Mens du venter på at svoren skal bli sprø…


Mens du venter på at svoren skal bli sprø… 🙂 

Les mer på: Corneliselander.com

Julaften 2017 
Hei folkens, og riktig god jul til dere alle! Jeg skriver til dere fra hotellrommet mitt i hjertet av Oslo, og gjør meg selv klar for en stor og fin julemiddag med familien her i Tigerstaden. Julaften er ikke tid for å tenke kalorier eller hva du kjører i deg, MEN det kan faktisk være tid for å ta en liten treningsøkt på stuegulvet hjemme, samtidig som at du venter på at svoren skal bli sprø 😉 Selv er jeg (som enkelte av dere kanskje så på 4-Stjerners Middag) verdens verste kokk, men likevel vet jeg at det å lage en perfekt ribbemiddag tar tid. Og tiden det tar å lage den perfekte julemiddag kan du for eksempel bruke på å kjøre noen runder med pushups eller situps før julemiddagen faktisk skal inntas… 

Cornelis´ Julaften Treningsøkt:
– Start med noen runder med utfall med steg bakover 

2-3 sett med 8-10 steg på hvert bein på hvert sett 
– Fortsett så med pushups 
2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett
– Crunches
1 sett med så mange repetisjoner du klarer 
– Foroverlent roing, med én manual eller vekt i hver hånd
2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett
– Dips med armene på en benk eller kasse, og beina ut foran deg 
2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett
– Crunches
1 sett med så mange repetisjoner du klarer 
– Rygghev 
2 sett der du legger deg rett på gulvet og løfter øvre del av ryggen forsiktig opp fra underlaget, og kjører så mange repetisjoner du klarer på hvert sett 

Avslutt så eventuelt med statisk knebøy, der du holder bunnposisjonen så lenge du klarer til full utmattelse 

Og så er det bare for meg å ønske dere alle en RIKTIG, RIKTIG GOD JUL! (ikke spis med måte i dag 😉 

– Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #julaften #søndag #hjemmetrening #jul #iform #julegaver #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

10 MINUTTERS HJEMMETRENING SOM GIR EFFEKT!

Hei folkens, og god fredag og helg til dere alle! I dagens innlegg har jeg laget et enkelte treningsprogram du kan utføre hjemme, som bare tar rundt 10 minutter å utføre, og som du kun trenger egen kroppsvekt for å utføre! Så kast deg ned på gulvet, og bli med på denne fullkroppsøkten sammen med meg denne fredagen! 

Les mer på: Corneliselander.com

Øvelse 1: PUSHUPS MED BREDT GREP

Slik gjør du: Plasserer deg på gulvet med et bredt og godt grep mellom hendene, og senk deg så kontrollert ned mot underlaget. Sørg for at det er en rett linje fra topp til tå, og la kun brystkassen nesten treffe ned mot underlaget. Push deg så opp igjen, og repeter.

Øvelse 2: CRUNCHES

Slik gjør du: Ligg på gulvet, og løft så kun øvre del av ryggen og overkroppen forsiktig opp fra underlaget, mens du hele tiden har god kontakt med underlaget. Senk deg så rolig tilbake, og repeter så mange ganger du klarer.

Øvelse 3: RYGGHEV

Slik gjør du: Ligg på bakken, og løft øvre del av ryggen forsiktig opp fra underlaget. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp – noe som kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Så utfør øvelsen forsiktig og kontrollert, og bygg en sterk rygg! 

Øvelse 4: PLANKEN

Slik gjør du: Her skal du på samme måte som i pushups´ene holde en rett linje fra topp til tå, og pass på at du ikke skyter rumpe for mye opp eller at midjen og magen begynner å falle ned mot underlaget når du begynner å bli sliten!

Øvelse 5: BRIDGE/BROEN

Slik gjør du: Ligg på ryggen med føttene plantet solid i gulvet, bøy i knærne, og la armene ligge langs sidene. Løft så hoftene opp til det dannes en rett linje fra knær til skuldre, hold et sekund på toppen, og senk så midjen og hoftene ned mot underlaget igjen før du så repeterer videre.

Øvelse 6: STATISK KNEBØY

Slik gjør du: Stå med et stabilt og godt steg med føttene, senk deg så ned som i en vanlig knebøy, og hold så bunnposisjonen så lenger du klarer til full utmattelse.

– Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #helg #fredag #valg #hjemmetrening #iform #helse #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

7 essensielle tips for en sunnere og sterkere kropp!


Jeg får ofte spørsmål om hvordan en best bygger en sunn og sterk kropp, og i dag har jeg derfor listet mine beste (og enkleste) tips for nettopp det:

Les mer på: Corneliselander.com

1. styr unna ALT av hurtig og ferdigmat ✅
2. sørg for å få i deg nok sunt fett og protein ✅ (her er det mange som feiler, og istede for å gå for en sunn fettkilde som feks en avokado eller et smart omegatilskudd så velger mange dessverre heller “lett produkter” som ikke vil hjelpe en i mål…)

Les også: Opp i muskelmasse, eller ned i vekt?

3. tren minst 3 (helst 4 eller 5) ganger i uka med mest fokus på tung og riktig styrketrening! ✅
4. begrens inntaket av alkohol, og styr unna sukker, salt, og annen mat og næring som bare vil ødelegge kroppsformen og treningsøktene dine ✅
5. husk at litt er MYE bedre enn ingenting, og en treningsøkt behøver ikke å ta mer enn 10-15min. på stuegulvet hjemme ✅ 
6. benytt deg eventuelt av smart kosttilskudd for DINE mål og ønsker ✅ Om ditt ønske er å gå ned i vekt og størrelse er for eksempel ikke kreatin et produkt du bør benytte deg av.. 
7. Gå sammen med en venn eller kollega om å pushe hverandre i mål, og gå for #helårskroppen med sunnere måltider, nok bevegelse, og #trening HELE året igjennom ✅
———————————————-
Følger du disse enkle og overkommelige rådene VIL du nemlig merke DRASTISK effekt og resultat veldig kjapt, og husk å sjekke innom denne siden og følg meg daglig for nye tips og triks! 

Sammen om å gjøre #Norge til VERDENS sunneste nasjon igjen!!

Har du ellers andre spørsmål eller for eksempel trenger hjelp med et treningsprogram? Ta gjerne direkte kontakt med meg på email!

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – Instagram HER – eller Snapchat @corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #jul #trene #iform #gym #fredag #helg #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Så mye (eller lite) bør du faktisk trene!


De fleste av oss har som mål og ønske om å trene og mosjonere mer, og det å hvile eller slappe av nok er for de færreste et problem. Likevel er dette viktig å tenke på for de som faktisk trener mye, og i dagens innlegg vil jeg ta for meg hvor ofte og hvor viktig dette vil være for å oppnå dine mål. 

Les mer på: Corneliselander.com

Trening og restitusjon
Når det kommer til trening er det viktig å tenke på at det å utføre tunge løft og økter er det samme som å bryte kroppen ned, for så [forhåpentligvis] å bygge muskulaturen større og sterkere opp igjen. Og dette gjør du ved blant annet å følge en del av rådene fra i går om å spise og drikke riktig, men også ved å ha ofte nok hvile. Er vi nemlig ikke flinke til å lytte nok til kroppen, og gi den nok tid til å hente seg inn, vil formkurven kunne nedover og vi faktisk bli svakere selv om vi trener mer! 

Les også: Den beste treningen å utføre hjemme!

Så hvor mye bør du trene vs hvile? 
Nå er det blitt forsket og studert mye på dette, og svaret har dessverre vist seg å ikke være så lett å gi… Det er nemlig veldig mye som spiller inn på hvor ofte og lenge du bør trene (jobbmengde, aktivitetsnivå hverdagen igjennom, innta av mat, osv), og i tillegg er det også veldig individuelt og noe som avhenger litt fra person til person. En atlet, som har det å trene som sin jobb/hverdag, kan selvsagt også lettere trene mer enn deg som må utføre en vanlig jobb i tillegg – og dermed kanskje er “helt utslitt” når du endelig kommer deg på treningssenteret. 

Les også: Slik blir du sterk og slank uten å måtte gå på treningssenter!

Er målet å kun legge på seg så mye muskelmasse som mulig behøver du i prinsippet ikke å trene så veldig ofte og mye i uka for å få det til. Er målet imidlertid å løpe et maraton, eller du ønsker å kutte ned på både vekt og fett kan du fint og gjerne øke treningsmengden. I tillegg er jeg personlig mer fan av hyppighet framfor treningslengde, og følger du mine råd om å “trene hardt, kort, hyppig, og riktig” (helst godt under én time av gangen) kan du fint trene både fem, seks, og hele syv dager i uken! Intensitetsnivået og mengden du trener med om gangen vil altså ha mye å si, og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå! 

Les også: Opp i muskelmasse, eller ned i fettprosent?

LYTT TIL KROPPEN DIN! 
Som du ser av teksten over er behovet for trening og hvile noe som altså varierer veldig fra person til person, og jeg vil derfor være veldig forsiktig med å si hvor mye DU kan eller bør trene eller hvile i uka. Till syvende og sist er det du som må lytte til din egen kropp, og merker du for eksempel at du begynner å legge på deg kan du nok fint øke treningsmengden litt. Føler du deg derimot utmattet og sliten, og du i tillegg merker en nedgang i enten styrke og/eller utholdenhet kan dette være signaler på at du bør ta det litt mer med ro. 

Har du ellers andre spørsmål eller for eksempel trenger hjelp med et treningsprogram? Ta gjerne direkte kontakt med meg på email!

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – Instagram HER – eller Snapchat @corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #jul #trene #iform #gym #mandag #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Slik bygger du toppformen!


Vi nordmenn elsker nyttårsforsetter, og mange har nok som mål også i år å sette i gang med en sunnere livsstil så fort juleribba er spise opp og akevittskapet er tømt.. Likevel er dette noe av det dummeste du kan gjøre, og i dagens innlegg skal jeg heller prøve å fortelle deg hva som over tid vil gi deg best effekt og resultat. I tillegg vil disse tipsene gjøre at du også kan komme i drastisk bedre form allerede før nyttår, for hvorfor vente med å oppnå en stram og sterk kropp liksom? 😉 

Les mer på: Corneliselander.com

“Sommerkroppen” og høstformen er over, og snart er det på tide å gå inn i vinterdvale og legge på seg. Eller hva med at du heller bygger en skikkelig sterk og stram kropp? Selv har jeg aldri “fri” og hvileperioder året igjennom, og legger aldri på meg for så å stramme opp og gå ned i vekt når det nærmer seg sommer og varmere tider. Ja, faktisk har jeg mer eller mindre akkurat samme kroppsform hele året igjennom, og for de som mener det ikke er mulig; TRY ME! 

Ofte får jeg nemlig tilbakemeldinger fra folk som mener at man ikke er nødt til å benytte verken smart kosttilskudd eller trene og spise slik jeg gjør – for så i neste åndedrag å komme med påstander om at jeg vel trener timer om dagen, eller at jeg er så ekstrem for å oppnå “mine resultater”. Vel, følger du bare mine enkle tips som jeg her har listet, så kan også du ha en strammere mage og kropp. Og best av alt; allerede før året er omme! 

Cornelis´ beste for å komme iform før nyttår, og opprettholde formen hele året igjennom! 

– Kutt ut alkoholen… 
Jeg var den første i norsk media som gikk KRAFTIG ut og sa at alkohol blant annet er som gift for kroppen. Jo da, mange har sikkert advart i lang tid om at alkohol er skadelig, men jeg var den første som satt dette i sammenheng med treningsresultat og kroppsform. For skal du opprett- holde drikkemengden kan du likeså greit også droppe å trene så mye… 

– Benytt deg av sunt fett, protein, og smarte kosttilskudd for DINE mål, ønsker, og ikke minst behov!
Ja, les her spesielt delen der jeg skriver for dine mål, ønsker, og ikke minst BEHOV. Får du for eksempel i deg nok protein og sunt fett? Kanskje kunne du trengt litt påfyll av vitaminer og mineraler i kostholdet ditt, eller kanskje det er andre tilskudd som kan være smart for deg for å oppnå målet om litt større overarmer, økt muskelmasse, eller kanskje å bli litt fastere “i fisken”? Alle har vi forskjellige behov, og noe av den største feilen mange gjør er å ikke benytte seg av smart tilskudd som vil hjelpe en lettere i mål. Nei da, du trenger ikke å benytte deg av noe som helst – så lenge du bare får i deg nok og riktig mat og drikke! Spiser du 100% riktig, du verken røyker, drikker, eller gjør andre feil så er det fullt å oppnå en super fit kropp uten.

– Tren MYE styrke
Enten du er dame eller mann, du ønsker å gå opp eller ned i vekt, er mitt råd at du fokuserer på å trene mest styrketrening. Dette er også særlig viktig for eldre og for kvinner som forsvar mot benskjørhet, og mine personlige anbefalinger er at man prøver å få til minst tre tunge, gode styrkeøkter i uke. Gjerne mer! 

– Nok søvn og hvile 
Her er det mange som feiler, og flere som rett og slett sover for mye! Nok søvn og hvile er riktig og bra for blant annet hjertet, og økt muskelmasse og restitusjon. Samtidig viser enkelte studier at mengden du trenger avhenger veldig fra person til person, og at mer ikke alltid er det samme som bra. 

En nyere studie som norske og taiwanske forskere sto bak viste nemlig at nok, men IKKE for mye søvn er viktig for en sunn livsstil. Og både de som sov mindre enn fire timer, og de som sov mer enn åtte hadde økt risiko for å dø av hjertesykdommer! Foreløpig vet man ikke grunnen til at for mye søvn kan påvirke kroppen slik, mens vi vet at for lite søvn blant annet forbindes med stressresponser som øker pulsen og blodtrykket. I tillegg vil nok søvn og hvile være helt essensielt for økt muskelmasse og hypertrophy. 

Dette var noen av mine mest essensielle råd og tips for en sunnere og sterkere kropp, og framover blir det veldig mye nytt og spennende her på bloggen og i mine andre mediekanaler. Jeg ønsker derfor også å høre litt fra deg om hva du sliter med og eventuelt ønsker hjelp med – så legg gjerne igjen en kommentar under, og la oss sammen bygge Norge til å bli VERDENS SUNNESTE NASJON IGJEN!!

Snart God Jul folkens 😉 

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – Instagram HER – eller Snapchat @corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #jul #trene #iform #gym #søndag #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander