Er dette usunt?


Den siste dagen har det vært skrevet og debattert mye rundt årets vinner av “The Biggest Loser”, Rachel Fredrickson, og hennes ekstremforvandlig. Men er den usunn?

Vinneren av denne sesongens «The Biggest Loser», Rachel Fredrickson (24) sjokkerer bransjen og seerne med sin forvandling fra 118kg. og ekstremt overvektig, til 47kg. og undervektig (hun er forøvrig 162 centimeter høy). Men er det usunt?

Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, jeg vil føye meg inn i rekken av de som mener at hennes forvandlig, og å gå ned ufattelige 71kg. (!) på fire måneder er usunt. Likevel må det, slik professor Krista Cazazza understreker til Huffington Post, sees på hvem vi snakker om og hennes bakgrunn og grunnlag. For en ekstremt overvektig person vil det være lettere/mer gunstig å gå ned mer enn det en “normal” person i det hele tatt kan se for seg, og i tillegg snakker vi her om en tidligere konkurranseutøver.

Glem vekten
Likevel mener jeg det er forstyrrende, ikke bare hvor mye hun har gått ned, men at The Biggest Loser som konsept kun fokuserer på vekten som et mål i seg selv. Som jeg har uttalt mange ganger tidligere sier ikke nødvendigvis antall kg. som måtte vise seg på badevekten så mye om den generelle helsetilstand, og jeg er av den grunn imot hele konseptet til å begynne med. BMI og andre lignende målenheter gir deg nemlig bare et forholdet mellom vekt og høyde, og det sier seg selv at har man da mye muskulatur så vil en slik tolkning av helsetilstanden gi deg svært lite. (selv om hennes opprinnelige vekt/høyde forhold selvsagt sa sitt om at helsetilstanden ikke akkurat var på topp..). 

Så kjære The Biggest Loser og andre konsepter; begynn å fokusere på det som virkelig teller, og ikke bare hva akkurat badevekten måtte vise. Jeg liker konsepter og trender som går ut på å fremme riktig trening og helse, men dette er ikke veien å gå. Og derfor mener jeg at dette er usunt. Ikke bare på grunn av deltagerens ekstremforvandlig, men hele konseptet som sådan.. 

HVA MENER DU? 

Cornelis i Hollywood

#trening #helse #kosthold #TV #media #nyheter #blogg #meninger 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg