HVORFOR NORDMENN BØR TRENE I DAG:

Jeg pleier å si at søndagstrening får du lite igjen for (bortsett fra når det faktisk utføres en søndag..), og her er noen grunner til hvorfor søndagstrening kan være så bra.

Det finnes mange grunner til at jeg mener søndag virkelig bør være dagen da du kommer deg ut i skog og mark, eller inn på det nærmeste treningssenteret, og under har jeg også prøvd å fokusere på mange av de viktigste grunnene til at ukas siste nettopp bør være dagen da du utfører litt fysisk aktivitet.

Les mer på: Corneliselander.com

Mindre drikking
 Jeg pleier å uttale at (feil) fett, sukker, og ikke minst alkohol er blant vår tids største helseutfordringer, og at det har skylda for mye av samfunnets problemer om dagen. Vi blir stadig større, tykkere, og ikke minst sykere her til lands og så lenge alkoholforbruket øker i Norge vil det heller ikke bli særlig bedre. Ved å legge opp til bedre treningsrutiner, blant annet ved hjelp av økter også på søndager, vil jeg deri- mot mene at tendensen kan snus. Har du bestemt deg for å trene på ukas siste dag, vil jeg også tro at du dermed vil drikke mindre kvelden i forveien. Særlig om du følger rådet mitt under neste punkt. 

Sosialt – på en sunn måte
Jeg har ofte beskrevet hvordan trening nettopp kan (og for mange bør) være en sosial greie der man møter venner eller kollegaer for å mosjonere, og hjelpe hverandre i mål. Har du én eller flere å trene sammen med er nemlig også sjans- ene for at faller fra, eller gir deg med det første mindre (da veldig mange har en tendens til å droppe av etter de første ukene/månedene om man trener alene). 

Les også: – Kvinner blir store av å løfte vekter

Mindre tv-titting
Vi nordmenn ser stadig mer og mer på tv, og de fleste er veldig opptatt av hva som går på skjermen søndag for- middag og -kveld. Timer ut og timer inn ligger vi og slapper av foran skjermen, og selv om jeg ikke mener at du må kutte det helt ut vil jeg i hvert fall anbefale deg å ta et avbrekk med litt mosjon og ekte liv (og ikke bare den vi opplever gjennom andres på skjermen i stua).. Så kom deg opp av sofaen, og bruk hele kroppen (og ikke bare tommel- fingeren for å skifte til neste kanal..).  

Gjør deg klar for ny uke
Enten du er student, ansatt, eller driver egen business mener jeg det vil være viktig å samle tankene, og å gjøre seg “fit for fight” og den nye uka. Trening er ikke bare bra for det fysiske, men også det mentale, og man ser gjerne at for eksempel suksessfulle businessmennesker ofte er opptatt av trening og å holde seg iform. Så litt fysisk aktivitet vil ikke bare kunne være med på å styrke kroppen din, men faktisk gjøre deg klar til dyst og fight, og mestre hverdagen bedre. Så bygg både kropp og sjel (på best mulig måte) – kom deg på trening i dag! 

En treningsøkt er den beste avslutningen på uka.. I hvert fall min mening.. 🙂
Cornelis i Hollywood 

Forhåpentligvis følger du også min nye treningsserie på Side3, “Årets beste treningsprogram” , slik at du kan oppnå DIN drømmekropp selv før påske! 

#trene #trening #søndag #helg #Nyheter #Nettavisen #blogg #meninger #kosthold #mat #uke #bilder  

Her er grunnen til dårlig kroppsform

Det er ikke nødvengidvis på grunn av svak innsats eller dårlig pågangsvilje at du ikke kommer iform. Ofte kan grunnen være det stikk motsatte

Vi er i årets mest populære treningsmåneder, og tiden da “alle” skal trene. Også de som eventuelt aldri har trent tidligere, eller de som har hatt et lengre (trenings-) opphold. Problemet er bare at dette kan virke mot sin hensikt, og faktisk sørge for at du ikke kommer iform..  

Les mer på: Corneliselander.com

Som jeg har uttalt utallige ganger tidligere er periode- trening noe av det verste du kan gjøre da kroppen trenger jevn og god stimulering hele året igjennom. I tillegg er det umulig å “ta igjen” tapt trening, og det kan også være uhensiktsmessig å starte opp alt for hardt etter en lang jul- og nyttårsfeiring. Ofte ligger nemlig dårlig effekt og resultater av all treninga i at vi rett og slett starter opp alt for hardt, og at dette kan øke risikoen for at du også blir en såkalt “periodetrener”. Og slik vil du aldri komme iform!

Så det er viktig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, men altså ikke så hardt (i begynnelsen) at du gir deg etter noen få uker.. Bli kjent med øvelsene/metodene, og bli inspirert og motivert av andre. Selv har jeg blant annet startet opp TeamCornelis der målet er at vi alle skal gi hverandre inspirasjon og treningsglede. For får du til det, og kommer deg på treninga hele våren igjennom, vil du også kunne oppnå din beste kroppsform. 
Stå på, og god helg fra trener´n i Hollywood!
Cornelis
#trening #helg #fredag #bilder #helse #trene 

Dietten alle vil ha om dagen

Glem LCHF. Her er dietten “alle” vil ha om dagen. 

Det har blåst kraftig rundt den såkalte LCHF, eller Low Carb High Fat, dietten de siste årene, og selv om mange fortsatt ser ut til å sverge til “lavkarbo” er det også mange som har stilt spørsmålstegn ved hvor sunt det egentlig er å fråtse i seg all verdens mettet eller umettet fett – for så å styre unna alt som heter karbohydrater og sukker (selv om å styre unna sukker er smart). Mens de lærde strides, roper folket etter nye løsninger og smarte metoder, og “nyheten” alle vil ha nå er den såkalte “Paleo dietten”.

Les mer på: Corneliselander.com

Så hva er Paleo?
Paleo, eller “The Paleolithic diet” (ofte også omtalt som “steinalderkost”) består hovedsakelig av kjøtt, fisk, fugl, egg, grønnsaker, (sunt) fett, nøtter, og frukt, og selv om jeg ikke akkurat er noen “fan” ser jeg helt klart visse fordeler ved det som “Paleoliv-bloggen” omtaler som “naturlig mat”. Ikke alle er imidlertid like begeistret, og blant annet omtaler Storbritannias National Health Services det som en typisk “Fad diet”, som enkelt forklart betyr en diett som resulterer i kortsiktig vektnedgang, men som ikke hjelper deg på et mer langsiktig plan. Slike dietter og trender har en tendens til å være veldig hyppet opp og populære over en viss periode, før man så “tar til vettet” og styrer unna. Blant annet slik vi til en viss grad opplevde med lavkarbo her i Norge noen år tilbake.

Noe for deg?
Jeg er altså ingen stor fan av metoden, blant annet på grunn av mitt behov for nok [riktige] karbohydrater til å yte bra nok på trening. Likevel mener jeg at mange kan ha glede av dette, og at det ellers er en god ide å spise hva de omtaler som “naturlig mat”. Så selv om det for meg personlig ikke er den beste dietten, kan den muligens være noe for deg?

Cornelis
#trening #kosthold #diett #mat #kost #kosthold #helse #nyheter

Få din egen PT – gratis

Last ned min nye treningsserie for Side3 på mobil- en, og ta det med deg på treningsstudioet som din egen helt gratis PT-tjeneste!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg startet nylig en helt ny treningsserie for Side3 og Nettavisen, der du nå ukentlig vil få servert nye oppsett og program som du kan laste ned på mobilen, og bruke som din egen personlige PT-tjeneste. Serien skal fungere enten du ønsker å gå opp eller ned i vekt, vil ha bedre kondisjon, eller rett og slett bare er ute etter å komme i bedre form. Uansett hvilket grunnlag eller mål du måtte ha bør du kunne finne hjelpen som passer for deg, og dette er en serie i kontinuerlig utvikling – så viktig at du sjekker innom hver uke for siste råd og tips! 

Ellers håper jeg du også blir med på min nyoppstartede Facebook gruppe; #TeamCornelis der du kan møte andre likesinnede som kan være med på å motivere, støtte, og ikke minst komme med sine råd. Les mer om dette her!

God onsdag til dere alle, og husk at det er nå vi bygger grunnlaget for sommerformen! 

Fra innspilling med Side3 i LA – følg med folkens!
Cornelis

#trening #Godmorgen #morgen #onsdag #kost #helse #nyheter #tren  

Kvinner blir store av å løfte vekter

Du skal høre mye før øra detter av, og her er noen treningsmyter du (dessverre) kanskje fortsatt tror på. 

– Kvinner blir store av å løfte vekter 
Nei, det skal så utrolig mye til, og selv vi menn (som har et mye høyere testosteronnivå) sliter fortsatt med å bygge.. Så til alle dere kvinner der ut; vær så snill bare løft i vei! Det er ikke bare en fin og smart måte å kunne forme kroppene deres på. Det er også en av de beste måtene å forbrenne fett på! Så løft i vei, da det skal så vanvittig mye til for at dere blir “for store”. Selv om jenter/kvinner med muskler bare er tøft! 

Les mer på: Corneliselander.com

– Å løpe er beste måte å forbrenne fett på
Nei, og som jeg har skrevet og uttalt utallige ganger tidlig- ere (og som de fleste undersøkelser og forskning også støtter) er det styrketrening i kombinasjon med harde, korte kardiointervaller, slik som geriljakardio, som er best for fettforbrenningen. Dette vil lettere kunne øke aktivitetsnivået i muskulaturen, og dermed også øke effekten det gir. I tillegg vil det lettere kunne forhindre at du sliter ut kroppen, noe som både vil kunne føre til lettere muskelvekst, men også forbrenning av fett. Også etter at du er ferdig med å trene! 

– Du må trene 1 time av gangen for å se noen effekt
Nei! Faktisk er det slik at hyppighet gjerne er viktigere enn lange økter, så det vil være mye mer hensiktsmessig for deg om du faktisk kommer deg oftere på treninga enn at du nødvendigvis trener så lenge hver gang du er der.. Det å trene med for lange økter kan nemlig, som nevnt i punktet over, resultere i overtrening og utslitt muskulatur. 

– Svetter du mer – trener du bedre
Ja, du brenner mer kalorier av å trene hardere, men å svette masse betyr ikke nødvendigvis det samme som at du faktisk har trent hardt! Og selv om vektnåla skulle vise at du har “gått ned” rett etter en svettende økt så skyldes det at du har svettet bort væske – som du så vil “legge på deg” så fort du drikker noe igjen. 

– Du kan trene mage hver dag 
Magemuskulaturen trenger som all annen muskulatur hvile. Så å trene mage under hver økt er ikke bare bortkastet, men kan faktisk  være ødeleggende og nettopp stoppe deg fra å nå dine mål. Personlig anbefaler jeg også sjelden mine kunder å trene mye direkte mage i det hele tatt, men heller mer indirekte via øvelser som for eksempel tunge knebøy og min egen plankeversjon

For flere råd og tips sjekk også ut min hjemmeside

Selvsagt dopet norske utøvere seg!

Den tidligere dopingjegeren, Mads Drange, skriver i en ny bok at norske idrettsutøvere doper seg, men at sjansen for å bli tatt er svært liten. Avsløringene fra forskningsrådgiveren kommer visst som et sjokk på mange, selv om jeg personlig ikke skjønner hvorfor.

Les mer på: Corneliselander.com 

For man skal være rimelig naiv for å tro at det ikke finnes (enkelte) norske utøvere som også har benyttet seg av doping, selv om jeg (på lik linje med den tidligere doping- jegeren selv) tror at dette er et mindre problem i norsk idrett enn i mange andre land.

Ja, jeg er helt enig i at det er horribelt at utøvere benytter seg av doping og ulovlige medikamenter, men bør dette likevel komme som noe sjokk? Personlig mener jeg nei, og det er flere norske utøvere jeg med rimelig stor sikkerhet kunne ha pekt ut som mistenkte.. Klart vi som nordmenn liker, eller burde få lov til, å tenke at “nei våre utøvere de driver ikke med slikt”. Men å tro at alle er rene blir dess- verre i 2014 som å tro på julenissen; Det er en koselig historie vi kanskje skulle få lov til å tviholde på, men når du vokser opp må du dessverre se realiteten i øynene..

Les også: På besøk hos God Morgen Norge

Så hvorfor kommer Dranges uttalelser som et sjokk? Har vi virkelig trodd at våre utøvere er så mye bedre, og at vi har levd i en “renere” verden her oppe i nord? Eller har man bevisst sett en annen vei? Er det trenere og organisasjoner som kanskje er medansvarlige, eller stopper dette hos utøverne selv? Spørsmålene er mange, og vi sitter vel fortsatt igjen med få svar – noe den nye boken kanskje kan sette et nytt fokus og hjelpe med å få noen nye løsninger på. 

Vi skal selvsagt være forsiktige med å ta alle over en kam, eller overreagere, og jeg vil fortsatt velge å tro (uten at jeg selvsagt kan bekrefte eller avkrefte dette på noen som helst måte) at norske utøvere er blant de reneste og sunneste i verden. Men ut ifra hva jeg opplever innenfor trenings- miljøet i Norge skal du være rimelig godtroende og naiv for i hvert fall ikke å mistenke at også norske idrettsutøvere doper seg. For å tro noe slikt blir rett og slett som å tro på julenissen..

Cornelis

#trening #media #idrett #sport #nyheter #Nettavisen #drange #blogg #blogginnlegg #meninger 

Glem janteloven, og ta en #selfie!

De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke er fremmed for å å bli angrepet av den sedvanlige janteloven – noe jeg etter hvert har lært meg til å leve med.. I dag vil jeg imidlertid ta opp et annet emne som dukket opp på twitter feeden min her om dagen; såkalte treningselfie. 

Les mer på: Corneliselander.com

Treningselfie, eller bare selfie om du vil, er når du laster opp et bilde tatt av deg selv, og gjerne i en mer flatterende stilling eller posisjon. I disse tider MÅ du også slenge på en # foran for at det hele skal gi noen som helst mening på visse nettsteder, og for å få folk til å like og/eller følge deg. Alt det jeg nå beskrev går selvsagt langt over hva janteloven tillater, og laster du opp et slikt bilde er du lett bytte for kritikk. 

Motivasjon 
Som jeg nylig skrev om her på siden er derimot motivasjon noe av det viktigste du kan streve mot for å oppnå bedre form og helse, og kommer dette av noen nye treningsklær, gode venner, eller som vi nå diskuterer, såkalte #selfies, så sier jeg bare kjør på! For hvis det er det som skal til for å få deg opp av sofaen og inn på et treningssenter, eller ut i skog og mark, så får heller de som lar seg irritere over våre “selvopptatte” bilder bare klage i vei. Man kan ikke gjøre alle til lags, og mitt råd er at du dermed gjør det som faktisk er best for deg og din kropp! 

Så last opp en #selfie og legg gjerne også til #CornelisTrening så kommenterer jeg.. Vi sees i cyberspace 🙂 
Cornelis 

#trening #trene #meninger #blogg #innlegg #bilder #instagram #blogger  

Hva du trenger for å komme iform:

Glem olympiske løft, HIIT, eller andre tøffe treningsmetoder. For virkelig å komme iform trenger du egentlig bare én ting..

Trening med høyere intensitet og råere utførelse er i vinden som aldri før. Zumba og “snillere” treningsformer er ut, mens Crossfit, rå styrketrening, og høy-intensive klasser er “in”. Som jeg har uttalt i media tidligere er mye av dette bra, og jeg ser her borte i LA at trenden bare går videre i denne retningen. Nå skal unge som gamle, kvinner og menn alle trene tøffere og mer effektivt, og treningen du ikke får noen umiddelbar effekt av settes til side for det som faktisk fungerer. 

Les mer på: Corneliselander.com

Men.. 
Selv om jeg ønsker de fleste av disse trendene velkommen er det likevel én ting som er viktigere, og som effekten av all den harde treningen vil stå eller falle på; motivasjon. Du kan nemlig trene så hardt og tøft du bare vil, men er du ikke også motivert vil du heller ikke over tid opprettholde, eller forøvrig få maks utbytte av all den harde treningen. Dette er derfor hva jeg mener bør være alfa omega når det gjelder budskapet vi trenere gir til våre kunder da en motivert person vil få ting til, mens en som ikke er det vil feile. Uansett hvor “bra” treningen ellers måttte være. 

 Treningsprogram: Slik blir du stor og sterk

Så ikke bare fokuser på å trene super hardt eller tøft, men også det enkleste (eventuelt vanskeligste) innenfor trening; nettopp det å komme seg opp av sofaen, ta på seg trenings- klærne, og virkelig være motivert til faktisk å få til noe.. For først da vil du egentlig få ordentlig effekt av all den harde, avanserte treningen du eventuelt måtte ha lest og studert deg opp på.

Så tren hardt, tøft, hyppig, og riktig folkens, men glem heller ikke kanskje det viktigste; det å motivere deg selv inn i bedre form. For gjør du det vil du trolig også oppnå det! 

Godt nyttår fra Hollywood!
Cornelis
 

#trene #trening #iform #nyheter #blogginnlegg #blogg #Nettavisen #media #kosthold #helse