Gjøre disse 5 tingene, og du VIL komme iform:

Daglig får jeg spørsmål om tips til trening og kosthold, og samtidig er det mange av de samme som ønsker å komme iform som også spør meg om de må slutte med alkohol, legge om kostholdet kraftig, og slutte å “kose” seg. Vel, ønsker du å komme iform må du i hvert fall gjøre følgende:

 

1. Begrense inntaket av usunt fett, sukker, OG alkohol 

Sorry, men dette er harde fakta. Og skal du komme i skikkelig form kan du ikke leve på fastfood og dårlig mat. I tillegg lurer jeg alltid på hvorfor så mange gidder å bruke så mye tid på treningssenteret – hvis en samtidig fortsetter å feste og drikke store mengder i helgene.. Hvorfor jobbe så hardt hele uka igjennom, for så å ødelegge alt i helgene? 🧐

2. Du MÅ trene 

Ja, italienerne er kanskje tynne selv om de ikke trener, og kanskje var bestemoren din i form til hun fylte 100 (uten å ha gått på studio én dag i sitt liv). Likevel er det sånn at med norsk, og vestlig, mat generelt så vil en i dag ikke klare å holde vekta uten litt bevegelse og trening. Og med tanke på hvor mye så mange av oss til sitter til daglig, enten være seg på skole eller jobb, så er noen minutter på tredemølla (eller enda bedre; i vektrommet) NØDVENDIG! Min anbefaling er å få på plass 3-4 gode styrkeøkter i uka, og i tillegg prøve å bevege kroppen litt hver dag. Dette er et minimum!

3. Protein

Det påstås fra mange at en får i seg nok mer enn protein kun gjennom vanlig mat og kosten i dag. Det er etter min mening (og erfaring) feil! Typisk norsk kosthold består i dag av en overflod av kjappe, dårlige karbs og næringskilder, og tilbudene på din lokale kafé, restaurant, eller bensinstasjon er ofte et dystert syn å møte. Nå kan du fint supplementere med enkle proteinkilder som mager kesam, cottage cheese, proteinbarer o.l., men det trengs litt planlegging, og at du fokuserer på å gi kroppen din det den har godt av. Tro meg den vil takke deg om du legger inn en liten innsats her!

4. Sitt og spis! 

OK, så det med generelt å prøve å roe ned, og ikke minst sitte å spise er noe jeg tror mange glemmer og neglisjerer. Stress, uro, og en alt for hektisk hverdag og livsstil gir sjelden gode resultater og effekt. Og dette er også grunne til at jeg råder alle til å starte dagen med en sunn, enkel, og rolig frokost!

5. Ikke overdriv treningen! 
Kanskje et litt overraskende punkt her, men enn så viktig å understreke; hyppighet og kontinuitet er noen av de viktigste nøkkelordene skal du komme iform. Og dette vil du IKKE oppnå om du trener alt for lange og harde økter av gangen. Stort sett vil de aller fleste [foruten om de som skal stille i ulik sport/idrett] ha best effekt av å trene mellom 30-60minutter av gangen. Trenger du å trene mye mer enn dette har du trolig ikke trent de første minuttene riktig og hardt nok 😉

 

Følger du denne lista med enkle knep vil du være på god vei mot en sunnere og sterkere kropp! Send meg også gjerne en email om du skulle ønske ytterlige hjelp eller ønsker å bestille et personlig treningsprogram.

God helg! 
Cornelis

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg