9 beste mageøvelser å utføre hjemme


Her er de ni beste mageøvelsene du kan benytte deg av hjemme, hvis du ønsker deg en virkelig stram mage!

Les også: Bygg sommerkroppen nå!

Hver gang det snakkes om å oppnå en strammere mage kommer den velkjente problemstillingen om hva som er viktigst av kosthold eller trening – der svaret faktisk er at det er maten som er det viktigste. Likevel er det også smart å trene magen, da dette blant annet også vil gjøre at du kan løfte bedre/tyngre i andre styrkeøvelser, og her er da de beste øvelsene for en stram mage. Og best av alt er dette alle øvelser du fint kan utføre på stuegulvet hjemme!

Les mer på: Corneliselander.com

Øvelser:


– V-ups på benk
Dette er en flott og enkel øvelse du kan trene med så å si over alt, da alt du bare trenger er egen kroppsvekt og noe stødig å sitte på.

Slik gjør du: Sitt på en benk med beina nær strakt ut foran deg, og len deg lett bakover (hold deg eventuelt på plass ved å holde med armene på benken). Løft så knærne opp mot brystkassen, samtidig som du også løfter overkroppen oppover (slik at under- og overkropp nær sagt møtes på toppen), og senke deg så tilbake til utgangsposisjon igjen. Repeter her så mange repetisjoner du klarer, og minst 2-3 sett.

Les også: Lyst på mindre fett og mer muskler?

 

– Crunches

Les også: Slik får du stram mage

 

– Situps

Les også: Folk kaster bort tiden sin på trening som ikke fungerer!


– Planken
– Benhev liggende med ball


– Diagonalstrekk
Diagonalstrekk er en super øvelse som blant annet tar godt på den store ryggstrekkeren, og er en fin øvelse spesielt for de av oss som til daglig sitter mye på jobb og hverdagen igjennom. Den er også en essensiell øvelse for deg som ønsker en stram og trent mage da du kan trene magen så mye du vil, men henger ikke også ryggtreningen med vil du trolig aldri få det til!

Slik gjør du: Løft høyre arm og venstre fot, og strekk ut. Bytt så arm og fot, slik at du trener med annen hver side hver gang. Repeter 8-10 ganger på hver side, og kjør 2-3 runder på denne.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp


– Benhev med strake ben i apparat

*eventuelt med bøyde ben
– Rygghev

Slik gjør du: Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som bare resulterer i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Les også: Kom iform med Cornelis!Cornelis Planke Pushups på Swissball
Min egenkomponerte planke tar på både bryst, rygg, core og mage, og så å si alt av overkropp.

Slik gjør du: Hold først planken så lenge du klarer (la oss si 20-30 sekunder), før du så utfører noen push-ups for «avkobling» (la oss 10 stk.). Gå så tilbake til å holde planken så lenge du klarer til full utmattelse! Utfører minst to sett på denne!
———————
– Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #Side3 #blogg #blogginnlegg #søndag #helg #bilder #fit #fitness #treningsbloggen #trener #CornelisElander

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg