Her har tynne ingen adgang

Debatten om overvekt og fedme er aktuell også i USA, der nå to tredjedeler av befolkningen sliter med problemet. Dette har nå også resultert i at enkelte helsestudioer kun retter seg inn mot denne gruppen, og faktisk ikke tillater tynne å trene!

Tynne ingen adgang hos Downsize Fitness i Chicago – bortsett fra trenerne..

Å gå på helsestudio og trene kan være en utfordring, og til tider ubehagelig, særlig for personer med ekstrem overvekt og fedme. For mange er dette så tøft og «intimidating» at man faktisk ender opp med ikke å trene i det hele tatt, og som jeg har uttalt mange ganger tidligere er det nettopp disse jeg er mest imponert over når jeg faktisk ser dem trene!

Les mer på: Corneliselander.com 

På bakgrunn av dette har også en treningskjede i USA, Downsize Fitness, begynt å rette seg spesielt inn mot den grupperingen som 2/3 av amerikanerne faktisk tilhører. Det eneste problemet er at de samtidig ikke tillater tynne å trene..

Så er det en god ide å lage egne helsestudioer for folk som er overvektige, og ellers ville følt seg utilpasse med å trene sammen med typiske «treningsnarkomane»? Eller er dette bare ytterlige med på å sette et skille mellom «fat» og «fit»? Og hva med når de eventuelt skulle komme i mål? Må de da bytte gym, eller vil studioet sørge for at de kanskje aldri kommer seg helt dit? 


La meg vite din mening! 


Cornelis i Hollywood

#trene #helse #trening #iform #kropp #kosthold #gym #nyttår #debatt #jul #innlegg #blogg #diskusjon #meninger  

Sixpack på 1 uke!

Ønsker du deg sixpack og strammere mage? Fortsett å lese hvis du vil vite hvordan den kan komme på plass i løpet av en uke.Lyst på mindre fett, og en strammere mage? Vel, da er du nok ikke alene. Ved å gjøre noen enkle søk på Google vil du fort se at dette er noe mange søker etter, og kanskje enda flere skriver om. Det kryr nemlig av personer der ute som mener de kan gi deg sixpack og en flat mage «in no time», men dessverre er det nok mere skryt enn virkelige fakta. Bladene, magasinene, og mange trenere liker nemlig å gi deg inntrykk av at «jo da, du kan få sixpack på én uke», selv om virkeligheten er noe ganske annen.. 

Les mer på: Corneliselander.comIstedenfor å love deg det skal jeg heller fortelle deg hvordan du ved hjelp av noen enkle råd og triks kan sette opp et godt ukesoppsett og program som du så må utføre over noen uker for å få den stramme, fine magen du alltid har ønsket deg. Og følger du rådene mine til punkt og prikke så vil du se en markant forskjell i løpet av selv bare noen få uker! Det vil altså bare ta litt mer enn én..

Cornelis` Planke Pushups på Swissball – mine klienters favoritt. Ikke fordi den er så deilig og «morsom» å kjøre, men fordi den virkelig tar. Prøv den nå i jula! Nei, du kan ikke ta igjen..
De fleste som starter å trene har en tendens til å overtrene, eller å slite ut, magemusklene i begynnelsen. Enda flere tror gjerne at det går an å «ta igjen» tapt trening ved å trene litt ekstra mye – noe som selvsagt ikke stemmer. De som trener mage fem dager i uken vil nemlig ikke nødvendigvis få noen bedre trent mage av den grunn. Muligens heller tvert om!Følg meg også gjerne på Facebook!

Tren magen, OG ryggen!

Det hjelper altså ikke å overtrene magen, spesielt ikke om du også samtidig neglisjerer ryggen. Det kan faktisk være viktigere å trene korsrygg enn rene situps alene, i hvert fall like mye. Og du bør ei heller glemme resten av kroppens muskelgrupper. Som en vis mann sa en gang; «du er ikke sterkere enn din svakeste muskel».. Mye sant i det ordtaket! 

«Hvilken øvelse er best?»
Vanlig spørsmål jeg får fra mange av dere, og her skal jeg gi deg en hemmelighet: ingen rene mageøvelser i det hele tatt.. Beste «mageøvelse»? Da vil jeg muligens trekke fram knebøy.. Tunge, riktig utførte knebøy er nemlig noe av det som tar best på hele kroppen, også mageregionen. Selvsagt vil det ikke gjøre store underverker om du bare kjører en million lette repetisjoner, mest sånn for syns skyld. Drar du derimot virkelig på, og helst får noen til å sikre deg slik at du kan utføre tunge, fine repetisjoner, så tro meg; da vil du merke det.. Også på magen. For den beste direkte mageøvelse vil jeg altså, som nevnt over, trekke fram min egen planke pushup.Hvor ofte?
Nå er det altså ikke nødvendigvis viktig, eller riktig, å trene så mye direkte magetrening – så lenge resten av programmet ditt er satt opp korrekt, og inneholder mye indirekte aktivisering av mageregionen. Har du for eksempel lagt inn en virkelig god beinøkt, og kjører tungt og riktig på rygg, blir det å skulle kjøre titalls med isolasjonsøvelser på magen nær sagt overflødig og feil. Prøv i hvert fall å begrense det til maksimalt to ganger i uka – noe mer og du vil garantert ikke se den effekten du hadde håpet.. Til slutt må det også sies at for virkelig stramme, fine magemuskler må også kostholdet på plass, og aller helst bestå av mye riktig fett og protein! 


Fra mitt intervju med Det Nye – i butikkene nå!

God Jul til dere alle!
Cornelis 

#trening #kosthold #trene #iform #jul #nyttår #helg #lørdag #GodJul #nyheter #trener  

Ja du kan ta treningsfri, men…

Først må du også trene!
Treningsfri og hvile er faktisk svært viktig skal du få til noe ut av treninga, og mange (meg selv inkludert) vil si at korrekt mengde restitusjon og hvile er vel så viktig som selve treningen i seg selv – når man trener regelmessig!

Les mer på: Corneliselander.com

Jul og nyttår står for dør, og med det tar mange (frivillig eller ei) seg litt ekstra fri og koser seg med opp mot 6500 kcal bare på juleaften.. Og det er greit! Ja, du hørte riktig, [slemme] PT’en i LA mener nemlig at du bør få kose deg og slappe litt av nå over jul og nyttår! Det er altså bare en liten hake med det hele; du må ha noe å faktisk ta deg fri fra..

Så har du ikke trent noe høsten igjennom er det bare å sette igang nå siste uka før jul – så skal du “få lov” til å ta deg både én og to dager fri nå over jul og nyttår.. 

Lær av Cornelis på fagdagen FitAtWork 8.januar! 

God førjulstid til dere alle!
Cornelis

#trening #helse #jul #julemat #trene #nyttår #iform #kropp #muskler #kosthold #Nettavisen  

Slik blir du stor og sterk

Her er tipsene til hvordan du mest effektivt kan dele opp treningsuka for å øke i både styrke, og muskelmasse:

Jeg har tidligere nevnt at man minimum bør trene tre økter i uka, og at de færreste har nytte av å trene mer enn fem-seks. Når det gjelder ren kondisjonstrening avhenger antallet økter selvsagt av hva målet ditt måtte være, og trener du deg opp mot en spesielle konkurranse eller sport kan du selvsagt ha nytte av å trene mer. Er målet imidlertid kun å forbrenne, og bygge opp så store muskler som mulig, mener jeg kombinasjonen av geriljakardio og styrketreningen er veien å gå.

Les mer på: Corneliselander.com

Når det gjelder hvordan man faktisk skal legge opp øktene og treningsuka er det flere problemstillinger som eventuelt vil melde seg. Er målet bare å bli så stor som mulig, kan det for enkelte faktisk lønne seg å trene så lite som tre – fire ganger i uka (selv om det for mange [undertegnede inkludert] kan føles vanskelig å begrense treningsmengden).. Sliter man mer med å bygge noe er det også mange som også (feilaktig) faktisk ender opp med å overtrene nettopp den delen av kroppen en sliter med, samtidig som en gjerne neglisjere annen viktig støttemuskulatur. Og dette vil definitivt ikke gi deg den effekten du ønsker. 

«TRENINGSREGLENE»
Under har jeg prøvd å sette opp noen essensielle «regler» å tenke på når du skal lage ditt eget program:

1. Variasjon
Svært mange treningsprogram, eller personlige trenere, sverger kun til et spesielt antall repetisjoner, sett og noen konkrete øvelser, og selv om jeg også har enkelte øvelser jeg foretrekker framfor andre, er ordet variasjon det de fleste glemmer å fortelle deg. Hvis du for eksempel tror at Arnold alltid trente tre sett, og kun holdt seg til 5-6 repetisjoner på hver øvelse, må du nesten tro om igjen. De beste vet at det viktigste for muskelvolum og styrke nettopp ligger i at kroppen aldri blir for «kjent med» treningen, og gjør heller det jeg liker å kalle for «å sjokke muskulaturen». På bakgrunn av dette bør du selvsagt ha et godt oppsett i bunn, men variér og sørg for at hver økt og treningsuke aldri ser helt prikk lik ut.

2. To ganger i uka
De fleste eksperter og gode programmer vil fortelle deg at hver muskelgruppe bør aktiviseres minst to ganger i uka. På bakgrunn av dette sverger derfor mange til helkroppsprogrammer, noe jeg personlig er en motstander av. Lenger ned i denne artikkelen vil jeg heller vise deg et forslag til et programoppsett der du direkte, eller indirekte, stimulerer hver muskelgruppe minst to ganger i uka.

3. Tren biceps med bryst, og triceps med rygg!
De fleste trener gjerne triceps på brystdagene, mens en løfter biceps med rygg. Dette er ikke å anbefale da det fort kan ende med at man både overstimulerer samme muskelgruppe under hver økt, og at det går for lang tid mellom hver gang samme muskelgruppe aktiviseres (se punkt 2). Igjen, som du vil se av programmet under, vil du få inn minst to økter på hver av muskelgruppene i uka ? blant annet ved at du trener triceps med rygg, og biceps med bryst.

4. Base vs. isolasjon
Ja, baseøvelser er trolig det viktigste du kan ha med i et godt oppsett, men for en virkelig godt trent og muskuløs kropp bør du i tillegg legge inn et par av de mest essensielle isolasjonsøvelsene jeg har satt opp under.

FORSLAG TIL TRENINGSPROGRAM
Programmet under er laget med tanke på at man skal ha fire individuelle økter, og det bør legges inn minst én hviledag etter for eksempel to sammenhengende økt-dager. Lykke til!

Økt 1: Bryst og biceps
– Benkpress
– Skråbenk
– Flyes
– Bicepscurl
– Scottcurl
– Dips

Økt 2: Bein og mage
– Knebøy
– Markløft
– Gående- eller bulgarsk utfall
– Crunches på BOSU ball
– Sittende-/stående tåhev
– Cornelis´ planke-pushups på Swissball

Økt 3: Skuldre og geriljakardio
– Skulderpress
– Shrugs
– Sidehev
– Fronthev
– Foroverbøyd sidehev
– Geriljakardio

Økt 4: Rygg og triceps
– Pullups
– Nedtrekk
– Markløft
– Franskpress
– Triceps pushdown i kabel
– Rygghev

Les også: Trener du pushups riktig? 

Start det ny året på en ny og bedre måte, og legg opp til riktig trening allerede i dag! Stå på, og snart god jul til dere alle! 

Cornelis i Hollywood 
#trene #iform #trening #jul #helse #kropp #tren #treningsprogram #nyheter #blogg #mandag #uke #bilder

Tjukkasgjengen

– Vi er en gjeng som liker å være sosiale og er i dårlig form, men vi er innstilte på å gjøre noe med det! Målsettingen vår er å gå fra “tjukkas til kjekkas”. 

Slik oppsummerer “Tjukkasgjengen” seg selv på sine egne hjemmesider, og oppfordrer med det Norges folk til å komme seg opp og ut av sofaen, og ut å trene. Gruppen, som har passert over 20.000 (!) medlemmer, er veldig fokuserte på at det skal være sosialt, morsomt, og gratis. Og at det er en frivillig gruppe der alle “tjukkasene” selv må ta ansvar for egen helse, og vise treningsinitiativ på bakgrunn av egne ønsker og mål. 

Les mer på: Corneliselander.com

Hvordan få med seg de som trenger det mest? 
Dette var en av grunnene til at jeg ønsket å ha med meg Jan Ellefsen, lederen av gruppa, med på FitAtWork 8.januar i Oslo. Det er nemlig et paradoks at de som kanskje trenger å trene aller mest er de som av ulike grunner også gjerne uteblir mest. Og jeg mener dette er et herlig tiltak for å få folk flest ut og aktive! At man gjør det til en sosial greie er en ypperlig måte både for å sette fokus på noe vi alle har godt av, men også at man gjør det til noe folk lettere ikke dropper ut av så fort nyttårsforsettene er glemt..

Periodetrening er nemlig et stort problem for mange, så at man føler en viss tilhørighet, og eventuelt treffer på venner og kollegaer øker nemlig også sjansene for at en opprett- holder å trene! Og er det noe jeg liker så er det det! 

Så stå på “Tjukkasgjengen” – vi sees i januar! 
Heng deg med her!


#trene #trening #iform #kosthold #nyheter #tjukkasgjengen #helg #fredag 

Slik bygger du store armer

Ønsker du deg store armer? Er du mann er svaret gjerne ja, og forøvrig også oftere og oftere blant kvinner. Her er hvordan du faktisk gjør det:

Å bygge sterke, store armer kan oppsummeres i noen veldig få setninger, noe jeg også har prøvd å gjøre her. Følger du alle rådene under bør du nemlig være på god vei til både større og sterkere armer – og det selv før jul! 

Les mer på: Corneliselander.com

Tren triceps minst like mye (som biceps)

Armene dine består faktisk prosentvis av mer triceps enn biceps, og da hjelper det ikke å overtrene sistnevnte for så å neglisjerer førstnevnte. Som Arnold Schwarzenegger selv en gang sa: «To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity. Break the individual muscles of the arms down into separate categories. This is where planning your arm training routine is all-important». (og som vi alle vet hadde han ganske god effekt av sin [arm-] trening..)Så hva er de beste tricepsøvelsene? Vel, personlig anbefaler jeg dips, og ikke minst franskpress som noen av de aller beste. Trener du disse to øvelsene jenvt over året igjennom vil det synes både i triceps-, og ikke minst armstørrelse generelt. Og det mye bedre enn noen andre øvelser. 

Sjokk muskulaturen

En annen grunn til at the “Governator” fikk så store armer var at han også fulgte rådet jeg selv har gitt flere ganger i media; framfor å hele tiden trene på samme måte bør du rett og slett “sjokke muskulaturen” ved å overraske den med noe nytt. Trener du nemlig med samme gitte vekt og repetisjonsantall hver gang du er innom treningssenteret så klarer du også bare det, og vil forbli like god, sterk, eller stor som før.. Det er med andre ord viktig at du pusher deg selv til nye høyder ved også å utfordre kroppen med noe den ikke er vant med! 

Min bicepsfavoritt
Min personlige favoritt når det kommer til trening av biceps er å kjøre bicepscurl på Scottcurl benken i kabelapparat. Bring altså benken over i kabelapparatet, kjør vanlig scottcurl, men benytt deg av en kort stang i trinseapparatet framfor en EZ-stang.

Ikke tren for mye..

Gjerne favorittsetningen til flere av mine klienter, selv om det ikke er like enkelt (og behagelig) som det kanskje først skulle høres ut som. Mange har nemlig en tendens til å overtrene, særlig det en eventuelt tror/mener at en sliter mest med. Problemet er bare da at dette faktisk gjerne gir motsatt effekt av hva en egentlig ønsker seg, og å trene er egentlig det samme som “å bryte kroppen ned”, for så (forhåpentligvis å bygge den sterkere/større opp igjen). Overdriver du da treningen av en muskel(gruppe) risikerer du bare å slite den ut, for så å ikke oppnå målet ditt. Derfor er den perfekte oppskrift å heller trene mindre, men mye tyngre/hardere når du først holder på.. 

Kosthold
Som med all annen trening er det også viktig at du får i deg nok riktig næring skal du bygge store armer. Ved siden av “vanlig mat” kan det være smart å få i seg litt mer protein gjennom for eksempel en shake eller proteinbar, og særlig rett etter en hard treningsøkt. De fleste vet å legge fokus på hardcore trening, men glemmer fort viktigheten av å få i seg nok av de riktige byggesteinene vi alle trenger. Og hvordan dette gjerne står for minst like mye av sluttresultatet som treningen faktisk i seg selv! 

Få flere råd og tips her

Cornelis
#trening #treningsblogg #iform #muskler #blogg #nyheter #jul #bilder #innlegg #kosthold 

Har vi det for godt i Norge?

Når de største debattene består av om mammaer bør få “lov” til å legge ut kommentarer om dyre merkeklær, eller om det er greit at nybakte mødre legger ut bikinibilder, har vi det kanskje rett og slett for godt i Norge?

Nei, jeg prøver ikke her å forsvare noen av tilfellene over, og enhver som stikker sitt hode fram, være seg i media eller på “private” blogger må jo regne med å “få høre det”. I hvert fall har jeg selv begynt å rette meg etter dette, og gidder ikke lenger å bli opprørt eller irritere meg over folks usaklige kommentarer eller ubegrunnet kritikk. Vi som er synlige i media må rett og slett regne med å få en “skyllebøtte” en gang i blant, så får heller de som kjefter bare stå på – om det får dem til å føle seg noe bedre.

Les mer på: Corneliselander.com

Mitt spørsmål er heller om vi rett og slett kanskje har det litt for godt når dette, over uker, kan ta så mye oppmerksomhet, og bli dekket i enhver debatt? Det er et hav av nesten-, eller virkelige kriger pågående i verden, og økonomien er heller ikke så sterk (selv i land svært nære våre egne grenser). I Norge har vi altså imidlertid nok med å diskutere en mamma som har sagt noe dumt på sin egen blogg.. Jepp, så godt (eventuelt vondt om du vil) har vi det her i Norge..

Selv er jeg en nordmann som ser det hele litt utenifra, her jeg holder til i LA, og selv om jeg kanskje ikke alltid merket det like klart da jeg selv bodde i Norge, opplever jeg det som at vi fortsatt har det jevnt over veldig bra i vårt lille land. Særlig om en tar en titt på resten av verdenen og nyhetsbildet..

Jeg er likevel fullt klar over at ikke alle har det “perfekt”, selv i trygge, lille Norge. Det er mange som sliter med å få endene til å møtes, og særlig nå opp mot en shoppingpreget høytid! Det finnes mange historier som burde vært hørt, og det er bare så synd at all den spalteplassen er satt av til å dekke av de “virkelige” nyhetene. Som at en mamma kjøper merkeklær til sine barn..

God helg fra Hollywood!
Cornelis 

#helg #fredag #Norge #Trening #nyheter #debatt #diskusjon #bilder #mening

Lavere sykefravær og bedre prestasjoner

Norge står overfor noen store utfordringer hva gjelder sykefravær og eksplosjonen innefor fedme og overvekt. 8.januar står jeg på scenen i Oslo for å snakke om dette – og jeg håper å se deg der!

8.januar leder jeg fagdagen FitAtWork sammen med flere av landets fremste eksperter, der vi vil komme med løs- ninger og råd til hva bedrifter og enkeltpersoner kan gjøre for å få ned sykefraværet, få opp energinivået, og ellers hva vi som samfunn kan gjøre for å bekjempe fedme- eksplosjonen vi opplever i Norge om dagen.

Meld deg på her!

Det gyldne triangel: kostholdtreningsøvn 
Alle disse tre grunnpilarene er viktige skal man oppnå god helse, og klare å prestere over tid. De to første blir gjerne omtalt og diskutert heftig i media, mens mange overser viktigheten av restitusjon og nok hvile Når folk sier de er “i ferd med å gå på en smell”, lider de i virkeligheten ofte av mangel på kvalitetssøvn og har muligens søvn apné eller insomnia. Det handler altså ikke bare om kvantitet (i dette tilfellet antall timer man sover), men vel så viktig kvaliteten – noe som her vil si hvor mye dyp søvn man får. Sistnevnte er essensielt både for fysisk og psykisk oppbygging. 

Trening handler naturligvis ikke bare om fysisk-, men også mental trening. Nyere forskning viser også at det er en link mellom det å føle seg bedre med faktisk også å prestere bedre, så mitt motto fungerer fortsatt; tren hardt, kort, hyppig, og riktig – få bedre resultater, føl deg bedre, og bli også bedre!

[email protected] 2014 – Oslo 8. januar på Clarion Hotel Royal Christiania

Bli med her!

#Trening #iform #helse #Norge #Oslo #Nyheter #kosthold #søvn #trene  

På trening med Indiana Jones


Sean Patrick Flanery, bedre kjent i Norge fra tv-serien Young Indiana Jones på TV3 og Boondock Saints, og undertegnede på trening i Hollywood.

Bli med på Cornelis´ fagdag 8.januar i Oslo!

Her om dagen var jeg innom og hilste på gutta hos Hollywood Brazilian Jiu-Jitsu (HBJJ), av mange rangert som verdens beste sted å trene kampsporten. I tillegg er det også her du gjerne finner flere av de største stjernene, både fra ringen og bak eller foran kamera, svette og trene seg opp til nye roller og prosjekter. Guy Ritchie er for eksempel en av de du kan risikere å treffe på, og over ser du undertegnede fra en kjapp liten økt med “Indy”, eller Sean Patrick Flanery som han egentlig heter. 

God onsdag til dere alle!
Corneliselander.com

#trene #trening #iform #Nettavisen #blogg #innlegg #nyheter #USA