De beste øvelsene å trene med hjemme


Her er de beste øvelsene du kan utføre hjemme i jula kun ved hjelp av et par manualer. For hvem sa at du trengte et helt treningssenter for å få på plass en god treningsøkt?

Les mer på: Corneliselander.com

Hvorfor trene med manualer?
Så først og fremst; hvorfor bør du trene med manualer? Vel, foruten om at dette er lett treningsutstyr så å si alle kan ha i heimen [du kan også lett lage dine egne “manualer” av for eksempel et par bøtter med vann], gir det deg også en “3-D frihet”, og den ultimate symmetri [likhet mellom høyre og venstre side av kroppen] som du ikke oppnår med annet utstyr eller apparater. I tillegg tar det mindre plass, og er noe du i større grad kan trene med på stuegulvet hjemme, på hotellrommet når du er ute og reiser, eller om du drar på hytta nå i jula. Ikke tilgang på et ordenlig gym og masse treningsutstyr? Ikke fortvil! Her er hvor enkelt du kan trene hele kroppen kun ved hjelp et par manualer!

Her er listen over de beste øvelsene du kan utføre kun ved hjelp av et par manualer:
Her er altså listen over de beste øvelsene du bør benytte deg av nå jula igjennom, og som både vil være lette å utføre [hvor enn du måtte befinne deg] samtidig som de også vil bygge maksimalt med muskelmasse og gi deg en flott kroppssymmetri!

– Goblet Squat
En ypperlig øvelse ikke bare fordi den gjør det mulig å trene rumpe, lår, og så å si alt av underkroppen i en og samme [lett tilgjengelige] øvelse, men fordi denne også på grunn av tyngdeloven vil la deg falle rett ned i en naturlig bevegelse og den perfekte knebøy. Dette er en god “allrounder” som både forbrenner, bygger muskulatur, og som vil være ypperlig for de fleste av oss å utføre mellom all ribbe- og pølsespisingen denne jula 😉

Slik gjør du: Hold en manual med et låst grep foran på brystkassen, og senk rumpa bak og ned og med under 90 grader i kneleddet. Løft deg så opp igjen, og repeter.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Skulderpress
Skuldre er noe mange av oss dessverre neglisjerer litt for ofte, samtidig som det å ha sterke, flotte skuldre kanskje er en av de kjappeste veiene til en flott og harmonisk kroppsfysikk! I tillegg benytter du deg av skuldrene dine når du trener så å si alle andre muskelgrupper og øvelser – så det å ikke trene skuldrene ofte og nok vil bare være den selvskrevne oppskrift på skader og en ellers svak kropp!

Slik gjør du: Stå eller sitt på en benk, og med én manual i hver hånd. Senk vektene ned til de er på samme høyde som øvre del av brystkassen, og press så tilbake til utgangsposisjon og til armene er utstrakte over hodet.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Bicepscurl
Selv har jeg gang på gang skrevet om min egen bicepsfavoritt; bicepscurl med EZ-stang eller med kort stang på preacher benken i kabelapparatet. Problemet med disse er at de selvsagt krever en del utstyr, og da kan min neste favoritt; bicepscurl med manualer, være en ypperlig og flott måte å få på plass gode treningsøkter på framside overarm nå jula igjennom. Og som sagt; har du ikke tilgang på [tunge nok] vekter hjemme så la dine egne ved hjelp av noen store bøtter med vann!

Slik gjør du:
Stå oppreist med én manual på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet på toppen av øvelsen. Skvis muskulaturen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Bulgarsk utfall

Slik gjør du:
Plasser den ene foten på en benk eller forhøyning bak deg, og det andre beinet et godt stykke foran deg. Her gjør mange den feilen at man ikke står med det fremre beinet langt nok fram noe som gjerne vil resultere i at kneet vil «vandre» for langt frem under øvelsen. Slipp kroppen ned ved å senke hoftene ned mot underlaget, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen.

Kjør tre sett med 8-12 repetisjoner på hvert sett.

– Pushups med beina på en forhøyning
Så kan du avslutte økten med noen runder med de mest effektive pushups´ene som finnes

Slik gjør du: Plasser føttene dine på en liten forhøyning som for eksempel et par vekter, og senk deg ned som i en vanlig pushups.

Kjør to – tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett.
——————
Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God søndag og trening fra trener´n deres i Hollywood!
– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

5 kommentarer
  1. Men Dr. Oetker betaler til Nettavisen og Nettavisen til deg vil jeg anta, så indirekte mottar du betaling fra Dr. Oetker. Tar seg dårlig ut med den slags reklame på den ellers så flotte hjemmesiden din.

  2. Syns i grunn at hva Nettavisen velger og reklamere med er ekstremt urelevant da Cornelis har flere artikler hvor han skriver om kosthold, og aldri har han nevnt noe om frossenpizza 🙂 herlig innlegg, takk for gode tips!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg