Slik bygger du store armer!


Lyst på store, sterke armer? Vel, her er hvordan DU oppnår nettopp det!

Les mer på: Corneliselander.com

For menn er det gjerne to ting som står i hovedfokus når vi entrer et treningsstudio; hvordan oppnå en så stor og sterk brystkasse som mulig, og hvordan vi kan få så store ARMER som overhode mulig. Selv om dette (alene) ikke bør være, eller for mange kanskje er, det viktigst å konsentrer seg om, er det [dessverre sier du kanskje] hva rundt av ni av ti faktisk ber om hjelp for å oppnå. Så ikke skyt budbringeren..

Triceps viktigere enn biceps
Én av de vanligste feilene mange gjør er nettopp også å overdrive arbeidet på biceps, mens man neglisjerer triceps. De fleste som ønsker seg store armer tenker nemlig gjerne at biceps er det viktigste å jobbe med, mens realiteten er at å trene opp triceps (som armene dine faktisk prosentvis består mer av) vil være veien å gå om du ønsker deg store, sterke armer.. Så da hjelper det ikke å legge ned masse arbeid på framsiden av armen for så å hoppe over baksiden, og som Arnold [Schwarzenegger] en gang sa; «To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity».

Her demonstrerer jeg øvelsen dips – en ypperlig øvelse for å øke i muskelstørrelse og styrke

«Sjokk kroppen»
En annen feil mange gjør er å trene helt likt fra uke til uke, og som jeg har nevnt utallige ganger tidligere er det å variere treningsformer, øvelser, og utførelsen (antall reps., sett, etc.) der forskjellen på om du vil «få det til» eller ei vil ligge. Trener du alltid med samme antall reps og vekt vil kroppen din også vite nøyaktig vet hva den har å forvente seg, og du vil også bare klare nettopp det. Igjen vil dette kunne resultere i at du vanskeligere oppnår muskelvekst og progresjon og du vil forbli like stor og sterk som før. Prøver derfor heller å pushe deg selv til yttergrensene, og noen ganger litt lengre enn hva du selv kanskje trodde var mulig, noe som også er en av grunnen til at det å trene med tunge vekter på et helsestudio i mange tilfeller kan være veien å gå.

Les også: Sporty konkurranse

Overtrening
«Ikke tren for mye» er gjerne favorittsetningen mine klienter liker å høre, men selv om du ikke bør overtrene en muskulatur [for å oppnå optimal muskelvekst] betyr ikke dette samme som at du bør trene «lett». Realiteten er nok heller det stikk motsatte. Tren hardt, kort, hyppig, og riktig er gjerne mottoet mitt, og dette betyr at du heller bør trene hardt og kort enn lange økter som kun sliter ut muskulaturen, og svært ofte ser jeg folk overdrive treningen av særlig to muskelgrupper; nemlig magen og armene, samtidig som dette også gjerne er hva de fleste føler de sliter mest med. Så kvalitet er alltid viktigere enn kvantitet innfor trening, og for at du skal oppnå sterkere, mer muskuløs muskulatur bør du derfor også følge regla mi.

Kosthold
På samme måte som det å trene for mye kan være med på å gi deg mindre/svakere muskulatur, vil det å ikke fylle på med nok og riktig kost etter endt økt også kunne være med på å bryte ned mer muskulatur enn det bygger opp. For å oppnå maksimal effekt bør du derfor gjerne avslutte en treningsøkt med en kjapp og smart proteinshake eller -bar, før du så kommer deg hjem og fyller på med riktig mat og drikke.

Som en gjerne sier; uten mat og drikke duger helten ikke, og det samme gjelder for deg som ønsker deg store, sterke armer! Stå på, og fortsatt god helg til dere alle!

God [trenings-] lørdag fra Hollywood!
Cornelis

#Nettavisen #side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #bilder #CornelisElander 

Klart du hater meg!


Det er klart du hater meg der jeg daglig maser om at du bør spise sunt, trene, og ellers være i fysisk aktivitet. Selv kommer du kanskje sliten hjem fra jobb, har akkurat plukket opp en (eller flere) unge[r] i barnehage eller skole, og kunne bare tenke deg å legge deg litt nedpå sofaen. I helgene skal du kanskje ha gjester over på middag, du må stille opp på dugnad i borettslaget, eller ikke for å snakke om når svigers kommer på besøk… Og samtidig så driver Side3s treningsekspert, blant annet gjennom denne bloggen, og maser om hvor mye du skulle ha/burde ha trent, og ikke minst hva du kan eller ikke kan spise…  

Les mer på: Corneliselander.com

Så har du min situasjon; Jeg har ingen barn, (folk flest vet at jeg) kan ikke lage mat (så derfor ber jeg heller mine venner ut på middag [noe som selvsagt er mye enklere og billigere når man bor her borte…]), og ellers så består hverdagen min av å trene meg selv og andre… Så hvem er jeg til å uttale meg om hvor “enkelt” og greit man kan spise sunt, og/eller trene… Det er klart du hater meg! 

Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg skriver dette, og ikke minst hvorfor jeg da likevel fortsetter å plage deg med at “pølser er usunt”, eller at man “burde trene mer”? Vel, fordi vi har rundt 1.000.000 overvektige her til lands, stadig flere og flere nordmenn har et mer og mer stillestående yrke/arbeidsplass, og fordi jeg ikke minst ønsker å formidle hvor MYE selv veldig LITE kan gjøre… Dette ser også ut til å være tilbakemeldingene jeg mottar fra mange av dere som allerede har tatt kontakt i anledningen at jeg nå ønsker å tilby treningsprogram og litt hjelp til fem “heldige” lesere


Jo da, min hverdag går også ut på å trene meg selv og andre, men husk at jeg også ønsker å hjelpe deg.. Jeg skriver ikke denne bloggen for å mase og/eller plage deg!

Så har du da lyst på en litt dytt for å komme igang, eller du trenger hjelp med å fortsette, så send meg en email og fortell meg din historie. Husk; jeg “maser” ikke og skriver sakene mine fordi jeg liker å plage folk, men rett og slett fordi jeg fra dypet av mitt hjerte ønsker å få hjelpe så mange som overhodet mulig! 

Så takk for at du følger med på bloggen, og la oss få deg på rett vei mot dine mål og ønsker med treningen og en ellers sunn[ere] livsstil! 

Følg meg også @corneliselander

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #blogg #blogginnlegg #tirsdag #trene #CornelisElander 

Dagens styrkeøvelse: Gående utfall

Dagens styrkeøvelse er gående utfall
Dette er en flott øvelse som særlig vil ta på lår og rumpe – samtidig som den kan være med på å få deg i generelt bedre form og forbrenne overflødig fett på kroppen… Les mer under bildet! 

Gående utfall demonstrert med en vektstang, men du kan også utføre den med feks én manual i hver hånd

Følg meg også gjerne på Facebook

Hvorfor bør man trene denne øvelsen og bein?
Når finnes det selvsagt mange gode grunner for at man også bør prioritere å trene underkropp og beina, men en av de beste grunnene (og som mange ikke er klar over, eller glemmer) er at dette også vil kunne være med på å booste hormonsystemet ditt, og slik sørge for at du lettere oppnår hypertrofi [eller muskelvekst]. Å trene beina riktig og nok vil derfor være helt essensielt, enten målet ditt skulle være å legge på deg muskelmasse eller å gå ned i vekt. På grunn av dette mener jeg også at riktig aktivisering av rumpe, lår, og beina generelt ikke bare vil være med på å styrke nettopp denne muskulaturen, men at det også vil være det viktigste du kan trene for å komme i form! 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #blogg #bilder #tren #iform #kropp #innlegg #meninger #CornelisElander 

Overvektig? Da vil jeg HJELPE deg!

 

“Normalen” i Norge nå er visstnok å være overvektig, og selv mener enkelte av de det gjelder at vi må bli flinkere til å sette ord på ting for å få bukt med problemet, mens jeg selv mener vi heller bør GJØRE noe…

Følg meg også gjerne @corneliselander

Snakkes mye, men gjøres lite
For etter at jeg la ut en link til denne saken på Facebook siden min i går fikk jeg nemlig de tilbakemeldingene jeg selv hadde sett for meg; folk flest mener at det å kalle andre tykke/feite er unødvendig, og at dette vil ha liten (eller ingen) effekt for de det faktisk gjelder. 

Likevel mener jeg det er viktig å understreke at vi har et problem når én av fem sliter med overvekt og/eller fedme, men løsningen er ikke å “call people out”, for å låne et amerikansk uttrykk. Selv mener jeg vi derimot bør gjøre noe, og at vi må slutte å bare kreve forbedring fra de det faktisk gjelder selv – for her er det like så viktig at samfunnet som helthet tar affære og ansvar. Og som jeg har nevnt flere ganger tidligere vil blant annet restaurantbransjen (som har en STOR del av skylden gjennom bare å servere mer eller mindre usunn, proteinfattig mat) måtte ta noen drastiske og store grep, og det samme gjelder for øvrig for skolene som har en tendens til å bare servere usunn mat i kantinene, mens gymtimene så å si er ikke eksisterende… 

Selv velger jeg her å ta et [lite grep] grep ved å tilby fem “heldige” personer (som selv måtte mene de sliter med overvekt) å ta kontakt med meg for gratis treningshjelp og veiledning! For som de sier; alle monner drar. Så selv om fem personer av (som de påstår) 1.000.000 overvektige nordmenn ikke er mye, er det i hvert fall bedre enn å bare snakke om det – mener nå i hvert fall jeg… 

Så hvis du er interessert send meg da en direkte email, og fortell meg din historie og hvorfor du mener at jeg bør velge nettopp deg. 

Hilsen fra trener´n deres i Hollywood
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #trening #overvekt #helse #iform #CornelisElander 

På plass under Oscar festen i natt


HollywoodTreneren
var tilstede da Det Norske Konsulatet, Trollbound Entertainment, og ikke minst Moods of Norway inviterte til fest i hjertet av Hollywood!

Jeg var tilstede i går da Det Norske Konsulatet i San Francisco, mine venner i Trollbound Entertainment, og Moods of Norway inviterte til norsk kjendis- og Oscar fest i hjertet av Hollywood for å hylle Morten Tyldum og Torill Kove. Og selv om det [som alltid] ble lite drikking på undertegnede, kan jeg love deg at det var en “heidundrendes” fest! 🙂 Nesten alt som kunne krype og gå av norsk presse i filmbyen var tilstede – noe du kanskje har sett glimt av på for eksempel TV2 Nyhetskanalen i dag. 
 
Morten Tyldum og kona ankom etterhvert også festen, og hadde blant annet dette å si angående prisen som gikk til Graham Moore for beste tilrettelagte manus:
lzEqznGP1Hc
(trykk på bildet for å se video!)   

 
Takk til Moods of Norway og Troolbound for flott fest!


Etter mange timer med fest og moro i Hollywood var det deilig å være hjemme igjen 🙂 
Cornelis 

#Nettavisen #Side3 #blogg #bilder #Oscar #Oscars #Hollywood #USA #bloggen #CornelisElander  

Slik får du sommerkroppen

Her er del åtte av Årets råeste treningsprogram, der jeg gir deg alle de beste rådene og hemmelighetene for at du skal kunne oppnå den berømmelige “sommerkroppen”. 

Les mer på: Corneliselander.com

Hva den såkalte “sommerkroppen” måtte være er selvsagt veldig forskjellig fra person til person, og der noen kanskje har lyst på store armer og/eller sixpack er det andre igjen som “bare” ønsker seg en litt strammere kropp eller å passe inn i badetøyet… På bakgrunn av dette skreddersyr jeg alltid individuelle opplegg for mine klienter, og ikke noe treningsprogram eller oppsett vil selvsagt kunne passe for absolutt alle.

Likevel er det å trene, og ikke minst det å kunne oppnå [gode] resultater, overraskende “lett” så lenge man bare følger noen enkle kjøreregler – noe mange der ute ofte har en tendens til å gjøre mer komplisert enn strengt tatt nødvendig. For som jeg blant annet har uttalt tidligere mener jeg det er meningsløst å bruke en masse fancy ord og uttrykk med nettopp bare det for øyet: å bruke fancy ord. Og det er smartere og mer hensiktsmessig om vi stort sett holder det så enkelt og basic som mulig, og derfor kan man også greit oppsummere min treningsfilosofi i én enkelt setning, og det er at man bør; trene hardt, kort, hyppig og riktig!

Les også: – Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

De enkle tipsene som [virkelig] gir effekt:
Under har jeg derfor også prøvd å sette opp en enkel liste med noen av de tingene du bør tenker over skal du oppnå “sommerkroppen” eller det som måtte være dine ønsker og mål. 

Hva ønsker du å oppnå?
Først og fremst kan det være smart å skrive ned dine ønsker på et ark, og slik gjøre det lettere å få en oversikt over hva du faktisk ønsker å oppnå (og ikke minst hva man vil trenge å fokusere på og jobbe med). Det å ha et mål, og ikke minst flere delmål, kan være veldig smart i din vei mot en sunnere og bedre trent kropp, og det er sjelden smart (eller for den saks skyld effektivt) å trene “i blinde”. Og med de forskjellige ønsker skrevet ned kan du også lettere huke av når du fullfører og mestrer dem på din vei mot det endelige målet…

I sammenheng med dette bør du også utarbeide en plan og et program som vil gjøre det mulig for deg å komme i mål, og kanskje kan du benytte deg av programmet i denne serien, eller i hvert fall bruke det som et godt utgangspunkt for ditt program. 

Treningspartner
En av de beste måtene å oppnå sommerkroppen på kan (som jeg gjerne sier) være å gå sammen med en treningspartner om å oppnå målene. Det å ha noen som du vet forventer å se deg på treningssenteret og som du kan trene med kan for de fleste virke veldig motiverende – i tillegg til at det for eksempel på de tyngste øvelsene og settene rett og slett kan være en forutsetning for å klare å gi alt. Og det er for eksempel nær sagt umulig å gi 100% i øvelser som knebøy og benkpress om man ikke har noen som sikrer og spotter en under utførelse. 

Treningsmengde
Når det kommer til treningsmengde, og ikke minst lengden på øktene, er jeg imidlertid ganske konsis og tydelig i min sak; Er du nødt til å trene mer enn 60 minutter sammenhengende av gangen så har du trolig ikke trent de første 60 hardt nok! 

Dette gjelder selvsagt ikke for alle, og de som for eksempel skulle ha et spesifikt sports-/idrettsmål så kan det være viktig å trene litt lengre økter/mer av gangen. Ellers er jeg ganske bestemt på at folk fleste aldri skal ha behov for å trene mer enn maks én time av gangen, og fordelene ved å holde treningsmengden til under 60 minutter er blant annet kjappere og bedre effekt, og ikke minst mer motivasjon og treningsglede. I tillegg er det som jeg skrev innledningsvis viktig[ere] med hyppighet, og flere vil kunne merke markant forbedring av å trene mindre, men oftere

Spis deg sunn og fit! 
Nå er det mange som vil argumentere for at et riktig kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv (om ikke enda viktigere), og i prinsippet er jeg der ganske enig (selv om jeg gjerne har en tendens til å anbefale litt annen kost enn det mange andre liker å nevne). For eksempel trekkes det gjerne fram typisk “sunn, norsk mat” som en god pekepinne på hvordan man oppnår en sunn og stram kropp, mens jeg selv mener vi både bør spise mer proteinrikt, og at mange kan ha fordeler av å benytte visse kosttilskudd. Helsemyndighetene i USA har nå blant annet revurdert sitt syn på hva som er sunt eller ei, og kanskje kan vi dra noen ideer fra dette over til oss i Norge?

Enkel sjekkliste for å sørge for at du får i deg det du trenger for å bygge muskler:
Ha et høyt nok inntak av protein i kosten din gjennom gode proteinkilder som egg, kylling og fisk, og supplementer gjerne for eksempel med proteinshaker og proteinbarer.
– Få i deg nok riktig fett!
– Styr unna sukker (og alkohol) så godt det lar seg gjøre!
– Spis regelmessig ca. hver tredje time.
– Drikk nok vann!

Husk også å laste opp dine sporty bilder på Instagram med hashtag #CornelisUtfordring – så kommer jeg med råd og tilbakemeldinger på dine bilder!

Cornelis Elander´s råeste treningsprogram – del åtte
Her er ukas treningsprogram, og der det står P1 kan hviletiden mellom settene fortsatt være på rundt 1minutt, mens der det står P2 bør den nå være på under 30sekunder! 

(Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen!)

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
– Leg extension(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Leg curl (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt med:
– Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Øvelsen knebøy med stang demonstrert

Økt 2: Bryst og biceps 
Varm godt opp, og start så med:
– Benkpress med stang (4 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
– Skråbenk med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Flyes med manualer [på skråbenk] (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
Stående bicepscurl med EZ stang (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med kort stang i kabelapparatet (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1

Avslutt med:
– Dips P1
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver. Klarer du her lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte.

Dips demonstrert

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og kardio 
Varm godt opp, og start så med:
– Skulderpress med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sidehev med manualer (3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
– Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Geriljakardio på tredemølle

Økt 4: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
– Pullups eventuelt med vektbelte (3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
– Enarms roing med manual (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Stående roing med stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
Franskpress med EZ stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
– Rygghev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Øvelsen pullups demonstrert
—————

Kontakte meg også gjerne direkte via min hjemmeside corneliselander.com om det er noe du skulle lure på angående trening. Stå på!
Hilsen fra trener´n i Hollywood

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik får du stram mage uten å trene

Hei folkens, og god fredag fra trener´n deres i Hollywood! I dag skal jeg ikke mase om at dere må trene hardt og/eller nødvendigvis spise magert og sunt. I dag skal jeg nemlig heller fokusere på noe mange av dere nok kommer til å like mye, mye mer… Det er jo tross alt helg 😉 

Følg meg også gjerne på Facebook!

I dag er tipset mitt nemlig at du rett og slett bør slappe av! Å stresse er nemlig roten til mye ondt, være seg dårligere helse eller for eksempel oppblåst mage, og stress kan faktisk føre til [mer] fett!

Les mer på: Corneliselander.com

Stress kan føre til overvekt!
Ifølge flere studier er nemlig det å stresse mindre minst like viktig for magemålet som et riktig kosthold og trening i seg selv, og har man et høyt kortisolnivå [et uttrykk for kroppens stressrespons], ser det ut til at man lettere også kan utvikle overvekt. Et par norske forskere har også lansert hypotesen om at stress og fedme forsterker hverandre gjennom såkalt positiv tilbakekobling. Faktor A øker faktor B, som igjen øker faktor A. 

Så hva kan du gjøre? 
Nå kan altså vektøkning potensielt trigge stressrespons, noe som igjen kan trigge til videre vektøkning, mens også det å tape vekt kan trigge kortisolfrigjøring – som igjen kan trigge stressresponsen og dermed kunne motvirke ytterlige vekttap. Humanbiolog Brynjar Foss forklarer; – Dersom du begynner å spise mindre, så kjører kroppen ned forbrenningen. Begynner du å trene mer, så øker kroppen sultfølelsen. Når man legger på seg, blir kroppen også stresset. Dette stresset virker trolig selvforsterkende, og man legger mer på seg. Dersom hypotesen vår stemmer, medfører det at man må bryte dette stressmønsteret for å få bukt med vektøkningen.

Så etter en slitsom uke med jobb og/eller skole, møter, [forhåpentligvis] noen harde treningsøkter, og ellers stress i hverdagen er altså min anbefaling i dag at du rett og slett bare legger deg litt nedpå sofaen og slapper av! (jeg vil imidlertid allerede i morgen være tilbake med å mase på deg om hva og hvordan du bør trene – så kos deg mens du kan 😉 ) 

God helg!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #fredag #helg #bilder #CornelisElander 

Referanse: Foss & Dyrstad: Stress in obesity: Cause or consequence?Medical Hypotheses, Volume 77, Issue 1, July 2011, Pages 7-10, doi: 10.1016/j.mehy.2011.03.011. 

Dagens synd…


I lys av den siste tids fokus på om det er usunt eller ei med litt [hel-] melk, slår jeg her et slag for litt kos i hverdagen med en STOR 
kopp kaffe og litt helmelk oppi… Vel, dette går nok bra det også, og særlig om jeg går for den “Cornelis-pakken” i bakgrunnen 🙂 

Hva mener du? Er det ok med litt sukker og/eller helmelk i for eksempel kaffen, og blir det noen ganger litt vel “mye” mas om å spise og å leve sunt? 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood 
Cornelis 

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #kosthold #mat #trene #CornelisUtfordring #bilder #CornelisElander 

Trening inn via morsmelken?


Mange synes kanskje jeg er litt vel opptatt av trening og helse, og enkelte vil muligens kategorisere meg som “treningsnarkoman”. Så spørsmålet en kan stille seg/meg er hvor denne interessen kommer ifra, og om det rett og slett kom inn via morsmelken?

Svaret er nei.
Mine foreldre er nemlig så langt unna “treningsfolk” en kan komme, og der jeg velger hotell etter hvor bra gymmet måtte være (jepp, fakta!) velger de det som har mest “sjarm” og god mat/drikke. Med dette mener jeg ikke at de drikker mye, men at de helt klart er mer “livsnytere” (som det så fint heter) enn meg. 

Hva jeg gjør når hotellet ikke har et ordentlig gym… 

Mine foreldre tør forøvrig heller ikke å fly så de kjører de X-antall hundre milene det trengs for å komme fram til det stedet de virkelig liker seg best, og selv om jeg også har arvet deres interesse for bilturer (jepp, noe av det beste jeg vet) må jeg [enten jeg reiser med fly eller bil] alltid ha med meg nok proteinbars i kofferten og lett tilgjengelig ved siden av meg – noe du blant annet kunne se i serien “HollywoodTreneren på reise i Europa” for en tid tilbake her på Nettavisen (der jeg kjørte Frankrike rundt i min søke etter gode helsestudioer og steder å trene – noe jeg endte opp med å ikke finne…. 🙂 ). 
DyjSfGp2vfg
Så hvordan startet min interesse for trening og det å holde seg iform, og hvordan kan eplet ha falt så langt fra treet (for å benytte et typisk amerikansk uttrykk)? Vel, mine foreldre har det vel i blodet de også der alle mine besteforeldre har vært særdeles spreke og sportslige personer, og min bestefar bedrev for eksempel styrketrening og drakk proteinshakes allerede på 50-tallet… Min far holdt forøvrig også alle løpe- og skøyterekorder på skolen sin som ung, og var hva man kan kalle “et naturtalent”. At han imidlertid valgt å bytte bort alle gymtimene til fordel for mer matematikk (SAY WHAT!?!) er en helt anne del av historien…  


Selvsagt bare et illustrasjonsbilde 🙂 

Så der har du altså. HollywoodTreneren kommer ikke fra en familie der mor og far i huset hadde samme interesse og prakket på meg trening og proteinrike måltider fra tidlig barneår av, og interessen for trening og kosthold har altså her ikke kommet via morsmelken, men noe jeg har tilegnet meg og “funnet” livet igjennom. Og forhåpentligvis kan jeg være med på å inspirere også deg til å finne treningsglede og interesse for feltet, og forhåpentligvis ble du ikke nå mer inspirert av mine “gale” foreldre som ikke ser verdien i de viktige tingene i livet 😉 

Cornelis 
@corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trene #iform #blogg #blogginnlegg #bilder #CornelisElander 
Bloggurat 

TRENINGSPROGRAM: Slik får du en stram mage


Lyst på en slik mage? Vel, da bør du lese noen av disse rådene:

Følg meg også @corneliselander

Fettet må bort
Det overrasker meg fortsatt hvordan mange drikker og fester i helgene, spiser usunn mat og fastfood hele uka igjennom, men samtidig trener magen hver gang man er innom treningssenteret.. La oss ta én ting først; det hjelper ikke å kjøre så mange situps og crunches du klarer hver dag om du fortsatt har et godt fettlager rundt midje og mage, og mageøvelsene vil ikke forbrenne bare der. Eller rettere sagt; du må forbrenne fettet over hele kroppen for å få fram sixpacken og muskulaturen der du ønsker.

For å oppnå dette sverger mange bare til en kardiovaskulær treningsform, selv om de fleste faktisk ville kunne ha oppnådd minst like mye (eller eventuelt mer) av å trene hard og riktig styrketrening. Best fettforbrennende effekt vil en dog gjerne få av å kombinere disse to treningsmetodene. Min anbefaling her er at du trener minst fire styrkeøkter i uka, hvorav to av dem for eksempel kan etterfølges av hard og riktig kardiotrening. Og jeg pleier å si at kardioen bør begrenses ned til maksimum 30 minutter av gangen. Aller helst mener jeg jo at du også bør utføre geriljakardio! Geriljakardio
SKYHØY INTENSITET: Det verste du kan gjøre, både for egen motivasjon og reelle kroppsresultater, er å trene for lenge av gangen med lav intensitet. Motgiften heter «geriljakardio».

Kosthold
Nå er imidlertid “gladnyheten” for de av dere som ikke liker, eller som har mye tid til, å trene hverdagen igjennom at mesteparten av en stram mage “bygges” på kjøkkenet. Igjen går jeg tilbake til punktet om disse som kjører i seg alt de kommer over av usunn og lite “mage-vennlig” mat, mens de trener situps til den store gullmedalje på treningssenteret. De lærde strides fortsatt om hvor viktig (i prosent) et sunt og godt kosthold er for sluttresultatet [kontra nok og riktig trening], men én ting er i hvert fall sikkert; du vil aldri oppnå en stram og fin mage av å kjøre i deg masse med usunn kost og drikke.

Les også: Maten du ikke må spise

Personlig mener jeg jo at det må høres ut som en god løsning å kunne spise seg til sixpack, framfor å måtte slite seg ut på treningssenteret hver dag uten å se noen effekt av det. Eller tar jeg feil?

Tren ryggen!
Jeg har tidligere på Side3 nevnt hvor viktig det er å trene den nedre delen av ryggen, og spesielt for oss nordmenn som stadig sitter mer og mer på skole og jobb. Og jeg tok fram rygghev som et eksempel på en god og fin øvelse flere av oss bør bli flinkere til å implementere i våre treningsoppsett. Denne er enkel og grei å trene, enten du er hjemme eller på helsestudio, og ønsker du deg en stram og trent mage vil denne være avgjørende for sluttresultatet! 

Viktige øvelser å trene:

Cornelis Planke Pushups på Swissball
Start med å plassere deg som i en vanlig pushup, men isteden for å ha føttene plantet solid på underlaget, plasserer du dem her på en Swissball. Armene og beina skal være strake i grunnposisjon, og planken skal så holdes så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med – for så å øke etter hvert). Det er også viktig at du her holder magen, hofte og rumpa oppe, og begynner de å synke ned mot underlaget gjør du øvelsen feil! Ta så noen pushups for avveksling (så mange du klarer), og løft deg deretter tilbake til plankeposisjonen. Hold så planken på nytt så lenge du klarer til full utmattelse.

Rygghev
Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som bare kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Slik oppnår du en stram og trent mage – kort oppsummert:
– Fettet må bort
– Tren ryggen!
– Ingen grunn til å overdrive treningen, det gir liten, eller ingen effekt, og magemusklene trenger også hvile.
– Ikke [bare] velg øvelser som går direkte på magen, men få trent den indirekte gjennom gode øvelser som for eksempel tunge knebøy.
– Et korrekt og godt kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv.
Cornelis

#Nettavisen #blogg #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #trening #iform #bilder #CornelisElander 
Følg meg også på Bloggurat