Dagens tre tøffe fra HollywoodTreneren!

Den beste måten å oppnå maksimal muskelvekst og en godt trent kropp på er ved å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og her er dagens tre tøffe [øvelser] fra trener´n din i Hollywood

Følg meg også gjerne på Facebook

Om du skulle være nye med trening og styrkeøvelser er det viktig at du til å begynne med tar forholdsregler, og er særlig påpasselig med å ikke pushe deg selv hardere enn at du fortsatt klarer å utføre øvelsene riktig. Så fort teknikken imidlertid sitter ordentlig (og du ikke har noen skader å ta hensyn til) er det bare å gi jernet, og jeg vil tørre å påstå at de aller fleste av oss rett og slett ikke trener hardt nok! 

UKAS ØVELSER
Uavhengig av hva (kropps-) målet ditt måtte være, finner du her noen gode og viktige øvelser du bør ha med i et godt treningsprogram:

Dips
En av de aller beste brystøvelsene som finnes som også tar på alt fra triceps, skuldre, og brystkasse. Dette er rett og slett en av de beste øvelsene du kan kjøre for overkropp generelt, og derfor mener jeg også at ethvert godt treningsprogram bør ha denne med! Og jo oftere du kjører dips jo lettere vil det også bli – så ikke fortvil om det skulle føles litt tungt og hardt til å begynne med..Dips2
DIPS: Ta tak i håndtakene, og plasser deg med utstrakte armer og skuldrene over håndleddene. Senk så overkroppen og overarmene ned (til det oppstår en ca. 90 graders vinkel i albueleddet), og press deg så opp igjen til utgangsposisjon før du repeterer.

Tips! For å utføre en korrekt dips skal overarmene gå så langt ned at de (i profil) er parallelle med underlaget, altså cirka 90 grader i albueleddet, men det er ikke noen vits i å gå lengre ned enn dette da det kan medføre skader!

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

Sittende kabelroing
Dette er en ypperlig øvelse for å styrke både ryggen og bakside skuldre på, og noe du bør ha med i programmet ditt om målet er å oppnå en godt trent rygg!Sittende_kabelroing
SITTENDE KABELROING: Len deg framover med ryggen rett, og ta tak i håndtaket. Trekk så håndtaket mot deg, rett deg opp til du sitter rett, og dra skuldrene ned og bakover. Bøy i albueleddet, trekk håndtaket mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen, og med underarmene parallelle med underlaget. Beveg deg så framover igjen med en kontrollert og rolig bevegelse, og “slipp” aldri bare vektene tilbake.

Viktig! Krum aldri ryggen når du lener deg framover, hold ryggen rett under hele øvelsen, og len deg aldri mer bakover enn at du sitter i en oppreist posisjon.

Skråbenk med stang
En av de beste, og viktigste, øvelsene du kan kjøre for å trene opp brystkassen. Øvelsen trener hovedsakelig øvre del av brystkasse [pectoralis] og er etter min mening mye viktigere for de aller fleste av oss enn hva vanlig [flat] benkpress er.Skrabenk_med_stang
SKRÅBENK MED STANG: Hold vektstangen med et overhåndsgrep, og litt bredere enn skulderbreddes avstand. Løft stangen av, og hold den kontrollert med utstrakte armer over deg før du senker den kontrollert ned mot brystkassen. Press så stangen opp igjen, og repeter etter ønske.

Viktig! Ikke slipp stangen fort ned, eller la den “sprette” på kassen for å få den opp igjen!

God trening til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!

Cornelis 

 

#trening #iform #bilder #Nettavisen #trene #trener #godmorgen #blogg #blogginnlegg  

9 kommentarer
  1. Jeg kjører skråbenk kun med manualer, bør jeg da legge inn skråbenk med stang i treningsprogrammet mitt?

  2. Det beste er å bytte øvelser gjevnlig. Ikke gro fast i faste øvelser.. Kjører du bare med manualer er det greit å bytte en periode med stang..

  3. @Kristoffer Veldig bra å kjøre skråbenk med manualer, og noe jeg selv også gjør veldig ofte. Som @Joe skriver er det imidlertid veldig viktig med variasjon – så lurt å bytte på! I tillegg kan det for mange være enklere å legge på/bli vant med enda litt tyngre vekter av å trene med stang – selv om også jeg er en veldig stor fan av så mye som mulig trening med manualer (blant annet for å sørge for god symmetri, og at man ikke den ene siden overkompenserer for en eventuelt svakere side..).
   Jeg har tidligere skrevet litt om dette her: http://corneliselander.com/2014/03/25/trene-styrketrening-med-manualer-eller-stang/
   Stå på, og takk for at du/dere klikket innom bloggen!
   Cornelis

  4. Hvis du ikke har skråbenk, men trener hjemme ved hjelp av manualer, slynge, egen kroppsvekt – hvordan kan du da få den beste øvelsen som kan erstatte skråbenk?

  5. I kabelroingen så er det muligheter for å feste flere håndtak som er mulig å bruke i forhold til øvelsen. Hvilke håndtak anbefales? Personlig pleier jeg å bytte mellom et smalt håndtak og et bredt håndtak. Hva burde jeg helst gjøre? Og når det kommer til dips, så har jeg også prøvd med å feste ekstra kilo via et belte: er det bedre uten m.t.p evt skade?

  6. @Magnus smalt håndtak er hovedsakelig greit å benytte, selv om man kan dra fordeler av et bredere grep av og til også. Når det gjelder dips er min “kjøreregel” at man gjerne ikke legger på vekt før man lett mestrer å kjøre minst 15-20reps med egenvekt.
   Stå på, og hold meg gjerne oppdatert på hvordan det går framover!
   Cornelis

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg