KROPPENS VIKTIGSTE MUSKELGRUPPE

SONY DSC
Her er hvordan du kan trene det jeg mener er kroppens viktigste muskelgruppe; ryggen.

Les mer på: Corneliselander.com

Vi benytter oss alle av ryggen hele tiden, og selv om det kanskje ikke er en av de klassiske “show-off” musklene, er det likevel blant de viktigste. Enten du jobber med bygg- og anlegg, eller har en kontorjobb bestående av mye stillesitting, er dette kanskje den viktigste delen av kroppen for deg å trener riktig og nok. Ryggen tar også prosentvis opp mye av muskelmassen i kroppene våre, og ingen vil kunne komme i superform, eller se bra trent ut, om denne ikke er prioritert.

Les også: Påsken bør avlyses!

Pull-ups
Pull-ups, eller chins, er gjerne øvelsen(e) folk som trener mye liker å starte en god ryggøkt med, og det ikke uten grunn. Pull-ups er kanskje en av de viktigste øvelsene du kan ha med i et godt program, og øvelsen tar hovedsakelig på rygg, men aktiviserer også både armer og faktisk mage. Dette er en av grunnøvelsene du bare er nødt til å lære deg først som sist hvis målet er en bra trent kropp, og enten du kjører den i fristativ (med egenvekt eller vektbelte), eller du kjører den i et apparat med støtte under knærne, tar denne øvelsen vannvittig bra!
SONY DSC SONY DSC
Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp, slik at haken er rett over stangen, og senk deg så ned igjen til utgangsposisjon.

Les også: Treningsprogram Iform på 12uker

Markløft
På samme måte som du kanskje må bøye deg ned for å plukke opp bæreposer eller eventuelt løfte opp andre tunge ting i hverdagen kan denne lett relateres til et vanlig liv – også utenom treningssenteret. På grunn av bevegelsen er denne øvelsene både viktig og reell, mens den også aktiviserer store deler av kroppen på flere positive måter. Strake markløft tar hovedsakelig på bakside lår og sete, mens vanlige markløft (med lett bøy i knærne) i tillegg involverer ryggstrekkerne.

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer, eller i en vektstang, med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Du starter med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Vektstangen skal trekkes oppover langs kroppen, og det er viktig at du legger vekten på helene, og ikke tærne! På toppen av bevegelsen er det viktig at du presser hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Les også: Verdens beste!

Stående roing

Slik gjør du: Hold en vektstang med overhåndsgrep og ca. skulderbreddes avstand. La armene henge strake ned foran deg, og dra dem opp mot mageregionen. Albuene skal ikke skytes utover, men holdes inntil overkroppen under hele draget. Slipp armene sakte tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Rygghev
Enkelte trenere har feilaktig sagt at denne øvelsen er uviktig [så lenge du trener de andre øvelsene over] noe jeg personlig er svært uenig i. Skal du sørge for å få en sterk og godt trent rygg, er det også viktig å fokusere på korsryggen – og da er denne isolasjonsøvelsen svært viktig for deg å trene.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God påske!
Cornelis

#Nettavisen #trening #smågodt #påskegodt #Side3 #blogg #hverdag #bilder #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

1 kommentar
  1. Heihei!
   Jeg står fast når det gjelder stående roing. Har ikke klart å øke noe særlig, og sånn har det vært en god stund nå. Har du noen tips om hva jeg kan gjøre for å bli sterkere i denne øvelsen? 😊
   God påske!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg