Når kroppspress blir erstattet av sukkerpress…


Er dette hvordan norske ernæringsfysiologer mener du bør tenke?

Les mer på: Corneliselander.com

Kos deg=spise farlig og usunt? 
Det er påske, og det er tid for litt kos. Følger du imidlertid rådene til de fleste norske kostholdseksperter [og forøvrig også mang en journalist] kan du fort få inntrykk av at påsken startet i vinterferien, og at det bør være lov til å kose seg HVER DAG. Og ikke med en liten sjokoladeplate [som avbildet over]. Nei da, det skal være KILOVIS med usunt og i mange tilfeller farlig smågodt som skal fortæres før man visstnok har nådd “kose-seg” nivået som er allmennakseptert. Dette skal visst bevise at man ikke er “sykelig opptatt av” helse og [en sunn] kropp, eller “kroppspresset” som mange liker å trekke fram. Problemet er bare at kroppspresset ofte blir erstattet av noe som ikke er noe bedre; spisepresset

Les også: – Jo mer du trener, jo mer godt kan du også unne deg!

For når Frps helsepolitikere Morten Wold og Bård Hoksrud snakker om “godis-formynderi”, og Bunnpris-sjef Christian Lykke innrømmer at det er veldig mye usunt blant de mest solgte varene, men at “kunden bestemme selv hva han velger å putte i munnen” står de i mine øyne ikke på riktig side av helse-historien og saken. På samme måte som vi en gang i tiden dampet i vei både inni fly og på sykehusene, og kokain ble gitt på resept fra leger har vi siden den gang [heldigvis] utviklet oss i riktig retning om hvordan vi både lever og spiser. På samme måte som det i dag er restriksjoner på alt fra alkohol og tobakk til hvor lenge vi har lov til å arbeide eller hvor mye ferie du har rett og krav på [regner med at de fleste ikke misliker det?] mener jeg det også bør komme noen tiltak rundt all den farlige maten og sukkeret vi dyttes på i alle bauer og kanter. Jo da, det er påske. Det er tid for å kose seg, men dette bør likevel ikke å bety det samme som at du MÅ kjøre i deg kilovis med sukker, smågodt, og farlig mat! For om dette er den eneste måten du kan “bevise” overfor samfunnet at du har “kost deg” har vi egentlig bare beveget oss fra kroppspress til sukkerpress – noe som faktisk kan være enda VERRE!

Cornelis

Sammen om å gjøre Norge sunnere!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #debatt #meninger #smågodt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

10 kommentarer
  1. Hei du,
   Kunne tenkt meg masse fokus på maten vi har i norge, som er tilsatt masse sukker. Det synes jeg er ille. Det er liksom sukker i så og si alt snart. Vært interessant å sett på det også.
   Ang det å kose seg, så er vi alt for flinke til å finne tider/tradisjoner med at vi skal kose oss, og at når vi skal kose oss er det med usunn mat og godteri/potetgull.
   Ann

  2. Helt enig, blitt mye fokus at du skal ha mulighet til å kose deg i påsken. Samtidig som prisene på for eksempel smågodt synker til 1/5 av ordinær pris.
   Dette fører til fråtsing. Jobber selv i butikk å ser barnefamilier som handler i gjennomsnitt mellom 5 og 10 kilo smågodt.
   Tror vi iløpet av det neste halvåret kan se en økning i matrelaterte helseplager som fedme og diabetes. Håper noen fører statistikk.
   Ann, problemet er ikke at vi finner tradisjoner. Men at butikkene trenger perioder som gir et oppsving i salg. Hvert år er det forventet økt salg, det betyr at vi må kjøpe mer hvert år. Derfor kommer det stadig nye kjøpefester, black friday, januar salg, påsketilbud, julehandel, grillsesong, skole start, høstsalg ol. Mange har vært her lenge, men vi bruker mer hvert år.
   Vi direkte lures til å handle.
   Lars V.

  3. Hei.
   Hva er farlig mat? Er ikke all mat farlig I for store mengder? Jeg vil ikke si at dette sukkeret du bekymrer deg over er farlig. Med mindre det spises for mye av det? hvorfor ikke konsentrere seg om hvordan folk kan spise bedre. Og ikke ta fra de all kosen de har?
   Det er bedre aa spise sukker enn aa hate seg selv.

  4. Hei
   Ja Lars, vi lures til å handle mer. Men jeg merker ihvertfall på meg selv at jo mer fokus det blir på dette jo staere blir jeg ihvertfall. Her er det ikke kjøpt en eneste smågodtbit. Har fylt et påskeegg til sønnen og der er det 1 toppris og ellers sukkerfritt og kinobilletter. Egget får han ikke før langfredag. Vi skal kose oss masse de andre dager også men da med mat, sunn mat. Vi skal spille brettspill og snakke sammen, DET er kos for meg, og tror sønnen også setter stor pris på tiden sammen enn en kilo smågodt 😉
   Det finnes så mye godt å spise/lage så sukker er ikke nødvendig. Karbohydrater får vi nok av gjennom sunn og god mat 😊
   Synes du Elander er knalltøff som tørr å ta opp saker som vil skape debatt, så får folk bli sinte og sure. Som regel reagerer vi jo med sinne når vi føler oss litt truffet. Stå på, digger deg og det du står for 👊

  5. Herregud….. Hadde du vært 13 år så skulle jeg ha rost deg, men dette må vel være noe av det dårligste jeg har lest, både argumentativt og grammatisk. Det finnes ikke noe sukkerpress slik du beskriver. Derimot et sykelig kroppspress og sunnhetspress, skapt av moteverden og helsefanatikere som deg selv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg