Bygg dine egne sterke OL-bein

Lyst på sterke, og/eller kjappe bein? Her er noen av måtene du kan oppnå det på!

OL er i gang, og i løpet av de neste ukene vil vi se noen av verdens sterkeste, kjappeste, og beste atleter kjempe om medaljer og ære i Sochi, Russland. Og en av tingene veldig mange av utøverne har til felles er sterke og/eller kjappe bein, og under finner du et opplegg for hvordan du også kan oppnå det. 

Les mer på: Corneliselander.com

Knebøy
Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bør ha med i ditt program enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt. 

Slik gjør du: Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter. 
———-

Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst som en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur. 

Slik gjør du: Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen! 
———-

Markløft 
Den viktigste baseøvelsen (etter knebøy), og noe alle bør ha med i et godt program, da det både styrker, former, og ikke minst gir deg bedre holdning og funksjonell styrke hverdagen igjennom.

Slik gjør du: Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut. 
———-

Geriljakardio 
Jeg har tidligere uttalt at dette er den enkleste veien til en stram kropp, og at dette er metoden som forbrenner mest og best. I tillegg er dette den mest effektive kardiovaskulær treningsformen som også bevarer mest mulig muskelmasse, og i tillegg tar det bare noen få minutter å trene! 

Les mer om geriljakardio her

God helg fra LA!
Cornelis

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg