Slik blir du kvitt magefettet

Iform med Cornelis:

Mitt nye prosjekt der jeg skal gjøre Norge til verdens sunneste nasjon er godt i gang, og i løpet av de neste dagene vil du her på bloggen bli presentert for alle de nye deltagerne som nå skal være med (så følg med og se om du er én av de som nå blir trukket ut!). I tillegg er vi nå kommet fram til del ti av mitt nye treningsprogram “Iform Med Cornelis”, der jeg i dag skal vise deg hvordan DU kan bli kvitt mage- fettet en gang for alle:

Les mer på: Corneliselander.com

Slik blir du kvitt magefettet – FOR GODT
Som jeg skrev om her på bloggen før helgen vil de fem beste tipsene for å bli kvitt magefettet blant annet være å gå regelmessig, trene [nok] styrke, men ikke nødvendigvis overdrive kardioen. I tillegg vil både stress og en ellers hektisk hverdag kunne være med på å ødelegge kroppsformen og øke magefettet – noe som kanskje ikke alltid er like lett å verken kontrollere eller unngå. Her er imidlertid ting du kan kontrollere; nemlig hvordan du både spiser og trener slik at du på best mulig måte kan oppnå en stram, godt trent kropp med minst mulig fett:

– Kutt ut sukker, usunt fett, og styr helt unna alkohol!
Selv det å kutte ut sukker i så lite som ni dager kan gi DRAMATISKE resultater, og det samme vil hovedsakelig gjelde om du hopper over usunn, feit mat, og kutter ned på mengden alkohol til et absolutt minimum… Ja, det kan kanskje høres ut som en liten gledesdreper det jeg her kommer med, men hvor mye ønsker du deg en stram kropp og mage? Samtidig er det viktig å nevne at du også kan spis deg til en stram kropp ved at du får i deg nok riktig fett og protein, og mine generelle anbefalinger er her at man ligger på rundt 2 g protein per kilo kroppsvekt om dagen – noe som betyr at en voksen mann på 80kg bør få i seg rundt 160g protein om dagen.

– Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig ønsker å gå ned i fettprosent (men som samtidig ønsker å opprettholde mest mulig muskelmasse) bør trene. Teknikken heter Geriljakardio, og utført riktig er dette trolig noe av det beste, men også hardeste, du kan legge inn i programmet ditt! Det vil få svetten til å sprute, og fettet til å renne av, MEN det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og ikke minst fysisk form. For selv om geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene er dette virkelig noe av det tøffeste vi kan trene, og du bør være i helsemessig god form for å benytte metoden – som ikke nødvendigvis behøver å passe for alle. Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet så mange av oss sliter med å bli kvitt, uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

– Tren hardt, kort, hyppig, og riktig
Min velkjente setning som veldig enkelt forteller deg hva du bør fokusere på skal du oppnå en best mulig trent kropp. Følger du den regla vil du nemlig se resultater, og det veldig kjapt. For langvarige, bedagelige treningsøkter med lav intensitet er nå “ut”, mens mine råd som jeg har proklamert overfor dere lesere i årevis nå er “in”. Ser du nemlig ikke noen resultater av all treninga du utfører i så lite som 4-6 uker trener, eller gjør, du nemlig noe feil! Under ser du også ukens oppdaterte treningsprogram fra meg i Hollywood, og hvordan du bør trene skal du oppnå en best mulig trent kropp [og minst mulig fett].

Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp – del 10
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang eller manualer
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
V ups (på benk)
(1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Gående utfall
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P2

Avslutt med:
– Cornelis Planke Pushups på Swissball II

Dette er en ypperlig måte å kombinere styrke- og utholdenhetstrening på der du både får angrepet mage, core, og stort sett alt av overkropp i én og samme øvelse. I dag tar vi også min velkjente øvelse til et nytt nivå, når vi nå utfører øvelsen med TO swissballer.

Slik gjør du:
 Plasser deg som i en vanlig pushup, men med beina plassert på hver sin ball. Hold så planken så lenge du klarer (prøv å få til å holde den i minimum 20sekunder) før du så utfører noen push-ups for «avkobling» (prøv å få til rundt 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken igjen så lenge du klarer til full utmattelse! 

Økt 2: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
– Floorpress med stang (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
– Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Flyes med manual [på skråbenk], og én arm av gangen
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Bicepscurl med EZ stang (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1

Avslutt så med:
– Dips i apparat P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Floorpress med stang

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Bein [del 2]:
Varm godt opp, og start så med:
– Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Markløft med stang 
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
– Leg extentions  (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2
– Leg curls
(3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Økt 4: Skuldre og mage
Varm godt opp, og start så med:
– Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
– Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
– Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt denne økten med:
– “Battling rope” i fem minutter for fettforbrenningen.


Skulderpress med manualer

Økt 5: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
– Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
– Nedtrekk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Sittende kabelroing 
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Franskepress med EZ stang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
– Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1

Avslutt med: 
– Rygghev
(2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2


Pullups eventuelt med vektbelte

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

—————

Nå er det imidlertid slik at ikke noe treningsprogram passer for absolutt alle, og skal du oppnå maksimal effekt for akkurat deg og dine mål og ønsker er det å få satt opp et skreddersydd program for dine mål og behov eneste vei å virkelig gå!

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

27 kommentarer
  1. Men er det virkelig nødvendig å ha en kropp som denne mannen i knallblå oppløfta skjorta for å være sunn? Det er ingen tradisjoner i Norge å spise 2 g proteiner pr kg kroppsvekt og alle var sunne og spreke for 50 år siden!

  2. Det er ikke NØDVENDIG, men noen vil gjerne ha. Om du hadde fått tilbud om å FÅ en Ferrari eller en villa, hadde du sagt nei? Det skal selvsagt mye mer arbeid til enn å bare “få” en slik kropp, men derfor er det veldig få som har en slik 🙂

  3. Ferrari er en dyr møkkabil som ikke er praktisk på noe som helst plan. :)Koster livet å eie, kan bare brukes på flatmark og må stå inne hele vinteren. Må poleres, gnukkes og stelles med etter hver minste tur ut. Det er ikke du som eier den, det er DEN som eier DEG. Akkurat som timene på treningssenter med detaljstyring av herren fløtte alt fra å blunke til å fise…
   Det du skisserer her er pinadø 8 timers arbeidsdag, urealistisk for de som faktisk trenger det. Hva med å bare droppe lørdagsgodtet og kaffekaka og gå ut og høgg litt ved! Myyye bedre.

  4. Hvis du har tenkt å ha et liv utenfor treningsstudioet så er nok ikke dette bloggen for deg (eller meg). Her er ballongmuskler det eneste tegnet på sunnhet.

  5. Til anonym som mener “Ferrari er en dyr møkkabil” tror jeg det er lenge siden du har kjørt en 😉 Og det som skisseres her er så absolutt ikke en “8 timers arbeidsdag”, eller urealistisk for de fleste å følge. Her er det kun nevnt enkle “kjøreregler” man kan følge hverdagen igjennom, eventuelt etterfulgt av en korte treningsøkter på tilsammen 2-3 timer i UKA! 🙂
   Mvh
   Cornelis

  6. Det er jo fryktelig godt at ikke alle velger å ha en Skoda eller Toyota i “garasjen”, men faktisk velger å gå litt utenfor boksen og investere i sin egen “bilpark”.

  7. Hei!Jeg har trent hadt og godt nå i noen mnd, og har fått resultater. Men jeg lurer på noe:
   1. Cardio – gå eller jogge/ springe
   2. Må jeg bruke proteinpulver osv for å få mer resultater?
   Og hvor mangen ganger i uken bør jeg trene? Har trent 4 -6 men hva tenter du er det beste?

  8. Hei Hilde! Nå er det slik at det ikke finnes kun en “fasit” på dette, og det som kan fungere for en behøver ikke nødvendigvis å være det beste for deg og vice versa, og som du ser av saken min her mener jeg det å gå regelmessig kan være en av de beste måtene for å bli kvitt magefettet – samtidig som geriljakardio i mine øyne også er DEN beste måten å brenne fett, utføre kondisjonstrening, og samtidig beholde mest mulig av muskelmassen på kroppen. Så svaret på nr.1 kan vel oppsummeres slik; enten gå eller sprint! Når det gjelder punkt 2. er det ikke slik at du verken “må” bruke proteinpulver, spise kylling, eller forøvrig noe som helst, MEN for å bygge eller beholde muskelmasse er det viktig med nok av de riktige byggesteinene vi alle trenger for nettopp det, og da kan en proteinshake være en ypperlig måte for nettopp dette.
   Hvor mange ganger i uka du trenger å trene kommer også an på hva målet og ønskene dine måtte være, men jeg pleier stort sett å anbefale de fleste å trene minst 3 – maksimum 6 ganger i uka. Så her ser det ut som du er godt innafor.
   Stå på!
   Cornelis

  9. Hei!
   Jeg har uttalt artrose i knærne og hoftene på tross av at jeg kun er 40+. Dette gjør at det er umulig å benytte både å gange og løping som effektiv trening. Jeg har manualer som jeg trener armene med. Hvilke øvelser anbefaler du for ben, mage, rygg og forbrenning?

  10. @Hilde: Du trenger absolutt ikke proteinpulver. Du får i deg nok protein gjennom et godt kosthold med naturlig mat. Cornelis er sponset av Proteinfabrikken, så han er vel forpliktet til å anbefale pulvermat.

  11. Hey.
   Forstår antall reps å øvelsene. Men 6-8 rep, bør det være så tungt at du akkurat klare mellom 6-8?
   Mvh j

  12. jeg rett og slett klarer ikke holde stange opp i skuldra mi når jeg skal gjøre squat.Finnes det alternativ øvelse til den?

  13. Les teksten en gang til Jølle; “det ikke slik at du verken “må” bruke proteinpulver, spise kylling, eller forøvrig noe som helst, MEN for å bygge eller beholde muskelmasse er det viktig med nok av de riktige byggesteinene vi alle trenger for nettopp det, og da kan en proteinshake være en ypperlig måte for nettopp dette”. Som sagt, ikke slik at du verken trenger å spise kylling eller å drikke proteinshakes, MEN om du ønsker å bygge en sterk, stram kropp må du få i deg de riktige byggesteinene for nettopp det også…
   Cornelis

  14. Hei jeg har trent mye i perioder men føler liten frem gang. Har også en ustabil skulder som gjør det vanskelig å trene spesielt bryst og skuldre. Mulig jeg har trent feil tidligere eller tatt for hardt i. Er også tynn og alt jeg spiser legger seg kun i magen og ikke et gram legges andre steder på kroppen. Er redd for å trene for mye kardio for å miste det lille fettet jeg har på resten av kroppen. Stund siden jeg har trent nå men er motivert for å begynne nok en gang 🙂 Hvordan han jeg få fordelt fettet andre steder enn magen? Hvor ofte bør jeg trene og ikke minst hvilke øvelser bør jeg velge. Vil ha en trent kropp men føler skulderen hindrer å gi 110 prosent. Har prøvd naprapat, fysio osv…kan heller ikke operere. Har fått øvelser av dem men føler det går utrolig sent med progresjon på skulderen. Pluss at jeg ikke kan løfte tungt for da forverrer det skulderen. Sorry ble mye dette håper du har tid å svare.

  15. Men du sidestiller her kylling og proteinpulver, og ønsker dermed at leserne skal tro det er like bra. Mulig du ikke lenger ser forskjell, men kylling er altså naturlig mat.

  16. Hei Hipp! Først og fremst vil jeg si at du da nettopp bør trene skuldrene ofte, men forsiktig [nettopp fordi de er, som du nevner, involvert i så å si alt du gjør/trener]. En generell tommelfingerregel er også at man når det kommer til skuldretrening gjerne bør trene dette med litt mindre vekt [for å forhindre skader], og når det kommer til å “fordele fettet på andre steder enn magen” så er det ikke slik at du bokstavelig talt kan “punktforbrenne”, eller bestemme hvor fettet skal legge seg eller ei, MEN du kan trene opp og bygge mer muskulatur – og slik forme kroppen din litt mer slik du ønsker. Sjekk ut noen av de programmene jeg har lagt ut den siste tiden, og finn et som passer for deg. Du kan også sjekke ut http://www.corneliselander.com og søke på treningsprogram der for flere forslag og oppsett.
   Stå på!
   Cornelis

  17. Blir flau av å lese kommentarer som Jølle sine her.. Uff.. Stå på Cornelis, er interessant å lese 🙂

  18. Hei,
   Tenkte prøve treningsprogrammet ditt da jeg er drittlei av 2-splitt, tung lett osv.
   ELSKER geriljakardio, topp for meg som hater å løpe. Og knærne mine liker det også godt. Har hatt svært god effekt. Har ligget lenge i overskudd nå, og er gira på å begynne å redusere fettprosent igjen. Har god effekt av intervaller, uten at det har gått særlig på bekosting av styrken.
   Men til spørsmålet, jeg tener 6 dager i uken.. Ser det ligger inne gerilja på dag tre. Er det fint å legge inn en egen gerilja på dag seks ? Og i og med dette tar så kort tid, kan jeg supplere med høyrep baseøvelser ? Eksempel: 10 X mark, 10 X frontbøy i supersett.

  19. “proteininntaket i den norske befolkningen er at det er tilstrekkelig på generell basis” og “…mange som justerer ned proteinintaket og spiser mer karbohydrater, opplever flere positive effekter… Mange får mer energi i hverdagen, yter bedre på treningsøktene” haha :))

  20. Hei. Den øvelsen der du bruker ball og skal stå i planke. Armene skal sikkert være helt strake når man utfører planken, for så å ta ca 10 pushups? Regner med det er slik, men jeg spør heller for å være helt sikker.
   Å proteinpulver er jeg veldig for. Enkelt, kjapt og nyttig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg