Cornelis i Gumball 3000 – del 1


Jeg er på plass i Reno, Nevada, og venter bare på at Triana, Team Betsafe, og resten av Gumball 2015 gjengen skal komme seg over Atlanterhavet. Det blir nye, sinnsyke biler, og en helt utrolig reise – så følg med her på bloggen for daglige oppdateringer fra “Cornelis i Gumball 2015”! 

Les mer på: Corneliselander.com 

Da var dagen kommet da jeg kl.08:30 kastet meg på flyet til Reno, Nevada, for å bli med på årets Gumball 3000 løp. Resten av gjengen ankommer i morgen, og så går ferden videre med Triana og resten av Betsafe teamet til San Francisco, LA, og til slutt til Vegas der vi om noen få dager skal være med på årets feiteste fest (altså “feiteste” som i fett/moro). Og gjett om jeg gleder meg!! 

3J-kjjAG8C

På vei til Reno, Nevada…

Jeg har allerede fått med meg noen syke overraskelser som du IKKE vil gå glipp av – for tro meg, det blir mye gøy og moro på denne ferden, og ting som alle dere som liker bil, motor, og Gumball ikke bør gå glipp av! Jeg kan blant annet nevne at det kommer til et par helt sinnsyke biler, og noe du blant annet vil kunne se mer av om du går inn og følger meg på Instagram @corneliselander … 

3Kx4-rAGzD

Det wrappes for harde livet, og i morgen går startskuddet for USA delen av Gumball racet… Her en av Team Betsafe bilene, som jeg skal kjøre 🙂 

Så her i USAs navle, Reno Nevada [ironi folkens] sitter altså jeg og en liten gruppe kjendiser [som enda ikke er blitt ordentlig annonsert], og venter på at resten av gjengen fra Europa skal komme seg over og fortsette reisen og festen sammen med oss. Jeg skulle gjerne ha vært med på arrangementet i Oslo, men på grunn av en litt for hektisk timeplan i det siste rakk jeg dessverre ikke det denne gangen… Men jeg kan love deg at fortsettelsen her i USA i hvert fall ikke blir noe dårligere, og noe jeg håper dere alle vil være med på blant annet via bloggen – der jeg daglig vil legge ut flere oppdateringer fra alt det som skjer. Så legg bloggen til blant dine favoritter, og bli med på reisen! 

Gumball 3000, here we go! 
Cornelis 

#Nettavisen #trening #trener #Gumball #bil #motor #treningsbloggen #CornelisElander 

– Narvesen, dette er noe av det drøyeste jeg har sett!


Den siste tiden har Narvesen lansert en “mellommåltid” kampanje som i mine øyne er noe av det drøyeste [og verste] jeg har sett… 

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn spiser ikke på langt nær så sunt som vi en gang i tiden gjorde, noe som resulterer i at vi opplever en nær sagt fedmeeksplosjon i Norge om dagen. Selv har jeg blant annet tidligere påstått at jeg blir “feit av å være i Norge” (basert på det dårlige utvalget av mat og drikke som jeg opplever at vi nordmenn blir presentert og dyttet på i alle bauer og kanter), og når Narvesen da lanserer en ny “Mellommåltid” kampanje ved hjelp av å promotere pølser som et “klassisk mellommåltid”, mener jeg de bare ytterlige er med på å øke problemet… 

Virkelig Narvesen, “et klassisk mellommåltid”??? 

Det er mulig de kanskje satser på at folk flest vil velge å gå for “pappakroppen”, og at de dermed bare prøver å tjene mest mulig på “the winning team”, men personlig mener jeg Reitangruppen (med Ole Robert Reitan særlig i spissen [som selv har påstått at han ønsker å gjøre Norge sunnereog som også er en del av Gunhild A. Stordalens flotte EAT prosjekt]) ikke burde promotere slike ting som et [smart] mellommåltid! 

For ordens skyld skal det nevnes at det er broren, Magnus Reitan, som er adm. dir. for selve Reitan Convenience – med undergrupper som 7-Eleven og Narvesen som sitt ansvarsområde. 

Og før du eventuelt skulle bli forvirret; nei Freias “Kvikk Lunsj” er ikke en lunsj, men kos og sjokolade. Dette er noe man til nød kan ta med seg på skitur i skogen, og ikke noe man bør spise som fast niste på jobben… 

Det folket vil ha? 
Nå er det likevel slik at folk må få gjøre som de selv vil, og ingen skal [eller kan] tvinge noen til verken å spise sunt eller trene regelmessig. Mitt problem er imidlertid at en så stor aktør som Narvesen bør vise sitt samfunnsansvar verdig, og støtte oppunder sunn og helsemessig forsvarlig mat og drikke. Forøvrig tror jeg det heller ikke ville vært en dårlig businessidé å begynne å servere folk sunnere, bedre utvalg, og de kafeene, kioskene, og andre utsalgssteder som snart kan gi oss nordmenn noe sunt tror jeg også i fremtiden er de som vil komme til å gjøre det best [just saying…]. 

For er det bare boller og brus folk flest vil ha, eller spiser vi bare mye av dette nettopp fordi det er det som serveres/tilbys? Selv tror jeg sistnevnte… 

Lys i tunnelen
Heldigvis ser det likevel ut til å være lys i enden av tunnelen ved at Narvesens #Mittmellommåltid i skrive stund bare har mottatt 21 bilder, mens min #CornelisUtfordring har mottatt over 7.737… 😉 

Så jeg håper ikke så mange av dere velger å gå for Narvesens oppfordring denne helgen, som på Facebook siden deres skriver; “Tjuvstarte på helga?😉 Har du lyst har du lov!”, men at dere heller velger å bli med meg på å bygge Norge til det sunneste landet i verden blant annet ved å være med på min #CornelisUtfordring og poste noen sporty treningsbilder av deg selv denne helgen! Jeg gleder meg til å se! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #kosthold #mat #Norge #bilder #debatt #meninger #kosthold #helg #CornelisElander 

Ti ting du må gjøre for å få en super kropp

Jeg skrev i går at jeg i dag skulle gi deg mine “ti på topp for en stram kropp”, så her er altså listen folkens. Enjoy! 

Les mer på: Corneliselander.com

1. Drikk nok [vann]! 
Dette er faktisk et punkt som de fleste er overraskende flinke til, men vet du likevel hvor mye som er nok? Les mer om dette her

2. Nok protein?
Et punkt som er like individuelt som noe annet er nemlig hvor mye protein “man må få i seg”. Her spiller faktorer som treningsmengde, intensitet, osv. inn, men likevel er de fleste offisielle proteinanbefalinger mye høyere enn det de fleste faktisk får i seg gjennom en vanlig dag, og nei; man får stort sett ikke i seg nok protein kun gjennom “vanlig, norsk kost” [for dette er i dag stort sett; boller, vafler, brus, og kaffe…]… 

3. Tren minst tre [3!] ganger i uka! 

4. Ikke tren mer enn én time om gangen! 
Igjen; dette er en generell anbefaling, og det er selvsagt også de som kan ha behov/ønske om å trene mer (se for eksempel topptrente atleter og idrettsfolk), mens det for den vanlige mann og kvinne i gata er nok med 60 minutter gangen, og hyppighet [altså mange nok økter i uka] vil for denne gruppen være mye viktigere! 

5. Tren med en venn! 
Tren med noen som kan pushe deg til nye høyder, sørge for at du faktisk kommer deg på trening, og gir deg en motivasjonsboost når du trenger det som mest! Om dette er en PT, venn, kollega, kjæreste, eller familiemedlem har ingenting å si, men det å ha noen som kan gi en en liten dytt når du for eksempel heller skulle føle for å ligge på sofaen, kan ikke verdsettes og nok! Så få med deg en annen person til å gå sammen om noen av de samme målene, og dytt hverandre i bedre form og helse! 

6. Ikke overdriv nå, og så dropp det senere… 
Et punkt jeg alltid prøver å fokusere på er at folk som starter opp med treningen [igjen], eller for første ikke går i gang for hardt med en gang for så å droppe ut av det etter kort tid. Nei, du kan ikke ta igjen treningen du ikke har utført, og du vil heller ikke oppnå toppform med en gang, men for å komme i mål med dine mål og oppnå en sunn og sterk kropp så bør du heller prøve å få trent litt hele året igjennom, og dette selv når det er høst og kaldt ute, eller solfylt og sommer – tren litt hele tiden! 

7. Flere måltider
Enten man ønsker å gå opp eller ned i vekt kan det å innta noen proteinrike og sunne måltider hele dagen igjennom være smart, og de fleste av oss spiser rett og slett ikke [ofte] nok! 

8. Varier! 
Selv om det er lurt å ha et godt treningsprogram i bunn er det også viktig at du også bytter litt på øvelser, rekkefølge, intensitet, vekt, lengden på øktene, og til og med treningsmetoder. Husker du da du startet opp å trene, og du kjente effekt av alt det du gjorde? Vel, ved å trene på akkurat samme måte [og det selv om du skulle benytte “verdens beste treningsprogram”] hele tiden så vil du miste mye av denne effekten – så bytt på, og oppnå mer! 

9. La deg inspirere og motivere andre! 
VI som trener mye kan enkelte ganger bli litt innesluttete, og tenk at det bare finnes én riktig vei å gjøre ting [noe som selvsagt ikke er tilfellet]. Derfor synes jeg det selv er utrolig motiverende å følge alle de flotte nordmennene som allerede har kastet seg på #CornelisUtfordring ´en på Instagram, der man daglig legger ut et bilde og/eller video av seg selv enten på vei til, under, eller rett etter en treningsøkt, og slik både kan motivere seg selv og andre til å trene mer og oftere. Og jeg håper å se også dine bidrag her! 

10. Litt er bedre enn ingenting! 
Og til slutt, og siste punkt på lista vil jeg bare nevne det kanskje aller viktigste; at litt er MYE bedre enn ingenting. Ikke alle kan, eller har for den saks skyld kanskje noe ønske om å trene masse hele tiden, og bli en såkalt “treningsnarkoman”, men da er det viktig å poengtere at så lite som 10-15 minutter om dagen kan gjøre store underverker, og at selv det å bare gå til jobb, ta trappen framfor å bruke heisen og liknende ting så absolutt hjelper på, og er gode investeringer for din egen helse og kropp! Så stå på, gi litt, og bli heller mer og mer gira på å trene mer etter hvert! [jeg er nemlig skråsikker på at også du kommer til å bli bitt av basillen 😉 ]. 

Og så vil jeg avslutningsvis bare nevne at hva man ser på som “en super kropp” selvsagt er veldig individuelt, og at det ikke finnes noen fasit eller riktig svar her. Likevel mener jeg at om du følger mine “ti på topp” så bør du være mange stepp nærmere en sunn og sterk kropp, og nettopp det mener jeg er viktig for folk flest å fokusere på! 

Stå på, og takk til alle dere som daglig er innom treningsbloggen! 

OG SOM ALLTID; DEL GJERNE!! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #iform #sk2015 #trene #helse #Norge #trener #CornelisElander 

Michelle Obama lanserer treningsvideo

The First Lady, Michelle Obama, har fra dag én i Det Hvite Hus vist at hun bryr seg om trening og helse blant annet ved hjelp av kampanjen “Let’s Move“, og nylig publiserte hun sin egen treningsvideo på YouTube. Så hva mener du om hennes budskap, initiativ, og ikke minst formen? 

La meg vite i kommentarfeltet under!
Cornelis

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #trene #politikk #video #treningsbloggen #CornelisElander 

– Jeg er drita lei, og orker ikke mer


– Jeg er drita lei, og orker ikke mer! Ja, slik lød starten på teksten som jeg mottok fra en mann i går kveld. Han var lei av å føle seg mislykket, lei av å ha kroppen han ikke lenger følte seg vel i, og lei av [ifølge ham selv] “å være en taper”. Og slikt får meg til å reagere! 

Les mer på: Corneliselander.com

Pappakropp?
Den siste tiden har det vært mye fokus på den såkalte “pappakroppen” i norsk media, og de av dere som har fulgt med [blant annet her på bloggen] har sikkert fått med dere at jeg har ganske lite overs for denne “trenden”. Det å promotere en usunn og farlig livsstil er i mine øyne helt bak mål, og selv om enkelte har kommentert at jeg nok er så imot “pappakroppen” fordi jeg nettopp lever av å trene folk, så er det det motsatte som faktisk er tilfellet. Businessmessig ville det nemlig vært mye smartere for meg å la folk flest få drikke og spise akkurat det de selv ville, for så til slutt å komme tilbake til folk som nettopp meg for råd og tips. For etter en god stund på sofaen, og med en badebuksesesong rett rundt hjørnet, så kan jeg love deg at folk flest ønsker råd og tips, men derimot er det dårlig for businessen å prøve å motivere så mange som mulig (blant annet gjennom min #CornelisUtfordring i sosiale medier) å trene, spise sunt, og å klare ting på egenhånd – for da vil de jo ikke trenge å betale for våre tjenester og hjelp (ja, PT industrien elsker “pappakropp” fenomenet folkens!)…

21er5KwEpo

Pappakropp vs. pappakropp – knallbra jobbet og innsats fra en av mine faste følgere @nordsjoarbeider

Så hvorfor gjør jeg dette? Hvorfor gidder jeg “å få så ørene flagrer”, og plage deg med mitt mas om hva du skal og ikke skal spise, og hvordan du bør trene? Vel, problemet er at jeg bryr meg. Jeg bryr meg når jeg ser at over halvparten av befolkningen i mitt flotte hjemland nå sliter med overvekt, og at så mye som én av fem har fedme, noe som igjen øker risikoen for alvorlige sykdommer og i verste fall død. Og jeg bryr meg virkelig når jeg får emails som den jeg refererte til innledningsvis, der jeg kan lese desperasjonen til innsenderen mellom linjene. For det er særlig vondt å lese når folk føler seg maktesløse, og de føler seg så langt ned. Og dette på grunn av noe som jeg selv mener vi så enkelt kan fikse! Slankekrigen er akkurat over, og er det noe den serien har vist så er det nettopp at det er mulig selv for de [fleste av de] aller største, og daglig ser jeg selv hos de jeg selv hjelper og prøver å motivere hvor mye som faktisk er mulig. 

Men ja, det kan til tider føles litt tungt og vanskelig, og særlig den velkjente “dørstokkmila” er for mange vanskelig å komme over. Likevel mener jeg at man ved hjelpe av noen enkle, små triks og tips kan komme langt på vei – og noe jeg senere i dag nettopp skal jeg poste et annet innlegg om, og mine “ti på topp for en stram kropp”. Jeg skal ikke bruke ord som å oppnå “sommerkroppen” [for da får jeg bare så mange sinte emails og kommentarer], men jeg vil at du skal trene med de beste metodene, og bruke de smarteste tipsene for nettopp å nå dine mål. For det gjør vondt langt inn i hjertesjelen å motta slike meldinger som den jeg fikk fra innsenderen i går, og om jeg i hvert fall kan hjelpe noen få så har jeg i hvert fall hjulpet flere enn ingen… (så får heller de som blir irritert om min “nagging” og mas heller bare bli irriterte. Jeg har nemlig ingen planer om å stopp med det første…).

Cornelis  

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #trene #Norge #iform #sk2015 #tirsdag #bilder #meninger #debatt #treningsbloggen #CornelisElander 

Slik skal en bunad bæres :)

Daglig mottar jeg hundrevis av flotte bidrag til min #CornelisUtfordring på Instagram, og i går mottok jeg en video fra en av mine faste følgere som viste en av de råeste måtene du kan bære en bunad på:
video:bunad 
Råtøft bidrag fra @Askhusby til min #CornelisUtfordring i sosiale medier – så hva var din unnskyldning for ikke å trene i går sa du? 🙂  

Så der har du det altså; det er fullt mulig å trene og bevege seg litt selv i en bunad… Nå er imidlertid 17.mai over for denne gange, og det er på tide å rette fokuset mot sommeren igjen og legge ned en ordentlig innsats før fellesferien setter inn. Så hvem er med på å gi gass fram mot sommeren? Legg gjerne igjen en kommentar under med ditt navn om du er med, og del også gjerne denne bloggen og denne posten med alle dine treningsglade venner og bekjente.

Sammen om å gjøre Norge og nordmenn til verdens best trente folk og nasjon! 
Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook  

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #iform #trene #video #bilder #CornelisUtfordring #instagram #treningsbloggen #CornelisElander  

Her er hvorfor du BØR spise noe usunt i dag


De fleste av dere som har fulgt meg en stund vet nok at jeg har lite til overs for pølser, brus, iskrem, og annet usunt, men i dag er det tross alt vår nasjonaldag og faktisk viktig at du koser deg med noe usunt og godt! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook  

17.mai bringer for meg mange gode minner tilbake til barndommen på Frogner i Oslo, der jeg og mine venner løp rundt og maste på våre foreldre om å få iskrem til vi alle ble syke og blå… Ja, det at norske barn på denne dagen får lov til å spise nær sagt så mange pølser og iskrem de bare vil er faktisk en av de tingene jeg særlig liker å trekke fram når jeg forteller røverhistorier om Norge og 17.mai til mine amerikanske venner her i LA. Det er nemlig noe ekstremt flott over den måten vi nordmenn feirer vår nasjonaldag på, og selv om maten og drikken vi inntar nok ikke klassifiserer til hva jeg vil kalle “sunt”, så er det likevel en del av en flott tradisjon jeg håper aldri vil forsvinne!

Nå sitter du kanskje der litt overrasket over mine utsagn, men før du skulle konkludere med at jeg nå må ha “lost it” så la meg få utdype hva jeg egentlig mener; hvis vi fortsetter å jobbe aktivt for å få flere nordmenn i form, trene regelmessig, og ikke minst spise sunnere ellers i året så vil vi nemlig også indirekte jobbe med å opprettholde 17.mai som nettopp den spesielle dagen den er og bør være. For hvis vi gjør hver dag til fest og moro, så mister også de ordentlig markeringene og høydagene mye av sin verdi… Så la oss fortsatt spise pølser og iskrem til vi blir blå på denne dagen, og skåle med noen edle dråper i glassene. Men vit at jeg nok er tilbake til mitt vanlige jeg allerede i morgen – så kos deg, mens du kan 😉

Og til slutt vil jeg be dere alle om en tjeneste; kan dere alle ta et bilde av dere selv med for eksempel en iskrem i hånden, og tagge meg på instagram @corneliselander Jeg er nemlig langt unna krone-is, Slottsplassen, og andre barndomsminner så jeg håper virkelig å få se så mange flotte bilder av dere som feirer der hjemme som mulig! 

Gratulerer med dagen til oss alle!

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #17mai #fest #moro #bilder #nasjonaldagen #Norge #kost #kosthold #treningsbloggen #CornelisElander 

Hva bør en familie spise?

0
0
1
473
2699
Brawerman Elementary School
22
6
3166
14.0

Normal
0

false
false
false

EN-US
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;}


Veldig ofte skriver jeg her på bloggen om hva du som enkeltindivid bør spise, mens jeg i dag fikk en ny problemstilling fra en av mine faste lesere; hva bør en familie spise? 

Ja, for det er enkelt å gi presise forslag til hver enkelt som ønsker å komme iform, men hva men en hel familie? Kan de spise sunt? 

Les mer på: Corneliselander.com

– Familien min tar ofte usunne valg – hva bør jeg gjøre?
Ja, slik kan du kort og godt oppsummere innsenderens spørsmål da han sendte meg denne teksten; 

“Hei! Lurte på om du kunne dele noen tips til hvordan man kan oppmuntre familien til å spise sunnere. Bor hjemme og har det siste året blitt mer bevisst på å gjøre sunne valg. Vi spiser stort sett fisk eller kylling etc til middag med grønnsaker og grov pasta så middagen er ganske bra. Men føler liksom at foreldrene mine og søsknene mine ofte tar usunne valg. Altså jeg skal ikke late som om jeg er perfekt. Men det gjør meg bare ekstremt trist og se andre ta så usunne valg. Det er blir liksom bare for mye snacks på hverdager. Jeg har veldig lyst til at de skal bli mer bevisste på hvordan de spiser. Så håper du kunne gitt noen råd til hva jeg burde gjøre.” 

Så hva bør og kan en familie gjøre for å få i seg sunne og proteinrike valg som likevel vil være mulig å få til i en sikkert stressende og hektisk familiehverdag? Vel, først og fremst mener jeg det er viktig å understreke at foreldre nettopp har et ansvar å tilby [og ikke minst motivere til å spise] sunne måltider hverdagen igjennom. Dette er ikke det samme som at man aldri skal få lov til å kose seg og bli helt fanatisk, men du er som foreldre en rollemodell og bør bruke din posisjon riktig og smart! For øvrig er dette det mest likte bildet på min Facebook side… 

Så over til mine enkle råd;  
– Drikk vann! 
Sørg for alltid å ha nok vann til maten! Veldig mange har en tendens til å erstatte dette med brus og annen sukkerholdig drikke [saft etc], men mitt råd er at dette ikke engang kjøpes inn til huset [for enten det er mandag- eller lørdagskveld, fest og moro eller hverdag; sukker og søt drikke har vi ikke bruk for!],
– Proteinrik kost!
Jo da, alle kan spise proteinrikt og sunt, og dette bør ikke bare være forbeholdt for eksempel junior i huset som trener og pumper jern… 
Et mer proteinrikt kosthold gjør deg både mer våken og energifull hverdagen igjennom, og vil ikke bare sørge for at du lettere bygger eller opprettholder viktig muskelmasse, men vil også sørge for metthetsfølelse, og at man lettere holder ønsket kroppsvekt og midjemålet på et ønskelig nivå. Så bytt ut burgerbrød og halvfabrikater med proteinrik og ren mat! Lag omeletter, spis fisk og rent kjøtt, og dropp frossenpizza og gryteretter på pose!
– Hjemmelaget brød! 

Jo da, brød behøver ikke alltid å være skadelig for kroppsformen – så lag hjemmelaget, sunt grovbrød en gang i blant, og frys det heller ned slik at det holder seg lenger, og spis det når familien skulle ønske/trenge! Men husk; en brødskive eller to til frokost, eller med proteinrikt og magert pålegg til lunsj er for de fleste smart og godt, men bør stort sett ikke inntas senere på kvelden og rett før leggetid! 
– Spis mørk sjokolade + frukt!

Ja da, både store som små liker noe søtt av og til, og da er en liten bit mørk sjokolade et godt alternativ å gå for! Dette er faktisk noe jeg lar mine klienter kose seg litt med så å si hver dag om de skulle ønske det, og det er et mye bedre alternativ enn både potetgull, iskrem, og alt det andre farlige snopet så mange av oss tyr til… Et annet tips, som min mor alltid pleier å gjøre er å servere noen biter sjokolade + sunn frukt sammen på en skål. Da får du både noe søtt og sunt sammen [samtidig som det er smart å legge igjen sjokoladepakken i kjøleskapet på kjøkkenet. Slik må du da i hvert fall reise deg opp, og bruke kroppen om du skulle velge å gå for litt mer, og det blir lettere å kontrollere inntaket. Skulle du likevel slite med å kontrollere søtsuget kan kanskje dette tipset fungere
– Mindre, men flere måltider!

Mange har en tendens til bare å spise et par ganger om dagen, noe som sjelden er bra verken for forbrenningen, helse, eller for å opprettholde/bygge muskulatur. Dette gjelder også for de som vokser opp, og det er smart å både legge til rette for en sunn og god frokost, lunsj, og en sunn middag, ved siden av å ha noen smarte mindre måltider hverdagen igjennom. Lær de minste sunne matvaner fra de er små av – så slipper de å slite når de blir eldre! Les også: – Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Håper det var noen tips/råd her dere alle kunne dra nytte av her, og la meg gjerne vite i kommentarfeltet under om det er noe du skulle lure på, eller om kanskje du har noen gode råd å komme med rundt dette temaet! 

Cornelis 

Live from Santa Monica :)

2rmyrVAGzb

Trykk på bildet for lyd 🙂 

Jeg var en kjapp tur innom “gamlebyen min” Santa Monica i dag, og selv om været egentlig var rimelig grått og trist så fikk jeg det faktisk til å se ganske så solfylt og sommerlig ut på videosnutten jeg lastet opp til Instagram kontoen min. Ah, denne teknologien og alle filtrene vi bruker i sosiale medier ass, for som jeg har skrevet tidligere “riktig lys hjelper” 🙂 

Uansett, håper jeg dere alle har en fortreffelig ukeslutt, og jeg gleder meg til å se mange nye #CornelisUtfordring bilder fra dere i sosiale medier og ikke minst flotte 17.mai bilder denne helgen! [husk å tagge meg @corneliselander så jeg får sett dere alle i festantrekkene!]

Cornelis

Dumme menn og smarte kvinner drikker mest

En ny rapport som ble lagt fram av OECD i Paris i går viser at selv om det totale alkoholforbruket i utviklede land har sunket så øker den risikable formen for drikking – noe som både kan ha katastrofale innvirkninger på økonomien til flere land, og som i tillegg nå er en av de største grunnene til død verden over! 

Les mer på: Corneliselander.com

Her er litt utdrag fra rapporten som jeg fant interessant:
– Mesteparten av alkoholinntaket er konsumert av de 20% i samfunnet som drikker mest. Og i enkelte land står disse for så mye som 50-75% av alt inntak. 
– Menn er “more likely” å dø av omstendigheter knyttet til alkoholinntak, med skader påført under selve drikkingen som hovedårsak. 
– Kostnadene relatert til alkoholavhengighet alene i EU ble anslått til 0,65% av det totale BNP for regionen, eller ca.84,5 milliarder… 
– I 2003 sto trafikkulykker forårsaket av alkoholdrikking for ca. 1/3 av alle kriminelle handlinger [!]… 
– I løpet av de siste to tiår har alkoholforbruket i Russland økt med 60%!!
– Det anbefalte maksimale alkoholforbruket i Spania [40 mg/uke for menn, og 20 mg/uke for kvinner] er dobbelt så høyt som i Nederland… 

Og for de som mener at jeg overdriver dette med advarslene mine rundt alkoholkonsumet og drikkingen i Norge hva med at;
“Alcohol is now responsible for a greater proportion of deaths worldwide than HIV/AIDS, violence and tuberculosis – put together” 

Og så til slutt, og med henvising til overskriften;
– Personer med høyere utdanning og høyere sosioøkonomisk status (SES) er mer sannsynlig å drikke mer, MEN menn som har en lavere SES og mindre utdannelse så vel som kvinner med høyere SES og mer utdannelse er mer sannsynlig å drikke risikabelt mye [noe som vil si en ukentlig mengde ren alkohol på 140 gram eller mer for kvinner, og 210 gram eller mer for menn]… 

HVA MENER DU OM RAPPORTEN? GRUNN TIL BEKYMRING? 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis
 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #godmorgen #onsdag #bilder #Side3 #treningsbloggen #mat #drikke #fest #moro #trener #CornelisElander