sette opp enkle og smarte treningsprogram for å komme iform nå framover mot sommeren.

Jeg har tidligere satt opp flere enkle treningsprogram du både kan benytte deg av hjemme, eller mer hardcore program for å bruke på treningssenter, og jeg har her listet noen av dem:

– Den beste treningen å utføre hjemme

– Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

– Treningsprogram: Iform på 15 minutter

Eller du kan kontakte meg direkte for hjelp og treningsprogram: Cornelis  


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #sommer #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Norges største matvarekjeder lyttet til Nettavisens ekspert


De tre største matvarekjedene i Norge tok til fornuft, og fulgte mine råd!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har de siste årene fått mye ros (og litt ris) for å gå etter de store matvarekjedenes farlige smågodtdumping rundt påsketider, men i år skjedde det imidlertid noe positivt. De tre største valgte nemlig å IKKE følge sine kjente tradisjoner, og kuttet heller prisen på frukt og grønt samtidig som de også valgte å ikke promotere usunt smågodt i kjent stil. Dette ga dramatisk effekt, og bare KIWI og COOP Extra alene solgte visstnok hele 575 tonn mindre smågodt i år sammenlignet med tallene fra i fjor! Rema1000 kom ikke med konkrete tall, men poengterte at de i år kun solgte en tredjedel av volumet fra året før…

Les også: Kom iform på 12uker!

Dette er virkelig “good news”, og selv ser jeg det som en liten personlig seier at de endelig har begynt å skjønne alvoret og nå lytter til hva jeg har sagt i en årrekke. Jeg har nemlig hovedsakelig vært den eneste i norsk media som i de senere år kontinuerlig har advart om farene rundt dette, og pushet på som hardest at noe måtte gjøres. Og selv om enkelte kanskje er litt irriterte på meg for å ha måttet betale noen kroner ekstra i påsken, mener jeg det [og særlig med tanke på overvekts- og fedmetallene vi opplever i Norge om dagen] er en liten seier for sunnere og bedre folkehelse! For selv om dette kanskje bare gjelder påsken, og noen dager med litt ekstra sjokolade og smågodt selvsagt ikke gjør all verden av forskjell er det likevel med på å bygge vaner. Særlig hos de minste i vårt samfunn.

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Og når lavpriskjedene nå solgte minst 575 tonn mindre smågodt i år [da er heller ikke Rema1000s tall medregnet] HAR det faktisk en viss betydning for vårt lille land! Så jeg er takknemlig for valget de tok i år, og håper de fortsetter å lytte til fornuft også i tiden framover. Og med dette er det også klart at det faktisk hjelper å si ifra!

Men nok om hva jeg mener – hva mener DU?

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #påskegodt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik strammer du opp kroppen i påsken!

Lyst til å bygge en sterkere, strammere versjon av deg selv i påsken? Her er da treningsprogrammet for deg!

Les også mer på: Corneliselander.com

Påsken er faktisk en ypperlig tid å starte jobben med «sommerkroppen», «helårskroppen», eller hva du nå enn måtte ønske å kalle det, og i dag har jeg derfor satt opp et enkelt forslag til treningsprogram for å gå ned i vekt eller å stramme opp.

Treningsprogram
Når det gjelder å gå ned i vekt eller størrelse ligger mye av hemmeligheten i å ha et riktig kosthold bestående av nok protein og riktig fett. For å gå ned i vekt må også energiinntaket komme under det reelle dagsforbruket, mens man fortrinnsvis oppnår en strammere og eventuelt mindre kropp av å trene riktig og hardt nok. Her er da programmet for deg:

Dag 1: Bein og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle eller sykkel, og start så med:
– Knebøy med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Bulgarsk utfall med manualer (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt med 15 minutter på sykkel eller tredemølle med opp mot 70-80% prosent av maksimal hjertefrekvens (moderat hardt arbeid).

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp!

Dag 2: Overkropp og mage/core
Varm godt opp, før du så starter med:
– Skråbenk med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Side-, og forøverbøyd sidehev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, med mellom 8-12 repetisjoner på hver)

Avslutt så med to runder på «Cornelis planke-push-ups på swissball»

*** Ta én dag fri i mellom***

Dag 3: Kardio og mage
Varm godt opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsetter med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:
– Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
– Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med 10-15min på enten tredemølla eller sykkel.

*** Ta en dag fri i mellom***

Dag 4: Overkropp og kardio
Varm godt opp på tredemølla i 10min. før du så starter med:
– Nedtrekk (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
– Stående roing (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
– Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
– Dips på kasse eller i apparat (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
– Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med rundt 10min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid.

Riktig god påske!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #påske #påskegodt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Dietten som bygger muskler og fjerner fett


Her er dietten som vil gjøre deg sterkere og strammere!

Les mer på: Corneliselander.com

Mange har sikkert hørt om intermittent fasting, en metode der man blant annet gjerne dropper å spise frokost for så å innta alle måltidene over en begrenset periode av dagen. Men er egentlig dette den beste metoden for å gå ned i fett og bygge muskler på? Vel, i dag skal jeg gi deg svaret:

Personlig er jeg ingen fan av å hoppe over dagens første måltid, og mener at dette er viktig å få i seg av flere grunner enn hva bare fettprosenten din eventuelt måtte ligge på. På bakgrunn av dette har jeg derfor satt sammen min egen versjon av den velkjente dietten, og en metode jeg har valgt å kalle “intermittent fasting – Cornelis style”.

Les også: Kom iform på 12uker!
 
Du bør spise frokost! 
Jeg er som sagt ingen fan å kutte dagens første måltid, og mener at det å få i seg en frokost når en står opp har flere helsemessig positive effekter som blant annet; økt forbrenning, økt energi og styrke, men kanskje enda viktigere mener jeg det vil ha flere positive effekter på det mentale plan og blant annet kunne være med på å forebygge stress. Det å gi seg selv en god, positiv start på dagen, og ikke minst det å sitte ned og spise et måltid (og som intermittent fasting burde ha fokusert mer på), mener jeg er utrolig viktig. For å koble av og stresse ned er nemlig velkjente metoder for både å kutte i vekt og fettprosent, og særlig sistnevnte vil jeg si at har mer å si for magemålet enn hva enhver form for “diett” eller fasteperiode vil gi deg av effekt!

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Du bør faste?
Så forkjempere av intermittent fasting metoden mener at det å faste, enten på daglig, ukentlig, eller mer sjelden basis kan ha mange positive sider, og at det vil få deg i bedre form og slankere – uten at du nødvendigvis skal være nødt til å spise hver tredje time. Problemet vil likevel oppstå når man går for mange timer uten å ha fått i seg noe, og følger du for eksempel 16:8 versjonen går det altså hele 16 [!] timer fra sist du hadde noe i magen til du får lov til å innta noe på nytt… Og selv om dette kan fungere for enkelte som kanskje bare har det å bygge muskler og oppnå en stram kropp som jobb, vil det for de fleste med vanlige jobber og hverdag være en STOR utfordring. 

Ved å benytte deg av denne dietten vil du nemlig da måtte innta alt av næring og føde i de gjenstående 8 timene – noe som gjerne har en tendens til å være fylt av enten skole, jobb, shoppingturer på det lokale kjøpesenteret, eller kanskje å hente barna i barnehagen. Å sitte timevis i strekk og bare spise er imidlertid en frynsegode de fleste gjerne ikke er forunt? Og når hele vitsen med intermittent fasting nettopp er at man skal gjøre “dietten” lettere, mener jeg at du heller bør følge denne metoden:


Intermittent fasting – Cornelis style 
Min versjon går altså ut på at du SKAL spise frokost, mens du imidlertid ikke skal behøve å spise noe før til middag igjen. Du vil altså da kun spise en STOR frokost og en veldig STOR middag, mens du resten av dagen bare behøver å innta drikkende føde – som for eksempel en enkel og kjapp proteinshake.


Eksempler på hva jeg inntar til frokost på favorittstedet mitt Le Pain Quotidien hver dag, og nei jeg er IKKE sponset…

Nå sier jeg ikke at dette vil kunne fungere for absolutt alle, og som alltid ønsker jeg her å poengtere at ethvert kost- og treningsoppsett bør skreddersys for den enkeltes ønsker og behov. Likevel vil dette i mine øyne være den enkleste og beste metoden for de fleste å bygge maksimalt med muskelmasse, og ikke minst en strammere, sterkere kropp på. Du vil heller ikke behøve å bruke mye tid på dette i en ellers stressende hverdag, og dette skal være mulig for de fleste å gjennomføre dette på en enkel og grei måte!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Husk at det snart er varmere tider igjen folkens – så på tide å bygge sommerkroppen og komme i gang nå!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mandag #mat #påske #påskegodt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Rema1000 gjorde sjokolade til helsekost…


Rema1000 har de siste årene vært en mester til å dumpe smågodt prisene rundt påsketider, og noe jeg både har advart om her på bloggen og i media generelt. SIst ut er at de imidlertid nå også kategoriserer sjokolade som “helsekost”…

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har fått både mye ros og ris for å kritisere matvarekjeden, og ikke alle synes det visstnok er feil av Rema å dumpe smågodt og sjokolade rett i øyenhøyde til de minste. “Feit” forfatter Kristian Fjellanger har feks uttalt at det kan virke som jeg vil sette inn heimevernet for å holde folk unna smågodthylla, samtidig som jeg selv har poengtert at det er IKKE Rema1000 skyld om du blir feit [fordi du velger å plukke eller ei, selv].


Faksimile: VG.no

Likevel må jeg innrømme at jeg sperret øynene opp da jeg mottok denne fra en følger på Snapchat:

Så hva tror du? Tror du at dette bare var en “hylle-feil”, eller har kjeden kanskje lyttet litt for mye til norske ernæringseksperter som de siste årene blant annet har påstått at sjokolademelk er den beste måtene å bygge muskler? La meg vite i kommentarfeltet under!

Og GOD PÅSKE! 🙂

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #lørdag #helg #mat #påske #påskegodt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fem beste for å bli fit til sommeren!


Slik smetter du lettere inn i badebuksen eller bikinien til sommeren!

Les mer på: Corneliselander.com

Sommerkroppen, helårskroppen, ned i vekt, eller mer muskelmasse. Vi har alle våre personlige mål og ønsker, og ikke minst fokus, men skal du være i god fysisk form til fellesferien er det virkelig i dag du bør starte. Og for å velge de smarteste metodene – og gjøre det på mest mulig effektiv måte – har jeg under listet noen av de viktigste punktene å tenke på:

1. Tren styrke!
Alt for mange fokuserer for mye på kardio og det å “forbrenne”, mens det er i styrkerommet du virkelig vil bygge en sunn, sterk, og stram kropp. Ja, faktisk vil det å bygge mer muskelmasse både gjøre at du fortsatt forbrenner mens du trener, men det vil også gjøre at du forbrenner mer også ETTER treningsøkten og resten av dagen.

2. Styr unna….
Saft, brus, og alkoholholdig drikke…

3. Og drikk heller vann! 
Dette er faktisk noe de fleste jeg snakker med og hjelper er overraskende flinke til, men vet du likevel hvor mye som er nok eller bra? Les mer om det her

4. Sørg for å få i deg nok protein!
Hvor mye protein du trenger å få i deg er faktisk veldig individuelt, og avhenger av faktorer som treningsmengde, aktivitetsnivå [hverdagen igjennom], og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå. Likevel er de fleste offisielle proteinanbefalinger mye høyere enn hva mange har en tendens til å få i seg, og vi får stort sett heller ikke i oss nok kun gjennom vanlig mat og drikke.


5. Og tren minimum tre ganger [helst fire-fem] i uken, men ikke nødvendigvis mer enn én time av gangen!
Igjen; dette er en generell anbefaling, og det er selvsagt også de som kan ha behov for å trene mer (se for eksempel topptrente atleter og idrettsfolk). For den jevne nordmann er likevel rundt 60 minutter av gangen nok, og hyppighet [altså hvor ofte du trener] er i mine øyne viktigere enn at du strengt tatt trener så mye hver gang. Selv 10-15minutter på stuegulvet hjemme foran tv´en kan gjøre underverker . mer om nettopp det her.

Og husk også at litt er mye bedre enn ingenting! 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– REMA 1000 har skylden for at du blir feit?


Er det Rema1000s skyld og ansvar at du slenger oppi kilovis med smågodt i handlevognen når du er ute og handler, eller har man rett og slett litt ansvar for hva man selv velger?

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har tidligere skrevet om hvordan smågodt dumpingen kan bli Norges undergang, og har både fått både ros og ris for mitt søkelys rundt det jeg mener er en svært viktig sak. Men er det egentlig Remas ansvar at du eventuelt velger å lempe oppi kilovis med smågodt i handlekurven når du er ute og påskehandler, eller bør vi rett og slett stå for våre egne valg og heller skylde på oss selv?

Vel, det er ikke til å gjemme under en stol at matvarebutikkene, og med Rema1000 i spissen, har vært flinke til å dumpe smågodt og mye av det mest sukkerrike til nær sagt gi bort priser de siste årene. Og det er klart at når kjedene plasserer smågodtet rett i ansiktshøyde for de minste, så er de i hvert fall ikke med på å gjøre situasjonen noe bedre… Rema skal imidlertid ha for at de i år valgte å gå for en litt sunnere versjon av påskeegget – etter tidligere å ha fått tyn av blant annet min bloggkollega, Sophie Elise.

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

TODELT
Min mening er at matvarekjedene har et visst samfunnsansvar – samtidig som også vi som enkeltindivider bør ta oss selv litt i øret, og gjøre noe med egen helse og kropp. For når en ser andelen som sliter med overvekt i vårt land, så trenger vi rett og slett en liten landsdugnad for å få folket i form igjen! 

Les også: Iform med Cornelis

det er i mine øyne ikke butikkenes ansvar å få deg i form, og å få deg til å styre unna de verste kalori- og sukkerbombene. Likevel mener jeg det er viktig at vi ALLE tar i et tak for å gjøre Norge til en sunnere nasjon, og prøve å hjelpe der vi eventuelt har mulighet… Og selv om Rema ikke er ansvarlige for DIN kroppsform og helse, så synes jeg de likevel kunne droppet å dumpe smågodtet rett i trynet på folket ved neste korsvei…

Les også: Her er hvordan jeg selv trener

Fedme og overvekt eksploderer i Norge, og økningen er særlig tydelig blant barn og unge. Og selv om det på kort sikt kanskje kan gi dem en økt profitt tror jeg det for kjeder som Rema1000 vil være smart å promotere sunnere alternativer over tid. Dette er hvor verden beveger seg i dag, og folk blir stadig mer og mer opptatte av hva de faktisk kjører i seg og spiser. Så vær ditt samfunnsansvar verdig Rema1000, og email meg for hjelp med promotering av deres nye, sunnere image 🙂

Cornelis

SÅ HVA MENER DU? LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER! 

Spørsmål om kosthold, eller trenger hjelp med treningen? Kontakt meg direkte her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #trene #mat #Rema #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander