Den viktigste tiden av året å trene


Vi befinner oss nå i det jeg selv mener er den aller viktigste tiden av året å trene, og her er hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

Forhindre vektøkning
Først og fremst er det viktig å opprettholde treningsmengden av den enkle grunn at du trolig ikke ønsker å miste den muskelmassen og kroppen du har brukt hele våren, sommer, og høsten igjennom på å bygge opp. Samtidig er dette også [noe det kommer et annet innlegg senere i dag om] tiden da de fleste av oss spiser mye usunn, feit mat, som også vil kunne resultere i en uønsket vektøkning, og da vil det å holde treningsmengden og forbrenningen oppe være enda viktigere enn noen gang. I tillegg finnes det også et par andre argumenter for at du nå virkelig bør stå på, og legge ned en innsats…

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Jul betyr for de fleste også litt mer fritid, og hva er da bedre enn å få på plass litt trening og gode, nye rutiner som du kan bringe med deg inn i det nye året? Og når vi først snakker om dette med nyttår… Start “nyttårsforsettene” i dag! Hvorfor vente til etter nyttår når treningsstudioene er fulle opp av alle som desperat rømmer dit for å trene bort julefettet? Start i dag, og legg grunnlaget for en godt trent kropp i 2016 allerede nå!

Så er vi kommet til det kanskje viktigste punktet; hvor viktig regelmessig trening ikke bare er kroppsformen, men også med tanke på den mentale biten av det hele. For hvordan tror du både kropp og sjel vil reagere om du går fra å trene regelmessig og bra til plutselig bare å sitte på rumpe foran tv-skjermen og dytte innpå med usunn mat og drikke uker i strekk? Vel, kort oppsummert; ikke så bra… Så framfor å ødelegge for alt du har jobbet så hardt for, og risikere å miste både motivasjonen, kroppsformen, og eventuelt selvfølelsen så gi også en god innsats nå i jula. Det vil lønne seg i lengden!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Stå på!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

De beste øvelsene å trene med hjemme


Her er de beste øvelsene du kan utføre hjemme i jula kun ved hjelp av et par manualer. For hvem sa at du trengte et helt treningssenter for å få på plass en god treningsøkt?

Les mer på: Corneliselander.com

Hvorfor trene med manualer?
Så først og fremst; hvorfor bør du trene med manualer? Vel, foruten om at dette er lett treningsutstyr så å si alle kan ha i heimen [du kan også lett lage dine egne “manualer” av for eksempel et par bøtter med vann], gir det deg også en “3-D frihet”, og den ultimate symmetri [likhet mellom høyre og venstre side av kroppen] som du ikke oppnår med annet utstyr eller apparater. I tillegg tar det mindre plass, og er noe du i større grad kan trene med på stuegulvet hjemme, på hotellrommet når du er ute og reiser, eller om du drar på hytta nå i jula. Ikke tilgang på et ordenlig gym og masse treningsutstyr? Ikke fortvil! Her er hvor enkelt du kan trene hele kroppen kun ved hjelp et par manualer!

Her er listen over de beste øvelsene du kan utføre kun ved hjelp av et par manualer:
Her er altså listen over de beste øvelsene du bør benytte deg av nå jula igjennom, og som både vil være lette å utføre [hvor enn du måtte befinne deg] samtidig som de også vil bygge maksimalt med muskelmasse og gi deg en flott kroppssymmetri!

– Goblet Squat
En ypperlig øvelse ikke bare fordi den gjør det mulig å trene rumpe, lår, og så å si alt av underkroppen i en og samme [lett tilgjengelige] øvelse, men fordi denne også på grunn av tyngdeloven vil la deg falle rett ned i en naturlig bevegelse og den perfekte knebøy. Dette er en god “allrounder” som både forbrenner, bygger muskulatur, og som vil være ypperlig for de fleste av oss å utføre mellom all ribbe- og pølsespisingen denne jula 😉

Slik gjør du: Hold en manual med et låst grep foran på brystkassen, og senk rumpa bak og ned og med under 90 grader i kneleddet. Løft deg så opp igjen, og repeter.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Skulderpress
Skuldre er noe mange av oss dessverre neglisjerer litt for ofte, samtidig som det å ha sterke, flotte skuldre kanskje er en av de kjappeste veiene til en flott og harmonisk kroppsfysikk! I tillegg benytter du deg av skuldrene dine når du trener så å si alle andre muskelgrupper og øvelser – så det å ikke trene skuldrene ofte og nok vil bare være den selvskrevne oppskrift på skader og en ellers svak kropp!

Slik gjør du: Stå eller sitt på en benk, og med én manual i hver hånd. Senk vektene ned til de er på samme høyde som øvre del av brystkassen, og press så tilbake til utgangsposisjon og til armene er utstrakte over hodet.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Bicepscurl
Selv har jeg gang på gang skrevet om min egen bicepsfavoritt; bicepscurl med EZ-stang eller med kort stang på preacher benken i kabelapparatet. Problemet med disse er at de selvsagt krever en del utstyr, og da kan min neste favoritt; bicepscurl med manualer, være en ypperlig og flott måte å få på plass gode treningsøkter på framside overarm nå jula igjennom. Og som sagt; har du ikke tilgang på [tunge nok] vekter hjemme så la dine egne ved hjelp av noen store bøtter med vann!

Slik gjør du:
Stå oppreist med én manual på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet på toppen av øvelsen. Skvis muskulaturen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Bulgarsk utfall

Slik gjør du:
Plasser den ene foten på en benk eller forhøyning bak deg, og det andre beinet et godt stykke foran deg. Her gjør mange den feilen at man ikke står med det fremre beinet langt nok fram noe som gjerne vil resultere i at kneet vil «vandre» for langt frem under øvelsen. Slipp kroppen ned ved å senke hoftene ned mot underlaget, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Pushups med beina på en forhøyning
Så kan du avslutte økten med noen runder med de mest effektive pushups´ene som finnes

Slik gjør du: Plasser føttene dine på en liten forhøyning som for eksempel et par vekter, og senk deg ned som i en vanlig pushups.

Kjør to – tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett.
——————
Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God søndag og trening fra trener´n deres i Hollywood!
– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

#IformMedCornelis: – Utrolig gøy, og veldig motiverende!

Iform med Cornelis:

Mitt nye bloggprosjekt “IformMedCornelis” er godt i gang, og slik har det gått med deltagerne så langt

Les mer på: Corneliselander.com

– Utrolig gøy, og veldig motiverende!
Nylig valgte jeg ut en gruppe deltagere, som over de neste ukene og månedene skal være med på mitt nye store bloggprosjekt der jeg skal gjøre Norge til verdens sunneste nasjon! I første omgang har jeg altså valgt ut noen “heldige” vinnere som jula igjennom [og inn i det nye året] vil bli fulgt opp tett av meg og mitt team. De vil blant annet få servert utfordringer, oppgaver, og program de skal følge – samtidig som det også blir noen spennende konkurranser her på bloggen [som også DU kan del i!] – så følg og sjekk innom bloggen daglig for nye saker og spennende KONKURRANSER! 

Les også: Treningsprogram for en sunn og sterk kropp

Samtidig bør du også være med å stemme fram disse deltagerne og gi dem din støtte – slik at vi alle kan være med på å motivere og hjelpe hverandre! Her er forøvrig også en oppdatering fra @Tobiasbiribakken, og hans erfaringer med oppsettet så langt – som han visstnok mener at er “utrolig gøy, og veldig motiverende!”
video:tobias

Les også: Mine metoder skal gjøre Norge til verdens sunneste nasjon!

Steffen Andersen har også laget en videosnutt for dere lesere der han beskriver hans erfaringer etter den første treningsuka med mine metoder, og han kan blant annet fortelle at det er mye tøffere med kortere pauser, og at det svir virkelig godt i kroppen etter å ha begynt med mine treningsmetoder. Du bør ellers også følge ham i sosiale medier @Steffen.no for daglige #CornelisUtfordring og #IformMedCornelis bilder og videoer!

video:steffen
@Randiae har dessverre slitt litt med influensa denne uken, men er likevel klar for å gi gass fra mandag av igjen. Hun var i helgen også på julebord, der hun etter mine anbefalinger styrte helt unna alkohol og all den usunne, feite julematen, og mer om dette og hennes erfaringer rundt det å gjøre noe så enkelt som å si nei til alkohol kan du også lese mer om på hennes blogg i dag
video:randiae
Les også: Derfor går du lei av å trene

Dette er altså noen av erfaringene som de tre første av de jeg nå skal hjelpe i dette nye konseptet sitter igjen med, og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen med å hjelpe stadig flere, og slik gjøre Norge til verdens sunneste nasjon!

Om DU også skulle trenge hjelp eller råd og tips så send meg gjerne en direkte email, eller legg igjen en kommentar i feltet under!

God søndag fra trener´n deres i Hollywood!
– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Treningsprogram en sunn og sterk kropp!

Iform med Cornelis:

Det er klart for del 11 av min nye serie “Iform Med Cornelis” der jeg i dag gir deg et nytt program i min kamp for å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon. Slik skal nordmenn få mindre fett, og mer muskler!

Les mer på: Corneliselander.com

Sist uke tok jeg for meg hvordan du kunne bli kvitt magefettet for godt, og i dag følger jeg opp med et program som generelt skal gi deg en stram[mere] og godt trent kropp. Som jeg skrev sist uke vil det være essensielt at du også kutter ut sukker, usunt fett, og alkohol så godt det lar seg gjøre, mens du ved siden av fyller på med riktige og sunne alternativer som for eksempel en proteinshake og et omega-tilskudd for å bygge en sunn og sterk kropp!


Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp – del 11
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang eller manualer
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
V ups (på benk)
(1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Bulgarsk utfall
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P2

Avslutt med:
– Cornelis Planke Pushups på Swissball II (Dette er en ypperlig måte å kombinere styrke- og utholdenhetstrening på der du både får angrepet mage, core, og stort sett alt av overkropp i én og samme øvelse. I dag tar vi også min velkjente øvelse til et nytt nivå, når vi nå utfører øvelsen med TO swissballer)

Markløft med stang

Økt 2: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
– Benkpress med stang (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
– Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Flyes med manualer på skråbenk
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med EZ stang (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1

Avslutt så med:
– Dips i apparat P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Dips

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Bein [del 2]:
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang 
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
– Leg extentions  (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2
– Leg curls
(3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Økt 4: Skuldre og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
– Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt denne økten med:
– “Battling rope” i fem minutter for fettforbrenningen.


Battling rope

Økt 5: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
– Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
– Nedtrekk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Stående roing 
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Franskpress med EZ stang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
Énarms tricepspress med manual over hodet (3sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1

Avslutt med: 
– Rygghev
(2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Enarms tricepspress med manual over hodet

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

—————

Nå er det imidlertid slik at ikke noe treningsprogram passer for absolutt alle, og skal du oppnå maksimal effekt for akkurat deg og dine mål og ønsker er det å få satt opp et skreddersydd program for dine mål og behov eneste vei å virkelig gå!

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

DETTE BLIR DE STØRSTE TRENDENE I 2016


Styrke, yoga, løping, eller kanskje noe helt annet? Her er hva som blir de største treningstrendene i 2016 [og du gjetter aldri hva nr.1 blir…]:

Les mer på: Corneliselander.com

Løping eller styrke?
Nylig la The American College of Sports Medicine fram listen over hva som blir de heteste treningstrenden for 2016, og verken løping eller styrketrening troner nemlig på toppen. Som Side2 skriver i dag er det nemlig bærbar teknologi som vil bli det største innen treningssjangeren neste år, og dette langt foran funksjonell trening og PT-timer.

– Teknologiske apparater er nå blitt en viktig del i vårt hverdagsliv, og det har endret måten vi planlegger og disponerer våre treningsøkter, sier studieforfatter Walter R. Thompson til Shape.com. Og med bærbar teknologi mener man altså elektroniske enheter som for eksempel pulsbelte,  aktivitetsklokker, håndholdt GPS og lignende.

Les også: Dette vil motivere deg på trening i dag!

– Bærbare enheter gir også umiddelbare tilbakemeldinger som kan gjøre brukeren mer bevisst på sitt aktivitetsnivå, og som kan motivere brukeren til å nå sine treningsmål, mener Thompson.

Her er ti på topp listen:
1) Bærbare teknologiske enheter
2) Egenvektstrening
3) Høy Intensiv Intervall Trening (HIIT)
4) Styrketrening
5) Treningsekspertise med utdanning og erfaring
6) Personlig trening
7) Funksjonell trening
8) Treningsprogram for eldre
9) Trening og vektnedgang
10) Yoga

Benytter du deg av pulsklokke eller andre teknologiske hjelpemidler under trening, og mener du dette er et steg i riktig retning? [no pun intended… 😉 ]

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #Side3 #Norge #CornelisTrenerNorge #IformMedCornelis #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Mine metoder skal gjøre Norge til verdens sunneste nasjon

#IformMedCornelis

Tobias Biribakken er i gang med mine metoder og nytt program

Les mer på: Corneliselander.com

Nylig valgte jeg ut seks deltagere som nå skal være med i mitt nye, store bloggprosjekt der jeg skal gjøre Norge til verdens sunneste nasjon. I første omgang har jeg altså valgt ut noen “heldige” vinnere som over de neste ukene og månedene kommer til å få servert utfordringer, oppgaver, konkurranser, og mye annet gøy her på bloggen, men i tillegg kan også du som leser være med å ta del i dette nye prosjektet ved å stemme fram deltagerne, gi dem din støtte, og selvsagt få med deg alt det spennende som kommer til å skje her på bloggen i tiden framover med videosaker fra Hollywood, intervjuer og møter med spennende kjendiser, utfordringer (der også du kan vinne!), intervjuer, tips&råd, og masse, masse annet gøy og spennende! Så følg med!!

I dag vil jeg imidlertid få lov til å presentere deltager nr.3; Tobias Biribakken som nå allerede er godt i gang med mine metoder:

Tobias jobber i dag på Elixia Bjørvika i Oslo, og trener allerede 5-6 dager i uken. Hans forrige treningsprogram hadde en slik fordeling;

– Mandag: Bryst, skuldre og triceps
– Tirsdag: Rygg, biceps og litt bein
– Onsdag: Bein, mage
– Torsdag: Boksing, biceps og triceps
– Fredag: Bryst og skuldre
– Lørdag: Fri
– Søndag: Rygg og mage

mens hans nye treningsprogram med mine metoder vil ha en slik fordeling;

– Mandag: Bryst og biceps
– Tirsdag: Bein og skuldre
– Onsdag: Fri
– Torsdag: Rygg og triceps
– Fredag: Kardio- og magedag
– Lørdag: Skuldre, armer, og legger
– Søndag: Fri

Du kan også følge ham på Instagram @tobiasbiribakken der han nå daglig kommer til å legge ut spreke #IformMedCornelis bilder og videoer!
—————-

Husk altså å sjekke innom bloggen daglig for nye intervjuer og saker, og la oss sammen gjøre Norge til verdens sunneste nasjon!!

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #Side3 #Norge #CornelisTrenerNorge #IformMedCornelis #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Derfor går du lei av å trene


I dag skal jeg fortelle deg hvorfor du blir lei av å trene

Det er fredag, det er helg, og det nærmer seg snart jul. Dette er også den mest kritiske tiden av året, der mange legger på seg vekt de så vil slite med hele våren igjennom med å bli kvitt. Likevel er det på sofaen du legger deg framfor å løpe ned til treningssenteret, og grunnen til dette er ganske enkel:

Les mer på: Corneliselander.com

Du ser ikke effekt
Vi mennesker er gjerne late av natur, og merker vi ikke forskjell og forbedring i kroppsform og helse etter ganske så kort tid så går mange av oss også lei. Og personlig er jeg den første til å forstå nettopp det! For hvor lenge kommer du egentlig til å pakke treningsbagen, sette deg på bussen, t-banen, eller ta bilen til ditt lokale treningssenter for å trene om du ikke opplever merkbar effekt og resultater av alt arbeidet du legger ned? Trolig ikke så lenge. Og dette er nok én av de største utfordringene vi i treningsbransjen opplever om dagen, ved siden av å få flere til faktisk å begynne og trene.

Les også: Iform på 12uker

Så hvordan kan vi motivere deg til å opprettholde treningsmengden, og trene hele året igjennom? November og desember er gjerne rolige måneder på trenings- sentrene samtidig som dette også er tiden da alle virkelig burde trene og holde fasongen i sjakk [vi legger nemlig på oss mest i disse ukene, og “jule-kiloene” er gjerne også de vanskeligste å få bort igjen…]. Har du imidlertid gitt det noen uker, men du ikke opplever en markant forbedring i kropp og helse, er det klart det fort heller kan friste med en kakao i den ene hånda og fjernkontrollen i den andre [foran tv-skjermen hjemme].

Så hva er løsningen? Få et treningsprogram og oppsett som er tilpasset for DEG og dine behov! Jeg har over de siste ukene her på treningsbloggen satt opp løsninger som skal være optimale for enhver som ønsker å oppnå maksimalt med muskelmasse og en sterk, stram kropp. Om oppleggene som har blitt publisert her nødvendigvis er de beste for akkurat deg er likevel uvisst, og som jeg alltid sier finnes det ikke noe treningsprogram som passer for absolutt alle – for da passer det egentlig ikke for noen [selv om veldig mange i bransjen nettopp opererer med slike “one fits all” oppsett..].

Les også: Slik får du store armer

For om du ikke merker markant forskjell i styrke og kropp etter så lite som 4-6 uker på et nytt program; ja da vil jeg si at du trolig trener feil! Og dette kan altså igjen resultere i at du fort går lei, og avslutter før du egentlig har kommet ordentlig igang… Så ikke bare skylde på deg selv om du føler deg treningslei og har mistet motivasjonen, men få satt opp et program som passer for akkurat deg og dine behov! For akkurat nå er vi inne i den mest kritiske perioden av året – der mange spiser mer usunt og trener mindre enn noen gang – noe som igjen kan resultere i at du legger på seg uønsket vekt og fett som du så vil slite med å bli kvitt…

Så tren hardt og riktig utifra dine mål og ønsker, og legg grunnlaget for å bli motivert og å ELSKE å trene!

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Rått, men IKKE fordi jeg er enig

Petter Stordalens Comfort-hoteller dropper nå bacon og pølser fra frokostmenyen, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Debatten har allerede eksplodert på Facebook siden min, og det er tydelig at folk flest ikke liker ideen. Selv mener jeg imidlertid dette er helt rått av Petter&Co, men ikke på grunn av hva du kanskje først skulle tro…

Les mer på: Corneliselander.com

For de av dere som har fulgt meg og bloggen en stund så kjenner dere nok til mitt syn rundt pølser. Selv mener jeg dette ikke engang kan sees på som “mat”, og når Verdens Helseorganisasjon [WHO] nå mener at det også kan være direkte livsfarlig så er det kanskje best å styre unna… Om det er denne rapporten som ligger til grunn for Comfort-hotellenes nye avgjørelse vites ikke, men én ting er i hvert fall sikkert; dette er et “bold move” av dem!

Maten du ikke vil finne på Comfort-hotellene i tiden framover

Les også: Slik blir du kvitt magefettet

Rått, men ikke fordi jeg er enig
Så jeg mener altså at dette er en veldig rå avgjørelse av hotellkjeden, men ikke fordi jeg er enig. Jeg er altså enig i at pølser&bacon ikke nødvendigvis har noe på en frokostmeny å gjøre, men om kundene vil like dette er en annen ting. Ja da, nå er det sikkert mange av dere som vil hate meg for å si at pølser er unødvendig og eventuelt farlig, men hvis du leser denne bloggen ofte og fast så vet du at jeg alltid står 100% for det jeg mener [og ikke farger mine avgjørelser og utsagn etter hva massene der ute måtte mene at er “riktig”]. På samme måte synes jeg også dette er RÅTT av Petter fordi det nok vil skape litt reaksjoner, og at de eventuelt vil komme til å miste noen kunder på dette [igjen ta bare en titt i kommentarfeltet på Facebook siden min…]. Likevel står de for det de mener, og er på lik linje med meg ikke redde for å si utad det de faktisk tenker!

Så Petter; jeg støtter dere 100%, og synes det dere nå gjør er rått! Ikke fordi dere nå tar bort bacon&pølser fra menyen, men fordi dere rett og slett tørr å stå for det dere mener! For det er en egenskap vi ikke ser så ofte i dagens samfunn, og særlig ikke fra en fremtredende bedrift og businessperson!

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Treningsprogram for styrke og en stram kropp

Iform med Cornelis:

Her er et forslag til enkelt treningsprogram som kun tar rundt 30minutter å gjennomføre, og som trener hele kroppen

Les mer på: Corneliselander.com

Treningsprogram for styrke, og en stram kropp!

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir du kvitt magefettet

Iform med Cornelis:

Mitt nye prosjekt der jeg skal gjøre Norge til verdens sunneste nasjon er godt i gang, og i løpet av de neste dagene vil du her på bloggen bli presentert for alle de nye deltagerne som nå skal være med (så følg med og se om du er én av de som nå blir trukket ut!). I tillegg er vi nå kommet fram til del ti av mitt nye treningsprogram “Iform Med Cornelis”, der jeg i dag skal vise deg hvordan DU kan bli kvitt mage- fettet en gang for alle:

Les mer på: Corneliselander.com

Slik blir du kvitt magefettet – FOR GODT
Som jeg skrev om her på bloggen før helgen vil de fem beste tipsene for å bli kvitt magefettet blant annet være å gå regelmessig, trene [nok] styrke, men ikke nødvendigvis overdrive kardioen. I tillegg vil både stress og en ellers hektisk hverdag kunne være med på å ødelegge kroppsformen og øke magefettet – noe som kanskje ikke alltid er like lett å verken kontrollere eller unngå. Her er imidlertid ting du kan kontrollere; nemlig hvordan du både spiser og trener slik at du på best mulig måte kan oppnå en stram, godt trent kropp med minst mulig fett:

– Kutt ut sukker, usunt fett, og styr helt unna alkohol!
Selv det å kutte ut sukker i så lite som ni dager kan gi DRAMATISKE resultater, og det samme vil hovedsakelig gjelde om du hopper over usunn, feit mat, og kutter ned på mengden alkohol til et absolutt minimum… Ja, det kan kanskje høres ut som en liten gledesdreper det jeg her kommer med, men hvor mye ønsker du deg en stram kropp og mage? Samtidig er det viktig å nevne at du også kan spis deg til en stram kropp ved at du får i deg nok riktig fett og protein, og mine generelle anbefalinger er her at man ligger på rundt 2 g protein per kilo kroppsvekt om dagen – noe som betyr at en voksen mann på 80kg bør få i seg rundt 160g protein om dagen.

– Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig ønsker å gå ned i fettprosent (men som samtidig ønsker å opprettholde mest mulig muskelmasse) bør trene. Teknikken heter Geriljakardio, og utført riktig er dette trolig noe av det beste, men også hardeste, du kan legge inn i programmet ditt! Det vil få svetten til å sprute, og fettet til å renne av, MEN det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og ikke minst fysisk form. For selv om geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene er dette virkelig noe av det tøffeste vi kan trene, og du bør være i helsemessig god form for å benytte metoden – som ikke nødvendigvis behøver å passe for alle. Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet så mange av oss sliter med å bli kvitt, uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

– Tren hardt, kort, hyppig, og riktig
Min velkjente setning som veldig enkelt forteller deg hva du bør fokusere på skal du oppnå en best mulig trent kropp. Følger du den regla vil du nemlig se resultater, og det veldig kjapt. For langvarige, bedagelige treningsøkter med lav intensitet er nå “ut”, mens mine råd som jeg har proklamert overfor dere lesere i årevis nå er “in”. Ser du nemlig ikke noen resultater av all treninga du utfører i så lite som 4-6 uker trener, eller gjør, du nemlig noe feil! Under ser du også ukens oppdaterte treningsprogram fra meg i Hollywood, og hvordan du bør trene skal du oppnå en best mulig trent kropp [og minst mulig fett].

Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp – del 10
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang eller manualer
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
V ups (på benk)
(1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Gående utfall
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P2

Avslutt med:
– Cornelis Planke Pushups på Swissball II

Dette er en ypperlig måte å kombinere styrke- og utholdenhetstrening på der du både får angrepet mage, core, og stort sett alt av overkropp i én og samme øvelse. I dag tar vi også min velkjente øvelse til et nytt nivå, når vi nå utfører øvelsen med TO swissballer.

Slik gjør du:
 Plasser deg som i en vanlig pushup, men med beina plassert på hver sin ball. Hold så planken så lenge du klarer (prøv å få til å holde den i minimum 20sekunder) før du så utfører noen push-ups for «avkobling» (prøv å få til rundt 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken igjen så lenge du klarer til full utmattelse! 

Økt 2: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
– Floorpress med stang (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
– Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Flyes med manual [på skråbenk], og én arm av gangen
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med EZ stang (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1

Avslutt så med:
– Dips i apparat P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Floorpress med stang

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Bein [del 2]:
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang 
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
– Leg extentions  (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2
– Leg curls
(3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Økt 4: Skuldre og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
– Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt denne økten med:
– “Battling rope” i fem minutter for fettforbrenningen.


Skulderpress med manualer

Økt 5: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
– Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
– Nedtrekk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sittende kabelroing 
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Franskepress med EZ stang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1

Avslutt med: 
– Rygghev
(2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2


Pullups eventuelt med vektbelte

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

—————

Nå er det imidlertid slik at ikke noe treningsprogram passer for absolutt alle, og skal du oppnå maksimal effekt for akkurat deg og dine mål og ønsker er det å få satt opp et skreddersydd program for dine mål og behov eneste vei å virkelig gå!

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander