5 tips for å bli kvitt magefettet:

Lei av ringer rundt magen, eller en oppsvulmet mage? Her er fem av mine beste tips for å stramme opp mageregionen!

1. Utfør kardio før frokost!
Tren før frokost! Dette tvinger kroppen til å brenne lagret fett framfor den maten du akkurat har spist!

Tren før du inntar dette…

Les mer på: Corneliselander.com

2. Tren minst tre ganger i uken!
Framfor å trene lange økter kun én eller to ganger i uken, vil det være fordelaktig for kroppen, helsa, og ikke minst oppbygning av muskelmassen være smart å få aktivisert hver muskelgruppe i kroppen to ganger i uken, og du bør minimum trene tre gode økter i uka!

Les også: Ned én størrelse på fire uker

3. Gå!
Nyere studier viser at de som går regelmessig i 30 minutter om dagen kan oppnå en lavere BMI enn de som til og med trener jevnt og trutt, for ikke å snakke om de som ikke trener i det hele tatt. Mitt tips til av dere som ønsker dere en lavere fettprosent, eller har lyst til å bli kvitt litt fett på magen før jula setter inn; tenk mindre på hvor mange kalorier du nødvendigvis får i deg i løpet av en dag, og gå deg heller bare en lengre tur! Så enkelt, så effektivt!

Les også: Hvorfor situps ikke fungerer

4. Tren mer styrke, og ikke overdriv kardioen!
En av de største paradoksene som skjer når folk ønsker å gå ned i vekt/fett er at man overdriver mengden kardiotreningen, mens man neglisjerer styrketreningen. Problemet med dette er to ting; trener du mindre styrke vil kroppen din lettere også kunne legge på seg fett! Dette skjer fordi musklene jobber lenger etter en styrkeøkt, og kroppen bruker mer energi på å opprettholde muskler enn fett. Samtidig vil også overdreven kardiotrening kunne resultere i svekkelse av muskelmasse, og en generelt svakere kropp, og dette igjen vil kunne resultere i at du heller ikke øker eller opprettholder muskelmassen, som så igjen vil kunne gjøre at du ikke makter å trene like hardt/bra i framtiden.  Dette vil da igjen gjøre at du lettere legger på deg fett, da en med en høyere prosentandel muskelmasse altså vil kunne forbrenne mer fett selv i hvilemodus, og mitt råd er derfor enkelt; tren mer styrke, også om målet er å gå ned/stramme opp!

Styrke er minst like viktig for kvinner som for menn, og også om du “bare” ønsker å stramme opp!

5. Stress mindre!
Ifølge flere studier er nemlig det å stresse mindre minst like viktig for magemålet som et riktig kosthold og trening i seg selv, og har man et høyt kortisolnivå [et uttrykk for kroppens stressrespons], ser det ut til at man lettere også kan utvikle overvekt. Et par norske forskere lanserte også hypotesen om at stress og fedme forsterker hverandre gjennom såkalt positiv tilbakekobling, der faktor A øker faktor B som igjen øker faktor A. 

Les mer: Slik får du stram mage uten å trene

#Nettavisen #trene #trening #bilder #meninger #blogg #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander
18 kommentarer

Siste innlegg