Dagens hilsen kommer fra Svalbard!


Dagens hilsen kommer helt fra Svalbard!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg stikker både titt og ofte hodet mitt litt ut i norsk media – nettopp fordi jeg mener det er en del ting vi trenger å ta tak i hva gjelder både helse, trening, og hvordan vi ikke minst spiser og lever i vårt lille land. At dette skaper reaksjoner og kritikk fra enkelte helseeksperter (som visstnok ikke er for å snakke om sunn mat og trening av en eller annen grunn [?]) har jeg etter hvert blitt vant med. Heldigvis er det dog så mange av dere som følger meg og privatpersoner som daglig sender meg hyggelige hilsener og oppmuntre ord, at kritikken fra “ekspertene” virkelig preller av.

Og et eksempel på de [i dag rundt 40-50] hyggelige hilsenene jeg bare i dag har mottatt i mine sosiale mediekanaler kommer det et helt fra Svalbard, fra min faste følger @STIKR:

– Takk Cornelis!
“Takk Cornelis for at du er så fantastisk som du er med dine meninger og synspunkter. Flott at noen snakker fra hjerte og setter oss på plass. Her på Svalbard er det ikke lett å bli motivert så takk for at du finnes og hjelper”

Så igjen; tusen takk til alle dere som følger, og fortsett å sende meg meldinger og oppdateringer! Og husk at jeg svarer og sjekker alle profiler og bilder som kommer inn @CORNELISELANDER

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

FITNESS: – NÅ FÅR DET VÆRE NOK!


Min venn Christer Kihlman [jepp, broren til Pappahjerte] har akkurat startet opp med et nytt treningsprogram fra meg, og blogget nylig også om hva han nå virkelig er lei av… 

Les mer på: Corneliselander.com

Farvel til sommerkroppen…
Nylig startet han nemlig opp med et nytt treningsprogram og oppsett fra meg for å bygge maksimalt med muskelmasse og styrke, og skriver selv på sin egen blogg at: “Nå får det være nok! Jeg er så møkk lei av dette jo-jo opplegget. Det må da for pokker være mulig å ta seg sammen og finne ett opplegg som funker gjennom hele året og som gjør disse kroppsdugnadene unødvendige?”. 

Og så klart det er det, og hva jeg nettopp skal hjelpe ham med nå i tiden framover. Samtidig håper jeg også at dere blir med og følger ham på ferden, og blant annet sjekker innom både hans og min blogg for å se hvordan det går med ham i tiden framover. Men samtidig som jeg skal hjelpe Christer tenkte jeg det også var greit å legge selve oppsettet han skal følge tilgjengelig her på bloggen – slik at også kanskje du kan bygge en sterkere og sunnere helårskropp. 

Likevel er det, som jeg alltid pleier å si, viktig å tenke på at et optimalt trenings- og kostholdsprogram bør skreddersys for hver enkelt, men kanskje kan hans oppsett likevel fungere og hjelpe også for deg i tiden framover. Så ta i hvert fall en titt, og legg gjerne igjen en kommentar i feltet under om det er noe du lurer på, eller send meg også gjerne en direkte email om du skulle ønske personlig hjelp og oppfølging.

Treningsprogram for økt muskelmasse og styrke:

Dag 1: Bryst og biceps
Mange tror feilaktig at det er smart å trene triceps sammen med bryst, noe som lett bare kan ende opp med overtrening av muskelgruppene under én og samme økt. I tillegg til at det også kan gå litt for lenge mellom hver gang samme muskelgruppe blir aktivisert.

SKRÅBENK MED VEKTSTANG

Start med å varme godt opp, og gå så over på:
– Benkpress (3-4 sett med 6-10 repetisjoner)
– Skråbenk (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Bicepscurl med kort EZ stang eller manualer (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Hammercurl med manualer (3 sett med mellom 6-10 repetisjoner)

Avslutt enten med:
– Dips (2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett til full utmattelse)
eller to runder med «Cornelis Planke Pushups på Swissball»

Dag 2: Skuldre (del 1) og bein
Start med noen lette sett i «leg extension»-apparatet, før du går over på:
– Knebøy (4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Markløft (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Gående eller Bulgarsk utfall med manualer (2-3 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Sidehev med manualer eller i kabelapparat (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparat (3 sett med mellom 6-10 repetisjoner)

Avslutt med 10-15 minutter med moderat hurtig arbeid på tredemølla eller sykkel.

Dag 3: Fri

Dag 4: Rygg, triceps og mage

RYGGHEV PÅ BALL

Varm godt opp, og gå så over på:
– Pullups (2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Nedtrekk (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Markløft med manualer (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Situps på BOSU-ball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Benkpress med smalt grep eller franskpress (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Énarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Rygghev/benhev (2 sett på hver)

Dag 5: Skuldre (del 2) og legger
Varm godt opp, og gå så over på:
– Skulderpress/militærpress (4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Sidehev med manualer eller i kabelapparat (3-4 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Fronthev med en vektplate (2 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparat (3 sett med mellom 6-10 repetisjoner)
– Tåhev i stående eller sittende legg-apparat (2-3 sett med mellom 15-20 repetisjoner)

Dag 6: Fri

Dag 7: Geriljakardio og mage
– Geriljakardio 
– Situps på BOSU ball (2 sett med så mange repetisjoner du klarer)

Avslutt denne økten med 10 min. på tredmølla, eller utendørs, med snakketempo. 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #helg #lørdag #hjemmetrening #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

– Tre beste for å bygge en stram mage hjemme!


– En stram mage bygger du lettest hjemme!

Et av de første, og for mange viktigste, ønsker å oppnå når det kommer til trening er gjerne en stram[mere] mage, og i dagens innlegg gir jeg deg derfor mine beste tips for å oppnå nettopp dette! 

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst overrasker det meg at så mange bruker så mye tid på å prøve å bygge en stram mage på treningssentrene, for en stram mage bygger du nemlig aller best og enklest hjemme! Det er nemlig ikke all verdens, rare mage-maskiner som vil gi deg best effekt, men heller enkle øvelser du fint kan utføre på stuegulvet mens du for eksempel ser på tv i kveld. Og for å gi deg en liten gjennomgang og forklaring på hva som vil gi best effekt har jeg her samlet mine tre personlige favoritter:

1. Cornelis Planke pushups på swissball
Min selvkomponerte «Cornelis Planke Pushups på Swissball» er hva jeg selv mener er den aller beste måtene å trene mage og core på, og særlig om man er ute og reiser eller ikke har tilgang på en masse treningsutstyr.

Slik gjør du: Start med å holde planken først så lenge du klarer (for eksempel 20-30 sekunder), utfører så noen push-ups for «avkobling» (la oss 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken så lenge du klarer til full utmattelse! Utfører minst to sett på denne! 

2. Benhev 
Nå finnes det mange måter å utføre såkalte benhev på, mens versjonen som på engelsk blir kalt “The leg lift ab exercise” er min favoritt. Dette er en av de råeste, men også enkleste måtene du kan forme magen på. Og en ypperlig øvelse deg å benytte deg av på stuegulvet hjemme!


Slik gjør du: Ligg på ryggen, mens du holder beina strakt i en loddrett posisjon. Med en enkel og kontrollert bevegelse løfter du rumpa og beina ytterlig oppover slik at rumpa løftest så vidt opp fra bakken, og her kan du se for deg at du skal prøve å få hælene til å treffe taket over deg. Senk så beina og underkroppen kontrollert ned igjen, mens du fortsatt holder beina i en loddrett posisjon. Løft så opp igjen, og repeter. Kjør her minst 3 sett, og med så mange repetisjoner du klarer på hver!

3. V-ups
En flott og enkel øvelse du kan trene så å si over alt, og alt du trenger er bare egen kroppsvekt og noe stødig å sitte på.

Slik gjør du: Sitt på en benk med beina nær strakt ut foran deg, og len deg lett bakover (hold deg eventuelt på plass ved å holde med armene på benken). Løft så knærne opp mot brystkassen, samtidig som du også løfter overkroppen oppover (slik at under- og overkropp nær sagt møtes på toppen). Senk deg så tilbake til utgangsposisjon igjen, og repeter her så mange repetisjoner du klarer under 2-3 sett.

Til slutt skal det også nevnes at du aller best og lettest oppnår en strammere mage av å kontrollere hva du kjører i deg, og at du særlig sørger for å få i deg nok sunt fett og proteinrik kost. Mer om dette og mine tips for et smart kosthold vil du derfor finne i mitt neste innlegg her på bloggen!

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #morgen #hjemmetrening #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

– Sukkersjokk på Gardermoen!


Tuller dere med meg eller @Oslolufthavn ? Her har jeg akkurat landet i hovedstaden for å ta del i en større debatt om kroppspress og helse, og så er dette synet som møter meg på Norges største flyplass??!? 

Les mer på: Corneliselander.com


Etter å ha fløyet timevis for å ta del i en større debatt under Arendalsuka, og virkelig kunne trengt noe sunt å kaste inn i kroppen, var jeg nemlig så dum at jeg tok turen innom tax-free sjappa på Gardermoen i går. Vel, tenkte jeg til meg selv, klart de ikke har så mange sunne valgene her, men synet som møtte meg var faktisk langt forbi mine verste antagelser. Hele stedet så ut som det hadde blitt bombardert av REMA 1000s overskuddslager fra påsken og jula i fjor, og det var smågodt og sjokoladeesker så store at selv den feiteste amerikaner ville blitt imponert… 

Hva skjedde med størrelsen på godteriet i Norge?!? (og jeg har forresten store hender [believe me]…

BXyVqRUl0uW

Ja, faktisk har jeg aldri i mine mange år i USA sett noe lignende, og dette var rett og slett et sjokke å komme hjem til. Så hva har skjedd med oss? Er vi virkelig blitt så blendet for hvor sprøtt dette er – så lenge bare prislappen er lav nok?!? Jeg er faktisk litt i sjokk her jeg sitter på hotellrommet mitt i Oslo for å gjøre meg klar til dagens debatt om “kroppspress” i Arendal. Jeg begynner faktisk (og særlig etter hva jeg så i går) å lure på om det faktisk er et kroppspress folk føler, eller om det kanskje er en naturlig og viktig reaksjon på den faretruende utviklingen vi i dag ser. For om dette er hva folk flest mener er “normalen”, ja da er det kanskje nødvendig med et litt økt “kroppspress”…

HVA MENER DU? LA MEG VITE I KOMMENTARFELTET UNDER! 

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #sommer #trene #Arendal #Oslo #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Ny episode av årets reiseserie [#CornelisEuropatur2017]


Da er det klart for en ny episode fra årets Europareise, og i dag er jeg på plass i Nice, France og freser rundt i årets leiebil… Subscribe gjerne, og motta daglige tips og råd om kosthold og trening! 

– Cornelis 

3BN4UzP0STI

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #sommer #trene #ferie #gym #øvelser #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

– Dette er det viktigste du gjør før du trener!


Det er særlig et knep jeg benytter meg av før jeg trener og løfter, og som (om du kopierer metoden) vil få deg i best mulig form på enklest mulig vis. Her er hva du bør gjøre: 

Les mer på: Corneliselander.com

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig! 
Når jeg tilpasser treningsprogram for mine kunder og klienter setter jeg alltid opp oppsettene etter deres spesifikke ønsker og behov, og ikke noe treningsprogram passer for absolutt alle! Når det er sagt er det gjerne slik at de fleste av oss faktisk kan ha best utbytte av et oppsett som tar så lite som 30 minutter å gjennomføre av gangen! For som jeg gjerne sier så er det å trene hardt, kort, hyppig og riktig det beste for de fleste, og dette er ikke bare en frase jeg liker å slenge ut, men noe jeg også selv følger til fingerspissene! 

– Folk ødelegger sine egne muligheter! 
Imidlertid er det slik at mange faktisk stopper seg selv fra å komme i ordentlig god form, og ved å starte mitt enkle “knep” som jeg selv benytter meg av før en treningsøkt/de tyngste løftene vil du ikke bare føle deg bedre, men du VIL også komme i bedre form! 

For meg starter nemlig treningen i prinsippet før jeg faktisk fysisk begynner å løfte, og jeg har gjerne god tid i forveien sett for meg hva dagens økt både skal bestå av og hvordan den bør gjennomføres. Dette betyr ikke det samme som at man ikke kan forandre enkelte ting underveis, men at jeg altså har en mening med økten og hva jeg ønsker å oppnå. 

Mental trening
Så er det klart for først sett og ordentlige øvelse, og før jeg legger på de tyngste vektene og utfordringene benytter jeg meg også av mental trening ved å se for meg hva jeg skal trene og oppnå i dagens økt. Spesielt liker jeg å se for meg hvor “lette” de tyngste vektene egentlig er, og som jeg tidligere har snakket om er det viktig at hodet ikke stopper oss før kroppene våre egentlig trenger det!

For enkelte vil dette kanskje høres ut som litt humbug, men tro meg når jeg sier at dette VIL fungere og at det faktisk er noe av det viktigste du kan fokusere på innenfor sport og trening! 

SE DET FOR DEG: Du når lettere målene dine dersom du klarer å se for deg hva du skal trene og oppnå, og hvor “lett” de tyngste vektene egentlig er. Ikke la hodet stoppe kroppen. 

Som alltid mener jeg nemlig at det å kaste bort tiden din på treningssenteret på trening som ikke gir deg resultat er noe av det dummeste en kan gjøre, og ved å følge dette enkel knepet VIL du nemlig også lettere komme i mål med dine ønsker og mål! Tagg meg gjerne på Instagram, Snapchat, eller i mine andre sosiale mediekanaler @corneliselander og la meg vite om dette fungerer for deg! 

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #sommer #trene #ferie #gym #øvelser #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander