– Tynne mennesker har det lett


– Lyst til å bygge mer muskelmasse? Vel, da er du nok ikke alene, men enkelte sliter med å legge på seg mer enn andre, og det å være tynn eller undervektig er faktisk ikke bare enkelt for alle.

Les mer på: Corneliselander.com

Tynne mennesker har det lett?
Her om dagen skrev jeg et lite innlegg om overvekt, fedme, og den kanadiske kampanjen “IWONTCOMPROMISE”. Dette skapte mye følelser og meninger her på bloggen, men personlig satte jeg ikke minst pris på å høre fra alle de som også sliter med det motsatte og en gruppe jeg har tatt til orde for i mange, mange år; de som sliter med undervekt og å legge på seg.

For de følelser som de tyngste sliter med og føler på kroppen og sjela har nemlig mye til felles med hvordan også de på den andre enden av vektskalaen føler det. For også de tynneste i vårt samfunn har det så absolutt ikke bare lett!

Tynne mennesker har ingenting å klage på!
Det har de siste årene vært mye fokus på “kroppspresset” en ser i norsk media, der fokuset da alltid er rundt hva de med litt eller eventuelt mange kilo for mye føler og opplever. Etter å ha mottatt trolig tusenvis av emails fra desperate, særlig unge gutter opp igjennom årene, vet jeg at det også er en helt annen side av saken som får svært lite oppmerksomhet; nemlig hva de som sliter med det stikk motsatte også føler. Selv om media og samfunnet generelt gjerne skal ha det til at disse ikke har noe å klage på da…

Selv slet jeg selv i tenårene med å legge på meg, og det var heller ikke den gang “stuerent” for en unggutt å skulle ønske seg noe så “crazy” som å gå opp i vekt. Heldigvis styrte jeg unna alle snarveier, og lærte meg fort hvordan man ved blant annet korrekt mengde hard styrketrening kunne oppnå dette på en sunn og riktig måte. Ikke alle vet hva som skal til, og mange blir dessverre lurt til å benytte seg av farlige “snarveier” og ulovlige preparater de på ingen måte har noe godt av!

Og på bakgrunn av dette har det å hjelpe særlig unge gutter og eventuelt jenter som sliter med dette vært en av mine personlige kampsaker de siste årene, der jeg har likt å promotere harde, effektive treningsmetoder, sunt kosttilskudd, og andre smarte metoder for å gå opp i vekt på en sunn og riktig måte på. For selv om nyhetsbildet skal ha det til at tynne alltid har det veldig lett, er dette faktisk ofte langt fra sannheten..

For som en av følerne på Facebook gruppen min skrev i en kommentar; “Folk ser nesten stygt på meg når jeg sier jeg sliter med å gå opp i vekt. Du er heldig sier de. Føler det er akkurat det samme i media..”

HVA MENER DU?

Cornelis

Spørsmål om kosthold, eller trenger hjelp med treningen? Kontakt meg direkte her!


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Du kan komme i dårlig form av å trene for mye!


– Du kan komme i dårlig form av å trene for mye! Jepp, dette er en problemstilling jeg liker å ta opp [som mange andre ser ut til å glemme], og i dag skal jeg beskrive hvor mye som er nok og hva som eventuelt er for mye…

Les mer på: Corneliselander.com

For mye kan ødelegge fremgangen din!
Hva om jeg fortalte deg at du trolig trener alt for mye i dag, og at du faktisk kunne oppnå bedre resultater av å trene mindre. Ville du likt det? Vel, svaret er at mange faktisk enten trener for mye, eller selvsagt for lite, og i dag skal jeg ta opp emnet om hvor mye du egentlig bør trene for å oppleve maksimalt med resultat. Problemet er nemlig at mange av oss går fra det ene ytterpunktet til det andre, og trener enten ikke i det hele tatt eller så overtrener man og risikerer å bli utbrent.

Les også: Her er hvordan jeg selv trener

Husk at det å trene egentlig betyr det samme som å “ødelegge” muskulatur og kroppen, for så forhåpentligvis å bygge den sterkere og større opp igjen. Som jeg alltid liker å poengtere er nemlig hyppighet og kontinuitet de viktigste nøkkelordene, og du trenger faktisk ikke å trene så veldig lenge av gangen om du bare trener ofte nok og riktig. Ja, faktisk blir de fleste gjerne veldig positivt overrasket når de hører hvor lite man egentlig trenger å trene, og som med alt er kvaliteten på øktene dine mye vikigere enn kvantiteten Her skal jeg derfor ta en liten gjennomgang:

Sterk kropp
For en sunnere og sterkere kropp trenger du nemlig å bygge muskelmasse, og for å oppnå dette trenger du ikke nødvendigvis å trene
vanvittig lenge og mye av gangen. For optimal muskelvekst er det nemlig viktigere hvor ofte du trigger og trener musklene, og en treningsøkt kan i mange tilfeller ta så lite som 10-15minutter å utføre og likefullt gi deg knall effekt og resultat! Fokuset bør imidlertid heller ligge i at du gjør dette ofte nok, at du har høy nok intensitet, og ikke minst følger et treningsprogram satt opp for deg og dine mål.

Les også: Hjemmetrening – slik holder du formen hjemme

For de av oss som liker å trene kan nemlig det å bli for ivrig og gira på å trene ofte bare være med på å holde oss tilbake, eller at man rett og slett sliter ut kroppen mer enn den strengt tatt har godt av. For best effekt kan det å holde treningsmengden nede i så lite som 30-45minutter faktisk være mest optimalt, mens intensiteten på øktene er det som vil ha mest å si for hva du vil sitte igjen med av effekt. For de som har fulgt meg en stund vet at jeg pleier å si at om du trenger å trene over 45minutter for å merke effekt – ja, da har du trolig ikke trent de første 45 hardt nok…

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Ellers bør du også bruke og bevege kroppen hverdagen igjennom, og helsemyndighetenes anbefalinger om 30minutter fysisk aktivitet behøver ikke bare å bety rene treningsøkter, men kan også være noe så enkelt som en gåtur på kveldstid etter jobb og middag. Mine personlige anbefalinger er dog at du bør trene minst tre gode styrkeøkter i uka, og for de fleste ikke mer enn fem.

Toppidrettsutøver?
En annen ting jeg i dag også ønsker å ta opp er et utsagn som gjerne kommer opp med at “men en toppidrettsutøvere kan jo fint trene mer og lengre økter!?”. Vel, de atletene eller idrettsstjernene du eventuelt måtte følge har da også dette som sin fulltidsobb, og derfor blir dette noe helt annet en om du prøver å følge deres treningsoppsett ved siden av en ellers hektisk hverdag med for eksempel skole og jobb…

Les også: Iform med Cornelis

Grunnen til at jeg her trekker fram dette punktet er nemlig at jeg ikke har tall på alle de gangene jeg har fått klienter i BEDRE FORM av å kutte NED på treningsmengden, men heller øke intensiteten og hyppigheten på øktene. Problemet er nemlig at slike oppsett veldig sjelden tar høyde for at du gjør noe annet enn å trene, og er som oftest også svært vanskelig for folk flest å følge over tid. Da ender det som regel med at man gir opp og slutter, og når jeg nå også har listet hvorfor du heller ikke vil få bedre resultater av å trene så sinnsykt mye håper jeg dette kan være med på å motivere deg til å legge inn den innsatsen du vil trenge for å oppnå dine ønsker og mål!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #Norge #kosthold #kardio #fit #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Dropper du dette kan du få skader og smerter


Korrekt og nok trening av ryggen er noe av det viktigste du kan gjøre, og noe svært mange slurver med. Problemet med det er at det nettopp kan gi deg skader og smerter – så her er hvordan du gjør ryggtreningen riktig:

Les mer på: Corneliselander.com

Ryggen din er involvert i så å si alt du gjør fra morgen til kveld, og personlig mener jeg derfor at musklene i ryggen er de viktigste å trene [nok], enten du jobber med bygg- og anlegg, eller har en stillesittende kontorjobb med lite bevegelse. Ryggen tar også prosentvis opp mye av muskelmassen i kroppen, og ingen vil derfor kunne komme i ordenltig god form uten at denne også trenes!

bestill_treningsprogram

Pullups
Pullups er min personlige favoritt, da den trener så å si hele overkroppen med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og vil i praksis være med på både å definere og å bygge rygg- og magemuskulatur. Så kort og godt en av grunnøvelsene du bare bør lære deg først som sist – enten du kjører den i fristativ (med egenvekt eller vektbelte), eller du velger å kjøre den i et apparat med støtte under knærne.
SONY DSC
SONY DSC
Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
– varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
– få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert klarer flere reps. når du kjører uten).

Les også: Vil du ned i vekt?

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette blir den derfor også kalt en «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte. Strake markløft tar hovedsakelig på bakside lår og sete, mens vanlige markløft (med lett bøy i knærne) involverer mer av ryggstrekkerne.
Markloft_med_stang
Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Stående roing

Slik gjør du: Hold et par manualer eller en vektstang med overhåndsgrep (og ca. skulderbredde på stangen). La armene henge strakt ned foran deg, og dra dem opp mot mageregionen. Albuene skal ikke skytes utover, men trekkes langs siden av overkroppen under hele draget, og senk så armene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Rygghev
Enkelte har feilaktig sagt at denne øvelsen er overflødig så lenge du trener resten av øvelsene over – noe jeg er sterkt uenig i. Skal du nemlig sørge for å oppnå en sterk og helsemessig smart trent rygg, og spesielt for deg som sitter mye hverdagen igjennom, er denne isolasjonsøvelsen helt essensiell å få med seg.

Slik gjør du: Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre som en rett linje fra topp til tå.

Spørsmål om kosthold, eller trenger hjelp med treningen? Kontakt meg direkte her!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Overvektige damer er blitt de nye forbildene?


Kampanjen #IWONTCOMPROMISE tok nylig “over” Torontos Union Station, og var ment som et motsvar til et stadig økende “kroppspress”. Men sender det egentlig gode signaler til de yngste i samfunnet?

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst er det én ting jeg ønsker å poengtere, og det er at jeg synes flere av kvinnene i denne videoen virkelig er flotte å se på! Noen (eventuelt mange) kilo for mye betyr ikke det samme som at man ikke fortsatt både kan se råflott og vakker ut. Spørsmålet er heller om det er bra (altså for helsa), der svaret er nei.

Så min problemstilling til det hele er denne videoen og kampanjen noe vi virkelig trenger, og er damene gode forbilder for feks yngre jenter? Vel, det spørs jo hvordan man ser det. Er det bra å promotere overvekt og fedme som den nye normen? I mine øyne nei. Krever det likevel en indre styrke og mot å stille opp i bare nettoen på t-banestasjonen på denne måten? Hell yeah! I tillegg er det klart at det er viktig å få fram budskapet om at du er like mye verdt, og selvsagt har akkurat samme rett til å kle av deg, enten du er syltynn, “normal”, eller overvektig.

Les også: Kom i bedre form med Cornelis Elander

I tillegg har jeg lyst til å understreke at dette “presset” som så mange jenter/ kvinner føler som oftest er noe de legger på seg selv. For hvis dere ikke er klar over det allerede kan jeg opplyse om at mange [les de fleste] menn faktisk FORETREKKER litt større jenter, og kvinner med former og litt kvinnelige figurer. Ikke det at det gjør det noe sunnere av den grunn, men vit at det i hvert fall ikke er vi som har noe å klage over.

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Så i mine øyne er disse damene både tøffe, modige, og flotte å se på, og de pirker i et budskap som sikkert mange setter stor pris på. Likevel er det viktig at vi fortsetter å informere om at overvekt og fedme ikke er bra, og at det både kan være helsefarlig og ikke minst senke livskvaliteten til de det faktisk gjelder.

Vel, det var min mening – HVA MENER DU?

Cornelis

Spørsmål om kosthold, eller trenger hjelp med treningen? Kontakt meg direkte her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Her er treningen du bør styre unna


Her er treningen som ikke vil gi deg resultater, og som du virkelig bør styre unna!

Les mer på: Corneliselander.com

Det finnes alltid noen øvelser som vil kunne fungere bedre for noen, men som ikke har et snev av effekt for andre. I dagens innlegg tar jeg derfor for meg listen med de viktigste øvelsene å styre unna. Dette er nemlig treningsmetoder og bevegelser som ikke vil gi deg de resultater du trolig er ute etter, og som rett og slett vil gjøre at du bare kaster bort dyrebar tid på treningssenteret!

– Preacher curl maskin


Denne vil ikke bare hindre deg fra å utvikle virkelig store, sterke overarmer og biceps, men vel så viktig (fordi den er “fixed”) vil den i 9 av 10 tilfeller ikke passe for din armlengde og kropp. Opp igjennom årene har jeg nemlig aldri sett at noen virkelig får effekt av denne, og i tillegg vil den altså sjelden heller passe for de fleste som benytter seg av den. Selve bevegelsen er i teorien god, mens du i praksis ikke vil kunne få ordentlig kontakt med denne.

Kjør heller en av mine egne bicepsfavoritter, som egentlig bygger på mye av det samme prinsippet som med apparatet, men som virkelig vil gi deg store, sterke biceps på en bedre måte; nemlig bicepscurl på Scott-curl benk med stang i trinseapparatet.. Noen bedre øvelse for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du nemlig ikke! 

Gjør slik: Bring Preacher curl benken over i kabelapparatet, og kjør biceps curl med kort stang i trinseapparatet. Dette er nemlig den beste øvelsen for store, sterke biceps!

Les også: Her er hvordan jeg selv trener

– Situps

Vel, først og fremst; skal du trene magen isolert så finnes det et hav av andre øvelser som er bedre enn denne, og noe du kan lese mer om her. Personlig vil jeg særlig trekke fram Cornelis Planke Pushups på Swissball da den vil trene både magen mer optimalt i tillegg til å trene så å si hele kroppen.

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

– Pec-deck apparat

Nei, du får ikke slik brystkasse av å kjøre dette apparatet..

Selv om også jeg benytter meg av denne av og til (mest for å gi kroppen og muskulaturen et lite “sjokk” med noe nytt og annerledes) er hovedproblemet med denne øvelsen at de fleste rett og slett ikke benytter apparatet på en rett måte. Ni av ti setter seg nemlig bare ned og drar litt i hendlene, for så å liksom bare “håpe på det beste”. Og på samme måte som jeg er motstander av å se på tv, mens man løper er også denne øvelsen kun effektiv om du virkelig legger inn en ordentlig innsats! I tillegg bør du ikke utføre øvelsen slik gjerne vist på bildene på maskinene..

Kjør heller sett med én og én arm av gangen, og fokuser virkelig på å få høyre og venstre brystmuskel til å møtes. Legg gjerne en tommel fra den frie hånden forsiktig mellom muskulaturen for å kjenne at de møtes og at det virkelig tar!

– Triceps kick-backs


Jeg har aldri helt skjønt hvorfor så mange liker denne øvelsen, der særlig den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan da nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre. Når vi i tillegg har så mange andre gode øvelser å ta av (som for eksempel dips eller franskpress) skjønner jeg rett og slett ikke hvorfor så mange kaster bort tiden sin på noe som ikke virker optimalt.. Jeg har heller aldri møtt på noen som faktisk har oppnådd godt trente triceps av å kjøre denne – så ikke kast bort tiden din på noe som ikke fungerer!

Kjør heller denne!

– “Stairmaster”

Ok, så skal du gå i trapper, så gå i trapper! Generelt trener også 9/10 av de som benytter seg av såkalte stepmaskiner med alt for lav intensitet, noe som blant annet kommer av at konsentrasjonen gjerne er på tv-skjermene foran deg eller på alle de andre i lokalet… I tillegg er den såkalte “stairmaster´en” kanskje den mest ubrukelige versjonen av dem alle. Så skal du trene med trapper så gå for den virkelig versjonen som også vil la deg få konsentrere deg om treningen og økten!

Husk forøvrig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig folkens! (og styr altså unna disse øvelsene 😉

Cornelis

Spørsmål om kosthold, eller trenger hjelp med treningen? Kontakt meg direkte her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Her er hva som kan skje om du slutter å trene!


Mange tenker at det er viktig å trene seg opp rett før en ferie eller lignende, for så å legge fra seg vektene og slappe av så fort man eventuelt har kommet i [bedre] form. Det kan rett og slett være skadelig, og her er hva som vil skje med kroppen din om du slutter å trene:

Les mer på: Corneliselander.com

Selv bare noen få dager eller uker fra treningssenteret kan gi utslag på kropp og muskulatur, og dette er grunnen til at jeg selv trener hele året igjennom. Uansett hvor i verden jeg måtte befinne meg, og om jeg har tilgang på et treningssenter eller ei. I dagens innlegg ser vi også nærmere på hva som faktisk kan skje om du slutter å trene, og ikke minst hvor fort det hele kan gå…

Hjernen din forandrer seg
Alle vet at trening er sunt og bra for helsa og kroppen, men de færreste er klar over at det har effekt på sinnet og humør. En nyere studie skal visstnok ha funnet ut at en kortere pause fra dine vanlige treningsrutiner kan utløse endinger i hjernen, og forskerne fant at testobjektene fikk redusert blodtilførselen til hippocampus – noe som i hjernen er knyttet til hukommelse og følelser. Og dette allerede etter bare 10 dager med hvile!

Les også: Iform med Cornelis

To uker gir markant dårligere utholdenhet
Å hoppe over treninga i så lite som to uker kan faktisk resultere i et kraftig fall i maksimale oksygenopptak [VO2max] med omlag 10%. Og jo mer stillesittende du er, jo verre blir det. Etter en måned kan det falle ytterlige med 15%, eller nesten 20% etter tre måneder. SÅ hvorfor er dette viktig å tenke på? Vel, etter en lengre sommerferie kan du for eksempel plutselig ha problemer med å nå bussen, ta trappene på jobben, eller andre enkle hverdagslige aktiviteter du tidligere var ok med å utføre. Og jo mindre fysisk aktiv du er, jo vanskeligere vil det trolig også bli å komme i gang igjen…Gladmeldingen er dog at selv litt er MYE bedre enn ingenting, og undersøkelser har vist at de som bare legger inn et par kjappe økter i uka også på ferie opplever mye mindre nedgang i styrke og form!

Fire uker uten trening gjør deg svakere
I motsetning til utholdenhet, som stuper relativt raskt, har styrke en tendens til å holde seg bedre. Likevel vil du også i løpet av normal sommerferie [uten noen form for trening] også her merke en dramatisk forskjell. Og de fleste vil merke tydelig svikt i styrken fra mellom to til fire uker med inaktivitet… En studie i Journal of Strength og Conditioning fra 2011 fant imidlertid ut at en gruppe menn som sluttet med styrketrening fortsatt satt igjen med en del av gevinsten fra treningssenteret opptil seks måneder senere.

Åtte uker=du begynner å legge på deg
Du vil altså etter bare noen få uker med inaktivitet begynne å merke effekten, og etter åtte uker kan det plutselig bli vanskelig å få på seg bukser og t-skjorter som tidligere passet lett. De fysiske forandringene i kroppen din kommer nemlig fort, og som Dr.Hameed sier til TIME “Du trenger å gjøre noen form for aktivitet [hver dag]”. Og kroppen din vil takke deg for det!

Så budskapet er tydelig; DU BØR BEGYNNE, OG IKKE MINST FORTSETTE Å TRENE!

Cornelis

Spørsmål om kosthold, eller trenger hjelp med treningen? Kontakt meg direkte her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Bygg sommerkroppen med Cornelis Elander


Få hjelp med å bygge maksimalt med muskelmasse, og en sunnere, sterkere kropp!

bestill_treningsprogram

Har du lyst til å kvitte deg med ekstra fett, og bygge mer muskelmasse? Da har du nå muligheten til å gjøre det i samarbeid med meg over 12uker!
Send meg en email for å bestille et skreddersydd treningsprogram i dag (husk å merke det «12 uker»!)
Ta kontakt i dag!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Grunnen til at du ikke får stram mage


I dagens innlegg tar jeg for meg noen av de mest vanlige grunnene til at man ikke oppnår en stram mage

Daglig mottar jeg nemlig titalls emails om hvordan man enklest mulig kan oppnå en stram mage. På sett og vis er det heller ikke så vanskelig å oppnå det, men du må bare sørge for at du ikke gjør noen av disse feilene:

Les også: Bygg drømmekroppen med Cornelis Elander

– Trener ikke, eller kun i perioder
Mitt motto er som mange vet at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og følger du denne regla er du allerede ganske mye nærmere målet. Men hva menes med kort, og hvor ofte må du trene? VEl, en hard, god treningsøkt behøver faktisk ikke ta mer enn så lite som 20-30 minutter av gangen, og trener du jevnt og trutt hele året igjennom er det faktisk ikke mange minuttene hver dag som skal til. For eksempel vil de fleste også oppnå knallbra resultat av bare å kjøre noen sett med sit- og pushups på stuegulvet hjemme, og da behøver ikke treningen ta mer enn noen skarve minutter om dagen!

Les også: 9 beste mageøvelser å utføre hjemme

– Stresser
Stress er noe av det verste for midje- og magemålet, og ved å prøve å koble av og stresse ned vil du ekstremt raskt merke forskjell på hvordan buksene og klærne sitter på kroppen… Ja, faktisk tror jeg dette er et av de mest neglisjerte punktene når det kommer til smarte “mage tips”, og selv om det selvsagt ikke er noe du bare kontrollerer selv vil det være smart å ha dette litt i bakhodet hverdagen igjennom, og prøve å stresse ned der det lar seg gjøre…

– Spiser mat fra denne listen
Finnes det såkalt “nei” mat? Vel, i mine øyne JA, og her er tingene jeg vil råde deg til å styre unna om du ønsker deg en strammere mage:
* pølser
* ferdigmat/burgere
* potetgull
* bensinstasjon mat og boller… 
* nachos
* pommes frites [aldri] 
* kaker 
* fritert mat [genrelt] 
* bakt potet
og alt det du VET er dårlig for kroppsformen. Inntar du dette for ofte vil du heller ikke oppnå en stram mage på lovlig vis

– Drikker for mye alkohol…
Beklager å måtte være en festbrems, men belmer du nedpå med alkohol både titt og ofte så vil du heller ikke få det til… Å kutte ned på inntaket av alkohol vil imidlertid ikke bare gjøre underverker på magemålet, men også forbedre din generelle helse og kroppsform!

NOE JEG GLEMTE PÅ LISTEN? LA MEG VITE I KOMMENTARFELTET UNDER!

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #mandag #sk2017 #iform #fit #fitness #bilder #Side3 #trene #nyuke #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Her er hvordan jeg selv trener


Hei kjære leser! I dag skal jeg skrive litt om hvordan jeg selv liker å trene… 🙂

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg får nemlig ofte spørsmål om hvordan jeg selv liker å trene, og jeg tenkte jeg derfor i dag skulle skrive litt om nettopp dette. La meg også gjerne høre i kommentarfeltet under hva eventuelt du sliter med å bygge/styrke, eller gjerne litt om hvordan eventuelt ditt treningsprogram ser ut og hvordan du selv liker å trene.

Førs og fremst er det viktig å understreke at jeg aldri trener helt lik. Med dette mener jeg at hver treningsøkt har sine små variasjoner, og at en økt nær aldri ser helt lik ut. Jeg følger altså ikke noe slavisk program, og selv om jeg vet veldig mange liker å skrive “treningsdagbok”, eller kanskje ha et veldig bestemt system å følge, er dette altså noe jeg selv ikke opererer med. Fra jeg begynte å trene har jeg i alle år nemlig tatt ting veldig på sparket, og hva jeg bare måtte føle for å trene fra dag til dag. At dette ikke vil kunne fungere for alle er jeg selvsagt klar over, og for mange er det nok viktig med litt struktur rundt treningsprogrammet.

Les også: Bygg drømmekroppen med Cornelis Elander

Selv om jeg altså tar ting litt som det kommer vet jeg likevel hva jeg innom hver uke, og jeg har faste dager der jeg vet at må trene visse ting. Dette vil si at jeg for eksemel er klar over at jeg må ha minst én tung beindag i uken, og at jeg liker å få aktivisert hver muskelgruppe minst to ganger i løpet av uka.

Cornelis´ treningsprogram:

Dag 1: Bryst og biceps
– Benkpress med stang eller manualer (5-6 sett med mellom 4-6 repetisjoner på hver)
– Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
[av og til etterfulgt av 2 kjappe sett med flyes, og 6-8 repetisjoner på hver]
– Bicepscurl med EZ-stang (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
– Bicepscurl med manualer eller vektstang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)
– Flyes i kabelapparat eller pullover med én manual (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)

Avslutter så med:
– Dips i friapparat, og med vektbelte (3 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)

Les også: 9 beste mageøvelser å utføre hjemme

Dag 2: Bein og skuldre 
Varmer eventuelt opp med 2-3 høyreps sett med leg extensions, eller direkte på:
– Knebøy med stang (5-6 sett med mellom 4-8 repetisjoner på hver)
– Markløft med stang eller manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)
– Skulderpress med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
– Sidehev med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
– Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
– Leg curls (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner på hver)
– Stående og/eller stittende tåhev (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner på hver)

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

Dag 3: Fri

Dag 4: Rygg og triceps
– Pullups med vektbelte (3-4 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)
– Stående roing eller enarms roing med manual (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
– Franskpress med EZ-stang (4 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
– Triceps pushdown i kabelapparat eller tricepspress med manual over hodet (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)
– Dips, eventuelt med vektbelte (3 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)

Avslutter så med:
– Rygghev med vekt (3-4 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)

Dag 5: Skuldre og eventuelt mage
– Militærpress (5 sett med mellom 4-8 repetisjoner
på hver)
– Shrugs (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner
på hver)
– Sidehev med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner
på hver)
– Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner
på hver)
– Crunches (1 sett med så mange repetisjoner jeg klarer)
– Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner
på hver)
– Supersett på front-, side-, og foroverbøyd sidehev med lavere vekt og flere repetisjoner.

Avslutter eventuelt økten med benhev eller Cornelis Planke Pushups

Dag 6: Bein [del 2]:
– Legpress eller knebøy med stang (5-6 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
– Markløft med stang (5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
– Leg extentions (4 sett med mellom 15-20 repetisjoner)
– Leg curls (4 sett med mellom 15-20 repetisjoner)

Avslutter eventuelt med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller feks trappetrening.

Dag 7: Fri

LA MEG OGSÅ HØRE I FELTET UNDER HVORDAN EVENTUELT DU TRENER!

– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsprogram #iform #bilder #Side3 #trene #helg #fredag #morgen #helg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

– Er det egentlig flott med damer som har muskler?


– Burde
egentlig damer trene styrke, og for eksempel ha store, sterke overarmer? Her er min mening

Les mer på: Corneliselander.com

Burde vi egentlig motivere damer til å bygge sterkere, mer muskuløse kropper? Det er 8.mars, og det er på tide å ta en liten oppvask rundt et tema som i årevis har engasjert meg veldig.

Å trene hard styrketrening er nemlig i mine øyne ekstremt viktig, og vil ikke bare kunne føre til at du oppnår en sterkere og sunnere kropp, men kan også hjelpe på fettforbrenningen og motvirke sykdommer og problemer senere i livet. Selv om andelen særlig unge gutter er stor, er det faktisk enda viktigere for eldre og kvinner å trene styrke! Vi nordmenn ligger nemlig på verdenstoppen når det kommer til for eksempel beinskjørhet, en skjelettsykdom som rammer mange kvinner. Og ved hjelp av riktig styrketrening kan du nettopp være med på å forebygge dette!

Redd for å bli “bulkete”
Et imidlertid kjent problem er at mange jenter/kvinner er ubegrunnet redde for å bygge styrke, da man tror man over natten vil bli for “bulkete”. Heldigvis ser denne myten til å være litt på retretten, og det gleder meg at mange nå har begynt å innta styrkerommene – noe som selv for bare noen år siden var “forbeholdt” gutta boys.
Og når vi vet at styrketrening også vil kunne være med på å øke forbrenningen (da mer muskelmasse vil øke forbrenningen din selv i hvilemodus) kan vi kanskje få enda flere kvinner inn i styrkerommet?

Hvilke øvelser er viktigst?
Hvilke øvelser som vil være viktigst for deg å trene er selvsagt helt individuelt utifra dine ønsker og behov, men det er særlig to øvelser jeg ønsker å trekke fram som vil være smarte å benytte, enten du skulle ønske å bygge eller bare har som mål å “stramme opp”; knebøy og
«Cornelis Planke Pushups».

Jeg har tidligere her på bloggen beskrevet disse to øvelsene fordi de ikke bare er fine å utføre enten du ønsker å gå opp eller ned i vekt, men fordi de også tar på så å si hele kroppen i én og samme øvelse. I tillegg vil de  sørge for at du bygger en sunnere, sterkere kropp – uansett om du heter Kari eller Ola 🙂

Tunge, riktig utførte knebøy

«Cornelis Planke Pushups».

Damer med muskler er rått!
Avslutningsvis vil jeg bare si at det selvsagt er opp til den enkelte å bygge akkurat den kroppen en selv velger og ønsker, men som mann må jeg likevel si at det er utrolig flott å se damer med store overarmer og muskler. Håper det er lov å si i dag 😉

GRATULERER SÅ MYE MED KVINNEDAGEN (som jeg forøvrig mener at burde vært hver dag…)

– Cornelis

Og som alltid; DEL GJERNE HVIS DU ER ENIG I BUDSKAPET!
—————-
Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #meninger #debatt #diskusjon #8mars #kvinnedagen #blogg #blogginnlegg #fit #fitness #treningsbloggen #trener #CornelisElander